Kulinariniai receptai

E
em_di 10
2010-02-25 07:50 em_di
Iš suvalkijos lygumų smile . Autobusu galima būtų "atsiųsti" .
I
IlonaD 6943
2010-02-25 08:06 IlonaD 2011-09-11 06-40

em_di rašė: Iš suvalkijos lygumų smile . Autobusu galima būtų "atsiųsti" .


Būtų labai malonu smile . Gal galime susitarti kitai savaitei?
E
em_di 10
2010-02-25 08:12 em_di
galima - trečiadienį ir vėliau. smile
I
IlonaD 6943
2010-02-25 08:14 IlonaD 2011-09-11 06-40

em_di rašė: galima - trečiadienį ir vėliau. smile


Oi, kaip AČIŪŪŪŪ. Gal galite privačia žinute savo tel.nr. atsiųsti, paskambinčiau kokį antradienį ir viską susitartume?
astuleee astuleee 3430
2010-02-25 12:09 astuleee 2011-09-11 06-40


Dieve, dieve...
2010-02-25 12:21 KKANDRATAVICIUTE
Klijuotų super klijais, tai gal ir skranžio turinį lengviau užpildyti būtų. mažiau valgyti reikėtų.
edute edute 2671
2010-02-26 14:39 edute
As dar apie duona noriu pasitikslint smile smile
Uzvakar pasidariau rauga, tai tik syryt pradejo kilti biski smile . Laikau prie radijatoriaus, nu bet kad pirmam aukste padijatoriai kaip nabasniko s..... smile Kaip turi kilti tas raugas?


O kai iskepi duona ir 0.5 l teslos isidedi i saldytuva kitam kepimui kaip rauga, tai ta tesla, isemus is saldytuvo vel reikia 3 paras kildint, ar jau is karto duona minkyt
Aciu
lemone lemone 1159
2010-02-26 15:16 lemone
Gal kas žinote žemaitiško kastinio receptą?
Paragavau su lupyna išvirta bulve, skanumėlis neapsakomas.
Ar sunku jį padaryti?
Aš pati iš aukštaitijos- pas mus niekas jo negamina
vovere vovere 25997
2010-02-26 15:17 vovere
esu mačius parduotuvėj pirkti, tik nežinau ar nors kiek atitinka tikrąjį skonį
L
laura9 10602
2010-02-26 15:28 laura9 2011-09-11 06-40

vovere rašė: esu mačius parduotuvėj pirkti, tik nežinau ar nors kiek atitinka tikrąjį skonį

Toli gražu neatitinka.
E
elipse 1418
2010-02-26 15:32 elipse 2011-09-11 06-40
Šventinis kąstinys
1l grietinės,
50 g sviesto,
druskos.
Priedai: (pasirinktinai) malti kvapieji pipirai, mėtos, aguonos, česnakai, muskato riešutas, krapai, svogūnų laiškai, bazilikas, susmulkinti svogūnai, susmulkintos per smulkią trintuvę morkos.
Į dubenį dedame sviestą ir mediniu šaukštu sukame. Įdedame šaukštą grietinės ir toliau sukame, o kai susidaro kruopelytės, dubenį statome į indą su karštu vandeniu (tik neperšildykite!). Iškėlę iš vandens dedame vėl šaukštą-du grietinės, vėl sukame. Taip kartojame, kol sudedame visą grietinę. Masė turi būti vientisa. Prieš baigdami sukti sudedame pasirinktą priedą, pvz., įberiame maltų kvapiųjų pipirų. Kastinį Velykoms suka ir su virtais kiaušinių tryniais.
Kastinių rūšių yra daug, kiekvienas turi savitą skonį, jis priklauso nuo pasirinkto priedo.
Žemaitiškas kąstinys
1,5 l geros kaimiškos grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos.
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius „kruopelytėms”, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti kol bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pradėjus masei tirštėti sudėti kmynus. Bus kastinys su kmynais. Vietoje kmynų įdėjus kvapiųjų pipirų, bus kastinys su pipirais. Be pipirų ir kmynų, žemaičiai dar vartoja česnako sultis, mėtas. Aguonas, svogūnų laiškus. Dažyti kastinius galima kiaušinių tryniais, morkų bei burokėlių sultimis.
Kastinys valgomas su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Žemaičiai kastinį valgo ir su kiaušiniais, duona, košėmis.
Sukant liesą arba kasdienį kastinį, be jau minėtos grietinės ir sviesto bei prieskonių, dar naudojamas ir rūgęs pienas (nuo 1,5 iki 0,5 l). Kasdienį arba liesą kastinį sukame taip pat, kaip ir šventinį, tik šiuo atveju reikia būti atidesniam, kad patiekalas nebūtų persuktas ir peršildytas. Pradedama sukti kaip ir šventinį. Po to sukant ir pašildant vis įdėti po šaukštą grietinės ir rūgusio pieno arba kefyro.
Kąstinys
Sviesto;
Grietinės;
Susmulkintų svogūno laiškų;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Į molinį indą, įstatytą į indą su karštu vandeniu, lygiomis dalimis dedame sviestą ir grietinę, pastoviai ir energingai maišant mediniu šaukštu.
Masė sukama mediniu šaukštu iki purumo.
Tada paskaniname druska, pipirais ir smulkiai susmulkintais svogūno laiškais.
Kastinį sudedame į mažesnius indelius ir atšaldome.
Paprastai kastinys valgomas su karštomis bulvėmis arba duona.
lemone lemone 1159
2010-02-26 15:35 lemone
Ačiū elipse,
bandysim , darysim smile [/u]
E
elipse 1418
2010-02-26 15:36 elipse 2011-09-11 06-40

lemone rašė: Ačiū elipse,
bandysim , darysim smile [/u]

Skanaus smile Puikus gaminys...
L
Loreta13 30842
2010-02-26 17:31 Loreta13 2011-09-11 06-40

Elvusia rašė: Darbe paliktas ant didžiulės elektrinės orkaitės. Šiltai.
Padarėm pirmadienį, šiandien prisiminėm, permaišėm.
Kvepia. Jaučiasi rūgimo prieskonis, bet toks maloniai rūgščiai saldokas :)
Ryt užminkysim, penktadienį iš pat ryto kišim į orkaitę :)
Tai bus matyt, kas ten gausis.
Gal nei mamulės vištos neles.
Tai kaip pavyko smile
Labai jau įdomu, ar vištos alkanos, ar sočios :))
G
gurinukas 16
2010-02-26 17:32 gurinukas
edutei dėl raugo
Jei lipa tai dėkit toliau nuo radiatoriaus.Per 3 dienas įrugs kambario temperatūroj. Įdėkit stiklainį į kokį dubenį, kad tešla nenubėgtų ant grindų. Ir dažniau maišykit.
Iš tešlos pasilikit sau tik pusė puslitrinio stiklainio ir į šaldytuvą. Iš šaldytuvo tiesiai i tešlą. Nereikia laikyti šiltai.
edute edute 2671
2010-02-26 17:46 edute 2011-09-11 06-40

gurinukas rašė: edutei dėl raugo
Jei lipa tai dėkit toliau nuo radiatoriaus.Per 3 dienas įrugs kambario temperatūroj. Įdėkit stiklainį į kokį dubenį, kad tešla nenubėgtų ant grindų. Ir dažniau maišykit.
Iš tešlos pasilikit sau tik pusė puslitrinio stiklainio ir į šaldytuvą. Iš šaldytuvo tiesiai i tešlą. Nereikia laikyti šiltai.

Aciu uz atsakyma smile
Jau produktus susipirkau (isskyrus linu semenis (neradau, bet gal labai ju ir nereikia), tai rytoj jau minkysiu tesla. Rimi viena duonkepe uz lipdukus uzvakar pasiemiau, bet turbut ten nelabai daug tilps smile
edute edute 2671
2010-02-26 21:44 edute
Nu bet man raugas nerugsta, nekyla smile . Miltai "ekstra", vanduo, cukrus, kambario temperatura smile smile smile
A
Alina55 11024
2010-02-26 21:59 Alina55 2011-09-11 06-40

edute rašė:

Pabandykite pradžiai šilčiau padėti, kad ir prie radiatoriaus.
edute edute 2671
2010-02-27 12:28 edute 2011-09-11 06-40

Alina55 rašė:

edute rašė:

Pabandykite pradžiai šilčiau padėti, kad ir prie radiatoriaus.

Dabar padejau ant virykles. Visktiek kazka gaminu, tai syla. Dar pamaniau, kad gal per tirstai pas mane tas raugas padarytas, tai dapyliau vandens, tai tokia blynu tesla padariau. Gal tokia rugs smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui