Petronele
18355
#694586 2009-09-06 16:23 Petronele redaguota: 2011-09-11 06-24

Tess rašė:

Turiu silkės, morkų, svogūnų, pievagrybių.
Reikia padaryti 2 patiekalus. smile


Nu tu duodi. Jei bent kirvį dar turėtum, tai galėtum antram patiekalui sriubos išvirti :)

zulaime rašė:

Artėja pasisedėjimas ir turiu tokių mažučių krepšiukų sumuštiniams. Kokio ydaro į juos prigrūsti, kad skanu būtų


3-4 rūšių sūriai (labai tinka keptas varškės sūris, tiks pelėsinis, čederis, žodžiu - pagal skonį). Sūrį supjaustyti mažais kubeliais, įberti kepintų lazdyno riešutų puselių, viską užpilti "padažiuku": medus + citrinos sultys. Proporcijos - pagal skonį. Dar labai tiktų įdėti kokio pikantiško prieskoniuko, visai nedaug.

Tess
20312
#694587 2009-09-06 16:26 Tess
smile
Kirvio dėja neturiu.
Mąstau apkepinti morkas su svogūnais ir pomidoru padažu. Bus silkė kaimiškai, atrodo.
Ir dar svogūnus su grybais. Turėtu buti visai ir nieko. smile
Ir dar 2 buteliai degtinės, net jeigu bus ir neskanu, niekas nepastebės smile

Individas
8640
#694588 2009-09-06 16:30 Individas redaguota: 2011-09-11 06-24

Tess rašė:


Ir dar 2 buteliai degtinės,


Mažai,prie tokio kiekio visi pojūčiai tik paaštrėja. smile

Eikite ir ieškokite gėrio.

Tess
20312
#694589 2009-09-06 16:32 Tess
Velnias, nepagalvojau. Prieš tai dar šampano bus.
Tai gal kaip nors suvalgys? smile smile

Individas
8640
#694590 2009-09-06 16:53 Individas
Čia jau reikia pagal formulę skaičiuoti:
Svečių skaičių dauginam iš alko kiekio,visą tai dalinam iš promilių skaičiaus kraujyje ir traukiam valgio kiekio šaknį. smile

Eikite ir ieškokite gėrio.

vvirginija1
8526
#694591 2009-09-06 16:58 vvirginija1 redaguota: 2011-09-11 06-24

Tess rašė:


smile
.Ir dar svogūnus su grybais.

Dadedat grietinės, pipiriukų, druskytės.., arba netgi tokį patį troškinį kaip ir silkei su pomidorų padažu...Ir vsio, skanu.. smile smile

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Tess
20312
#694605 2009-09-06 18:30 Tess
Iškepiau šokoladinį pyragą. smile Įdėjau migdolų drožlių šį kartą.
Manau, kad atleis man mano silkę smile

zaika
3681
#694740 2009-09-07 10:43 zaika
nusprendžiau pasigaminti suši, radau daug filmuotos medžiagos, bet niekur nerandu tikslaus nurodymo kiek pilti to ryžių acto ir kokiu santykiu skiesti su vandeniu jį. gal kas galit pasidalinti, ką dedat į vidų ant ryžių kaip įdarą?

zulaime
610
#694768 2009-09-07 11:29 zulaime redaguota: 2011-09-11 06-24

zaika rašė:

nusprendžiau pasigaminti suši, radau daug filmuotos medžiagos, bet niekur nerandu tikslaus nurodymo kiek pilti to ryžių acto ir kokiu santykiu skiesti su vandeniu jį. gal kas galit pasidalinti, ką dedat į vidų ant ryžių kaip įdarą?



man teko gaminti,tai iš akies įpyliau,bet aš su vandeniu tai neskiedžiau užvirinau , cukrus ištirpo tada į ryžius, ir visai nieko gavosi,o į vidų tai man skaniausia su lašiša

„Kiekvienas darbas man bus sąžinės, o ne garbės reikalas.“

IlonaD
6959
#694770 2009-09-07 11:38 IlonaD
zaika, būkite tikra lietuvė - pridėkite mėsos, arba faršo, arba šoninės kokios. smile

urtele
13548
#694808 2009-09-07 12:33 urtele
Gal turit kokį mišrainės receptėlį žiemai, kad sudėti šias daržoves:
Turiu 3kg agurkų, morkų, 1,5kg-paprikos, svogūnų, deja nebeturiu pomidorų. smile

vvirginija1
8526
#694816 2009-09-07 12:42 vvirginija1 redaguota: 2011-09-11 06-24

urtele rašė:

Gal turit kokį mišrainės receptėlį žiemai, kad sudėti šias daržoves:
Turiu 3kg agurkų, morkų, 1,5kg-paprikos, svogūnų, deja nebeturiu pomidorų. smile

Jei norit aštrios mišrainės tai galima daryti tokią, tik čia be morkų. Proporcijas prisitaikykite pagal save:
5 kg agurkų, 1 kg paprikų, 1 kg svogūnų, 2 česnako galvutės, 4 v.š. druskos, 1 stikl acto, 1 stikl. aliejaus.
Viską supjaustyti kuo smulkiau ir sudėjus prieskonius palikti 1 val (bet galima ilgiau) kol išsiskirs sultys. Tada sudėti į stiklainius, juos dėti į puodą su vandeniu ir pakaitinti užvirus vandeniui kokį 15 min.Išėmus užsukti dangtelius. Bet galima ir šiaip viską pakaitinti puode ir tik tada sudėti į stiklainius.

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

zaika
3681
#694817 2009-09-07 12:45 zaika redaguota: 2011-09-11 06-24

IlonaD rašė:

zaika, būkite tikra lietuvė - pridėkite mėsos, arba faršo, arba šoninės kokios. smile



tai kad norisi jau kažko kitokio, nes kaip tikra lietuvė mėsą praktiškai kiekvieną dieną valgau, tai, sakau, reikia pabandyt ką nors netradiciško, nors iš manęs kulinarė...

zaika
3681
#694818 2009-09-07 12:46 zaika
Zulaime, o lašišą žalią ar sūdytą dėjai?

vvirginija1
8526
#694828 2009-09-07 12:54 vvirginija1 redaguota: 2011-09-11 06-24
Urtele, o jei susiorganizuotumėt pomidorų tai pabandykit tokią mišrainikę, aš dariau tai patiko.
4 kg pomidorų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 kg virtų pupelių, 2 v.š. druskos, 10 v.š. cukraus, 1 stikl aliejaus, 8 v.š. acto, prieskonių.
Svogūnus supjaustyti žiedais. Morkas sutarkuoti ir su svogūnais pakepti aliejuje. Pupeles išvirti. Pomidorus panardinti minutei į verdantį vandenį, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Į indą dėti pomidorus, virtas pupeles, kepintas morkas ir svogūnus, druską, cukrų ir 20-30 min kaitinti. Baigiant supilti actą. Karštą supilstyti į stiklainius ir uždaryti.

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

nika21
932
#694841 2009-09-07 13:00 nika21 redaguota: 2011-09-11 06-24

zaika rašė:

nusprendžiau pasigaminti suši, radau daug filmuotos medžiagos, bet niekur nerandu tikslaus nurodymo kiek pilti to ryžių acto ir kokiu santykiu skiesti su vandeniu jį. gal kas galit pasidalinti, ką dedat į vidų ant ryžių kaip įdarą?



sushimenu.ru/index.php?id=143

zaika
3681
#694843 2009-09-07 13:05 zaika
ačiū, Nika21, pradėsiu studijuoti apie suši

dzine
142
#694948 2009-09-07 15:18 dzine
Sakykite,kaip panaudojate likusi saslyka? smile vel liko prikepto kalnas,gaila mest, o kai praeita karta i plova idejau seimyna ispeike ,vis del to prieskoniai ir dumo kvapas savo daro....

zaika
3681
#694949 2009-09-07 15:19 zaika redaguota: 2011-09-11 06-24

dzine rašė:

Sakykite,kaip panaudojate likusi saslyka? smile vel liko prikepto kalnas,gaila mest, o kai praeita karta i plova idejau seimyna ispeike ,vis del to prieskoniai ir dumo kvapas savo daro....



atšildau ir su ryžiais duodu valgyt smile

blackgate
3808
#694962 2009-09-07 15:28 blackgate
Man tai šašlykai antrą kart šildyt iš vis netinka, nes kažkaip pasikeičia skonis, o be to kaži ar taip sveika, o jei dar kažkur įmaišius, į kokį plovą ar troškinį, tai iš viso maistą pagadina. Tai dažniausiai šašlykus sukertam šaltus, su kokiu nors karštu priedu.

Neiti priekin, lygu žengti atgal.


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis

Atmintinė

Atmintinė buhalteriui
Delspinigiai už ne laiku sumokėtus mokesčius ir baudas 2021 m. I ketv. 0.03 proc
Palūkanos už naudojimąsi mokestine paskola 2021 m. I ketv. 0.01 proc
Valstybinio socialinio draudimo bazinė pensija
nuo 2021-01-01
198.29 EUR
Minimalus valandinis atlygis ir minimali mėnesinė alga (MMA)
nuo 2021-01-01
3.93 EUR ir 642 EUR