Kulinariniai receptai

A
Alina55 11024
2010-08-07 17:23 Alina55 2011-09-11 06-54

edute rašė: Uzpilti uzvirtu sirupu

Karštu ar atvėsintu? smile smile
edute edute 2671
2010-08-07 18:22 edute 2011-09-11 06-54

Alina55 rašė:

edute rašė: Uzpilti uzvirtu sirupu

Karštu ar atvėsintu? smile smile

Kopustus uzpilu atvesintu sirupu. Nes kitaip negerai iseina smile
Na, ir dar svarbu kopustu kokybe. Atradau viena ukininka turgelyje, kuris pardavineja traskius ir sultingus kopustus. Tai jie skaniausi. O vat parduotuviniai ar lenkiski turginiai tai tokie kieti, neskanus.
P
Panaikinta 4554
2010-08-07 19:08 Panaikinta 2011-09-11 06-54
Dabar pomidorų metas. Tad noriu pasidalinti savo firmine pomidorų sriuba.
Gal kam patiks

Ingredientai:

Kiaulienos/ jautienos kauliukai - 1 kg
Prinokę pomidorai - 1 kg
Dideli svogūnai - 3 vnt
Česnakas - 3-4 skiltelės
Aitrusis pipiras - 1 vnt

Iš kauliukų išverdamas sultinys. Nuo išvirtų kauliukų nuimama mėsa, kuri susmulkinama. Svogūnai supjaustomi stambiais kūbeliais ir juos kepiname svieste iki tol, kol tampa "stikliniais". Įpusėjus kepti svogūnams, įdedama smulkintas česnakas bei aitrusis pipiras. Pomidorai blanširuojami ir po to mikseriu sutrinami.
Į sultinį sudedame smulkintą mėsą, supilama pomidorų tyrė bei pakepinti svogūnai, česnakai ir pipiras. Viską verdame apie 10-20 min, kol išnyksta nuo pomidorų susidariusi putelė.
Verdant sriubai dedami prieskoniai pagal skonį: bazilikas, mairūnas, druskos bei pipirai.
Sriubą valgykite su duonos skrebučiu, užkeptu ožkų sūriu.
Skanaus!
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-10 12:45 Elvusia 2011-09-11 06-54
Marš pliurpti į tam tinkamą temą smile

Elste rašė:

amadina22 rašė:
Teisingai, jei jaučiat, kad nuo jų kaulai ir dantys kaip metaliniai, o ne kokie trupantys, nenusileiskit smile

Ne tik kad nenusileidžiu, bet ir įpratinau valgyt. Ir netgi pripažino, kad tikrai skaniausi smožyti su bulvom, svogūnu ir grietine. smile
S
skuige 84
2010-08-10 12:46 skuige 2011-09-11 06-54

edute rašė: 3 kg kopusto
3 morkos tarkuotos
3 skilteles cesnako

Uzpilti uzvirtu sirupu:
3 saukstai druskos (be kaupo, nes bus per suru)
Po viena stikline aliejaus, cukraus ir acto (acto pilu apie 2/3 stiklines)


sveiki, iškilo neaiškumų- pradėjau daryti ir užstrigau- 3kg morkų- ar ne perdaug?, jau čia man viena morkienė gaunasi... ir dar nesupratau,- smile ,- ką virti? aliejų cukrų ir actą? nereikia vandens?
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-10 12:48 Elvusia
O kur parašyta - 3 kg morkų?
amadina22 amadina22 19757
2010-08-10 12:52 amadina22 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: Marš pliurpti į tam tinkamą temą smile

Elste rašė:

amadina22 rašė:
Teisingai, jei jaučiat, kad nuo jų kaulai ir dantys kaip metaliniai, o ne kokie trupantys, nenusileiskit smile

Ne tik kad nenusileidžiu, bet ir įpratinau valgyt. Ir netgi pripažino, kad tikrai skaniausi smožyti su bulvom, svogūnu ir grietine. smile



Čia prieš pietus kažkaip nejučia dvasiniai dalykai peraugo į skrandinius... Net nespėjome pajusti...
blackgate blackgate 3815
2010-08-10 12:54 blackgate 2011-09-11 06-54

edute rašė:
Sirupas:
1 litras vandens
5 arb.sauksteliai druskos
15 arb.sauksteliu cukraus (vyrui saldoka, tai kitus dariau su 10 ar 12 sauksteliu)
80gramu acto

O čia kokio tūrio stiklainiui tokį kiekį sirupo ruošti?
Ačiū.
S
skuige 84
2010-08-10 12:54 skuige 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: O kur parašyta - 3 kg morkų?

Oi iš tikro smile ,- akys jau nebemato, tai gal parašyta kad ir vandens reikia, ? .. gal ir to nebematau smile , einu dar kartą skaityt
edute edute 2671
2010-08-10 13:17 edute 2011-09-11 06-54

skuige rašė:

edute rašė: 3 kg kopusto
3 morkos tarkuotos
3 skilteles cesnako

Uzpilti uzvirtu sirupu:
3 saukstai druskos (be kaupo, nes bus per suru)
Po viena stikline aliejaus, cukraus ir acto (acto pilu apie 2/3 stiklines)


sveiki, iškilo neaiškumų- pradėjau daryti ir užstrigau- 3kg morkų- ar ne perdaug?, jau čia man viena morkienė gaunasi... ir dar nesupratau,- smile ,- ką virti? aliejų cukrų ir actą? nereikia vandens?

Turbut jau pavelavau su atsakymu. Bet atsakysiu. Morku dedama 3 vnt.
O ta uzpilama sirupa reikia uzvirti be jokio vandens. To skyscio gaunasi daug ir kai po dienos buna kopustai susmege, tai jo atrodo net per daug smile .
Na, o sirupu uzpiltuus kopustus reikia karts nuo karto pamaisyti, kad jie semtusi zemyn nutekanciu sirupu, bet tai tik pradzioje smile .
Skanaus.
O kad skanu, tai garantuoju. Turiu tris mazus vaikuss, tai triju kilogramu kopustas neilslaukia 3 paru normos issimarinuoti. Buna saujomis suvalgomas smile
edute edute 2671
2010-08-10 13:21 edute 2011-09-11 06-54

blackgate rašė:

edute rašė:
Sirupas:
1 litras vandens
5 arb.sauksteliai druskos
15 arb.sauksteliu cukraus (vyrui saldoka, tai kitus dariau su 10 ar 12 sauksteliu)
80gramu acto

O čia kokio tūrio stiklainiui tokį kiekį sirupo ruošti?
Ačiū.

Priklauso ka, kaip, kur desit. Jei i trilitrini desit tokius vidutinius agurkus, tai gal tik kokiems 2 trilitriams sios normos uzteks.
As tai dazniausiai dedu mazesnius agurkus, didesnius riekem supjaustau, dedu cukinijos gabalu, dar apvirtu pupeliu sparaginiu. Vienzo-pagal nuotaika ir tai, ka tuo metu turiu. Vat tuomet tai reikia nedaug to sirupo, nes jam lieka nedaug vietos stiklainiuose.
Penktadieni turejome porele sveciu, tai jie net nepastebejo, kaip suvalge trilitri taip marinuotu agurkeliu smile smile smile smile smile smile
blackgate blackgate 3815
2010-08-10 13:35 blackgate 2011-09-11 06-54

edute rašė:
Penktadieni turejome porele sveciu, tai jie net nepastebejo, kaip suvalge trilitri taip marinuotu agurkeliu smile smile smile smile smile smile

Tai super tada. O kaip cukinijos gaunasi, galima valgyt? Nes niekad nemačiau marinuotų, o kaip tik namie dabar jų pilna.
edute edute 2671
2010-08-10 13:40 edute 2011-09-11 06-54

blackgate rašė:

edute rašė:
Penktadieni turejome porele sveciu, tai jie net nepastebejo, kaip suvalge trilitri taip marinuotu agurkeliu smile smile smile smile smile smile

Tai super tada. O kaip cukinijos gaunasi, galima valgyt? Nes niekad nemačiau marinuotų, o kaip tik namie dabar jų pilna.

Na, cukinijas dedu tik labai jaunas, nes kietesnes man neskanios.
Siaip tai cukinijas as sunaudoju kepdama



500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio(virto arba karšto rūkymo)
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus

Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 min.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.
S
skuige 84
2010-08-10 14:10 skuige 2011-09-11 06-54

edute rašė: Turbut jau pavelavau su atsakymu. Bet atsakysiu. Morku dedama 3 vnt.
O ta uzpilama sirupa reikia uzvirti be jokio vandens. To skyscio gaunasi daug ir kai po dienos buna kopustai susmege, tai jo atrodo net per daug smile .
Na, o sirupu uzpiltuus kopustus reikia karts nuo karto pamaisyti, kad jie semtusi zemyn nutekanciu sirupu, bet tai tik pradzioje smile .
Skanaus.
O kad skanu, tai garantuoju. Turiu tris mazus vaikuss, tai triju kilogramu kopustas neilslaukia 3 paru normos issimarinuoti. Buna saujomis suvalgomas smile

Ne , kaip tik laiku, ačiū, vakare galėsiu pabaigt
L
lada 1115
2010-08-11 22:56 lada
Sveiki, šiandien anytą iš sodo parvežė didelį moliūgą. Ką su juo daryti? Gal turit kokį firminį receptuką?
Elste Elste 27286
2010-08-12 08:01 Elste 2011-09-11 06-54

lada rašė: Sveiki, šiandien anytą iš sodo parvežė didelį moliūgą. Ką su juo daryti? Gal turit kokį firminį receptuką?


va čia kiek visokių:
www.gaspadine.lt/patiekalu-paieska/moli%C5%ABg%C5%B3/
tiga tiga 2272
2010-08-12 09:12 tiga
Lada, virk labai greitą ir nuostabią sriubą.
Keletą bulvyčių supjaustote ir į puodą,( vandens nedaug), pakepinu morkytę pjaustytą, į puodą. Paverda. Tada moliūgą gabaliukais supjaustau, bet jo jau dedu nemažai. Po to druskytės truputį, petražolės, krapų. Išverda labai greitai. Tuomet su blenderiu suplaku. Va, dabar įberi imbiero, jis duoda nuostabų skonį... valgant galima įsiberti fermentinio sūrio, įsipilti grietinėlės. Visada kažkodėl persivalgau smile
lemone lemone 1159
2010-08-12 10:28 lemone
Labai patinka moliūgų košė ir sriuba.
Bet kažkodėl pas mus moliūgų niekas neaugina, visi užsivertę cukinijom smile
Šiandien perėjau per turgų- moliūgų nė su žiburiu nerasi.
Pamačiau pas vieną pardavėją tokią"morkavą " daržovę, bet ten pasirodo irgi cukinija.
Ko gero pas mus moliūgai pasirodys tik per helovyną smile
Elste Elste 27286
2010-08-12 10:29 Elste 2011-09-11 06-54

lemone rašė: Labai patinka moliūgų košė ir sriuba.
Bet kažkodėl pas mus moliūgų niekas neaugina, visi užsivertę cukinijom smile
Šiandien perėjau per turgų- moliūgų nė su žiburiu nerasi.
Pamačiau pas vieną pardavėją toki"morkavą " augalą, bet ten pasirodo irgi cukinija.
Ko gero pas mus moliūgai pasirodys tik per helovyną smile

nelabai gi ir skiriasi ar cukinija, ar moliūgas, ar baklažanas -visi jie vienos šeimos ir vienodo skonio smile
taip kad jeigu norite moliūgų srubos, pirkit cukiniją (nu kad jau panačiau būtų, morkavos spalvos) ir bus gerai smile smile
Tininga Tininga 50021
2010-08-12 10:31 Tininga 2011-09-11 06-54

lemone rašė: Labai patinka moliūgų košė ir sriuba.
Bet kažkodėl pas mus moliūgų niekas neaugina, visi užsivertę cukinijom smile
Šiandien perėjau per turgų- moliūgų nė su žiburiu nerasi.
Pamačiau pas vieną pardavėją tokią"morkavą " daržovę, bet ten pasirodo irgi cukinija.
Ko gero pas mus moliūgai pasirodys tik per helovyną smile

Nu jiems iš tikrųjų dar augti ir augti. Bet šiaip tai lyg daug kas juos augina. Šiemet pagal oro sąlygas turėtų būti itin dideli smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui