Sandra_v
4591
#734521 2009-12-21 14:17 Sandra_v redaguota: 2011-09-11 06-32

Elste rašė:



Sandra_v rašė:

jei želatinos pilsi tai jie ir taip prisigeria



aaa, tai sutepi pvz. jogurtu ir apipili želatina? ar tą želatiną supilti į jogurtą ir tada sutepti? smile


želatiną su jogurtu
dar į želatiną gali įdėt vaisių gabaliukų, tik atkreipk dėmesi dažniausiai ant pakelio būna parašyta, kad gali nesustingti jei sumaišysi su kivių ar ananasų gabaliukais

Visi geniai miršta nuo smegenų sukrėtimo

Elvusia
20041
#734525 2009-12-21 14:19 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-32

Sandra_v rašė:


jei želatinos pilsi tai jie ir taip prisigeria


Jei pilsit želatinos - neprisigers. Tuomet reikia juos šlakstyti.
Kas kuo mėgsta.
Šlakstyčiau natūraliomis vaisių sultimis.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Elste
27013
#734528 2009-12-21 14:20 Elste redaguota: 2011-09-11 06-32

Sandra_v rašė:

želatiną su jogurtu
dar į želatiną gali įdėt vaisių gabaliukų, tik atkreipk dėmesi dažniausiai ant pakelio būna parašyta, kad gali nesustingti jei sumaišysi su kivių ar ananasų gabaliukais



Nu va ir paaiškėjo smile aš ir tepiau pridėjusi kivių ir konservuotų persikų, tai va kodėl ištižo kaip buza smile smile smile
(už tai čia ir klausinėt pradėjau, kaip tepat, kad taip gražiai gaunasi tortai smile ).


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Sandra_v
4591
#734529 2009-12-21 14:21 Sandra_v
nu vat gyveni žmogus ir mokais smile

Visi geniai miršta nuo smegenų sukrėtimo

Elste
27013
#734532 2009-12-21 14:23 Elste redaguota: 2011-09-11 06-32

Sandra_v rašė:

nu vat gyveni žmogus ir mokais smile



nu tikrai kad smile blyn, o taip svaigau, kaip skaniai susitepsiu, su kiviais, su persikais, kaip jau valgysiu... atidarau šaldytuvą - viskas sutežę, išbėgę... tai tokią saldžią (bet skanią) košę ir suvalgiau viena smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elvusia
20041
#734540 2009-12-21 14:30 Elvusia
Dedant kivių būtina daryti stipriai koncentruotą žele.
Pavyksta :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Petronele
18332
#734543 2009-12-21 14:32 Petronele redaguota: 2011-09-11 06-32

Amanda rašė:

Kompozicijos stalo serviravimui smile


Šikarniai smile

Rainis
15064
#734585 2009-12-21 15:34 Rainis
Net seilės bėga... ot gyvena žmonės... čia tai suprantu, kad šventės.

Elste
27013
#734587 2009-12-21 15:36 Elste redaguota: 2011-09-11 06-32

Rainis rašė:

Net seilės bėga... ot gyvena žmonės... čia tai suprantu, kad šventės.



ypač tie variantai, kur lašinukai ir agurkiukai matosi -niam niam, kaip užsimaniau pažiūrėjusi. Gerai, kad namie turiu, tai kirsiu parėjus smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elvusia
20041
#734618 2009-12-21 17:02 Elvusia
Kepiau vištą.
Pasidalinsiu įspūdžiais:
vištą prieš pat kepdama aptepliojau majonezo - pomidorų padažo mišiniu. Pipiriukas, čili paprika, mairūnas.
Sudėjau į skardą, užklojau pjaustytais obuoliais, šalia bulvės su lupena, brokoliai, žiediniai kopūstai ir morkos.
Uždengiau folija.
Druskos - ani gramulkos.

Pavyko. Mėsa sultinga. Daržovės super :)
Rekomenduoju.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

zaika
3681
#734639 2009-12-21 18:38 zaika redaguota: 2011-09-11 06-33


ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile

Panaikinta
4560
#734648 2009-12-21 19:10 Panaikinta redaguota: 2011-09-11 06-33

zaika rašė:


ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile


Kadangi lydeka yra sausa, tai ją gaminu sekančiai:
Lydeką nuvalau, išskrodžiu išimu kaulus, po to nuimu odą ir supjaustau nedideliais išilgais gabaliukais, kuriuos apibarstau prieskoniais (Salduvos "Kiniški" žuvies prieskoniai, man jie labiausiai patinka). Truputį palaikau, kad pasimarinuotų prieskoniuose po to iškepu gabaliukus.
Dedu į gilesnį indą eilėmis (žuvis, pomidorai supjaustyti griežinėliais, svogūno supjaustyto griežinėliais ir vėl žuvis, pomidorai svogūnai ir taip kol visą išdedu. Kai viską sudedu užpilu Citrinos sulčių (acto) - aliejaus padažu. Šiam padažui reikia: citrinos sulčių 4 v.šaukštus, 2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus, maltų pipirų, druskos ir cukraus pagal skonį. Jei naudosite ne citrinų sultis, o actą, tuomet jis turi būti 3 proc., o jei stipresnis tai jį reikia skiesti virintu vandeniu.
Kai užpilu šiuo padažu reikia valgyti ne iškarto, geriausiai po paros laiko, aplamai kuo ji ilgiau taip būna sudaryta tuo skaniau. Jei rytoj pasigaminsite, tai Kūčių stalui bus kaip tik tinkama.

INDRAXSAS
141
#734745 2009-12-22 09:46 INDRAXSAS redaguota: 2011-09-11 06-33

zaika rašė:




ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti smile gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas... smile



visai nesunku ta oda lydekai nuimti. su oda turi likti ir lydekos galva. o tada reikia isrinkti kaulus.
Iskepti kiausiniene su lasinukais ir svogūneliais. atvesinti.sumalti kartu su zuvies mesyte kuria nuemiai nuo odos.
imusti du kiausinius, prieskoniu pagal skoni.
viska sudeti ant odos ir uzsiuti.
Aptepti grietine ir kepti kol graziai pagels.
labai skanu ir tikrai paprasta.

Rainis
15064
#734785 2009-12-22 11:02 Rainis redaguota: 2011-09-11 06-33
Žinau labai skanų padažą ar užpilą ant farširuoto karpio:
- išmirkyti, išvirti džiovintus grybus nedideliame vandens kiekyje, grybus smulkiai supjaustyti, vandens kuriame mirko ir virė, neišpilti smile
- daug daug svogūnų supjaustyti ir gerai iškepti aliejuje;
- sumaišyti grybus su visu vandeniu, svogūnus ir majonezą, skonį pasireguliuoti. Padažo turi būti daug, jis nei tirštas labai, bet ir neskystas, toks kaip avižinė košė, ant žuvies, padėtos į lėkštę užpilama daug, kad jos tik galva kyšotų, ir dar turi būti pilna padažinė, papildomai sau įsidėti.
Skonis pasakiškas smile

Amanda
3822
#734791 2009-12-22 11:19 Amanda
Pasidalinius torto receptu, kurį kepu kalėdoms. Nors jis nėra kalėdinis. Tik čia mano šeima jau taip įprato jį valgyti per kalėdas. Šiais metais paklausiau, kad gal reikia iškepti kokį kitą, kad gal tas pabodo. Tai visi vienu balsu šaukė, kad čia dar viena priežasti laukti kalėdų, nes jau labai pasiilgo šio torto. Kas nemėgsta kokoso, tai gali net ir nebandyti, nepatiks.

Kokosinis tortas
Tešla:
8 kiaušinai
8 šaukštai cukraus
Pagal skonį vanilinio cukraus
5 šaukštai miltų
2 šaukšai krakmolo
¾ šaukštelio kepimo miltelių
Riebaliukai ir miltai formai ištepti
Žiupsnelis druskos

Kremas:
250 g. grietinės 30%
250 g. grietinės 18%
250 ml kokosionio likerio
200 g kokosų drožlių
2 balto šokolado plytelės
1 pakelis sausainių

Baltymus suplakti su druska cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną dėti trynį. Įdėti į masę sumaišytus miltus kartu su krakmolu ir kepimo milteliais. Gerai išmaišyti ir supilti į suteptą riebalais (aliejus, margarinas) ir apibarstytą miltais kepimo formą. Kepti 45 min. 180 laips. orkaitėje.

Ištirpinti šokoladą, supilti abi grietines. Nevirti. Atvėsinti ir suplakti. Supilti sulaužytus sausianius, kokosinį likerį ir kokoso drožles (reikia palikti truputi papuošimui, be sausainių masės). Iškeptą tešlą supjaustyti į keletas blynų, tepti kremu. Viršutinį sluoksnį sutepti likusiu kremu ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
Skanaus

Galvojama, kad sėkmė ateina pas tuos, kurie anksti keliasi. Netiesa, sėkmė aplanko tuos, kurie atsikelia geros nuotaikos. (Marselis Ašaras)

ram-une
370
#734963 2009-12-23 07:22 ram-une redaguota: 2011-09-11 06-33
Sako pirmas blynas būna prisvilęs smile , na o mano- šleivokas gavosi smile smile na, bet klaidas savo jau žinau ir kitąmet tikiuos pavyks geriau :) prašom žiauriai nekritikuoti smile smile




Petronele
18332
#734965 2009-12-23 07:37 Petronele
Labai normaliai gavosi, skaniai atrodo :) Ir kometa ant stogo superinė, ir eglių kiek daug. Aš stogo norėčiau atsilaužti :))

Elvusia
20041
#734966 2009-12-23 07:48 Elvusia
Nervinat mane :)
Na kaip taip galima mokėti?
Ne tik kulinariniai - meno šedevrai...

Aš tik spurgas moku išvirti :)))))

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

seimosdziaugsmas
2509
#734967 2009-12-23 07:49 seimosdziaugsmas redaguota: 2011-09-11 06-33

ram-une rašė:

prašom žiauriai nekritikuoti smile smile


Ką gi čia pakritikuosi , labai šauniai gavosi.
O va man tai nesigavo ir nelabai žinau kodėl
smile

ram-une
370
#734969 2009-12-23 07:53 ram-une
oi, ačiū už pagyrimus smile

seimosdziaugsmas - o kas būtent nesigavo?

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis