Kulinariniai receptai

2007-10-23 15:25 sanpaulija 2011-09-11 05-35

cererra rašė: labai prasau parasykite skanios pupienes arba zirnienes sriubos recepta.
man laaabai skanu jos o kaip pasidaryti paciai nzn...na kad kazka mirkyti reikia girdejau o toliau?


Aš verdu taip- žirnius pamerkiu, pvz. iš vakaro (jei pamiršote, tai užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite nors pusvalandį)- taip daug greičiau išvirs sriuba. Kai paverda žirniai, dedu ryžius, tarkuotą morką,smulkiai pjaustyto svogūno, prieskonius. Dar šiek tiek pavirus, sudedu pjaustytas bulves, o visai į pabaigą dedu porą kubelių sultinio. Man labai skanu (ir neriebu! ).
L
Loreta13 30844
2007-10-23 20:59 Loreta13 2011-09-11 05-35

klem rašė: Gale įdedu 1 lauro lapą 1 kvepiantį pipirą.
Pavydėtinas taupumas:))
urtele urtele 13515
2007-10-23 22:06 urtele 2011-09-11 05-35

Loreta13 rašė:

klem rašė: Gale įdedu 1 lauro lapą 1 kvepiantį pipirą.
Pavydėtinas taupumas:))

Dabar ir man aišku, kas tai?. Kai per pietus užsisakau kiaulieną su kalofijorais, tai ten visad randu jį vieną ir l. mažą smile
C
cererra 264
2007-10-24 13:19 cererra
uijjjjjj.......jau nutyso tyso tyso...... aciu labai, va kaip fainiai jau ryt vakarienei galesiu prisivirinti smile
S
subare 523
2007-10-25 19:57 subare
Vakar išsiviriau žirnienę pagal Tess receptą tik dar tarkuotų morkyčių įdėjau, nu šakes kaip skanu. Ačiū Tess.
N
Neringenas 1092
2007-10-25 20:57 Neringenas
atradau iš naujo , naminį obuolių trupininį pyragą smile dabar kaip tik su arbatike valgau skanųjį trupiniuotį su trintų braškių uogiene ir vaniliniais ledais smile mmmmm smile ...ir aišku skaitinėju mieląji tax'ą smile
L
Loreta13 30844
2007-10-25 21:08 Loreta13 2011-09-11 05-35

Neringenas rašė: atradau iš naujo , naminį obuolių trupininį pyragą smile dabar kaip tik su arbatike valgau skanųjį trupiniuotį su trintų braškių uogiene ir vaniliniais ledais smile mmmmm smile ...ir aišku skaitinėju mieląji tax'ą smile
RECETĄ smile smile
irmoske irmoske 5445
2007-10-25 21:14 irmoske
O aš apkepą varškės kepiau. Mano vyrukai pasiraukė "čia ne maistas" ir nuėjo bulvių kept smile Teks ryt kolegas matint smile
N
Neringenas 1092
2007-10-25 21:19 Neringenas 2011-09-11 05-35

Loreta13 rašė:

Neringenas rašė: atradau iš naujo , naminį obuolių trupininį pyragą smile dabar kaip tik su arbatike valgau skanųjį trupiniuotį su trintų braškių uogiene ir vaniliniais ledais smile mmmmm smile ...ir aišku skaitinėju mieląji tax'ą smile
RECETĄ smile smile

tai va
kadangi kepu tokioje "blėkoje" kurios matmenys: gylis apie 5cm, ilgis 30 cm, plotis apie 22 cm. tai naudoju tokiu ingridientus:
reikia:
1.miltų - imu 500 ml , na pusė kg
2. cukraus pudros (gali ir cukraus, bet man u pudra geriau) - 300 ml
3. obuoliu - be skūros ir seklu susipjaustau maždaug kokius 10 nedideliu obuoliukų, na pažiūrėkit , kaip patiks
4. sviesto (BET TIK NE MISINIO), tikro sviesto, min 80%
5. cinamono (obuoliukams)
6. ledų, ir uoginės (kokia mėgstat)

Paruošimas:
supilu miltus, cukraus pudrą, sviestą - ir viską kapoju (su peiliu) kapoju kapoju, kol sviestas apsivels cukraus pudra su miltais, na turi atrodyt kaip miltai tik stambesniais grūdeliais.
obuoliukus supjaustau smulkiai, pabarstau cinamono, na išvolioju obuoliukus cinamone ;)
imu pusė masės supilu i kepimo formą, tada aina obuoliukai ir ant viršaus likusi dalis. pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 min, gal daugiau - priklauso nuo orkaitės sugebėjimu, vienžo turi parusti, nedaug (pagelsti) ir "palaistom" uogiene, "įkalam" ledų ir sau mėgaujėmes
smile

svarbiausi jokių kiaušinių ir lavai greitai...tokis trapus, mmm skanus bent man gaunas smile
skanaus visiems:)
atrodo viską surašiau:) o šiaip niekada tiksliai nežinau normuotės, viską iš akies darau smile
L
Loreta13 30844
2007-10-25 21:20 Loreta13 2011-09-11 05-35

irmoske rašė: O aš apkepą varškės kepiau. Mano vyrukai pasiraukė "čia ne maistas" ir nuėjo bulvių kept smile Teks ryt kolegas matint smile
smile smile smile
N
Neringenas 1092
2007-10-25 21:21 Neringenas 2011-09-11 05-35

irmoske rašė: O aš apkepą varškės kepiau. Mano vyrukai pasiraukė "čia ne maistas" ir nuėjo bulvių kept smile Teks ryt kolegas matint smile

ir mane ir mane pamaitint smile smile smile smile

ak tie vyrai nesuprata kad baltymai yra gerai smile
Tess Tess 20235
2007-10-25 21:23 Tess 2011-09-11 05-35

subare rašė: Vakar išsiviriau žirnienę pagal Tess receptą tik dar tarkuotų morkyčių įdėjau, nu šakes kaip skanu. Ačiū Tess.

Prašom. smile
Dar viena laaabai skani sriubytė. Labai greita paruošiama, o skonis nepakartojamas. СОЛЯНКА СБОРНАЯ МЯСНАЯ
Petronele Petronele 18331
2007-11-11 13:58 Petronele 2011-09-11 05-36
Nusipirkau Arenoj "po pigiąja" mascarponės sūrio, bandysiu pasigamint šitą skanėstą. Vien skaitant seilės tysta. Tik vietoj to demerara cukraus, gal užteks paprasto. smile Net nežinau kas tas toks yra.
Mary Berry avietinis sūrio tortas

10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai

3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros

Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai

23 cm per šoną uždaroma kepimo forma



1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.

2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.

3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!
REZIUME (jau paragavus tortą). Selgos sausainiai šitam tortui yra per saldūs, geriau naudoti kokius paprastesnius ir tą rudąjį cukrų (demerara). Šiaip tortas tikrai skanus, gan didelis, bet mes nusprendėm, kad uogos netinka sūrio tortui. Vietoj mascarpone labai sėkmingai galima būtų panaudoti separuotą varškę. Skonis būtų tas pats, o savikaina sumažėtų. smile
S
Soffy 9075
2007-11-11 14:34 Soffy 2011-09-11 05-36
O google.lt kam yra:)?
www.google.lt/search?hl=lt&q=demerara+cukrus+&btnG=Google+Paie%C5%A1ka&meta=

Jei kas pavaišintų, tai gal ir skanu, bet šiaip kaip pagalvoji už tą kainą, laiką ir kalorijas kiek gali suvalgyti apelsinų, mandarinų, ananasų, kriaušių, tų pačių aviečių, atskirai :rollsmile Ir daryti nieko nereikia ir indų plauti beveik nereikia :).
Ir tikrai netilpčiau į 45 minutes :).
Petronele Petronele 18331
2007-11-11 16:59 Petronele 2011-09-11 05-36

Soffy rašė: už tą kainą, laiką ir kalorijas kiek gali suvalgyti apelsinų, mandarinų, ananasų, kriaušių, tų pačių aviečių, atskirai :rollsmile Ir daryti nieko nereikia ir indų plauti beveik nereikia :).

Fuuuu... kokia nuobodybė - sėdi priešais teliką ir mandarinus ryji... ir tik 2 kalorijos smile
Taigis, tas demerara cukrus visai neblogas, nusipirkau. Torto pagrindui tinka idealiai. Na, tortas dar stingsta, bet pati masė labai skani... laaabai
S
Soffy 9075
2007-11-11 17:39 Soffy
Kai mane pavaišina kokiu skanėstu, aš tokia dėkinga būnu smile, labai moku girti smile.
urtele urtele 13515
2007-11-11 18:01 urtele 2011-09-11 05-36

Petronele rašė: Taigis, tas demerara cukrus visai neblogas, nusipirkau. Torto pagrindui tinka idealiai. Na, tortas dar stingsta, bet pati masė labai skani... laaabai

kai sustinks kviečiu į svečius, mano vaikino gimtadienis, jau vieną točiuką patvarkėm smile
L
Loreta13 30844
2007-11-11 18:10 Loreta13 2011-09-11 05-36

urtele rašė: kai sustinks kviečiu į svečius, mano vaikino gimtadienis, jau vieną točiuką patvarkėm smile
Matyt, ne tik torčiuką:))
Loreta Loreta 28574
2007-11-11 18:12 Loreta
O pas mane šiandien balandėliai.
Nusipirkau siaubingą kopūstą. Lupau lupau lapus, lipdžiau lipdžiau balandžius, ir galo nesimatė... smile
Taip ir liko gūžė nedalupta. Gal kam reikia? Dar 5 brigadoms užtektų ko gero...smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2007-11-11 19:36 nieko_sau
vajetau, vajetau, ir ko aš į tą taxą įlindau:( Reiks eiti nors sluoksniuotos tešlos liežuvėlių išsikepti, ar ką, nes daugiau nieko neturiu..prisiskaičiau čia ant vakaro.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui