Kulinariniai receptai

Tininga Tininga 50021
2011-02-10 15:25 Tininga 2011-09-11 07-14

georginija rašė: Aaa. Jeigu taip tai jau būčiau su šia liga "pažįstama". Dabar aišku man paranoja.

Valio. Aš iš naujoko patapau dalyviu smile
Aš pažįstama smile Buvau tada gerokai nėščia, o susirgom po vieno masinio giminės susibūrimo nuo paukštienos. Suuuunkiai sirgau, nes negalėjau antibiotikų gert smile
Elste Elste 27286
2011-02-10 15:26 Elste 2011-09-11 07-14

Tininga rašė: Va, ropoja jau kažkur:


ale kokios gražios smile
Elste Elste 27286
2011-02-10 15:32 Elste 2011-09-11 07-14

georginija rašė: Aaa. Jeigu taip tai jau būčiau su šia liga "pažįstama". Dabar aišku man paranoja.


matyt, per daug prisižiūrėjai Grinevičiūtės sapalionių apie nuodingą maistą, kosmetiką, vandenį... smile smile (ji pati matyt ir yra ta selmotrichenitrogliutomatė, nuodijanti žmonėms protą) smile smile
E
elipse 1418
2011-02-10 16:56 elipse
Nu ir aš pasipasakosiu :P , pagaminau kuršėnų vyniotinį, ale koks skanus, dar savos gamybos mmmm smile Kažkada galvojau kad labai sunku jį gaminti, pasirodo labai greitai ir paprastai, turbūt jau kas yra seniai daręs, čia tik aš neseniai sumasčiau smile
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 17:14 Aradija
kas per daiktas tas kuršėnu viniotinis? dek foto ir recepta - na ir gabaleli man i namus gali atsusti smile
E
elipse 1418
2011-02-10 17:22 elipse 2011-09-11 07-14

Aradija rašė: kas per daiktas tas kuršėnu viniotinis? dek foto ir recepta - na ir gabaleli
an i namus gali atsusti smile


Gerai siunčiu oro paštu, kaip tik audros baigėsi, tai nukeliaus smile
aj-receptai.blogspot.com/2010/03/kursenu-vyniotinis.html
E
elipse 1418
2011-02-10 17:33 elipse 2011-09-11 07-14

Aradija rašė: kas per daiktas tas kuršėnu viniotinis?

Jei niekada neragavote iš parduotuvės, tai foto manau nesugundys. Tame ir esmė, kad išvaizda jo apgaulinga, o vyniotinis labai skanus ;)
Petronele Petronele 18325
2011-02-10 17:38 Petronele 2011-09-11 07-14

elipse rašė: Nu ir aš pasipasakosiu :P , pagaminau kuršėnų vyniotinį, ale koks skanus, dar savos gamybos mmmm
Mmmmmm ir aš norėčiau smile

O mano tie kopūstai tai surūgo smile Tik savaitė tepraėjo ir še tau... o sakė dvi laikys. smile Jaučiu, jei būčiau dėjusi prieskonių pagal recetą būtų geriau išsilaikę smile
(čia ne elipsei atsakymas :))
E
elipse 1418
2011-02-10 17:43 elipse 2011-09-11 07-14

Petronele rašė:
O mano tie kopūstai tai surūgo smile Tik savaitė tepraėjo ir še tau... o sakė dvi laikys. smile Jaučiu, jei būčiau dėjusi prieskonių pagal recetą būtų geriau išsilaikę smile
(čia ne elipsei atsakymas :))

Skaičiau ir aš apie kopūstus, čia kai virė diskusija, receptą išsisaugojau. Tai man irgi reiks kai gaminsiu, dėti viską pagal receptą, išskyrus cukraus kiekį ;) Ale gi gaila kopūstų, negalėjo pasakyti, kad jiems jau puode negera, trūksta kažko smile
Petronele Petronele 18325
2011-02-10 17:58 Petronele 2011-09-11 07-14

allana rašė: RAM-UNE, o gal galite ir paploteliu receptu pasidalinti..... ir as uzsinorejau... smile

Napoleonui tešla ne sluoksniuota kaip ram-une sakė, o kapota turi būt, nors žinau, kad papločius kepa ir iš šaldytos sluoksniuotos (kas nelabai moka, ar nelabai nori terliotis). Man šeimyna tokį yra vienąkart iškepusi gimtadieniui :)
O aš terliojuos, ir geriausias receptas yra Loretos13:

2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

O man tai jis dvi dienas išlaikytas skaniausias :)

Galima truputį kitaip išsikept, skaniai gaunasi: iškočotą, paruoštą kepimui lakštą, aptepti išplaktu, truputį pasaldintu, kiaušinio baltymu ir pabarstyti kapotais graikiškais riešutais ir tada šaut orkaitėn. Gaunasi toks pusiau morenginis.
snake snake 3833
2011-02-10 19:19 snake
A jūs pablūdot su tais pyragais? Niekas nebesidalija normaliais receptais, kur figūruotų mėsa bei daržovės.
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 19:28 Aradija 2011-09-11 07-14

elipse rašė:

Aradija rašė: kas per daiktas tas kuršėnu viniotinis?

Jei niekada neragavote iš parduotuvės, tai foto manau nesugundys. Tame ir esmė, kad išvaizda jo apgaulinga, o vyniotinis labai skanus ;)

padejo perskaiciau idaro recepta - varškė ir kondencuotas pienas - tinka smile
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 19:32 Aradija 2011-09-11 07-14

Petronele rašė: O mano tie kopūstai tai surūgo smile Tik savaitė tepraėjo ir še tau... o sakė dvi laikys. smile Jaučiu, jei būčiau dėjusi prieskonių pagal recetą būtų geriau išsilaikę smile

O manieji kopustai tai tokie traškus ir aitrus - kaip gerai pamarinuoti agurkeliai, smile valgiau prie kepsnio - ale pats tas, aišku man, kai as megstu viska aitriau ir aštriau smile ir kadangi stovi šaldytuvo apačioje niekas nerugsta smile
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 19:34 Aradija 2011-09-11 07-14

elipse rašė: Skaičiau ir aš apie kopūstus, čia kai virė diskusija, receptą išsisaugojau. Tai man irgi reiks kai gaminsiu, dėti viską pagal receptą, išskyrus cukraus kiekį ;) Ale gi gaila kopūstų, negalėjo pasakyti, kad jiems jau puode negera, trūksta kažko smile

Man tai curkaus kiekis ten normalus, netgi daugiau dejau nei recepte, nes bandziau acto rugstuma numusti smile , - man ten acto ir druksos per daug nors ir nesudejau tiek kiek recepte parasyta, biški maziau dejau, bet vistiek gavosi per daug smile
snake snake 3833
2011-02-10 19:54 snake
Ačiū Luka_P, čia toks prabangus: su vynu ir vytinta dešra smile . Skamba skaniai. Panašius aš ir darau ir labai mėgstu (tik kuklesnius gal biški).
snake snake 3833
2011-02-10 19:56 snake 2011-09-11 07-14

Aradija rašė:

Petronele rašė: O mano tie kopūstai tai surūgo smile Tik savaitė tepraėjo ir še tau... o sakė dvi laikys. smile Jaučiu, jei būčiau dėjusi prieskonių pagal recetą būtų geriau išsilaikę smile

O manieji kopustai tai tokie traškus ir aitrus - kaip gerai pamarinuoti agurkeliai, smile valgiau prie kepsnio - ale pats tas, aišku man, kai as megstu viska aitriau ir aštriau smile ir kadangi stovi šaldytuvo apačioje niekas nerugsta smile


Aha, matai, ir pritiko, o draskeisi čia, kad negerai gavosi...
Elste Elste 27286
2011-02-11 07:36 Elste 2011-09-11 07-14

snake rašė: A jūs pablūdot su tais pyragais? Niekas nebesidalija normaliais receptais, kur figūruotų mėsa bei daržovės.

apie mėsą ir daržoves - durnyne smile smile smile
Tininga Tininga 50021
2011-02-11 07:45 Tininga 2011-09-11 07-14

Luka_Paciolis rašė: Bulves nuskuskite ir supjaustykite 5 x 5 cm dydžio kubeliais.
Kiaulieną supjaustykite 5 x 5 cm dydžio kubeliais
Stamboki tie kubeliai, sakyčiau smile
Tininga Tininga 50021
2011-02-11 07:55 Tininga 2011-09-11 07-14

Luka_Paciolis rašė:

Tininga rašė: Stamboki tie kubeliai, sakyčiau smile
Labas rytas,
Taip jie stamboki, tačiau kai mėsą apkepi bei troškini po to, tai tie gabaliukai susitraukia ir tampa visai normalūs, o bulvės taip stambiai reikia supjaustyti kad per ilgą laiką kol troškini, jos nesukristų ir nesigautų bulvių košė.
Labai mėgstu troškinius, jau atsispausdinau receptą, bet vat tas dydis kažkaip užkliuvo smile Būtinai išmėginsiu smile
L
Laceratia 2262
2011-02-11 08:01 Laceratia
Man užkliuvo šafranas. Niekaip nesuprantu kaip jis gali derėt su čiobreliu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui