Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2009-02-11 08:39 Loreta13
www.supermama.com/forumas/lofiversion/index.php/t87101.html
www.spice.lt/index.php?option=com_content&t...
Ir be apelsinų skanu, tik reik krapų daugiau.
Beje, gaila, kad sukišote į šaldiklį.
Jau reikėjo pasūdyt.
Beje, sūdyta neišsilaiko ilgai.
Net šaldytuve tik apie savaitę.
M
manila 625
2009-02-11 08:43 manila 2011-09-11 06-09

Tess rašė: Gavau vakar 4 lašišas. Ryklio dydžio smile
Kol sukišau viską į šaldymo kamerą virtuvėje buvo kaip po karo.
Dabar galvoju ką čia skanaus pagaminti. Žuvienes virti nemoku. smile Bučiau dėkinga už receptuką.
Dar norėčiau sūdytos lašišos, kaip padaryti skaniai. smile Kiek laiko ji turi išgulėti, kad neprimaitinčiau nieko žalia žuvimi smile


pas mane panasi situacija, tai man pasake toki sudytos lasisos receptuka:
paimti cukru ir druska, tik druskos turetu but siek tiek daugiau nei cukraus, itrint siek tiek siuo misiniu lasisa, likusia dalimi tiesiog uzpilt zuvi ir padet saltai, patare laikyt balkone, pridengta dvi paras, poto ta druska su cukrum nuvalyt ir dar palaikyt saldytuve pora dienu, lyg viska dariau pagal recepta, bet gavos kazkokia lasisa sausoka ir skonis kazkoks keistokas..... smile smile matyt kazka ne taip padariau smile gal kas patarsit, kaip istaisyt, kad butu skanesne?
M
Mante 1250
2009-02-11 09:02 Mante
Aš pati lašišos nevalgau. Bet mėgstu lepint pakeleivį savo. Ir sūdau lašišą štai kaip: šaukštas cukraus, du šaukštai druskos ant kokiu 200-250 g gabaliuko file su skūra. Netrinu tik pabarstau ir pavolioju. Kokią dieną palaikau, paskui perteklių nuvalau ir valgyk mielasai į sveikatą. Šiaip lašiša turi gerą savybę- daugiau nei reikia druskos neprisigeria, tačiau ilgai laikant mėsą sausėja ir tamsėja, kas skonio nepagerina.. ;)
(pakeleivis sako, kad tirpsta burnoj smile )
Tess Tess 20234
2009-02-11 09:09 Tess 2011-09-11 06-09

Loreta13 rašė: Beje, gaila, kad sukišote į šaldiklį.
Jau reikėjo pasūdyt.
Beje, sūdyta neišsilaiko ilgai.
Net šaldytuve tik apie savaitę.

Ne visą sukišau, didelį gabalą palikau sūdymui. Jos jau buvo šaldytos. Tai grįžus kibsiu į darbą. smile


Mante rašė: Aš pati lašišos nevalgau. Bet mėgstu lepint pakeleivį savo. Ir sūdau lašišą štai kaip: šaukštas cukraus, du šaukštai druskos ant kokiu 200-250 g gabaliuko file su skūra. Netrinu tik pabarstau ir pavolioju. Kokią dieną palaikau, paskui perteklių nuvalau ir valgyk mielasai į sveikatą. Šiaip lašiša turi gerą savybę- daugiau nei reikia druskos neprisigeria, tačiau ilgai laikant mėsą sausėja ir tamsėja, kas skonio nepagerina.. ;)
(pakeleivis sako, kad tirpsta burnoj smile )

Lašišos daug, tai eksperimentuosiu.
L
Linda6 11854
2009-02-11 09:17 Linda6
Viską darau taip, kaip aprašėte, tik keletą kartų per parą lašišą pavartau tame skystyje, kur išteka iš jos.Prieš valgant pabarstau krapais.Niekada neišpilu skysčio.
Tess Tess 20234
2009-02-11 09:20 Tess
O sūdote visą gabalą ar supjaustote?
Galvoju gal smulkiai papjaustyti.
Turiu kokį 0,5 kg. gabaliuką su oda. smile
L
Linda6 11854
2009-02-11 09:25 Linda6
Sūdau tik tiek, kiek suvalgysim per kokias 3-4 dienas, kitus gabalus laikau šaldiklyje.Paskui atšildau ir vėl vakare pasūdau.Kitą dieną galima valgyti.Neapsimoka daug sūdyti, skonis pakinta, niekas nenori net pažiūrėti.Tik nelaikykite atvirame inde arba maistinėje plėvelėje.Geriausia uždarame indelyje.
Geriausia sūdyti gabalą, smulkiai nereikia, bus per sūru.Prieš pjaustant popierine servetėle nusausinate ir , pabarstę krapiukais(jei mėgstat) ,valgot..,galima ir citriną panaudoti
Tess Tess 20234
2009-02-12 08:56 Tess
Na vakar pasūdžiau, gal šiandien jau bus galima valgyti.
Gavau dar 5 ryklius smile
Užkimštas visas šaldytuvas, teko dar atiduoti saugojimui, nes netilpo smile
Ar skani orkaiteje kepta žuvis? smile
Norėčiau receptuko. smile
2009-02-12 09:07 Voveruska01 2011-09-11 06-09

Tess rašė:
Ar skani orkaiteje kepta žuvis? smile

Dažniausiai orkaitėje kepu upėtakius. Žuvį palei "šonkaulius" įpjaunu kas 1 cm (taip geriau iškepa ir susigeria prieskoniai), įtrinu prieskoniais, česnakais, o į vidų galima įdėti pvz. pakepintų svogūnų su morkom. Suvynioju į foliją ir kepu. Mano šeimynai patinka smile
L
LiduSe 454
2009-02-12 10:21 LiduSe 2011-09-11 06-09

manila rašė: ... gal kas patarsit, kaip istaisyt, kad butu skanesne?

Man labai patinka su citrina. Išspauskit citrinos sulčių, pabarstykit krapų, jei mėgstat, po kelių val. atsiradusį skystį nupilkit.
Jei noriu greit naudot lašišą, tai pasidarau file, druskos, cukraus, citrinos, žuvies prieskonių, apibarstau, po kelių val. apvartau, iš viso maždaug po 12valandų nupilu atsiradusį skystį ir naudojam. Proporcijos maždaug tokios - 1kg file, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukštai druskos, 1 a.š. prieskoninių žolelių žuviai, 1 citrina. Laikau šaldytuve smile
Aradija Aradija 10365
2009-02-12 11:27 Aradija
fek jus vis dar apie zuvi smile
2009-02-12 12:05 Voveruska01
Pratęsiu žuvų temą - parduotuvėje radau naujo žuvies faršo. Gavosi labai skanūs kotletai. Dar patroškinau sviesto-grietinėlės padaže su morkomis, tai liuks buvo vakarienė!
Tik tas faršas faršui nelygus, nes mačiau tokių tamsių supresuotų blokelių, fe... nes kažkada esu taip nepataikius smile
Tess Tess 20234
2009-02-12 12:08 Tess
O iš lašišos kaži gausis skanus kotletukai? smile
2009-02-12 12:14 Voveruska01 2011-09-11 06-09

Tess rašė: O iš lašišos kaži gausis skanus kotletukai? smile

Esu darius tik iš lydekos (iš tikrųjų geriau pirkti, nes kol išrankiojau visus kauliukus prieš permalant smile -gražaus darbelio turėjau).
Manau, kad ir lašišos būtų skanūs su atitinkamais prieskoniais, aišku.

Čia keletas patiekalų iš lašišų:
www.gaspadine.lt/ingredientai/lasisa.html
Tess Tess 20234
2009-02-12 12:18 Tess
Ačiū.
Sudarysiu menių 1 mėn. į priekį smile
Tik jokių žuvies prieskonių neturiu.
Teks eiti apsipirkti.
Ką tik VCUP buvau ir pamiršau. smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-02-12 12:37 dianaaa
[quote="Voveruska01"]Pratęsiu žuvų temą - parduotuvėje radau naujo žuvies faršo. Gavosi labai skanūs kotletai. Dar patroškinau sviesto-grietinėlės padaže su morkomis, tai liuks buvo vakarienė!
Tik tas faršas faršui nelygus, nes mačiau tokių tamsių supresuotų blokelių, fe... nes kažkada esu taip nepataikius smile[/quote

O koks tai naujas faršas smile
2009-02-12 13:04 Voveruska01 2011-09-11 06-09
[quote="dianaaa"]

Voveruska01 rašė: Pratęsiu žuvų temą - parduotuvėje radau naujo žuvies faršo. Gavosi labai skanūs kotletai. Dar patroškinau sviesto-grietinėlės padaže su morkomis, tai liuks buvo vakarienė!
Tik tas faršas faršui nelygus, nes mačiau tokių tamsių supresuotų blokelių, fe... nes kažkada esu taip nepataikius smile[/quote

O koks tai naujas faršas smile

Nežinau, nes jie be pavadinimo smile Tiesiog iš visų tų sufasuotų ir užšaldytų blokelių išsirinkau patį balčiausią. Kaip minėjau šalia suvo pilna tamsaus ir nenatūraliai ružavo faršo (lašišinio).
L
LiduSe 454
2009-02-12 13:54 LiduSe 2011-09-11 06-09

dianaaa rašė:
O koks tai naujas faršas smile

Gal tai Skorpionžuvės sušaldyti gabaliukai - tokie balti blokeliai, teko pirkt, atšildžius naudojau kaip faršą. Žinoma, tai nėra nauja, esu pirkus maždaug prieš metus.
zulaime zulaime 610
2009-02-12 14:49 zulaime
Pati geriausia žuvis yra mėsytė smile, geriau jau ką nors skanaus iš mėsytės parašykit smile
Tess Tess 20234
2009-02-12 15:01 Tess
smile
Paskutiniu metu pradėjau gaminti viską orkaiteje kepimo maiše. Viskas taip skanu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui