Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2009-06-06 16:25 Elvusia 2011-09-11 06-18

Aradija rašė: hm, o mes visada dedam kepinta farsa - mums taip skaniau - nesulimpa mesa tada i viena kukuli ir nereikia kai atpjauni valgyti atskirai tarkiu ir atskirai mesa smile dar kartais i ta kepinta su prieskoniais farsa ipjaustom kokios rukytos mesytes su lasinukais niam niam smile eh gaila mama dirba - nepriversiu isvirti smile o taip dabar uzsimaniau eh

Niekad nesulimpa į kukulį :)
Pilu vandens, mėsa būna sultinga, pjaunasi kartu su tarke :)
Aradija Aradija 10365
2009-06-06 16:36 Aradija 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė:
Niekad nesulimpa į kukulį :)
Pilu vandens, mėsa būna sultinga, pjaunasi kartu su tarke :)

hm kazkaip tokiu neteko ragauti smile
eh dabar rimtai uzsimaniau cepelinu smile ir dar Ford Ka smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-06 16:48 Elvusia 2011-09-11 06-18

Aradija rašė:

hm kazkaip tokiu neteko ragauti smile

Nius, teks kviestis į svečius :)
klem klem 3973
2009-06-06 17:13 klem 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė:

Aradija rašė:

hm kazkaip tokiu neteko ragauti smile

Nius, teks kviestis į svečius :)
Ir mane smile
Mėgstu cepelinus, bet tingiu juos gaminti. Nebent iš pokelio (kad nereiktų tarkuot) smile smile
L
Loreta13 30842
2009-06-06 17:24 Loreta13 2011-09-11 06-18

Aradija rašė: ir dar Ford Ka
Rimtesnis noras:))
Aradija Aradija 10365
2009-06-06 17:40 Aradija 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė:

Aradija rašė: ir dar Ford Ka
Rimtesnis noras:))

tik va nezinau ant kiek rimtas, pries pora savaiciu dar norejau mazdos 121, o dabar i akis krito sita klišė, tik nesuprantu kodel kainos klaipėdoj ir vilniuj skirasi ant keliu tukstančiu lt smile eh bet vistiek ji man tokia graži smile
Aradija Aradija 10365
2009-06-06 17:42 Aradija 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė:
Nius, teks kviestis į svečius :)


vau jau laukiu pakvietimo smile eh cepelinai su grietine, ir dar pieno stikline, beveik lygu vakarykštėms brakėms su pienu smile bet va jei jau braškių nusipirkti galiu, o va skaniu cepelinu nenusipirksi smile
Tess Tess 20234
2009-06-06 17:55 Tess
O ką daryti, jeigu ta masė labai prie rankų limpa? smile
Neišeina cepelino suformuoti smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-06 19:07 Elvusia 2011-09-11 06-18

Tess rašė: O ką daryti, jeigu ta masė labai prie rankų limpa? smile
Neišeina cepelino suformuoti smile

Rankas padrėkinti vandeniu :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-08 15:34 Elvusia
Kedro riešutų mėgėjams:
www.vet.lt/lt/news/view/?id=3697
Aradija Aradija 10365
2009-06-08 16:11 Aradija
hm ir kogi galima prideti i riešutus? smile
Loreta Loreta 28574
2009-06-08 16:17 Loreta
Gal apdoroti kokiomis medžiagomis, kad ilgiau išsilaikytų...
Aradija Aradija 10365
2009-06-08 16:20 Aradija
eh o mano drauge ryja tuos visokius riešutus ir bando dar man irodyti kad riešutai daug sveikiau nei šokoladas smile bet kazkaip normaliame sokolade neradau nei vieno E - visiskai naturalus produktas smile tad kazin ar sokoladas labiau kenkia nei tokie riešutai (p.s. GTT kraujo tyrima atliko - cukralige tikrai nesergu tai galiu valgyti drasiai smile )
K
Keelle 65
2009-06-09 11:36 Keelle
Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten tos kiaulaitės dalis yra smile , tai va, turiu tą kiaulieną ir nežinau ką skaniai galima būtų iš jos pasigaminti, nes kai bandžiau pakepinti, kieta ir sausa gaunasi, plovo nemėgstu smile gal kas kokį receptuką nesudėtingą žino? smile aš dar ti pradedanti šeimininkė, be to, orkaitės neturiu smile smile tai ką nors paprasto, ant keptuvės smile būčiau laaaaabai dėkinga jums! smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-06-09 11:49 dianaaa
Gali mėsą susipjaustyti juostelėmis ir pabarsčius ant mėsos prieskonių: druska,pipirai,vegeta biški palikti pastovėti. Tada mėsą dedi į įkaitintą keptuvę ir apkepini(kadangi juostelės nėra storos tai jos ir iškepa). Į puoduką biški įpili vandens, dedi mėsą iškeptą, pili padažo(aš naudoju pomid. padažą su vaisiais, ten yra ir ananasų gabaliukų), dar įdedu pomid. padažo kokį šaukštą, jei noriu kad būtų aštriau adžikos, ir viską pašildau ant mažos ugnies.Prie befstrogeno(aš taip jį vadinu) išsiverdu ryžius ir tinka žalias agurkas, įv. salotos.
penelope penelope 2594
2009-06-09 13:00 penelope 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten tos kiaulaitės dalis yra smile , tai va, turiu tą kiaulieną ir nežinau ką skaniai galima būtų iš jos pasigaminti, nes kai bandžiau pakepinti, kieta ir sausa gaunasi, plovo nemėgstu smile gal kas kokį receptuką nesudėtingą žino? smile aš dar ti pradedanti šeimininkė, be to, orkaitės neturiu smile smile tai ką nors paprasto, ant keptuvės smile būčiau laaaaabai dėkinga jums! smile


Prancūziškas troškinys „Juliene“

200 g kiauienos
200 g bulvių
40-50 lapų rūgštynių
7-9 šparaginių pupelių ankštys
3 kiaušiniai
1 šaukštas žirnelių
1 šaukštas pupelių
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės vyno
1 didelė morka

Bulves, morką supjaustyti kaip makaronus ir pakepinti ant sviesto. Mėsą nuplauti, sumalti. Sudėjus į molinį indą įmaišyti 3 kiaušinio baltymus ir 2 stiklinės vandens. Mišinį užvirinti ir nukošti per sietelį. Gautą sultinį užpilti ant morkų ir bulvių ir troškinti. Apie 30 minučių, tada supilti kelis šaukštus vyno ir troškinti dar 30 minučių. Atskirai išvirti šparagines pupeles, supjaustyti skrituliukais. Atskirai išvirti žirnelius ir pupeles. Rūgštynes nuplauti, supjaustyti ir užplikyti karštu vandeniu, o po to nuplauti šaltu vandeniu. Visas daržoves sudėti į dubenį aptaškyti grietine, apšlakstyti likusiu vynu. Kaip visada, daržoves galima papuošti petražolės šakelėmis. Skanaus!
penelope penelope 2594
2009-06-09 13:06 penelope 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten tos kiaulaitės dalis yra smile , tai va, turiu tą kiaulieną ir nežinau ką skaniai galima būtų iš jos pasigaminti, nes kai bandžiau pakepinti, kieta ir sausa gaunasi, plovo nemėgstu smile gal kas kokį receptuką nesudėtingą žino? smile aš dar ti pradedanti šeimininkė, be to, orkaitės neturiu smile smile tai ką nors paprasto, ant keptuvės smile būčiau laaaaabai dėkinga jums! smile



Geras ragu

Jautiena arba kiauliena,
virtos arba konservuotos pupelės,
apvirtos morkos,
keli stambiai supjaustyti svogūnai,
kelios skiltelės česnako,
aitrioji paprika,
sojų padažas,
pomidorų aštrus padažas,
krapai,
petražolės,
druska,
čili pipiras,
aliejus,
prieskonių mišinys.

Į troškintuvą įpilame aliejaus, ir įkaitus sudedame supjaustytus svogūnus bei mėsą ir troškiname 10-15 min. Po to dedame supjaustytą didesniais kubeliais morką. Suberiame pupeles, beriame druską, pipirus, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską patroškiname. Įpilame padažą, patroškiname dar 5 min.
penelope penelope 2594
2009-06-09 13:07 penelope 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten tos kiaulaitės dalis yra smile , tai va, turiu tą kiaulieną ir nežinau ką skaniai galima būtų iš jos pasigaminti, nes kai bandžiau pakepinti, kieta ir sausa gaunasi, plovo nemėgstu smile gal kas kokį receptuką nesudėtingą žino? smile aš dar ti pradedanti šeimininkė, be to, orkaitės neturiu smile smile tai ką nors paprasto, ant keptuvės smile būčiau laaaaabai dėkinga jums! smile


Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliais

500 g kiaulienos, supjaustytos nedideliais gabalėliais;
2 š. miltų;
2 š. aliejaus;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
1 puodelis obuolių sulčių (naudojau šviežiai išspaustas);
2 puodeliai sultinio;
3 morkos, supjaustytos nedideliais gabalėliais;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
½ a.š. džiovinto rozmarino;
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų;
2 vidutinio dydžio obuoliais;
druskos.

Mėsos gabaliukus apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje kelias minutes; išimti. Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūnus su česnakais. Sudėti atgal mėsą, morkas, užpilti sultimis, sultiniu ir suberti prieskonius. Užvirinti, uždengti ir
troškinti apie 40 min, kol kiauliena ir morkos suminkštės. Suberti nuluptus ir
stambiau supjaustytus obuolius, dar patroškinti apie 5 minutes. Pasūdyti.
Pateikti su makaronais, bulvėmis ar ryžiais.
A
Amanda 3804
2009-06-09 13:09 Amanda
Gal pravers kam nors šašlykų receptai, juk jau vasara. 50.Saslyku.Receptu.(Rus).pdf
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-09 13:10 Elvusia 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile

Tokiu atveju, jei mėsos gabalėlis nedidelis, o norisi pamaitinti visą šeimą, darau taip: supjaustau mėsytę kubeliais, šiek tiek apkepinu, dedu smulkintų morkų, svogūnėlio.
Tuomet sukrečiu viską į puodą. Patroškinu. Baigiant troškintis, įmetu prieskonių, kokių turiu po ranka: petruškos, raudonėliai, lauro lapas, pipiriukai ar koks mairūnas. Galite įmesti šaukštelį grietinės (nerekomenduoju - riebu), pomidorų padažo.Jei esate pradedanti, tai net nesimokinkite naudoti didžiausio nuodo - Vegetos. Išderina žmogaus hormoninę sistemą. Nesinuodykit :)
Garnyrui išverdu tai, ką tuo metu turiu, arba ką mėgstam. Jei netingiu skusti - bulvyčių, arba ryžių. Kartais makaronų.
Jei neturiu žalių daržovių, paruošiu šaldytas. Jų šaldiklyje visada yra.
Šaldytas daržoves, priklauso nuo nuotaikos, gaminu atskirai arba sumetu į tą patį troškinį.
Palaukiu, kol užvirs. Viskas.
Aišku, į daržoves būtų galima įpilti grietinėlės. Bet kam mums tie riebalai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui