Kulinariniai receptai

Girele Girele 9676
2009-06-09 18:25 Girele 2011-09-11 06-18

Tess rašė: Ačiū smile
Matyt reikia dar stipriau pamušti smile

Geriau - pjauti plonesnį sluoksnį ir NESTIPRIAI pamušti. Tada - TRUMPAI kepti.
Beje - pamarinavus mėsą - man -- skanus (minkštas) karbonadas nesigauna.
Bet - gaminys labai priklauso nuo pačios mėsos.
Iš mėsos, pirktos pas smulkų ūkininką, iškepa daug skanesni gaminiai, nei iš olandiškos, daniškos ir kitokios -aniškos mėsos, pirktos maximoje...
klem klem 3973
2009-06-09 18:36 klem 2011-09-11 06-18

Loreta rašė: Nu pasakykit, kaip skaniai iškept varškėčius - naminės varškės užvežė smile

Aš visą gyvenimą kepu tokius varškėčius :
~200 g varškės
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
Cukraus - jei noriu desertinių - dedu, dažniausiai, ne.
Viską gerai išmaišau šaukštu (masė nekieta), įkaitinu aliejų keptuvėje, šalia pasidedu dubenėlį su šiltu vandeniu.Pašlapinu rankas, šaukštu imu masės, formuoju varškėtuką ir dedu į keptuvę. Kad neprisviltų, reikia labai sumažinti ugnį.
Vaikai labai mėgdavo, kai buvo maži. Ir be nieko, ir uždėdavau grietinės ant kiekvieno, o ant viršaus mėlynių uogienės.
Skanaus!
P
pippi 265
2009-06-09 19:21 pippi 2011-09-11 06-18

Tess rašė: Matyt reikia dar stipriau pamušti smile
Kažkada vienoj kelionėj A.Čekuolis sakė, kad mėsos mušti negalima, nes tuomet jos sultys išbėga ir ji būna sausa.Druskinti ir pipirinti irgi pasak jo, reikia jau iškeptą. Pati nekepu ir nė nežinau, kiek tame tiesos, tik teko girdėti, kad Čekuolis gurmanas :)

Apie varškėčius - jei varškė rimta ir naminė :)galima beveik apseit be miltų, užtenka kiaušinių ir sėlenų.
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 19:25 Loreta
Na, į varškę truputį miltukų įbėriau - jie pas mane tokie labai birūs, ne glitūs.
Dabar mąstau, ar kepant uždėti to kondensuoto pieno, ar daryt su grietine ir cukrumi...
L
Loreta13 30844
2009-06-09 19:26 Loreta13
Gal mėsos vyniotiniams turite idėjų smile
Įdarui, prieskoniams.
Nugarinė, sprandinė, kumpis, šoninė smile
Aradija Aradija 10368
2009-06-09 19:36 Aradija
o man visai patiko šita lauknešeliu ideja reikes kada nors ismeginti Darbstuole.Nr.06.2009.LT-Nerealus.team.pdf
L
Loreta13 30844
2009-06-09 19:51 Loreta13 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė: Gal mėsos vyniotiniams turite idėjų smile
Įdarui, prieskoniams.
Nugarinė, sprandinė, kumpis, šoninė smile
Pabūsiu nuobodi :))
L
Loreta13 30844
2009-06-09 20:04 Loreta13 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė: Pabūsiu nuobodi :))
Jau abscentas "jama" :)))
Gal kas patartumėte smile
Petronele Petronele 18331
2009-06-09 20:11 Petronele 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė:

Loreta13 rašė: Pabūsiu nuobodi :))
Jau abscentas "jama" :)))
Gal kas patartumėte smile

Nesu darius, bet mamos darytus priminėt.... seilė nutįso...
Dar kepenų paštetas man jos patikdavo. Mmmmmm... smile
Individas Individas 8613
2009-06-09 20:11 Individas 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė:
Gal kas patartumėte smile

Gal dar abscento? smile
L
Loreta13 30844
2009-06-09 20:12 Loreta13 2011-09-11 06-18

Petronele rašė: Nesu darius, bet mamos darytus priminėt.... seilė nutįso
Tai gal nors povyzą ir skonį pamenate :))
2009-06-09 20:13 Voveruska01 2011-09-11 06-18

pippi rašė: Kažkada vienoj kelionėj A.Čekuolis sakė, kad mėsos mušti negalima, nes tuomet jos sultys išbėga ir ji būna sausa.Druskinti ir pipirinti irgi pasak jo, reikia jau iškeptą.

Vyro sesuo kepa jautienos išpjovą labai paprastai - supjausto ~ 1cm pločio gabaliukais ir šiek tiek pamuša. Kiaušinio plakinį pasūdo, papirina. Jame pamirko pamuštą mėsytę, pavolioja džiūvėsėliuose ir kepa. Pabrėžiu, kad mėsos atskirai nesūdo! Man labai patiko smile
O mama kartais iškepa nemuštą mėsą, o tik pamaigytą rankom. Bet man nelabai patinka...
L
Loreta13 30844
2009-06-09 20:13 Loreta13 2011-09-11 06-18

individas rašė: Gal dar abscento? smile
Na jau ne:))
Geriau jau koks raudonas vynas...
Petronele Petronele 18331
2009-06-09 20:17 Petronele 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė:

Petronele rašė: Nesu darius, bet mamos darytus priminėt.... seilė nutįso
Tai gal nors povyzą ir skonį pamenate :))

Skonį tai pamenu kaip šiandien, tik papasakot nemoku :))

Radau čia tokį gal tiks, su mozarela:
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=626-recept-Rulet-iz-teliatiny-s-shampinonami-vetchinoi-i-motsarelloi
2009-06-09 20:19 Voveruska01
radau tokį receptuką- pakankamai nesudėtingas smile Tik aš mieliau įdarui rinkčiausi grybus...
Kiaulienos mentė su oda 1,5kg
Brokoliai 200g
Svogūnai 50g
Česnakai 15g
Druska 10g
Malti pipirai 1g
Aliejus 50g
Brendis 50g


Paruošimas:
Kiaulienos mentę pamušame, pabarstome druska, pipirais, susmulkintais svogūnais ir česnakais, apšlakstome brendžiu ir marinuojame apie 6val.
Brokolius susmulkiname, dedame per vidurį mėsos, susukame vyniotini, ir surišę virve, dedame į skarda, apipilame aliejumi, ir uždengę aliuminio folija, kepame orkaitėje 170°C apie 1val.
Tada nuimame foliją ir dar kepame 190°C apie 30min.
Galima valgyti kaip karštą arba šaltą patiekalą.
2009-06-09 20:21 Voveruska01
nu čia dabar smile net dvi nuotraukos, na bet tiek to, gražiai atrodo -tegu būna smile
L
Loreta13 30844
2009-06-09 20:28 Loreta13
Dėkinga:))
Bent jau pati idėja.
Brendis- turbūt daro mėsą trapia.
Ką nors "sukurpsiu" :))
Tiesiog svarstau, kokią mėsą pirkt smile
Sprandinę, nugarinę, kumpį, o gal šoninę smile
O gal ką galima iš išpjovos..nes mačiau nerealiai gražią, lietuvišką.
Aradija Aradija 10368
2009-06-09 20:28 Aradija
eh, o man kas nors paaiskinkit va tokio surisimo paslapti? bandziau viena karta kepti idaryta kumpi ir meginau ji taip suristi kaip cia tame paveikslelyje - nu nieko nesigavo - nusprendziau, kad tai atskira meno rusis kurios reikia matyt mokintis ne vienerius metus smile
L
Loreta13 30844
2009-06-09 20:30 Loreta13 2011-09-11 06-18

Aradija rašė: reikia matyt mokintis ne vienerius metus
2 minutes:))
Svarbu, kad kas parodytų.
Loreta Loreta 28574
2009-06-09 20:33 Loreta
Man tai vyniotiniai ant stalo išvis nepatinka - pastoviai jie lieka, susiraito, ir tiek naudos.
Čia, žinoma, skonio reikalas.
Bet "zakusonams" aš paprastai verdu liežuvį (su majonezu ir žirneliais), kepu vištienos krūtinėlės kasnelius, apvoliotus džiuvėsėliuose (na, ten prieskoniai kokie patinka, bet darau aštresnius), šaltienos užkandėlės, vytinto kumpio su alyvuogėmis, įdarytus pomidorus, kiaušinius (irgi fantazijos reikalas, kuom įdaryti), žuvies kepsnelius...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui