Elvusia
20041
#719583 2009-11-10 15:46 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-29

nite rašė:


O tai tik su grietine, spirgių nebus smile


Čia spirgiukų yra. Kot naplakal :)))
Nevalgom riebiai.
Todėl padažus ruošiu su pienu.
Čia pakepinti lašinukai, truputis svogūniuko, kelios kruopelės miltų ir pienas :)

Tai nevarvinkit tų seilių, meskit darbus ir į Skanseną :))))))
Priviriau pilną puodą :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

vovere
26052
#719678 2009-11-10 21:36 vovere
gal žinote kokį marinatą burokėliams? tiksliau noriu žiemai burokėlius į slovikėlius susidėt

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

dianaaa
1658
#719724 2009-11-11 07:48 dianaaa
1,5 l vandens: 1 stiklinė acto, pipirų, lauro lapeliai, 1 šaukštas cukraus,1 šaukštas druskos. Viską užpilu ant virtų sutarkuotų burokėlių ir užverdu. Nežinau , bet man labai skanūs smile

audra123
239
#719739 2009-11-11 08:17 audra123 redaguota: 2011-09-11 06-29

dianaaa rašė:

1,5 l vandens: 1 stiklinė acto, pipirų, lauro lapeliai, 1 šaukštas cukraus,1 šaukštas druskos. Viską užpilu ant virtų sutarkuotų burokėlių ir užverdu. Nežinau , bet man labai skanūs smile



O gal kas žinote burokėlių marinatą iš obuolių sulčių? Girdėjau labai skanu, o ir obuolių neturiu kur dėti... smile

Dirbu, kad gyvenčiau :)

tiga
2302
#719748 2009-11-11 08:40 tiga
Taigi, pats skaniausias ir sveikiausias būdas, tai burokėliai obuolių sultyse. Pirmiausia, aišku išsispaudžiame obuolius. Po to išsiverdu didžiulį puodą burokėlių ir nulupus juos sudedu į norimo dydžio stiklainius. Patikėkite telpa jų tikrai daug, nes jie minkšti ir pasispaudžia. Po to užkaitinu sultis, į kurias dedu tik druską (1 litras sulčių 1 šaukštas druskos), lauro lapelių ir pipirų. Užpilu burokėlius. Kiti pora kartų nupila ir vėl pakaitinę užpila, o aš tai tingiu taip žaisti, tai sudedu stiklainius į didžiulį puodą ir pakaitinu. Žiemai, pavasariui net ir vasarai šaltibarščiams turiu nuostabiausių burokėlių. Kadangi jie čieli, tai man tada lieka laisvė daryti iš jų ką tik nori: tarkuoti, pjaustyti šiaudeliais, kūbeliais ir t.t. Vieną vpusdienį padarbėsite, bet užtat visą pusę metų mėgausitės smile

Tiems, kurie Jus niekina, galima atkeršyti gerais darbais.
O svarbiausia-jausti akimirkos saldybę, būti čia ir dabar, nesvajoti apie rytojų. (Tėvas Stanislovas)

audra123
239
#719763 2009-11-11 08:54 audra123 redaguota: 2011-09-11 06-29

tiga rašė:

Taigi, pats skaniausias ir sveikiausias būdas, tai burokėliai obuolių sultyse. Pirmiausia, aišku išsispaudžiame obuolius. Po to išsiverdu didžiulį puodą burokėlių ir nulupus juos sudedu į norimo dydžio stiklainius. Patikėkite telpa jų tikrai daug, nes jie minkšti ir pasispaudžia. Po to užkaitinu sultis, į kurias dedu tik druską (1 litras sulčių 1 šaukštas druskos), lauro lapelių ir pipirų. Užpilu burokėlius. Kiti pora kartų nupila ir vėl pakaitinę užpila, o aš tai tingiu taip žaisti, tai sudedu stiklainius į didžiulį puodą ir pakaitinu. Žiemai, pavasariui net ir vasarai šaltibarščiams turiu nuostabiausių burokėlių. Kadangi jie čieli, tai man tada lieka laisvė daryti iš jų ką tik nori: tarkuoti, pjaustyti šiaudeliais, kūbeliais ir t.t. Vieną vpusdienį padarbėsite, bet užtat visą pusę metų mėgausitės smile


Taip skaniai skamba smile
Ačiū labai, pabandysiu savaitgalį...
Tik dar vienas klausimas, pas mane obuoliai rugštūs, bet gal nieko smile

Dirbu, kad gyvenčiau :)

SSigute
1186
#719768 2009-11-11 08:58 SSigute
o aš nebeverdu burokėlių - "kepu" mikrobangėje ir greitai ir pigiau.

manila
640
#719773 2009-11-11 09:02 manila redaguota: 2011-09-11 06-29

SSigute rašė:

o aš nebeverdu burokėlių - "kepu" mikrobangėje ir greitai ir pigiau.




kaip cia suprast "kepu"??? smile

tiga
2302
#719777 2009-11-11 09:04 tiga
Kuo obuolai rūgštesni, tuo gaunasi skanesni burokėliai smile

Tiems, kurie Jus niekina, galima atkeršyti gerais darbais.
O svarbiausia-jausti akimirkos saldybę, būti čia ir dabar, nesvajoti apie rytojų. (Tėvas Stanislovas)

klem
4016
#719779 2009-11-11 09:05 klem redaguota: 2011-09-11 06-29

SSigute rašė:

o aš nebeverdu burokėlių - "kepu" mikrobangėje ir greitai ir pigiau.


Ir nesveika smile
Gal kas žinote ir galite greit įmesti varškės apkepo receptą, kad būtų su manų kruopomis, o ne su manų koše, kurį seniai darau, išeina l. skanus, bet nusibodo virinėti tą košę smile

Protingai patylėti irgi menas.

audra123
239
#719785 2009-11-11 09:12 audra123 redaguota: 2011-09-11 06-29

tiga rašė:

Kuo obuolai rūgštesni, tuo gaunasi skanesni burokėliai smile


Liuks smile
Ačiū

Dirbu, kad gyvenčiau :)

Tiesi
4093
#719789 2009-11-11 09:17 Tiesi redaguota: 2011-09-11 06-29
www.patiekalai.lt/receptai-varskes-apkepas/673/
Dariau tokį. Patiko.

klem rašė:


Ir nesveika smile
Gal kas žinote ir galite greit įmesti varškės apkepo receptą, kad būtų su manų kruopomis, o ne su manų koše, kurį seniai darau, išeina l. skanus, bet nusibodo virinėti tą košę smile


tiga
2302
#719791 2009-11-11 09:19 tiga
O aš kažkodėl mikrobangės paslaugų privengiu, net maistą geriau šildausi ant viryklės smile

Tiems, kurie Jus niekina, galima atkeršyti gerais darbais.
O svarbiausia-jausti akimirkos saldybę, būti čia ir dabar, nesvajoti apie rytojų. (Tėvas Stanislovas)

doviile
744
#719795 2009-11-11 09:21 doviile redaguota: 2011-09-11 06-29

Tiesi rašė:

www.patiekalai.lt/receptai-varskes-apkepas/673/
Dariau tokį. Patiko.

klem rašė:


Ir nesveika smile
Gal kas žinote ir galite greit įmesti varškės apkepo receptą, kad būtų su manų kruopomis, o ne su manų koše, kurį seniai darau, išeina l. skanus, bet nusibodo virinėti tą košę smile





savaitgali darėm su manu kruopom labai skanus gavosi, dėjom 400g varškes, 2-3 šauštai manu, 2-3 šaukštai cukraus, 100g pieno ar grietinės, 3 kiaušiniai ir apie 100 g sviesto ar margarino

dianaaa
1658
#719798 2009-11-11 09:26 dianaaa
Varškės apkepas

1 kg varškės( aš ėmiau gal 1,3kg)
100 gr minkšto sviesto
5 kiaušiniai
1 st cukraus
1 st manų kruopų
Razinų

Atskirk kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išmaišyk su cukrumi. Į gautą masę dėti minkšto sviesto ir išsukti. Į varškę dėti išsuktus kiauš. trynius su cukrumi ir sviestu,manų kruopas ir razinas.Pabaigoje dedame išplaktus iki putų baltymus ir viską permaišome. Kepti 40-60 min orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190 laipsnių temperatūros
Idealus apkepas.
Ypač skanu su šaldytomis trintomis braškėmis plius grietinė:))
Prisegti failai

P9300007-1.jpg 140 KB

doviile
744
#719803 2009-11-11 09:29 doviile redaguota: 2011-09-11 06-29

dianaaa rašė:

Varškės apkepas

trynius su cukrumi ir sviestu,manų kruopas ir razinas.


kiek skaiciau receptu visur manus reikia palaikyt su grietinele ar pienu kad isbrinktu, o cia iskart i tesla... idomus variantas smile

gadede
124
#719870 2009-11-11 10:09 gadede
3 pok. varškės
3 kiaušiniai
3 šaukštai manų
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
razinų
Atskirti baltymus, juos išplaktus supilti paskutinius. Visai neblogas gaunasi.

klem
4016
#719873 2009-11-11 10:10 klem
Labai ačiū visoms už operatyvią info. smile

Protingai patylėti irgi menas.

AiDoGa
96
#720066 2009-11-11 13:11 AiDoGa
Ir aš burokėlius darau su obuolių sultimis labai skanu ir sveika. Tik aš juos tarkuoju ir nededu nei druskos nei cukraus tik burokėliai ir obuolių (rūgštesnių) sultys. Dar burokėlius kepu orkaitėje suvyniotus į foliją.

virgiuke
1307
#720068 2009-11-11 13:13 virgiuke redaguota: 2011-09-11 06-29

AiDoGa rašė:

Dar burokėlius kepu orkaitėje suvyniotus į foliją.

Gal galima plačiau?...


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis