Kulinariniai receptai

M
manila 625
2009-09-07 16:01 manila
gal galit pasiulyt kokia uogiene is slyvu? smile
Elste Elste 27284
2009-09-07 16:03 Elste 2011-09-11 06-24

zaika rašė: niekas ten man nesusigadina... čia kaip kam patinka greičiau smile


man irgi atrodo, kad plove turėtų būti skanu.
Nors labai skanu ir šaltus sušveisti, pasidarius dar kokių pomidorų su agrukais su grietine - niam niam, kai iš darbo grįžti išalkus kaip vilkas smile
I
IlonaD 6943
2009-09-07 16:07 IlonaD 2011-09-11 06-24

manila rašė: gal galit pasiulyt kokia uogiene is slyvu? smile


Savaitgalį dariau tokį "makarkliosą" iš slyvų.

Slyvas (mėlynas, tas didesnes) - perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir tas puseles sudedame į stkilainius (taip laisviau, neprigrūdame).

Sirupas:
1 l vandens
1,5 kg cukraus (nes slyvos gi rūgštokos)
4 v.š. želatino (išbrinkinto , ištirpinto).

Verdame, kol sirupas užverda - ir išpilstome ant tų slyvų stiklainiuose.

Gaunasi slyvos drebučiuose, mūsų šeimai labai patiko smile
S
Sandra_v 4581
2009-09-07 16:12 Sandra_v
Slyvų uogienę su cukinijom gerai daryt sušvelnina skonį, mes tai sulčių prisidarėm sakom zagironui pats tas smile
M
manila 625
2009-09-07 18:06 manila 2011-09-11 06-24

IlonaD rašė:

manila rašė: gal galit pasiulyt kokia uogiene is slyvu? smile


Savaitgalį dariau tokį "makarkliosą" iš slyvų.

Slyvas (mėlynas, tas didesnes) - perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir tas puseles sudedame į stkilainius (taip laisviau, neprigrūdame).

Sirupas:
1 l vandens
1,5 kg cukraus (nes slyvos gi rūgštokos)
4 v.š. želatino (išbrinkinto , ištirpinto).

Verdame, kol sirupas užverda - ir išpilstome ant tų slyvų stiklainiuose.

Gaunasi slyvos drebučiuose, mūsų šeimai labai patiko smile



ismeginsiu sita idomybe smile
L
liepa2000 34
2009-09-07 19:50 liepa2000 2011-09-11 06-24

manila rašė:

IlonaD rašė:

manila rašė: gal galit pasiulyt kokia uogiene is slyvu? smile


Savaitgalį dariau tokį "makarkliosą" iš slyvų.

Slyvas (mėlynas, tas didesnes) - perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir tas puseles sudedame į stkilainius (taip laisviau, neprigrūdame).

Sirupas:
1 l vandens
1,5 kg cukraus (nes slyvos gi rūgštokos)
4 v.š. želatino (išbrinkinto , ištirpinto).

Verdame, kol sirupas užverda - ir išpilstome ant tų slyvų stiklainiuose.

Gaunasi slyvos drebučiuose, mūsų šeimai labai patiko smile



ismeginsiu sita idomybe smile


na reikes ir man pabandyti
tiga tiga 2272
2009-09-08 08:17 tiga
Na, tos slyvos ir mane labai sudomino. O be to išlūžo viena vėlyvos slyvos šaka, tai gal sakau tiktų ir neprinokę slyvos smile
I
IlonaD 6943
2009-09-08 08:53 IlonaD 2011-09-11 06-24

tiga rašė: Na, tos slyvos ir mane labai sudomino. O be to išlūžo viena vėlyvos slyvos šaka, tai gal sakau tiktų ir neprinokę slyvos smile


Tik jeigu jos labai rūgščios - cukraus daugiau dėkite. Aplamai, kas mėgstate saldžiau, cukraus kokius 2 kg dėkite.
lemone lemone 1159
2009-09-08 09:07 lemone 2011-09-11 06-24

IlonaD rašė:

tiga rašė: Na, tos slyvos ir mane labai sudomino. O be to išlūžo viena vėlyvos slyvos šaka, tai gal sakau tiktų ir neprinokę slyvos smile


Tik jeigu jos labai rūgščios - cukraus daugiau dėkite. Aplamai, kas mėgstate saldžiau, cukraus kokius 2 kg dėkite.


O užpylus sirupu nekaitinate?
Kažkada prisimenu dariau taip slyvas, bet jau nepamenu ar kaitinau.
Labai patiko visiems, žiemą būdavo pats mėgstamiausias desertas.
O gal žinote pomidorų pagaminimo receptų( išskyrus marinuotus ir su želatinu, tokių nemėgstu)
I
IlonaD 6943
2009-09-08 09:09 IlonaD 2011-09-11 06-24

lemone rašė:
O užpylus sirupu nekaitinate?
Kažkada prisimenu dariau taip slyvas, bet jau nepamenu ar kaitinau.
Labai patiko visiems, žiemą būdavo pats mėgstamiausias desertas.
O gal žinote pomidorų pagaminimo receptų( išskyrus marinuotus ir su želatinu, tokių nemėgstu)


Nea, užpylus nebekaitinu.
Pomidorų skanių nežinau, bet žinau labai skanų marinuotų paprikų receptą, jei ką domina - klauskite.
L
Loreta13 30844
2009-09-08 19:36 Loreta13 2011-09-11 06-25

IlonaD rašė: žinau labai skanų marinuotų paprikų receptą, jei ką domina - klauskite.
Klausiu :))
I
IlonaD 6943
2009-09-08 19:50 IlonaD 2011-09-11 06-25

Loreta13 rašė:

IlonaD rašė: žinau labai skanų marinuotų paprikų receptą, jei ką domina - klauskite.
Klausiu :))


Paprikas supjaustome apie 1 cm pločio juostelėmis.

2 kg supjaustytų paprikų
5 st. vandens
3/4 st. cukraus.
1st. acto. (aš mėgstu rūgščiau, tai truputį daugiau acto pilu).
1 v.š. druskos
5-6 sk.česnako.

Visą tą išvardintą gėrį sudedame į puodą - ir ant ugnies (iš pradžių paprikos nebus pilnai apsemtos, bet po kelių minučių skysčio atsiras).

Kaitiname kol užverda (jokiu būdu neverdame, nes ištiž). Kai tik užverda - į stiklainius.
Nu man tas receptas tobulas -paprikos nei ištežusios, nei per kietos, ir marinatas labai skanus gaunasi.

Pamiršau - prieš pat užverdant 2v.š. aliejaus dar įpilti.
Lince Lince 719
2009-09-09 09:16 Lince
Jei dar reikia pomidorų recepto:
1 ltr marinato dedama 4 arb.š.druskos ir 8 arb.š.cukraus; pipirų, lauro lapelių. Marinatas išverdamas ir truputį ataušinamas. Pomidorams nulupama žievelė. Sudedami į stiklainius, užpilami marinatu ir kaitinami.
Gaunasi labai skanūs saldžiarūgščiai pomidoriukai smile
lemone lemone 1159
2009-09-09 09:27 lemone 2011-09-11 06-25

Lince rašė: Jei dar reikia pomidorų recepto:
1 ltr marinato dedama 4 arb.š.druskos ir 8 arb.š.cukraus; pipirų, lauro lapelių. Marinatas išverdamas ir truputį ataušinamas. Pomidorams nulupama žievelė. Sudedami į stiklainius, užpilami marinatu ir kaitinami.
Gaunasi labai skanūs saldžiarūgščiai pomidoriukai smile


Gaila, jau vakar pasidariau(nulupau žievę pomidorams sukišau i 0,5tiklainius, įbėriau 1arb.š.druskos ir pakaitinau).
Jei dar bus pomidorų pasinaudosiu šiuo receptu.
Ačiū Lince smile
blackgate blackgate 3816
2009-09-09 10:09 blackgate 2011-09-11 06-25

Lince rašė:
Gaunasi labai skanūs saldžiarūgščiai pomidoriukai smile

Žinau šitą receptą, mano mama jau keletą metų taip marinuoja pomidorus. Gana paprasta ir skanu.
Gal kas žino, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje? Yra pomidorų, galvoju gal sudžiovinti...
dianaaa dianaaa 1637
2009-09-09 10:19 dianaaa
Jei dar reikia pomidorų recepto:
1 ltr marinato dedama 4 arb.š.druskos ir 8 arb.š.cukraus; pipirų, lauro lapelių. Marinatas išverdamas ir truputį ataušinamas. Pomidorams nulupama žievelė. Sudedami į stiklainius, užpilami marinatu ir kaitinami.
Gaunasi labai skanūs saldžiarūgščiai pomidoriukai

Kiek laiko kaitinat?
tiga tiga 2272
2009-09-09 10:25 tiga
Mergaitės, nekiškite visko į stiklainius, nes kas per daug tas nesveika. geriau nepatingėkit ir dalį produktų naudokite dabar, pvz sulčių pavidalu. labai geros sultys : paprika, pomidorai, agurkai (sako degina riebalus) , dar man kelia nuotaiką-morkų, obuolių, petražolių ir salierų lapų sultys smile
nite nite 1116
2009-09-09 11:18 nite 2011-09-11 06-25

dianaaa rašė: Jei dar reikia pomidorų recepto:
1 ltr marinato dedama 4 arb.š.druskos ir 8 arb.š.cukraus; pipirų, lauro lapelių. Marinatas išverdamas ir truputį ataušinamas. Pomidorams nulupama žievelė. Sudedami į stiklainius, užpilami marinatu ir kaitinami.
Gaunasi labai skanūs saldžiarūgščiai pomidoriukai

Kiek laiko kaitinat?

O kur actas ar citrinos rūgštelė?
urtele urtele 13515
2009-09-09 11:27 urtele 2011-09-11 06-25

blackgate rašė: Yra pomidorų, galvoju gal sudžiovinti...
Nesenai ragavau džiovintų pomidorų su prieskoniais, lauktuvės iš Italijos. Italai juos mėgsta prie alaus ir vyno. Nežinau , gal kam ir gali patikti, bet aš ir mano kolegos tokio "fe' nebuvom valgę. smile
tiga tiga 2272
2009-09-09 11:28 tiga
Jeigu vakuoju pomidorus, acto niekada nededu, juk pomidorai turi savyje rūgšties, tai kam dar tas nuodas smile Labai skanu pomidorai savo sultyse, nes dedama tik druska pagal skonį (apie 1šaukštas 1 litrui sulčių).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui