Kulinariniai receptai

Rainis Rainis 15057
2009-12-21 15:34 Rainis
Net seilės bėga... ot gyvena žmonės... čia tai suprantu, kad šventės.
Elste Elste 27286
2009-12-21 15:36 Elste 2011-09-11 06-32

Rainis rašė: Net seilės bėga... ot gyvena žmonės... čia tai suprantu, kad šventės.


ypač tie variantai, kur lašinukai ir agurkiukai matosi -niam niam, kaip užsimaniau pažiūrėjusi. Gerai, kad namie turiu, tai kirsiu parėjus smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-21 17:02 Elvusia
Kepiau vištą.
Pasidalinsiu įspūdžiais:
vištą prieš pat kepdama aptepliojau majonezo - pomidorų padažo mišiniu. Pipiriukas, čili paprika, mairūnas.
Sudėjau į skardą, užklojau pjaustytais obuoliais, šalia bulvės su lupena, brokoliai, žiediniai kopūstai ir morkos.
Uždengiau folija.
Druskos - ani gramulkos.

Pavyko. Mėsa sultinga. Daržovės super :)
Rekomenduoju.
Z
zaika 3663
2009-12-21 18:38 zaika 2011-09-11 06-33


ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile
P
Panaikinta 4554
2009-12-21 19:10 Panaikinta 2011-09-11 06-33

zaika rašė:
ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile

Kadangi lydeka yra sausa, tai ją gaminu sekančiai:
Lydeką nuvalau, išskrodžiu išimu kaulus, po to nuimu odą ir supjaustau nedideliais išilgais gabaliukais, kuriuos apibarstau prieskoniais (Salduvos "Kiniški" žuvies prieskoniai, man jie labiausiai patinka). Truputį palaikau, kad pasimarinuotų prieskoniuose po to iškepu gabaliukus.
Dedu į gilesnį indą eilėmis (žuvis, pomidorai supjaustyti griežinėliais, svogūno supjaustyto griežinėliais ir vėl žuvis, pomidorai svogūnai ir taip kol visą išdedu. Kai viską sudedu užpilu Citrinos sulčių (acto) - aliejaus padažu. Šiam padažui reikia: citrinos sulčių 4 v.šaukštus, 2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus, maltų pipirų, druskos ir cukraus pagal skonį. Jei naudosite ne citrinų sultis, o actą, tuomet jis turi būti 3 proc., o jei stipresnis tai jį reikia skiesti virintu vandeniu.
Kai užpilu šiuo padažu reikia valgyti ne iškarto, geriausiai po paros laiko, aplamai kuo ji ilgiau taip būna sudaryta tuo skaniau. Jei rytoj pasigaminsite, tai Kūčių stalui bus kaip tik tinkama.
I
INDRAXSAS 141
2009-12-22 09:46 INDRAXSAS 2011-09-11 06-33

zaika rašė:

ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile


visai nesunku ta oda lydekai nuimti. su oda turi likti ir lydekos galva. o tada reikia isrinkti kaulus.
Iskepti kiausiniene su lasinukais ir svogūneliais. atvesinti.sumalti kartu su zuvies mesyte kuria nuemiai nuo odos.
imusti du kiausinius, prieskoniu pagal skoni.
viska sudeti ant odos ir uzsiuti.
Aptepti grietine ir kepti kol graziai pagels.
labai skanu ir tikrai paprasta.
Rainis Rainis 15057
2009-12-22 11:02 Rainis 2011-09-11 06-33
Žinau labai skanų padažą ar užpilą ant farširuoto karpio:
- išmirkyti, išvirti džiovintus grybus nedideliame vandens kiekyje, grybus smulkiai supjaustyti, vandens kuriame mirko ir virė, neišpilti smile
- daug daug svogūnų supjaustyti ir gerai iškepti aliejuje;
- sumaišyti grybus su visu vandeniu, svogūnus ir majonezą, skonį pasireguliuoti. Padažo turi būti daug, jis nei tirštas labai, bet ir neskystas, toks kaip avižinė košė, ant žuvies, padėtos į lėkštę užpilama daug, kad jos tik galva kyšotų, ir dar turi būti pilna padažinė, papildomai sau įsidėti.
Skonis pasakiškas smile
A
Amanda 3804
2009-12-22 11:19 Amanda
Pasidalinius torto receptu, kurį kepu kalėdoms. Nors jis nėra kalėdinis. Tik čia mano šeima jau taip įprato jį valgyti per kalėdas. Šiais metais paklausiau, kad gal reikia iškepti kokį kitą, kad gal tas pabodo. Tai visi vienu balsu šaukė, kad čia dar viena priežasti laukti kalėdų, nes jau labai pasiilgo šio torto. Kas nemėgsta kokoso, tai gali net ir nebandyti, nepatiks.

Kokosinis tortas
Tešla:
8 kiaušinai
8 šaukštai cukraus
Pagal skonį vanilinio cukraus
5 šaukštai miltų
2 šaukšai krakmolo
¾ šaukštelio kepimo miltelių
Riebaliukai ir miltai formai ištepti
Žiupsnelis druskos

Kremas:
250 g. grietinės 30%
250 g. grietinės 18%
250 ml kokosionio likerio
200 g kokosų drožlių
2 balto šokolado plytelės
1 pakelis sausainių

Baltymus suplakti su druska cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną dėti trynį. Įdėti į masę sumaišytus miltus kartu su krakmolu ir kepimo milteliais. Gerai išmaišyti ir supilti į suteptą riebalais (aliejus, margarinas) ir apibarstytą miltais kepimo formą. Kepti 45 min. 180 laips. orkaitėje.

Ištirpinti šokoladą, supilti abi grietines. Nevirti. Atvėsinti ir suplakti. Supilti sulaužytus sausianius, kokosinį likerį ir kokoso drožles (reikia palikti truputi papuošimui, be sausainių masės). Iškeptą tešlą supjaustyti į keletas blynų, tepti kremu. Viršutinį sluoksnį sutepti likusiu kremu ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
Skanaus
ram-une ram-une 369
2009-12-23 07:22 ram-une 2011-09-11 06-33
Sako pirmas blynas būna prisvilęs smile , na o mano- šleivokas gavosi smile smile na, bet klaidas savo jau žinau ir kitąmet tikiuos pavyks geriau :) prašom žiauriai nekritikuoti smile smile



Petronele Petronele 18325
2009-12-23 07:37 Petronele
Labai normaliai gavosi, skaniai atrodo :) Ir kometa ant stogo superinė, ir eglių kiek daug. Aš stogo norėčiau atsilaužti :))
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-23 07:48 Elvusia
Nervinat mane :)
Na kaip taip galima mokėti?
Ne tik kulinariniai - meno šedevrai...

Aš tik spurgas moku išvirti :)))))
2009-12-23 07:49 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-33

ram-une rašė: prašom žiauriai nekritikuoti smile smile

Ką gi čia pakritikuosi , labai šauniai gavosi.
O va man tai nesigavo ir nelabai žinau kodėl
smile
ram-une ram-une 369
2009-12-23 07:53 ram-une
oi, ačiū už pagyrimus smile

seimosdziaugsmas - o kas būtent nesigavo?
A
Amanda 3804
2009-12-23 08:01 Amanda
Šaunuolė ram-une. Namelis jėgiškas. Bus tikra stalo puošmena.
2009-12-23 08:02 seimosdziaugsmas
Diena buvo skirta nekepimui :))
Namo dalys gavosi kaip faniera :(
Ir dar viena dalis nukritusi ant grindų subyrėjo :))
Kepimo miltelius dėjau tikriausiai ne taip ir per kietai gal tešlą užminkiau smile
ram-une ram-une 369
2009-12-23 08:04 ram-une
būna dienų lyg tyčia.... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-23 08:08 Elvusia
Va, pateisinama priežastis, kodėl negaminu šitų meno šedevrų :)))))
Kiek emocijų reikalauja.

Geriau rimti patiekalai.
Va, prismaigsčiau sprandinę cukinija ir pašoviau į orkaitę.
Sfera Sfera 1386
2009-12-23 08:23 Sfera
Gražus namukas, ram-une! smile Spalvingas toks... Aš irgi sugalvojau dovanoms namukų prikepti. Pirmas gavosi toks neplonas, nemažas, kol sulipdžiau, buvo vargo ojojoj smile ....o vakar kepiau dar du, tai gavosi dailesni, nes iš vieno kiekio "išspaudžiau" du namukus, vakare grižus baigsiu puošti ir įmesiu čia nuotraukas jūsų teismui smile
Tik dar suku galvą ant ko tuos namus sumontuoti, kad saugiai padovanoti?
ram-une ram-une 369
2009-12-23 08:52 ram-une 2011-09-11 06-33

Sfera rašė:
Tik dar suku galvą ant ko tuos namus sumontuoti, kad saugiai padovanoti?


Ačiū :)
aš sutepiau stačiakampius vaflių lakštus ( pertepimui naudojau Rududu kremą sumaišytą su sviestu (minkštu, ne tirpdytu) . Ant vaflinio pagrindo ir patupdžiau namuką :)
Petronele Petronele 18325
2009-12-23 18:41 Petronele 2011-09-11 06-33
Ar matėt Alitos naujieną - gazuotą degtinę?


Gal ir nieko visai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui