Kulinariniai receptai

A
Alina55 11024
2010-03-31 13:53 Alina55 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: Niam niam - pasaka.

Čia gal jau VMI stebėtoją vaišinsite? smile
2010-03-31 14:19 pele-pelyte 2011-09-11 06-43

Alina55 rašė:

pele-pelyte rašė: Niam niam - pasaka.

Čia gal jau VMI stebėtoją vaišinsite? smile
Prisiminėte VMI smile Ne, ačiū Dievui, dar neskambino ir nesibrovė į namus, šitą pati suvalgysiu smile
Aradija Aradija 10368
2010-03-31 15:07 Aradija 2011-09-11 06-43

nite rašė: Gal žinot kodėl nepavyko, jeigu ką tai čia keksas
smile smile smile :oops

man irgi visada taip gaunasi kai nesulaukiu kol atves ir isimu dar karsta smile bet nieko suvalgom saukstu kabindami smile juk skonis nuo to nepasikeicia smile
Elste Elste 27284
2010-03-31 15:07 Elste 2011-09-11 06-43

Aradija rašė:

nite rašė: Gal žinot kodėl nepavyko, jeigu ką tai čia keksas
smile smile smile :oops

man irgi visada taip gaunasi kai nesulaukiu kol atves ir isimu dar karsta smile bet nieko suvalgom saukstu kabindami smile juk skonis nuo to nepasikeicia smile


tikrai smile net skaniau taip kabinti smile šiltas dar... pienuku užgeri, niam smile
Aradija Aradija 10368
2010-03-31 15:53 Aradija
ne pienuko o su ledais - megstamiausia - karstas sokoladinis keksas ir šaltas plombyras aplietas tiprdytu pienisku sokoladu - mmmmmmmmm skanumelis smile smile smile
Elste Elste 27284
2010-03-31 16:07 Elste 2011-09-11 06-43

Aradija rašė: ne pienuko o su ledais - megstamiausia - karstas sokoladinis keksas ir šaltas plombyras aplietas tiprdytu pienisku sokoladu - mmmmmmmmm skanumelis smile smile smile
smile labai skrandžiui negerai šitas dalykas ir per dantų emalį kerta
Aradija Aradija 10368
2010-03-31 16:08 Aradija
niekas niekur nekerta - mano skrandis nuo to tik dziaugiasi smile o dantims nera ko kramtyti viskas ir taip tirpsta burnoje
nite nite 1116
2010-03-31 16:10 nite 2011-09-11 06-43

Elste rašė:

Aradija rašė: ne pienuko o su ledais - megstamiausia - karstas sokoladinis keksas ir šaltas plombyras aplietas tiprdytu pienisku sokoladu - mmmmmmmmm skanumelis smile smile smile
smile labai skrandžiui negerai šitas dalykas ir per dantų emalį kerta

už E621 ir visus kitus priedus gal mažiau kenkia visas šitas reikalas
Elste Elste 27284
2010-03-31 16:10 Elste 2011-09-11 06-43

Aradija rašė: niekas niekur nekerta - mano skrandis nuo to tik dziaugiasi smile o dantims nera ko kramtyti viskas ir taip tirpsta burnoje

nu nebent toje burnoje dantų nėra smile smile
astuleee astuleee 3430
2010-04-02 12:52 astuleee
Pasidalinkit mintimis, ką skanaus velykoms gaminsit. smile
Elste Elste 27284
2010-04-02 12:55 Elste 2011-09-11 06-43

astuleee rašė: Pasidalinkit mintimis, ką skanaus velykoms gaminsit. smile


nieko nėr skaniau per velykas, kaip rūkytą kumpį išvirti ir su krienais valgyti smile
paprasta, greita ir laaabai skanu smile
astuleee astuleee 3430
2010-04-02 13:04 astuleee
Jau dabar uzsimaniau smile
R
rimasen 239
2010-04-02 13:06 rimasen
Velykoms gaminu tortuką:
"Napaleono" lakštai (mūsų kaime galima nusipirkti - bemielės suoksniuotos tešlos)
išverdu pertepimą ir sutepus reikia palaikyti pora dienų kambario temperatūroje.
O tada... sutirpsta burnoje.
2010-04-02 13:08 vvirginija1 2011-09-11 06-43

rimasen rašė:
išverdu pertepimą
Čia iš ko?
2010-04-02 13:24 vvirginija1 2011-09-11 06-43

Elste rašė:
rūkytą kumpį išvirti
Čia to peliuko kur šikną kraipo? smile
tiga tiga 2272
2010-04-02 13:26 tiga
O aš merginos ką tik sužinojau, jog šiandien pataisys mano orkaitę, tai tik grįžus pulsiu kepti "Napaleono", nes labai jis visiems patiko Man atrodo šį receptą pasiūlė Loreta13, na juk ne tiek svarbu kieno jis, svarbiausia, kad tikrai labai nuostabus tortas gaunasi. Tiesa, aš pertepiau dar sutrintom spanguolėm. Ir dar kai iškočioji blynelius, prieš kepant juos reikai šakute tankiai subadyti, tada lygiau iškepa.
Elste Elste 27284
2010-04-02 13:27 Elste 2011-09-11 06-43

vvirginija1 rašė:

Elste rašė:
rūkytą kumpį išvirti
Čia to peliuko kur šikną kraipo? smile

peliuko per mažas smile vienas kasnis ir nėr smile
reikia kiauliuko kumpio.
Jetau, ir aš kaip astulee - jau laaabai noriu to kumpio su krienais, niam niam niam
lemone lemone 1159
2010-04-02 13:35 lemone 2011-09-11 06-43

tiga rašė: O aš merginos ką tik sužinojau, jog šiandien pataisys mano orkaitę, tai tik grįžus pulsiu kepti "Napaleono", nes labai jis visiems patiko Man atrodo šį receptą pasiūlė Loreta13, na juk ne tiek svarbu kieno jis, svarbiausia, kad tikrai labai nuostabus tortas gaunasi. Tiesa, aš pertepiau dar sutrintom spanguolėm. Ir dar kai iškočioji blynelius, prieš kepant juos reikai šakute tankiai subadyti, tada lygiau iškepa.


Gal galite receptuką, dar yra laiko iki velykų, galima būtų pabandyt.
dianaaa dianaaa 1637
2010-04-02 13:36 dianaaa
Aš kepsiu sprandinę įdarytą dž.slyvom ir dž.abrikosais smile
tiga tiga 2272
2010-04-02 13:39 tiga
Mielai prašom:
"NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo. (man nelipo ir be popieriaus) Iškočiotus lynelius su šakute subadyti.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.....
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui