Kulinariniai receptai

Elste Elste 27291
2010-12-23 10:50 Elste 2011-09-11 07-09

Laceratia rašė:

Luka_Paciolis rašė: Laba diena,
Norėčiau kad patartumėte kaip skaniai pamarinuoti avienos kumpį apie 2 kg, noriu jį visą tokį kepti. Bet nesumastau kokie prieskoniai čia jai tiktų?


Avienos smarvę puikiai užmuša peletrūnas.

ir kuo daugiau visokių visokiausių prieskonių, kokių tik turite, kad nesijaustų tos avies smile smile
L
Laceratia 2262
2010-12-23 10:53 Laceratia
Čia mano patarimas iš Jamie Oliver laidos. Kepė jis avieną, tai peletrūną vartojo. Turiu jo receptų knygą, bet nėr joje avienos kepsnių. Tai smulkiau pasakyt negaliu. Siūlau internete paieškot receptų.
L
Laceratia 2262
2010-12-23 10:59 Laceratia
Tai čia kaip kam. Pvz mano tėvam aviena kvepia, jiems nereikia užmušt jos smarvės. Bet manau pateikiant patiekalą didelei "auditorijai", juolab jei ten bus vaikų, siūlau apramint avienos kvapą.
Rainis Rainis 15057
2010-12-23 11:00 Rainis 2011-09-11 07-09

Net skaitant darosi bloga.
Kas gali tą avieną valgyti?
Luka, meskit lauk tą brudą.
Tininga Tininga 50021
2010-12-23 11:03 Tininga 2011-09-11 07-09

Rainis rašė: Net skaitant darosi bloga.
Kas gali tą avieną valgyti?
Luka, meskit lauk tą brudą.
smile smile
L
Laceratia 2262
2010-12-23 11:04 Laceratia 2011-09-11 07-09

Luka_Paciolis rašė: Laba diena,
Norėčiau kad patartumėte kaip skaniai pamarinuoti avienos kumpį apie 2 kg, noriu jį visą tokį kepti. Bet nesumastau kokie prieskoniai čia jai tiktų?


Daryk geriau taip www.youtube.com/watch?v=0_KyYs0Ipy0
L
Laceratia 2262
2010-12-23 11:27 Laceratia 2011-09-11 07-09

Luka_Paciolis rašė: Ne ne, Raini, nemesiu lauk, tai puiki mėsytė smile
Avis mano buvo auginama mėsai, tai jokios smarvės tos senovinės nėra. Yra specifinis kvapas, bet ne smarvė. Avieną labai mėgstu ir ją mūsų šeima dažnai valgo.
Ačiū kolegos už patarimus bei nuorodas.
Talio nuoroda buvo labai vertinga, nes būčiau padariusi klaidą ir pasūdžiusi.


Na jei rimtai nori cielą kepti ir nori paprasto tradicinio recepto. tai va nuoroda, bet ten kepama aviena su kaulu 4 valandas, nežinau jei paprastas kumpis be kaulo kiek kepti reikia.
Veiksmas prasideda nuo 3,21 minutės prasuk pradžią. Kiek suprantu marinuoti iš vis nereik.
www.youtube.com/watch?v=0FiGdkuhAUQ
L
Laceratia 2262
2010-12-23 11:36 Laceratia 2011-09-11 07-09

Luka_Paciolis rašė: Ačiū, Laceratia smile
Aš ją kepsiu visą ir žinau kaip, man tiesiog tik reikėjo sužinoti kokie čia prieskoniai tinka. Iš žolinių prieskonių imsiu tik rozmarino, į kumpį prismaigstysiu česnako skiltelių ir kepsiu kaip brasiruotą kiaulieną smile


Va va puikiai tada viskas bus. O tu gal pati auginiesi prieskonius?
Elste Elste 27291
2010-12-23 11:59 Elste 2011-09-11 07-09

Rainis rašė:
Net skaitant darosi bloga.
Kas gali tą avieną valgyti?
Luka, meskit lauk tą brudą.

smile smile smile
kas gali? nagi gruzinai, prieš tai gerai pamirkę vyne ir pridėję aštriausių ir kvapniausių prieskonių, išdeginę ant laužo smile smile
L
Laceratia 2262
2010-12-23 12:14 Laceratia 2011-09-11 07-09

Luka_Paciolis rašė:

Laceratia rašė: Va va puikiai tada viskas bus. O tu gal pati auginiesi prieskonius?
Neauginu, perku parduotuvėje smile


Gaila.. Galvojau užklausiu apie imbiero auginimo ypatumus. smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-23 12:15 Elvusia 2011-09-11 07-09

Luka_Paciolis rašė: Laba diena,
Norėčiau kad patartumėte kaip skaniai pamarinuoti avienos kumpį apie 2 kg, noriu jį visą tokį kepti. Bet nesumastau kokie prieskoniai čia jai tiktų?

Va tokie prieskoniai tinka:

Kepta aviena:
bazilikas, imbieras, kapariai, kardamonas, česnakas, kmynai, levanda, gelsvė, laurų lapai, gvazdikėliai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, pimentas, rozmarinas, krokas, kadagys, peletrūnas, pipirmėtė, pajūrinis gyslotis, mairūnas, saldusis vilkdalgis.

Ir, kaip jau pastebėjot, druskos nedėti.
Druską dedam prieš pat pašaunant į orkaitę.
Elste Elste 27291
2010-12-23 12:16 Elste 2011-09-11 07-09

Laceratia rašė:

Luka_Paciolis rašė:

Laceratia rašė: Va va puikiai tada viskas bus. O tu gal pati auginiesi prieskonius?
Neauginu, perku parduotuvėje smile


Gaila.. Galvojau užklausiu apie imbiero auginimo ypatumus. smile

nagi va čia parašyta, kaip jį auginti Lietuvoje:
www.sodininkyste.lt/imbieras/
Tiesi Tiesi 4035
2010-12-23 12:17 Tiesi 2011-09-11 07-09
Asmeniškai man labai dera mairūnas.
Skanaus smile Net pavydėt kažkiek pradėjau smile

Luka_Paciolis rašė: Laba diena,
Norėčiau kad patartumėte kaip skaniai pamarinuoti avienos kumpį apie 2 kg, noriu jį visą tokį kepti. Bet nesumastau kokie prieskoniai čia jai tiktų?
L
Laceratia 2262
2010-12-23 12:20 Laceratia
Gerai bet pas mane ta imbiero šaknis jau seniai guli spintoj (reik laikyt tamsoj) ir išleidus yra ūglius, nejaugi vis tiek reik kalio permanganate mirkyt prieš sodinant?
Tiesi Tiesi 4035
2010-12-23 12:35 Tiesi 2011-09-11 07-09
Jei kepi visą kumpį, man labai skanu "rankovėje". Pripili bet kokių žolių, kurios skaniai Tau kvepia, visą gabalą šiek tiek patepi aliejumi ir į tą plėvę. Kepu ilgai - man patinka, kai mėsa aiškiai atsiskiria nuo kaulų.

Luka_Paciolis rašė: Ačiū, mairūną aš irgi visur dedu.
Matysiu kaip čia gausis, nes avienos kumpio taip dar nesu kepusi...
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-23 12:46 Elvusia
Čia šiaip įdedu. Juk gaminsime iki išprotėjimo :))
Labai puikūs patarimai kur, kokius prieskonius naudoti :)

Mėsos sriuba:
svogūnas, česnakas, petražolė, morka, kaliaropė, krokas, kurkuma, porai, džiovinti grybai, karis, juodieji pipirai, laurų lapai, gelsvė, pastarnokas, kmynai, muskatas, šviežia paprika, čili pipirai, aitrioji paprika, bazilikas, dašis, rozmarinas, paprastoji agurklė, kardamonas.

Daržovių sriuba:
česnakas, pipirmėtė, morka, petražolė, salieras, gelsvė, šviežios aromatingos daržovės, juodieji pipirai, bazilikas, dašis, sage, mairūnas, karis, ožiažolė, džiovinti grybai, paprastoji agurklė, kraujažolė, pastarnokas, portulaka, rozmarinas.

Grybų sriuba:
Šviežių ir džiovintų grybų mišinys, svogūnas, česnakas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, aitrioji paprika, juodieji pipirai, kmynai, bazilikas, rozmarinas, peletrūnas, petražolė, česnako laiškai, salieras, gelsvė.

Bulvių sriuba:
svogūnas, česnakas, juodieji pipirai, mairūnas, kmynai, bazilikas, petražolė su kotu, muskatas, saldžios raudonos paprikos, ožiažolė, laurų lapai, kraujažolė, pastarnokas, juozažolė.
Žirnelių sriuba:
česnakas, svogūnas, juodieji pipirai, gvazdikėliai, kmynai, muskatas, kalendra, dašis.
Žuvies sriuba:
svogūnas, česnakas, juodieji pipirai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, pimentas, rozmarinas, sage, mairūnas, muskatas, karis, krapai, kmynai, aitrioji paprika, levanda, gelsvė, dašis, laurų lapai, ajeras.

Kopūstų sriuba:
česnakas, svogūnas, juodieji pipirai, grybai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, aitrioji paprika, mairūnas, gelsvė, laurų lapai, bazilikas, kadagys, rozmarinas.

Bulvių patiekalai:
svogūnas, salieras, juodieji pipirai, petražolė, mairūnas, muskatas, kmynai, bazilikas, dašis, kmynai, krapai, laurų lapai, ajerai.

Keptos bulvės:
svogūnas, juodieji pipirai, kmynai, mairūnas, bazilikas, kmynai, dašis.

Bulvių košė:
svogūnas, juodieji pipirai, muskatas (mace), petražolė, aromatinga šviežia žaluma, petražolė.

Ryžiai:
karis, peletrūnas, imbieras, kardamonas, česnakas, gelsvė, petražolė, muskatas (mace), raudonieji pipirai, petražolė, krokas, portulaka, mairūnas, laukinis mairūnas, kartūs ir saldūs migdolai, kalendra.

Mėsos patiekalai:
svogūnas, česnakas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, aitrioji paprika, bazilikas, dašis, sage, kmynai, rozmarinas, karis, laukinis mairūnas, laurų lapai, imbieras, grybai, kadagys.

Troškinta mėsa:
svogūnas, česnakas, juodieji pipirai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, bazilikas, dašis, karis, peletrūnas, kadagys, kapariai, gvazdikėliai, rėžiukai.

Guliašas:
svogūnas, česnakas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, aitrioji paprika, juodieji pipirai, mairūnas, kmynai, imbieras, mace, gelsvė, kalendra, laurų lapai, rozmarinas, laukinis mairūnas, kraujažolė, sriubos prieskoniai.

Bifšteksas:
dašis, kardamonas, krienai, sage, bazilikas, rozmarinas, rėžiukai.

Kepta aviena:
bazilikas, imbieras, kapariai, kardamonas, česnakas, kmynai, levanda, gelsvė, laurų lapai, gvazdikėliai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, pimentas, rozmarinas, krokas, kadagys, peletrūnas, pipirmėtė, pajūrinis gyslotis, mairūnas, saldusis vilkdalgis.

Kepta kiauliena:
česnakas, svogūnas, mairūnas, juodieji pipirai, bazilikas, sage, laukinis mairūnas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, laurų lapai, rozmarinas, kmynai, kmynai, dašis, mace, kadagys, kardamonas, kalendra, melisa, saldusis vilkdalgis, izopas.

Antis:
mairūnas, juodieji pipirai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, karis, sage, peletrūnas, kmynai, rozmarinas, kmynai, dašis, cinamonas, imbieras.

Žąsis:
mairūnas, sage, peletrūnas, rozmarinas, kmynai, juodieji pipirai, karis, dašis.

Kalakutas:
mairūnas, sage, peletrūnas, rozmarinas, kmynai, juodieji pipirai, karis, dašis.

Viščiukas:
mairūnas, karis, rozmarinas, kmynai, imbieras, cinamonas.

Viščiukų kepenėlės:
svogūnas, truputis juodųjų pipirų, rozmarinas.

Naminės dešrelės:
česnakas, juodieji pipirai, kmynai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, mairūnas (ne pačioje dešrelėje), laurų lapai, kmynai, bazilikas.

Mėsa drebučiuose:
pimentas, česnakas, svogūnas, juodieji pipirai, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, laurų lapai, gvazdikėliai.

Žuvies patiekalai:
petražolė, juodieji pipirai, mairūnas, mace, karis, krapai, dašis, peletrūnas, svogūnas, česnakas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, pimentas, rozmarinas, sage, kmynai, baltos garstyčios, kmynai, pastarnokas, laurų lapai, pipirmėtė.

Kepta žuvis:
bazilikas, juodieji pipirai, žalumynų lapai, česnakas, dašis, ožiažolė, paprastoji agurklė, paprastasis pankolis, krapai, kmynai, mace, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, petražolė, melisa, karis, kartūs ir saldūs migdolai, kardamonas, kalendra, rėžiukai.

Troškinta ir virta žuvis:
svogūnas, česnakas, mace, gvazdikėliai, laurų lapai, petražolė, bazilikas, dašis, paprastasis pankolis, pimentas, rozmarinas, melisa, ožiažolė, karis.
I
IlonaD 6943
2010-12-23 12:49 IlonaD 2011-09-11 07-09

Elvusia rašė: Čia šiaip įdedu. Juk gaminsime iki išprotėjimo :))
Labai puikūs patarimai kur, kokius prieskonius naudoti :)


Elvusia, čia tavo šventiniai pietūs bus, ar ne? smile smile
talys talys 3761
2010-12-23 12:50 talys
Greičiau ,kukli vakarienė smile smile smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-23 12:51 Elvusia 2011-09-11 07-09

IlonaD rašė:

Elvusia, čia tavo šventiniai pietūs bus, ar ne? smile smile

smile smile
Aga :)
Tiesiog, reikia išsisaugoti kompe, ir kai prisireikia, pasižiūrėti.
Visiems gyvenimo atvejams :))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui