Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18331
2009-06-09 13:10 Petronele 2011-09-11 06-18

penelope rašė: Mėsą nuplauti, sumalti. Sudėjus į molinį indą įmaišyti 3 kiaušinio baltymus ir 2 stiklinės vandens. Mišinį užvirinti ir nukošti per sietelį.

Įdomus receptukas, gerai kad po pietų jau smile tik nesupratau kaip tam moliniam inde užvirint ir kam taip vargt jei tik sultinio tereikia. Ir kam tie baltymai tada? smile
penelope penelope 2594
2009-06-09 13:11 penelope 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten (...) tai ką nors paprasto, ant keptuvės būčiau laaaaabai dėkinga jums!



Kaimietiškas kiaulienos troškinys

340 g kiaulienos nugarinės be kaulo ir riebalų
1,25 puodelio vandens
1,25 šaukštelio vištienos sultinio granulių
400 g konservuotų pomidorų, supjaustytų
2 maži svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
0,5 puodelio saliero, supjaustyto
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis sumaltų kmynų
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 lauro lapas (Lauro lapas)
1 puodelis cukinijos, supjaustytos 1 cm gabaliukais (Cukinija)
260 g šaldytų žirnių su ankštimis
1 šaukštas kukurūzų miltų
1 šaukštas vandens

Supjaustykite mėsą 2,5 cm kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu aliejaus kiekiu. Apkepkite kiaulieną, taukus nupilkite.
Supilkite 1,25 puodelio vandens ir sultinį. Sudėkite pomidorus su skysčiu, svogūnus, salierą, raudonėlį, kmynus, česnaką ir lauro lapą. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Uždenkite ir troškinkite 45-60 minučių arba kol kiauliena bus minkšta.
Sudėkite cukinijas ir žirnelius. Vėl užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite dar 5 minutes. Sumaišykite miltus su 1 šaukštu šalto vandens. Supilkite į kiaulieną. Maišydami virkite, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 2 minutes. Išimkite lauro lapą.
penelope penelope 2594
2009-06-09 13:15 penelope 2011-09-11 06-18

Keelle rašė: Sveikos, mergaitės smile
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten (...) tai ką nors paprasto, ant keptuvės būčiau laaaaabai dėkinga jums!



Kiaulienos troškinys su alumi

kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
3 šaukštai miltų
1 raudonasis svogūnas
50g rūkytos šoninės
2 morkos
4 bulvės
1 cukinija
2 pomidorai
0.5l alaus
prieskoniai

Kiaulienos gabaliukus užmarinuoti ir palaikyti bent porą valandų. Tada idėti miltus ir ismaišyti, kol miltai tolygiai pasiskirstys. Supjaustome kubelias bulves ir norimo dydžio morkas. Stambiais kubeliais supjaustome svogūną. Taip pat supjaustome kubeliais cukiniją, Mėsą apkepinti keptuvėje, kol gražiai parus.
Užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, daržoves ir kubeliais supjaustytą šoninę.
Įpilkite alaus ir 200-300ml vandens. Sudėkite mėgstamus prieskonius uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 1val. Likus maždaug 20-30min iki pabaigos sudėjau kubeliais supjaustytus pomidorus.
K
Klio79 11
2009-06-09 13:35 Klio79 2011-09-11 06-18
tiffany piragas

1 kiausinis
250 g. miltu
100 - 150 g. cukraus
200 g. sviesto
2 sauk. kakavos

is to isminkai tesla ir dedi i saldykli 30 min - 60 min

idaras:
2 pak varskes
keleta saukstu cukraus
2 baltymai

Kai tesla sustingsta sutarkuoji jos puse ant skardos, tada dedi idara ir tada vel tarkuoji. Kepi 180 C, apie 40 min.

Labai skanu! smile
K
Keelle 65
2009-06-09 13:57 Keelle
Oi ačiū visoms visoms!!! smile smile butinai kazka issirinksiu ir pagaminsiu!!! smile smagu, kai tiek daug kas pataria, pasidalina receptukais smile aciu!
O
OlgaF 184
2009-06-09 15:39 OlgaF
Sveiki, smile
Turėsiu sekmadieni svečių ir niekaip nesugalvoju karšto patiekalo. Žmonių bus nemažai (15) ,tai norėtųsi kažko originalaus ir tuo pačiu, kad neužimtu daug laiko. Gal ką nors iš kiaulienos, kokį apkepą.. Gal kas daro kažko panašaus?? smile
2009-06-09 15:50 Voveruska01 2011-09-11 06-18

OlgaF rašė: Sveiki, smile
Turėsiu sekmadieni svečių ir niekaip nesugalvoju karšto patiekalo. Žmonių bus nemažai (15) ,tai norėtųsi kažko originalaus ir tuo pačiu, kad neužimtu daug laiko. Gal ką nors iš kiaulienos, kokį apkepą.. Gal kas daro kažko panašaus?? smile


Tokiu atveju iš anksto iškepu karbonadus, o jau svečiams atvykus kišu į orkaitę prieš tai uždėjus tarkuoto sūrio, sumaišyto su žalumynais ir majonezu ar padažu (čia jau skonio reikalas) smile
nite nite 1116
2009-06-09 16:10 nite
Na ir sumani ta Voveruska01, tikrai geras sumanymas
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 16:50 Loreta
Nu pasakykit, kaip skaniai iškept varškėčius - naminės varškės užvežė smile
Petronele Petronele 18331
2009-06-09 17:00 Petronele 2011-09-11 06-18

Loreta rašė: Nu pasakykit, kaip skaniai iškept varškėčius - naminės varškės užvežė smile

Įmušk kiaušinių daugiau, kokius tris, o miltų kuo mažiau pasistenk į tešlą dėt, daugiau apvoliok juose prieš kepdama. Ir vanilės įdėk, man patinka. Ar jau galiu važiuot? smile
Aradija Aradija 10368
2009-06-09 17:01 Aradija
o padazui kondensuota piena panaudok smile smile smile
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 17:03 Loreta 2011-09-11 06-18

Petronele rašė: Ar jau galiu važiuot? smile

Nu palauk biški, o tai rasi visus langus miltuotus...
Nu kaip nekenčiu daryt ką nors su miltais, o jau varškės tai išvis nekenčiu... smile
Už pusvalandžio gali išjudėti - kol atidardėsi...
O cukraus nereikia įdėti? Kad nebūtų per rūgštu smile
Petronele Petronele 18331
2009-06-09 17:11 Petronele 2011-09-11 06-18

Loreta rašė: O cukraus nereikia įdėti? Kad nebūtų per rūgštu smile

Dedu žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus. Manieji mėgsta su grietine ir dar cukrum pasibarsto.
Tess Tess 20235
2009-06-09 17:13 Tess 2011-09-11 06-18

Aradija rašė: o padazui kondensuota piena panaudok smile smile smile
Ir man labai skanu. Aš į keptuvę suverčiu varšketukus ir ant viršau pripilu, dar pasitroškina taip smile

Viskas velniop tuos cepelinus, gal kas į svečius pakvies. smile Darysiu ir aš varšketukus.
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 17:16 Loreta 2011-09-11 06-18
Ačiū - einu lipdyt
K
Klio79 11
2009-06-09 17:37 Klio79 2011-09-11 06-18

Loreta rašė: Nu pasakykit, kaip skaniai iškept varškėčius - naminės varškės užvežė smile


o as be miltu dariau, o su manu kropom. Ir data reikes palaukti 20 min.
Tess Tess 20235
2009-06-09 17:50 Tess
Nemoku kepti mėsos.
Pastoviai gaunasi kaip guminiai batai tie karbonadai smile
Kaip ir ką daryti?
Pamarinuoju visada iš vakaro, druskos dedu prieš kepant. smile
Ką darau ne taip smile smile
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 17:56 Loreta 2011-09-11 06-18

Tess rašė: Nemoku kepti mėsos.

Tess, žiūrint, ką nori iškepti.
Kepsnius visada išmušu kaip reikiant, nė nemarinuoju. Tada apibarstau prieskoniais (pagrinde smulkintu česnaku), apvolioju kiaušinio plakinyje, miltuose, ir kepu paprastai keptuvėje, neilgai, apverčiant.
O nepjaustytą karbonadą (visą gabalą) kepu orkaitėje. Truputį įpjaunu keliose vietose iš viršaus, įtrinu prieskoniais ir palieku kuriam laikui (kelioms val), kad įsigertų. Tada kepu folijoje. Prieš baigiant kepti foliją praskleidžiu, kad apskrustų.
Jei kepu kepsnius orkaitėje - taip pat išmušu, prieskoniukai, prieš baigiant kepti galima uždėti tomato, majonezo, apibarstyti tarkuotu sūriu. Fantazijos reikalas.
Tess Tess 20235
2009-06-09 18:19 Tess
Ačiū smile
Matyt reikia dar stipriau pamušti smile
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 18:24 Loreta
Na, dar ir nuo mėsytės priklauso - geriausiai sprandinė tinka.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui