Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2011-09-21 21:36 Elvusia
Oi, gardus gavosi mano kepinys smile
Rekomenduoju:
Dėjau:
1 pokelis Dvaro sviesto
2 sauja cukraus
3 4 kiaušiniai
4 apie 400 g Žemaitijos pieno varškės. Tos tokios supakuotos po kilogramą.
5. Vanilinis cukrus
6 indelis Rududu sutirštinto pieno
7 miltai (iš akies)
8 kepimo milteliai (iš akies)

Mediniu šaukštu patryniau cukrų su sviestu. paskui viską sudėjau ir sumaišiau. Varškės nepertryniau atskirai. Ir rududu labai netryniau.
Gavosi toks pyragas su karamelės "pratekiukais" :))

Gaminimui užtrukau gal 5 minutes :)
Kepiau 50 min 180 temperatūroje.
Aradija Aradija 10365
2011-09-21 21:36 Aradija
o kiek turguj silikonines formos kainuoja, šiandien kaip tik ziurejau parduotuvej, bet kaina atbaide, galvoju kiek keksu reikia iškepti kad ji atsipirktu? smile gerai kepa ir aliuminej smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-21 21:37 Elvusia

urtele rašė:

Elvusia rašė:
nusipirkau tokią aukštą silikoninę formą keksui
Prieš savaitę mačiau turbūt tokią turguje, ji man pasirodė per aukšta, todėl nepirkau. kai išbandysi, ir aš imsiu. smile


Jamk.
Gera formelė :)
Svarbiausia - neišteka per viršų. Nes aš vis per daug tešlos padarau.
Kiek turguje kainuoja?
Nes parduotuvėje mokėjau 45 litus. Bliamba, brangi.
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-21 21:39 Elvusia

Aradija rašė:
o kiek turguj silikonines formos kainuoja, šiandien kaip tik ziurejau parduotuvej, bet kaina atbaide, galvoju kiek keksu reikia iškepti kad ji atsipirktu? smile gerai kepa ir aliuminej smile

Tu gal ne tinginė.
O aš tinginė. Virtuvė man kančia. O šitą formelę vienkartiniu popieriumi iššluostau ir vėl švari.
O išimt koks malonumas.
Dabar jau turiu 3 rūšių didesnes ir kokias 18 mažučių keksiukams.
Kitokių jau nenoriu. tik silikoninės :)
vovere vovere 25997
2011-09-21 21:42 vovere
aš kadangi kepu tik pyragus, tai įsikloju popierių kepimo ir nereikia plaut formos , taip pat su tuo popieriniu rankšluosčiu iššluostau smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-21 21:52 Elvusia
Man draugė iš Londono atvežė daugkartinio kepimo popieriaus (na, ne popierius ten, manau). Bet toks kaip popierius. Juodas. Irgi neblogai.
Bet čia ir forma graži, ir nereikia popieriaus tiesioti.
Aš patenkinta.

O keksų daug nereikia iškepti, kad atsipirktų.
Jau vien kokybė, skonis ir kaina atperka viską vienu ėjimu :)
urtele urtele 13511
2011-09-21 22:25 urtele 2011-09-21 22-33

vovere rašė:
nereikia plaut formos
Žiūriu čia visos prie tinginio smile . Mano dukterėčia Italijoj naudoja vienkartines kepimo formeles, kurios yra labai pigios. Jos parsiduoda pakuotėmis smile . Kažkaip niekur neteko tokių matyt pas mus. Būtų dar patogiau kaip Elvusios silikoninės. Aišku pagal mūsų kainą , gal būtų gaila ir naudot. smile
Cha-cha Cha-cha 5529
2011-09-21 22:43 Cha-cha

urtele rašė: vienkartines kepimo formeles. Kažkaip niekur neteko tokių matyt pas mus.



Nu kaip man su tavim sunku šiandien. Ermitaže pažėk
urtele urtele 13511
2011-09-21 22:56 urtele

Cha-cha rašė:
man su tavim sunku šiandien.
Tai tau su Petronėle , tai su manim. smile O tau niekas nesakė, kad su tavim nelengva šiandien? smile
L
Loreta13 30842
2011-09-21 23:30 Loreta13

urtele rašė: Aišku pagal mūsų kainą , gal būtų gaila ir naudot. smile
www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=1&id=7
Yra čia daug gerų dalykų :))
I
IlonaD 6943
2011-09-22 09:40 IlonaD

Jojo rašė:

jofky rašė:

Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota...


galima pyragui panaudoti:
beatulia.blogspot.com/2010/05/nerealusis-kefyro-pyragas.html


Nereali varškė (sakyčiau netgi riccota ir mascarponės mišinys) gaunasi iš to kefyro. Vakar vakare sudėjau į "duršlioką" įklojusi marlę ir galvojau "Sh...." gausis. Šiandien žiūriu ir savo akimis netikiu - švelnutė, purutė, skanutė varškytė, iš tokios pyragus ir tortus tik ir kepti.
Ačiū už receptuką smile smile
jofky jofky 3286
2011-09-22 10:17 jofky

IlonaD rašė:

Jojo rašė:

jofky rašė:

Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota...


galima pyragui panaudoti:
beatulia.blogspot.com/2010/05/nerealusis-kefyro-pyragas.html




Skamba skaniai, jau seilė nutyso, reiks išbandyt smile
zulaime zulaime 610
2011-09-22 12:07 zulaime

IlonaD rašė:

Jojo rašė:

jofky rašė:

Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota...


galima pyragui panaudoti:
beatulia.blogspot.com/2010/05/nerealusis-kefyro-pyragas.html


Nereali varškė (sakyčiau netgi riccota ir mascarponės mišinys) gaunasi iš to kefyro. Vakar vakare sudėjau į "duršlioką" įklojusi marlę ir galvojau "Sh...." gausis. Šiandien žiūriu ir savo akimis netikiu - švelnutė, purutė, skanutė varškytė, iš tokios pyragus ir tortus tik ir kepti.
Ačiū už receptuką smile smile


o kaip jūs čia darėt, įdomu paliko smile
V
Vilma7 319
2011-09-22 12:13 Vilma7
Gal kam patiks: www.jogosmityba.lt/
daug daržovių receptų
Sfera Sfera 1386
2011-09-23 10:34 Sfera
[/quote]

Nereali varškė (sakyčiau netgi riccota ir mascarponės mišinys) gaunasi iš to kefyro. Vakar vakare sudėjau į "duršlioką" įklojusi marlę ir galvojau "Sh...." gausis. Šiandien žiūriu ir savo akimis netikiu - švelnutė, purutė, skanutė varškytė, iš tokios pyragus ir tortus tik ir kepti.
Ačiū už receptuką smile smile

Ačiū labai!
Išbandžiau-super paprasta ir skanu. Pridėjau provanso žolelių, padruskinau-gavosi lengvas, skanutis varškės kremas, galima tepti ant paskrudintos duonos pusryčiams, o jei dar pomidoro riekelę ant viršaus...
I
IlonaD 6943
2011-09-23 11:58 IlonaD

zulaime rašė:

o kaip jūs čia darėt, įdomu paliko smile



Viskas recepto nuorodoje aprašyta.
O šiaip paprasčiausia:
1. Užšaldome kefyrą (2pak.po 1L)
2. Imame sūrmaišį. Tokio neturėjau, tai į didelį "duršlioką" įklojau dvigubą marlę. Duršlioką pakėliau ant puodo, kad būtų kur varvėti.
3. Sušalusį kefyrą supjaustome gabalais ir dedame į paruoštą nuvarvinimui agregatą (punktas Nr.2).
4. Paliekame per naktį. Ryte - puode nuvarvėjusios išrūgos, duršlioke - neapsakomo skanumo varškė.

S
Soffy 9075
2011-09-23 12:24 Soffy
Kokį kefyrą pirkote? Ta prasme - riebesnį ar liesesnį geriau pirkti :)? Na, gal ir gamintoją pasakykite, kad pradžiai tikrai gautųsi :). Ačiū:).
I
IlonaD 6943
2011-09-23 12:34 IlonaD

Soffy rašė:
Kokį kefyrą pirkote? Ta prasme - riebesnį ar liesesnį geriau pirkti :)? Na, gal ir gamintoją pasakykite, kad pradžiai tikrai gautųsi :). Ačiū:).


2,5 riebumo, "Piemenėlio", berods.
S
Soffy 9075
2011-09-23 12:49 Soffy
Ačiū:). Nemėgstu kefyro, tai tokio nesu net mačiusi, kas gamina??
I
IlonaD 6943
2011-09-23 12:52 IlonaD

Soffy rašė:
Ačiū:). Nemėgstu kefyro, tai tokio nesu net mačiusi, kas gamina??


Nežinau, aš ir nesu kefyrų ekspertė smile , paėmiau pirmą po ranka pasitaikiusį ir tiek. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui