INDRAXSAS
141
#966827 2011-07-10 16:25 INDRAXSAS
Labas,
Aš vyšnių likerį darau taip:
0,5 trilitrio stikl.prirenku vyšnių
1 kg cukraus
apie 1 ltr spirito
viską sumaišau ir laukiu kol ištirps cukrus.
Kai ištirpsta cukrus, dapilu 0,7 ltr sauso vyno. Svarbu, kad būtų kuo rūgštesnis.
Viskas.
Šiemet pabandžiau su juodais serbentais.

snake
3832
#966828 2011-07-10 16:28 snake
O tas vynas ten būtinas, jis nepakenkia skoniui? Kiek reikėtų palaikyti, kad jau būtų galima vartoti?

INDRAXSAS
141
#966830 2011-07-10 16:31 INDRAXSAS redaguota: 2011-09-11 07-24

snake rašė:

O tas vynas ten būtinas, jis nepakenkia skoniui? Kiek reikėtų palaikyti, kad jau būtų galima vartoti?



Nebūtinas. Skonio reikalas. Nebūna tada taip įkyriai saldu. Vartoti galima kai cukrus ištirpsta.

snake
3832
#966831 2011-07-10 16:36 snake
Vyno spalva turbūt įtakos neturi? Galima balto arba raudono, ane?

INDRAXSAS
141
#966833 2011-07-10 16:53 INDRAXSAS redaguota: 2011-09-11 07-24

snake rašė:

Vyno spalva turbūt įtakos neturi? Galima balto arba raudono, ane?



Nesvarbi, nes vyšnios duoda sodrią spalvą

Petronele
18330
#968701 2011-07-15 20:42 Petronele
SOS! Help! Skubu! Padekit smile
Verdu aviečių uogienę. 30 min pilnai užtenka, ane? Jau galiu pilstyt į stiklainius?

Elvusia
20041
#968706 2011-07-15 20:52 Elvusia
Per akis.
Tiek ilgai niekad neverdu :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

urtele
13545
#968713 2011-07-15 21:18 urtele redaguota: 2011-09-11 07-24

Petronele rašė:


Verdu aviečių uogienę.

Pala,neturi degtinės? smile . O išleistuvės ne šiandien?

Petronele
18330
#968725 2011-07-15 23:39 Petronele redaguota: 2011-09-11 07-24

urtele rašė:

Pala,neturi degtinės? smile

Čia užkandai smile
Ai, mama čia man lauknešėlį iš sodo įdėjo: avietes jau cukrumi užpiltas gavau šiandien, bijojau, kad nesurūgtų iki ryto tokia skanybė, tai skubėjau užkonservuot.
Bet skysta man kažkokia, mamos tokia tiršta būna. smile

urtele
13545
#968851 2011-07-17 17:58 urtele redaguota: 2011-09-11 07-24

Petronele rašė:


Bet skysta man kažkokia, mamos tokia tiršta būna. smile

Mama verda,o tu pakaitinai 30min, tai vitaminai nedingo. Aš taip su vyšnių uogiene pasidariau, atrodė skysta, rugšta,o kai perviriau iš naujo, tai gali mėtytis su ja. geriai, kad keli litriukai smile

Tess
20273
#969501 2011-07-19 10:01 Tess
Bandžiau daryti žemaičių blynus, nieko nesigavo.
Net suformuoti nesugebėjau, nes labai lipni masė gavosi.
Kaip jus darote? smile

vovere
26052
#969517 2011-07-19 10:17 vovere
aš žemaičių blynams bulves išsiverdu iš vakaro, tada beveik nei krakmolo nereikia. ir jas sumalu. įtariu kad į tešlą miltų daugiau reikėjo.

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

Tess
20273
#969526 2011-07-19 10:22 Tess
Į tešlą dėjau ir miltų, ir krakmolo. Nepadėjo.

Reikės taip pabandyti :)
O kokias bulves geriau imti?

vovere
26052
#969534 2011-07-19 10:30 vovere
nežinau bulvių nesirenku iš kokių turiu iš tokių ir darau. rankas reikėjo pasišlapinti darant blynus. kažkaip niekad net nesusidūriau su tuo kad neitų padaryti smile

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

wirgina
5942
#969541 2011-07-19 10:33 wirgina redaguota: 2011-09-11 07-25

Tess rašė:

Bandžiau daryti žemaičių blynus, nieko nesigavo.
Net suformuoti nesugebėjau, nes labai lipni masė gavosi.
Kaip jus darote? smile



Virtų bulvių masė (sumalta ar sugrūsta) turi būti atvėsusios visiškai... kai nėra laiko atvėsinti, tada rankas aliejuje sutepu ir darau blynuką ...

Mes klystame, manydami,kad Dievas stebi mus iš aukštybių. Jis mato mus iš vidaus...

Tess
20273
#969554 2011-07-19 10:50 Tess
Ir šlapinau, ir aliejumi tepiau.
Nieko nesigavo :)

upss
1598
#969555 2011-07-19 10:54 upss redaguota: 2011-09-11 07-25

Tess rašė:

Ir šlapinau, ir aliejumi tepiau.
Nieko nesigavo :)



Tess, bulvės dar skystokos, matyt reikėjo daugiau krakmolo įdėti smile

Jei nuo tavo nuotaikos priklausytų oras ar dažnai šviestų saulė?

Tess
20273
#969557 2011-07-19 10:59 Tess
Bet tiek dėjau, nu tikrai ne mažai.
Dariau pagal šį receptą: skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/10/zemaiciu-blynai.html

Amrita
911
#969565 2011-07-19 11:08 Amrita redaguota: 2011-09-11 07-25

Tess rašė:



Ir aš dariau pagal šį receptą. Miltų dėjau tikrai daugiau negu čia parašyta, kadangi tešla buvo per skysta. Įdaras gavosi sausokas. Nesusižavėjau. Paprastai žemaitiškus darau "iš akies", nežinau tikslios receptūros. Labai skanu įdarui dėti pakepintą faršą.

Tess
20273
#969574 2011-07-19 11:22 Tess
Man irgi labiausiai patinka pakepintas faršas ir žemaičių blynuose, ir cepelinuose :)

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis