Elste
27016
#839856 2010-08-12 10:58 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

individas rašė:



Elste rašė:


nu va tokie -panašūs smile


Nu taigi čia grybai iš Černobylio. smile



gal ir panašūs, jeigu matei tuos černobilinius smile smile smile
bet tokius moliūgus dar prieš Černobilio avariją augindavo.
Tai čia jau kaip dekoracija taip pastatyti. O ištikrųjų jie auga aukštyn kojom. Ir dar visaip apsibumbuoja, tai kiti ir nebūna panašūs į grybus smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elste
27016
#839858 2010-08-12 11:01 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

Tininga rašė:

: Bet kita vertus - turbūt nenuodingi...


nea... ypač kai šnapsu išmirksta smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Tininga
49496
#839859 2010-08-12 11:01 Tininga redaguota: 2011-09-11 06-54

Elste rašė:



Tininga rašė:



Elste rašė:

O vidurį dar išskaptavus, pripilam šnapso ir visokio bieso. Pragrežiam skylutes, sukišma šiaudelius ir traukdami baldielinam smile


Moliūge? smile


nu taip smile nu čia panašiai kaip Arto krušoną supiltum į išskaptuotą moliūgą smile


Aik tu, šnekėtoja smile Į Arto kriušoną turbūt ir bulvių pridėtum smile (Reiks prižiūrėti tave per meetą, kad neprisiartintum per daug prie krušono gamybos vietos smile )


lemone
1162
#839874 2010-08-12 11:36 lemone
Truputėlį pakreipsiu temą nuo moliūgų iki duonos.
gavau raugo, kepiau duoną , kaip pirmam kartuo gavosi visai nebloga.
Ir pati valgiau ir kitus vaišinau ir iš to didelio dosnumo išdalinau ir raugą. Jo liko apie trečdalį( gal net mažiau) puslitrinio stiklainio.Jį laukau šaldytuve ir jis gyvatė man nė trupiučio nepasidaugina.Ar galiu bandyt su tiek raugo kept duoną. Čia maždaug 1-1,3kg miltų?

Elste
27016
#839876 2010-08-12 11:39 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

lemone rašė:

Truputėlį pakreipsiu temą nuo moliūgų iki duonos.
gavau raugo, kepiau duoną , kaip pirmam kartuo gavosi visai nebloga.
Ir pati valgiau ir kitus vaišinau ir iš to didelio dosnumo išdalinau ir raugą. Jo liko apie trečdalį( gal net mažiau) puslitrinio stiklainio.Jį laukau šaldytuve ir jis gyvatė man nė trupiučio nepasidaugina.Ar galiu bandyt su tiek raugo kept duoną. Čia maždaug 1-1,3kg miltų?


taip. smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elste
27016
#839877 2010-08-12 11:41 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

Tininga rašė:

Aik tu, šnekėtoja smile Į Arto kriušoną turbūt ir bulvių pridėtum smile (Reiks prižiūrėti tave per meetą, kad neprisiartintum per daug prie krušono gamybos vietos smile )


O gal ir nieko būtų, juk iš bulvių irgi spiritą varydavo smile
Nu bet moliūgo gi nesiūlau primėtyti į krušoną. Tik moliugo kiautą (žievę, išskobą -kaip čia pavadint) panaudot kaip tarą, kaip bliudą tam visam alkoholiui supilti smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elvusia
20041
#839895 2010-08-12 12:04 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-54

lemone rašė:

Truputėlį pakreipsiu temą nuo moliūgų iki duonos.
gavau raugo, kepiau duoną , kaip pirmam kartuo gavosi visai nebloga.
Ir pati valgiau ir kitus vaišinau ir iš to didelio dosnumo išdalinau ir raugą. Jo liko apie trečdalį( gal net mažiau) puslitrinio stiklainio.Jį laukau šaldytuve ir jis gyvatė man nė trupiučio nepasidaugina.Ar galiu bandyt su tiek raugo kept duoną. Čia maždaug 1-1,3kg miltų?


Jei įtariate, kad mažai raugo. Suminkiusi duonelę, leiskite jai truputį ilgėliau pakilti kambario temperatūroje. Tiesiog papildomai parauginkite visą kiekį.
Kai pradės kilti, formuokite duoną ir pasilikite raugo.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Elste
27016
#839897 2010-08-12 12:06 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė:



lemone rašė:

Truputėlį pakreipsiu temą nuo moliūgų iki duonos.
gavau raugo, kepiau duoną , kaip pirmam kartuo gavosi visai nebloga.
Ir pati valgiau ir kitus vaišinau ir iš to didelio dosnumo išdalinau ir raugą. Jo liko apie trečdalį( gal net mažiau) puslitrinio stiklainio.Jį laukau šaldytuve ir jis gyvatė man nė trupiučio nepasidaugina.Ar galiu bandyt su tiek raugo kept duoną. Čia maždaug 1-1,3kg miltų?


Jei įtariate, kad mažai raugo. Suminkiusi duonelę, leiskite jai truputį ilgėliau pakilti kambario temperatūroje. Tiesiog papildomai parauginkite visą kiekį.
Kai pradės kilti, formuokite duoną ir pasilikite raugo.



Jooo, ELvusia, žino smile jos kepta duonelė niamu niamu, kokia skani smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

lemone
1162
#839920 2010-08-12 13:03 lemone
Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.

Elste
27016
#839922 2010-08-12 13:09 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

lemone rašė:

Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.



galima pasidaryti raugą smile
www.malsena.lt/ru/receptai/duona/raugas


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

lemone
1162
#839923 2010-08-12 13:17 lemone redaguota: 2011-09-11 06-54

Elste rašė:

[galima pasidaryti raugą smile
www.malsena.lt/ru/receptai/duona/raugas



Este, puiku, aš tą raugą "pamaitinsiu" kaip parašyta ir tikiuosi išeis iškept man tą
duonelę smile
Nu bet Jūs vaikščiojanti enciklopedija, viską žinote smile

Elvusia
20041
#839924 2010-08-12 13:20 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-54

lemone rašė:

Ačiū Elvusia už patarimus.
Bet kai aš kepiau pirmą(beje ir vienintelį kartą) tai duoną rauginau jau formoje 7 valandas, o raugui tešlos atsidėjau prieš dėdama tešlą į formą.
Bandysiu, jei neišeis tai vėl ieškosiu raugo.


Nereikia ieškoti.
Juk sakau jums - tiesiog visą suminkytą kiekį parauginkite kelias valandas. Atidėkite reikiamą kiekį raugo ir, suformavusi duonelę, leskite jai pakilti tiek, kiek jūs visada kildinate.
Aš, beje, vakar suminkiau duoną, sudėjau į orkaitę. Ir (kaip tik dukra grįžo iš Paryžiaus, užsikalbėjom) pamiršau laiku įjungti.
Šiandien ryte radau pilną orkaitę duonos raugo :))))))
Kol išvaliau, eina sau.
Bet jau iškepiau iš likusios.
Kol kas neragavom, bet kvepia skaniai :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

gerliux
146
#839928 2010-08-12 13:25 gerliux
MEDUOLIŲ "TORTAS" NAMIŠKIAMS

1 kg meduolių : perpjauti per pusę, kloti į sandarų indą arba tortinę.
1 ltr. grietinės: sumaišyti su citrinos sultimis (arba citrinos rūgštimi) ir užpilti ant meduoliu.
Ir taip sluoksniuoti.
Dar galima įdėti supjaustytus bananus, braškes ar kitus vaisius.
Išversti šito "torto" neina, jis nėra labai išvaizdus, tačiau skonis....... verta paragauti :)

Žvelgiant iš materializmo dialektinės pusės, aš ignoruoju duotos iliuzijos paradoksą ir konstatuoju faktą, kad ne Jūsų kompetencijoj spręsti šį subtilų klausimą!

RAJA
983
#839929 2010-08-12 13:37 RAJA
gerliux ,
ar nebandėt į grietinę truputį želatinos įdėti ?
įdomu kas gautusi ? gal išsiverstų ?

gerliux
146
#839931 2010-08-12 13:39 gerliux
nebandžiau, bet tuomet grietinė taip gerai į meduolius neįsigertų...

Žvelgiant iš materializmo dialektinės pusės, aš ignoruoju duotos iliuzijos paradoksą ir konstatuoju faktą, kad ne Jūsų kompetencijoj spręsti šį subtilų klausimą!

RAJA
983
#839934 2010-08-12 13:52 RAJA
gali būti,
kiek reikia laikyti pertepus

Elste
27016
#839937 2010-08-12 14:04 Elste
o ne per saldus gaunasi smile
nes meduoliai tai jau toks saldus daiktas smile
O kokius juos dedate??? juk būna visokių - ir šokoladinių, ir mėtinių, ir paprastų vanilinių... ir dar nuo firmos priklauso, nes vienų laaabai saldūs, ar kokių gvazdikėlių cinamonų primaišyti, o kiti - tokie kaip tarybiniais laikais, vaikystę primena smile (būtent tokie man "Baltijos" paprasti vaniliniai meduoliai) smile
va šitie:
www.javine.lt/Image/prod/med_baltija-1.jpg


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Elste
27016
#839938 2010-08-12 14:08 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

gerliux rašė:

MEDUOLIŲ "TORTAS" NAMIŠKIAMS

1 ltr. grietinės: sumaišyti su citrinos sultimis (arba citrinos rūgštimi) ir užpilti ant meduoliu.


O kiek citrinos sulčių ??? vieną citriną išspausti?

ir jeigu jis neišsiima paskui smile tai kaip jį valgyti? iš formos su šaukštu, kaip košę kabint? smile
O jeigu formą iškloti sviestiniu (kepimo) popieriumi, tai gal tada išsiimtų normaliai smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

gerliux
146
#839942 2010-08-12 14:50 gerliux
Atsakau į klausimus:
pertepti reikia iš vakaro, tuomet viskas gerai susigeria;
meduoliai turi būti paprasti, be jokių prieskonių, žodžiu kaip vaikystėje valgėm;
aš dedu citrinos rūgštį, tai gal 1/3 arbatinio šaukštelio, skonis turi būti rūgštokas.

Dabar: dėl išvertimo - tai nieko nesigaus. Šis "tortas" skirtas ne svečiams. Kabinti tiesiai Iš indo nereikia, galima gi į lėkštelę įsidėti smile Jis yra labai skanus, galima nebrangiai palepinti namiškius, o jei ką patobulinti sugalvosite - bandykite ir man parašykite smile
Skanaus

Žvelgiant iš materializmo dialektinės pusės, aš ignoruoju duotos iliuzijos paradoksą ir konstatuoju faktą, kad ne Jūsų kompetencijoj spręsti šį subtilų klausimą!

Elste
27016
#839945 2010-08-12 14:58 Elste
nu aišku, žodžiu - skani košytė namiškiams smile
o svečiams gi galima į lėkštę įdėjus šaukštu aplyginti, aptapšnoti, dar kokiais bananais papuošti (paslėpti) ir bus tortas, ania smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis