Kulinariniai receptai

Tininga Tininga 50023
2010-11-18 15:45 Tininga 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: Aš negalėjau paragauti.
Vaikai - irgi.
Kažkoks durnizmas.

Jaučiu nuo šiol antys pas tave gyvens tik dėl grožio smile
Elste Elste 27284
2010-11-18 15:47 Elste 2011-09-11 07-02

kapceviciene rašė: Ateis ir jai galas.Nemanau kad žmonės prie teliko sėdi,nebent kaimo bobulytė.Anksčiau dar pažiūrėdavau dabar jau pykina.Be Kedžių nieko nerodo.Atrodo kad mums ta istorija tiek įdomi.Na labai jau nukrypom nuo temos

tai kad nelabai ir nukrypom smile
gi tema "kulinariniai receptai", o mes ir diskutuojam apie tai, kokius "patiekalus" mums žurnalistai siūlo suvartoti smile smile
Elvusia Elvusia 20010
2010-11-18 15:49 Elvusia 2011-09-11 07-02

Tininga rašė:
Jaučiu nuo šiol antys pas tave gyvens tik dėl grožio smile

Taip :)
Savo beveik martelei prižadėjau, kad kitais metais prūdelyje plaukios 2 antys dėl grožio :))
Nes ji tiesiog prašė palikti bent kelias šitas gražuoles.
Sako - baltos kaip gulbės :)
Elste Elste 27284
2010-11-18 15:50 Elste 2011-09-11 07-02

Tininga rašė:

Elvusia rašė: Pagaliau šaldiklyje :))

Na, mes broilerius irgi susidėję į šaldiklį. Bet įsivaizduok mano vaikai naminės paukštienos nevalgo smile
Matote, jiems gaila. Matė viščiukus, matė juos ūgtelėjusius... Ir viskas. O pirktą paukštieną be jokių problemų šveičia.

aš irgi pirktinę valgau.
Atveža iš kaimo, bet nenoriu.
Ir ne dėl to, kad gaila, man ji neskani - riebi, kieta kažkokia, vištiena smirda.
O va pirktinė gerai - kūdesnė, skanesnė, gi su gliutomatai ir antibiotikais, tai turbūt dėl to smile smile smile
Tininga Tininga 50023
2010-11-18 16:08 Tininga 2011-09-11 07-02

Elste rašė: Ir ne dėl to, kad gaila, man ji neskani - riebi, kieta kažkokia, vištiena smirda.
O va pirktinė gerai - kūdesnė, skanesnė, gi su gliutomatai ir antibiotikais, tai turbūt dėl to smile smile smile

Na, naminis broileris - ne tas pats, kas šiaip višta-dedeklė. Skonis kitoks.
O krūtinės jų kokios! Tikrai skanu ir neriebūs jie. Už tai ir tereikia tik 8 savaites auginti, kad nenutuktų. Nes kaip sakiau, paskui jie net nevaikšto, tupėdami lesa. Tai ir tunka tada...
Truputį užsižiopsojus pasiekia 5 kg svorį. Vat jums ir viščiukas smile
Rolanda Rolanda 6896
2010-11-18 17:43 Rolanda
Nu, bliamba, sadistės, garbės žodis ! smile
Aš naminę paukštieną paskutinį kartą valgiau, tur būt, dar sovietmečiu... smile smile o jos, matai, negali jos valgyti!!!!!!!! smile smile smile Bizūno jums! smile O dar geriau - ištremti gyventi į didmiestį, daugiabučio 8-tą aukštą !!! smile
Elvusia Elvusia 20010
2010-11-18 17:57 Elvusia
Nee, į 8 aukštą nenoriu smile
I
IlonaD 6943
2010-11-18 18:36 IlonaD
[quote="Elste"Ir ne dėl to, kad gaila, man ji neskani - riebi, kieta kažkokia, vištiena smirda.
O va pirktinė gerai - kūdesnė, skanesnė, gi su gliutomatai ir antibiotikais, tai turbūt dėl to smile smile smile[/quote]

Kaip mano bobulytė pasakytų: "pilna sub....e agurkų" smile

Aš tai pirktinės nebegaliu valgyti - nesąmonė, kai mėsa burnoje tirpsta, tai prieštarauja visiems logikos dėsniams smile Burnoje m&m turi tirpti, o ne vištiena smile
Tininga Tininga 50023
2010-11-19 07:16 Tininga 2011-09-11 07-02

Rolanda rašė: Nu, bliamba, sadistės, garbės žodis ! smile
Aš naminę paukštieną paskutinį kartą valgiau, tur būt, dar sovietmečiu... smile smile o jos, matai, negali jos valgyti!!!!!!!! smile smile smile Bizūno jums! smile O dar geriau - ištremti gyventi į didmiestį, daugiabučio 8-tą aukštą !!! smile

Labas rytas :)
Vakar su draugais kaip tyčia turėjome linksmą diskusiją apie broilerius. smile
Mano draugė, kaip ji pati išsireiškė, visiška miestiestė, vištos iš arti normaliai nemačius, praėjusią vasarą sumanė užsiauginti viščiukų - broilerių.
Na, nusipirko 30 vnt. Nu kas ten, mažai gi. Mažiukai, pūkuoti, mieli... Reikia dar - nusipirko dar 50. Protingi žmonės bandė atkalbėti nuo tokios avantiūros, bet aišku jų niekas neklausė. smile
Tai ji vakar labai linksmai pasakojo, kaip tie kamuoliukai jos pačios vos nesuėdė (nes pirktų pašarų ji griežtai buvo nutarusi neduoti). Ir kaip ji per tą vasarą vos neišprotėjo su šitokiu tuntu vištų.
Vien skerdimas ką reiškė! Pardavė 40 vnt., tiek pat žada suvalgyti.
Tad manau po šio sezono vargu ar jie dar norės vištienos smile smile smile
Elste Elste 27284
2010-11-19 07:22 Elste
smile smile smile
tai jau tikrai smile

aš tai nuo vaikystės nemėgstu vištos.
Nu kaip mėsą dar kartais ten kokį kotletuką ar kepsniuką, ar troškinuką kokį suvalgau. Bet jau sriuba vištienos tai br...
Aplamai vištų maža bijodavau, nes man dzin ar čia gaidys ar višta - neskirdavau. O kadangi gaidys kapojasi, tai bijodavau ir vištų smile smile smile
paskui jos man valgymui labai neestetiškai atrodydavo smile vaikšto kokios išsikėtusios pavadegiais apšiktais - fuuu...
O kai verda jas tai man jos labai smirda. Mama su bliudu sriubos vaikydavosi po namus, kad bent šauktą nuryčiau smile
Žodžiu ne kokie prisiminimai apie vištas smile smile
Aradija Aradija 10368
2010-11-19 12:20 Aradija
o man kaip tik vištienos sultinys pats skaniausias smile o ir šiaip vištiena be galo megstu smile
Elvusia Elvusia 20010
2010-11-19 12:34 Elvusia
Fek, sultinys - lavono nuoviros smile
R
RimaVa 272
2010-11-19 12:38 RimaVa 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: Fek, sultinys - lavono nuoviros smile


smile net sutąsė smile
Elste Elste 27284
2010-11-19 12:39 Elste 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: Fek, sultinys - lavono nuoviros smile

aga smile smile
Aradija Aradija 10368
2010-11-19 12:48 Aradija
va va uzejau i tema, galvoju pasiulys ka nors skanaus penktadieniui - o cia lavono nuovira siulo smile smile
tad rimtai pasiulykit ka nors skanaus? a? smile
A
Amrita 895
2010-11-19 13:47 Amrita 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: Fek, sultinys - lavono nuoviros smile

smile Lavono nuoviros blogai, o virtas lavonas pats tas smile
Elste Elste 27284
2010-11-19 13:48 Elste 2011-09-11 07-02

Amrita rašė:

Elvusia rašė: Fek, sultinys - lavono nuoviros smile

smile Lavono nuoviros blogai, o virtas lavonas pats tas smile

nu taigi mėsa, o ne kažkoks nuvirtas purvas smile smile smile
Z
zaika 3663
2010-11-19 14:07 zaika
Gal kam bus įdomu...
Geriamosios sodos galios
Jei valgysime daug daržovių, užterštų nitratais, ar vietoje teigiamo rezultato negausime neigiamo? „Neekologiškos daržovės nėra tokios grėsmingos, kaip įsivaizduojame. Augalas nepasiims mineralų ir kitų medžiagų daugiau, negu jam reikia. Tiesa, importuoti vaisiai tikrai būna apipurkšti nuo gedimo saugančiais chemikalais. Juos galima pašalinti geriamąja soda. Parsinešėte iš parduotuvės vynuogių, apelsinų, bananų ar agurkų ir - į koncentruotą sodos tirpalą. Jo receptas paprastas: sauja sodos - litras vandens. Puikiai tirpina chemikalus. Po 15-20 minučių nuplaukite švariu vandeniu ir, gerbiamosios šeimininkės, turėsite jau nebe „sintetinį", o gurgždantį, lyg močiutės augintą vaisių ar daržovę."

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia
vovere vovere 25998
2010-11-19 14:08 vovere 2011-09-11 07-02

Aradija rašė: va va uzejau i tema, galvoju pasiulys ka nors skanaus penktadieniui - o cia lavono nuovira siulo smile smile
tad rimtai pasiulykit ka nors skanaus? a? smile

vištienos ir sūrio pyragas

PAGRINDAS :
250 ml Malsenos karališkų miltų
75 g. sviesto
100 g. varškės
2 šaukštai vandens
0,25 šaukštelio druskos

ĮDARAS:
300 g. vištienos filė citrinų marinate (dėjau paprastą)
1 šaukštas aliejaus
4 česnako skiltelės
1 didelė raudona paprika
150 g tarkuoto puskiečio sūrio
50 g smulkintų petražolių
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
,5 šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
300 ml 10 proc. rieb. grietinėlės

Sumaišykite sviestą ir miltus. Pridėkite varškės, įberkite druskos, įpilkite vandens. Išmaišytą tešlą 30 min. laikykite šaldytuve. Atšalusią tešlą prispauskite prie 24 cm skersmens formos dugno ir kraštų. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 min. (kepiau 15 min)
Paruošiame įdarą. Aliejuje paskrudinkite gabaliukais supjaustytą vištienos filė. Po kelių minučių suberkite susmulkintus česnakus ir paprikas (kitą kart bandysiu su pomidorais, kadangi juo slabiau mėgstu nei paprikas), kelias minutes kaitinkite ir palikite atvėsti. Įmaišykite sutarkuotą sūrį, grietinėlę ir kiaušinius. (jei mėgsti sūrį galima ir daugiau įtarkuoti. aš ant pagrindo sudėjau vištieną ir tada supyliau sumaišytus kiaušinius grietinėlę ir sūrį.)Pagardinkite druska, pipirais ir petražolėm. Įdarą supilkite ant iškepto pagrindo ir kepkite 170-190 laipsnių temperatūroje dar 40 min, kol pyragas dailiai pagels (kepiau 50 min)

gaunasi 6 porcijos
Aradija Aradija 10368
2010-11-19 17:37 Aradija
mmmmmmmmm atrodo skaniai, vištos lavono išdaros paguldytos tešlos karste ir apibertos vietoj geliu darzoviu misineliu smile smile smile
butinai išmeginsiu kai turesiu vištienos, siandien i parduotuve eiti jau tingiu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui