Kulinariniai receptai

blackgate blackgate 3815
2011-03-31 13:03 blackgate 2011-09-11 07-18

upss rašė:
Kepu 190*C. Jei mažesniam inde - kepti reikia apie ~ 1val 10min, jei didesniam, nes gaunasi plonesnė užtenka ir 50 min, bet tai turbūt nuo orkaitės priklauso. Visų šių produktų tikrai galima rasti prekybos centruose, tik sėmenis perku turguj, nes žymiai pigiau. O jei nerasite jų galima ir nedėti, nors būtent jie man ir priduoda tą nepakartojamą skonį :) Dar vaistinėse jų būna pirkti, tik ten brangoka.

Supratau. Ką gi reiks bandyt kada, raugo receptų irgi matau jau yra. Dėkoju už patarimus. smile
Elste Elste 27291
2011-03-31 13:07 Elste 2011-09-11 07-18

amadina22 rašė: IKI už 10 lipdukų tokia duonkepė
e-virtuon.lt/product.php?id_product=782
259 Lt. Be akcijos rašo 619 Lt. Šiek tiek padidino kainą
Reikia kaupti lipdukus smile


pastebėjau, kad už tuos lipdukus visos prekės padidinta kaina gaunasi. Daug pigiau pirkti kitur be jokių lipdukų smile
pvz. citrinoms spausti toks indelis - saudyklė. Kaina parašyta 29 Lt, rinkite lipdukus, su jais tik 11 lt. O nueini į "Senukus" ir tokį patį nusiperki be jokių lipdukų ir supaer akcijų už 3 lt. smile
U
upss 1600
2011-03-31 13:13 upss 2011-09-11 07-18

blackgate rašė:
Ką gi reiks bandyt kada, raugo receptų irgi matau jau yra. . smile

Jei kada važiuotumėte į Kauną - mielai pasidalinčiau duonos raugu :)
klem klem 3973
2011-03-31 13:19 klem 2011-09-11 07-18

upss rašė:

klem rašė: Šiandien kepiau duoną
smile


Laba diena Klem smile na smagu, kad pavyko :) O ruginių miltų dėjote? ar ne per saldi gavosi? :)

Labukas, Upsyte smile
DĖjau ruginių 250 g.
Ir kmynų tik. (Kitko neturėjau) smile
Ne per saldi. Puuuikiii gavosi, ir vyrui labai patiko, Sakė, kad geras raugas ( na, ir šeimininkė , davusi raugo. faina)
iki, skubėt turiu. Ruošiuos į Rendez-vous su Pranc. ir Vokiet. ambasadoriais. smile
amadina22 amadina22 19757
2011-03-31 13:20 amadina22
Čia kaina 333
pigu.lt/technika_ir_elektronika/virtuv...

Su lipdukais IKI 229, be lipdukų kaina parodyta 579. Šiek tiek neatitinka tikrovės.
U
upss 1600
2011-03-31 13:25 upss 2011-09-11 07-18

klem rašė: Ruošiuos į Rendez-vous su Pranc. ir Vokiet. ambasadoriais. smile

Oho :) Sėkmės Klem smile
Jojo Jojo 405
2011-03-31 16:45 Jojo 2011-09-11 07-18

upss rašė:
Pagal mano receptą reikia duonos raugo, nors kažkur mačiau čia merginų buvo įdėta iš interneto platybių kaip pačioms galima pasidaryt, bet man su padarytu daug paprasčiau :)
O receptas būtų toks:
250gr ruginių miltų
750gr kvietinių miltų
200gr avižinių dribsnių
200gr linų sėmenų
1 a.š. druskos
200gr cukraus200gr saulėgrąžų
kmynai
1 ltr vandens ir duonos raugas
Viską sumaišyti, palaikyti 14 val ir kepti, prieš tai atsidėjus vėl naujai raugo :)
(tik aš truputį proporcijas pagal save pasikoregavus:)


Tai jau tikrai čia turbūt ne duona , o pyragas saldus. aš irgi kepu su raugu, draugė davė ir receptą, viskas ten panašiai, apie 1kg miltų +įv.sėklos pageidaujamos+1 ltr vandens+raugas. Tai ten buvo recepte 100 gr. cukraus, bet man patarė iškart dėt mažiau, tai visada apseinu su 50-70 gr. ant 1kg miltų ir tikrai nieks dar nepeikė, kad trūktų cukraus. O 1 kart išvis jo pamiršau įdėt, tai su lašinukais susivalgė ir tokia duona :)
jofky jofky 3286
2011-04-02 20:23 jofky
Šnd kepiau šias spurgytes, super skonis, persivalgėm visa šeimyna. Labai skanu tiek šiltos tiek šaltos smile

www.jogosmityba.lt/index.php?id=744&page=&ingredient=284
Elvusia Elvusia 19998
2011-04-02 20:27 Elvusia
Kaip įdomu - su ciberžole smile
jofky jofky 3286
2011-04-02 20:33 jofky 2011-09-11 07-18

Elvusia rašė: Kaip įdomu - su ciberžole smile


Ciberžolė šiuo atveju tik dėl spalvos smile Galima ir be jos apseit jeigu neturit virtuvėj, aš tai ja naudoju ir turiu, todėl dėjau. Mūsų varškė iš parduotuvės netiks šioms spurgoms
L
Loreta13 30842
2011-04-02 21:15 Loreta13 2011-09-11 07-18

jofky rašė: . Mūsų varškė iš parduotuvės netiks šioms spurgoms
Puikiausiai tinka ir viskas pavyksta čiki piki :))
Vaikams dažnai darydavau.
L
Linda6 11854
2011-04-03 07:11 Linda6
Ačiū Jofky.Kaip tik neturiu kur dėti 0,5 kg.varškės.Iškepsiu pusryčiams , kol visi miega.Super! smile
jofky jofky 3286
2011-04-03 09:42 jofky 2011-09-11 07-18

Loreta13 rašė:

jofky rašė: . Mūsų varškė iš parduotuvės netiks šioms spurgoms
Puikiausiai tinka ir viskas pavyksta čiki piki :))
Vaikams dažnai darydavau.


Pagal šį receptą su pirktine varške net nesu dariusi, nes kiek žinau iš tokios varškės spurgų gaminimo technologiją, kad neprisitrauktų bereikalaingų riebalų jas reikia suformuot šlapiomis rankomis sudarant barjerą riebalams. O pagal mano nurodytą to nereikia, nes panyrinė varškė jau termiškai apdorota ir ji tokių savybių neturi kaip pirktinės, beje miltų reikėjo kur kas mažiau nei nurodyta recepte. Bet jeigu sakot gaunasi puikiai ir iš pirktinės, reik ir man išbandyt smile
L
Loreta13 30842
2011-04-03 12:25 Loreta13
Vakar gaminau sviestą ghee.
Na įdomu, įdomu.
Net nežinau, kaip jį panaudosiu :))
Kvapas puikus, skonis taip pat.
Konsistencija man gavosi, kaip minkšto sviesto, tik struktūra kitokia - kažkokiais smulkiais grūdeliais.
Užminkiau šian duoną, įdėjau pusę šaukšto šio sviesto.
Tuoj kepsiu, žiūrėsim, kas keisis, ar nieko :))
Beje, dariau zepter'io puode.
Tai apačioje pritraukė tiek tų baltymų, reikėjo labai intensyviai šveist.
Tik išeiga tai man nesigavo tokia, kaip čia rašėte.
Buvo apie 1.2 kg gero žemaitijos sviesto (sveriamo), o to sviesto ghee sustingus gavosi gal kokie 700 mililitrai.
Elvusia Elvusia 19998
2011-04-03 13:24 Elvusia
Na, jis turi gautis vientisas - išmoksite :)
Šiandien valgiau sumuštinius su šiuo sviestu ir kepiau bulvinius blynus.
Reikia priprasti prie jo skonio. Primena riešutų sviestą šiek tiek.

Prie dugno ir man prikimba.
Paskutinį kartą, sakyčiau, šiek tiek perkaitinau. Nes gavosi toks sodriai gintaro spalvos.
Bet skonis tikrai neblogas :)
Ir konsistencija tokia, kad galima tepti ant duonos.
L
Loreta13 30842
2011-04-03 13:41 Loreta13 2011-09-11 07-18

Elvusia rašė: Na, jis turi gautis vientisas - išmoksite :)
Na jis vientisas :))
Dabar kepiau duoną, virtuvėje tapo šilčiau, tai paviršiuje šiek tiek patirpo.
Žodžiu, labai panašu į gerą aliejų, kuris apstingsta šaldytuve.
Tik čia ryškiai tirštesnis.
Bet tekstūra grūdėta.
Na kitą kart bandysiu pakaitint mažiau, nors dabar spalva gavosi tikro šviesaus gintaro.

Tik va...aš logiškai mastydama negaliu suprasti vieno dalyko...
Gaminimo technologijoje teigiama, kad svarbu jo neperkaitinti.
Nes blogėja savybės.
Keičiasi skonis, spalva ir pan.
O jau vėliau aiškinama, kad jį galima naudoti n kartų, nesinervinant dėl kancerogenų.
Nors, juk naudojant tokiu būdu jis tikrai bus perkaitintas.
Elvusia Elvusia 19998
2011-04-03 13:48 Elvusia 2011-09-11 07-18

Loreta13 rašė:
O jau vėliau aiškinama, kad jį galima naudoti n kartų, nesinervinant dėl kancerogenų.
Nors, juk naudojant tokiu būdu jis tikrai bus perkaitintas.

Todėl, kad degdami baltymai, iškleidžia (galbūt) į gerąjį sviestelį, savo nuodinguosius kancerogenus.
O paskui jau naudojame gryną sviestą, kuriame jau nėra tų degėsiukų. Ir nėra kam degti.
Galvoju taip.
jofky jofky 3286
2011-04-03 15:15 jofky 2011-09-11 07-18

Loreta13 rašė:

Elvusia rašė: Na, jis turi gautis vientisas - išmoksite :)
Na jis vientisas :))
Dabar kepiau duoną, virtuvėje tapo šilčiau, tai paviršiuje šiek tiek patirpo.
Žodžiu, labai panašu į gerą aliejų, kuris apstingsta šaldytuve.
Tik čia ryškiai tirštesnis.
Bet tekstūra grūdėta.
Na kitą kart bandysiu pakaitint mažiau, nors dabar spalva gavosi tikro šviesaus gintaro.

Tik va...aš logiškai mastydama negaliu suprasti vieno dalyko...
Gaminimo technologijoje teigiama, kad svarbu jo neperkaitinti.
Nes blogėja savybės.
Keičiasi skonis, spalva ir pan.
O jau vėliau aiškinama, kad jį galima naudoti n kartų, nesinervinant dėl kancerogenų.
Nors, juk naudojant tokiu būdu jis tikrai bus perkaitintas.


Viskas labai puikiai gavosi, jis ir turi but atvėses grudėtas. Kol karštas turi būt sodri gintaro spalva. Mažiau kaitint nereikia, gali neišsivalyt pilnai, turi pilnai išgaruot vanduo ir nusėsti apdegę baltymai. O produktas tikrai yra geresnis už bet kurį aliejų. Tinka visiems kepimo būdams, košėms ir kur tik fantazija leidžia, tik salotoms netinka. Perkaitint irgi galima, tada jis igaus rusvos spalvos ir karamelės (deginto cukraus) skonį, tokį mėgsta prancūzai. O naudojant pakartotinai, jis praranda saldų kvapą ir pabala. Beje kiekvieno lašo po kepimo tikrai nerenku smile Vakar jame kepiau spurgas, tai kiekis nemažas buvo, perkošiau ir supyliau į atskirą indelį iki sekančio kepimo
Elvusia Elvusia 19998
2011-04-03 15:21 Elvusia
Pas mane jis negrūdėtas.
Atrodo kaip kokoso aliejus, tik kitokios spalvos.
amadina22 amadina22 19757
2011-04-04 13:23 amadina22
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui