Soffy
9214
#990346 2011-09-27 09:24 Soffy
Tai gal atsimenate kokią grietinėlę pirkote? Nors pas mus tik 35 procentų yra? Čia, kiek suprantu - 30 procentų naudota? Įdomu ar kaina skiriasi tik dėl parduotuvės ar tiesiog kitoks tas sūris? Šiaip Norfa nepasakyčiau, kad ten pigiau, gal kai kas, aš labai retai ten užeinu, nėra arti namų, bet šiaip, kiek pastebiu, tai dar brangiau kai kas ten, nors jie skelbiasi pigumu. Šiaip tai, tai juk gaminimo laikas irgi kainuoja, indų plovimas:), bet pats darai užėjus nuotaikai, ne dėl labai jau didelės naudos, manau:).

dianaaa rašė:

Kažkada bandžiau daryti ir paskaičiuoti,jei pavyzdžiui perki maskarponę Norfoje ,kur 250 gr - 5,99,tai neapsimoka daryti,nes darant namie 250 gr gaunasi-5,70,bet kai maximoje yra ir tokios kuri 250 gr kainuoja 7litai su centais,tai tada geriau daryti.O gavosi tai gera mascarponė...



Misumi
316
#990381 2011-09-27 10:12 Misumi
Pasiskaičiau čia, tai prisivarvinau ir aš kefyro namie.
Pabandžiau su 1 ltr.
Vargo - jokio. Pyrago dar nekepiau, nes sausainių nusipirkt pamiršau...
Bet užtat blynai NEREALIAI skanūs gavosi smile Stori, minkšti, džiaugsmas vaikams smile

Ai, dar vaikams juoko buvo, kai paprašiau tėčio kefyrą supjaustyt smile lėkė žiūrėt smile Mažoji dabar prašo: noriu geriamo, ne pjaustomo kefyro smile


Žmogus pailsi nuo vieno darbo tik tada, kai pradeda kitą. (A.F.)

IlonaD
6959
#990409 2011-09-27 10:40 IlonaD

Cha-cha rašė:



IlonaD rašė:




Nerealus pyragas gavosi. Nu toks, toks... mmmmm




Aš jį pavadinau "Debesėlis", nes įsidedi į burną ir dingsta automatiškai, išsisklaido kaip debesėliai...


just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Elste
26993
#990415 2011-09-27 10:56 Elste
o aš kepiau pyragą su normaliu paprastu kefyru (nepjaustomu:))))
paprasčiausiai neuždiimiau tuo varvinimu, supyliau visą tiesiai iš pakelio ir vsio.
Ir buvo laaaaabai skanus payragas smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Tess
20215
#990418 2011-09-27 11:00 Tess

IlonaD rašė:

Aš jį pavadinau "Debesėlis", nes įsidedi į burną ir dingsta automatiškai, išsisklaido kaip debesėliai...


Tiek juokiausi, mano katino pravardė Debesėlis smile

dianaaa
1658
#990538 2011-09-27 13:27 dianaaa

Soffy rašė:


Tai gal atsimenate kokią grietinėlę pirkote? Nors pas mus tik 35 procentų yra? Čia, kiek suprantu - 30 procentų naudota? Įdomu ar kaina skiriasi tik dėl parduotuvės ar tiesiog kitoks tas sūris? Šiaip Norfa nepasakyčiau, kad ten pigiau, gal kai kas, aš labai retai ten užeinu, nėra arti namų, bet šiaip, kiek pastebiu, tai dar brangiau kai kas ten, nors jie skelbiasi pigumu. Šiaip tai, tai juk gaminimo laikas irgi kainuoja, indų plovimas:), bet pats darai užėjus nuotaikai, ne dėl labai jau didelės naudos, manau:).

dianaaa rašė:

Kažkada bandžiau daryti ir paskaičiuoti,jei pavyzdžiui perki maskarponę Norfoje ,kur 250 gr - 5,99,tai neapsimoka daryti,nes darant namie 250 gr gaunasi-5,70,bet kai maximoje yra ir tokios kuri 250 gr kainuoja 7litai su centais,tai tada geriau daryti.O gavosi tai gera mascarponė...





Aš pirkau Žemaitijos pieno grietinėlę 35 procentų ir dariau taip
NAMINĖ MASCARPONĖ
Reikalingi produktai:
500 ml grietinėlės (geriausia 36% riebumo);
1 šaukštas citrinos sulčių.

Paruošimas:
Visų pirma pasidaryti garų vonelę - į puodą įpilti maždaug 2,5 cm vandens ir užvirinti. Vandeniui užvirus, sumažinti ugnį iki nedidelio burbuliavimo. Ant viršaus uždėti kitą dubenį, kuris nepaskęstų. Į pastarąjį supilti grietinėlę. Ją kaitinti apie 15 minučių pastoviai maišant.
Po 15 minučių supilti iš anksto pasiruoštas citrinos sultis. Toliau kaitinti maišant, kol grietinėlė pradės tirštėti. Tai neužtrunka labai ilgai - maždaug porą minučių.
Tuomet išimti dubenį su grietinėle iš vandens ir palikti 20 minučių, kad pravėstų. Per tą laiką kiaurasamtį iškloti keturių sluoksnių marle. Patį kiaurasamtį įdėti į dubenį, į kurį turės nuvarvėti truputis vandens.
Grietinėlę supilti į kiaurasamtį. Jos nereikia nei spausti, nei slėgti. Palikti galutinai ataušti ir tada uždengus dangčiu įdėti į šaldytuvą. Šaldyti 12-24valandas.
Iš kart galiu perspėti, jog iš pradžių, prieš šaldant, tai bus tiesiog skystoka kreminės konsistencijos masė, tačiau palaikius šaldytuve taps tikrų tikriausia mascarpone, puikiai tinkančia įvairiems desertams ir ne tik.:)

Jojo
404
#990603 2011-09-27 15:08 Jojo

Elste rašė:


o aš kepiau pyragą su normaliu paprastu kefyru (nepjaustomu:))))
paprasčiausiai neuždiimiau tuo varvinimu, supyliau visą tiesiai iš pakelio ir vsio.
Ir buvo laaaaabai skanus payragas smile



o tai kaip į tą pyragą sutilpo 2 ltr kefyro, jei nešaldytą dėjai?
nes kai sušaldai ir nuvarvini jo gi ten daugiau nei perpus sumažėja..

aš tai sušaldyto jo nepjaustau, o tiesiog išėmus iš kameros palieku originalioj pakuotėj atitirpti ir nuvarvinimui supilau jau atitirpusį.

Soffy
9214
#990612 2011-09-27 15:19 Soffy
Ačiū už tokį aiškų receptą, Diana:).

Elste
26993
#990619 2011-09-27 15:27 Elste

Jojo rašė:



o tai kaip į tą pyragą sutilpo 2 ltr kefyro, jei nešaldytą dėjai?
nes kai sušaldai ir nuvarvini jo gi ten daugiau nei perpus


taigi nesakau, kad visus 2 litrus supyliau. Niekd jokų proporcijų netaikau ir neskaičiuoju - viską iš akies šliukšt, šliukšt ir viskas smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

astuleee
3043
#990625 2011-09-27 15:35 astuleee
Tai vadinas ant sutrintų sausainių šliūkšt 2 pokus kefyro ir į orkaitę smile smile smile smile
Jau matau tą buzą smile smile


Elste
26993
#990644 2011-09-27 15:53 Elste

astuleee rašė:


Tai vadinas ant sutrintų sausainių šliūkšt 2 pokus kefyro ir į orkaitę smile smile smile smile
Jau matau tą buzą smile smile


nu panašiai, tik ne du pokus, o gal porą stiklinių smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

IlonaD
6959
#990665 2011-09-27 16:25 IlonaD
Elste, tas teplep irgi gerai, kai norisi ko nors greitai.
Bet kartais norisi kažko tokio gražaus, "raskoshno".
Teplep su 2 stiklinėmis kefyro neprilyginsi maskarponės tortui, ricoto pyragui ar Petronėlės šokoladiniam Departjė (iki šiol neatsidžiaugiu sužinojusi šį receptą- ačiū dar kartelį smile ).
O dar kai papuoši gražiai - šventė ne tik skrandžiui, bet ir akims, o gaminant tokį skanumyną ir siela džiaugiasi.


just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Tininga
49047
#990668 2011-09-27 16:29 Tininga

IlonaD rašė:


Teplep su 2 stiklinėmis kefyro neprilyginsi maskarponės tortui, ricoto pyragui ar Petronėlės šokoladiniam Departjė (iki šiol neatsidžiaugiu sužinojusi šį receptą- ačiū dar kartelį smile ).
O dar kai papuoši gražiai - šventė ne tik skrandžiui, bet ir akims, o gaminant tokį skanumyną ir siela džiaugiasi.


Aš saldumynų apskritai nemėgstu, juo labiau "tep-lep"... Bet ricotą ir mascarponę mėgstu, tad labai gundausi kokį skanumyną bent jau šeimynai padaryt. Ir kažką gražaus kartais prireikia pasidaryt...

O koks tas Departje? Gal galima pasmalsaut recepto? Mano duktė mėgsta pyragus kept, tegul mėgina smile


IlonaD
6959
#990669 2011-09-27 16:30 IlonaD

Petronele rašė:


Depardje šokoladinis pyragas

Produktai 22 cm skersmens formai.
Tešlai:
160 g miltų
4 v.š. sviesto
1 trynys
2 v.š. cukraus (galima dėti vos žiupsnį, nes šokoladinė dalis labai saldi)
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g šalto vandens

Įdarui:
80 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės
200 ml tamsaus šokolado (bet galima ir pieniško, jei esat mėgėjos)
2 kiaušiniai + 1 baltymas
cukraus pudra papuošimui

Į dubenį prasijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įdėti cukraus, gabalėliais supjaustytą šiltą sviestą, trynį ir 25 g šalto vandens. Suminkyti tešlą į kamuolį, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvan 1 val.
Pieną su grietinėle užvirinti. Sudėti gabalėliais sulaužytą šokoladą. Truputį atvėsinus sudėti išplaktus kiaušinius su baltymais. Gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti, iškloti formos dugną ir sieneles. Uždengti tešlą popieriumi, priberti iki pat kraštų pupelių (kad kepinys neiššokinėtų pūslėmis, o ir sienelės liktų tiesios). Kepti kol parausvės 20 min 200 laipsnių tempereatūroje. Pašalinti popierių su pupelėm.
Supilti šokoladinę masę ir kepti dar 15 min. Pyrago vidurys turi būti iki galo neiškepęs.
Pilnai atšaldyti, geriausia šaldytuve ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekiamas šaltas.
O su ledais iš vis kaifas smile



Va smile


just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Elvusia
20041
#990671 2011-09-27 16:32 Elvusia
Nenervinkit čia su tais pyragais smile


Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Elste
26993
#990672 2011-09-27 16:33 Elste

IlonaD rašė:


Elste, tas teplep irgi gerai, kai norisi ko nors greitai.
Bet kartais norisi kažko tokio gražaus, "raskoshno".



nu gal smile man tai kuo parasčiau, tuo geriau ir skaniau smile
O kai reikia ko "raskošno" yra firmos, kurios tai kepa ir sulipdo visaip kaip smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Tininga
49047
#990673 2011-09-27 16:34 Tininga

IlonaD rašė:


Va smile


Ačiū abiems - ir IlonaiD ir Petronėlei smile


Elvusia
20041
#990678 2011-09-27 16:48 Elvusia
Tininga, tu net neįsivaizduoji, kas per skonis to Depardje :)
Dar labai geras buvo su maskarpone.

Nu nežinau, reikia jau baigti maltis po šią temą, nes gali žiema ateit nelaiku...
Pradėjau pyragus gaminti smile

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Tininga
49047
#990680 2011-09-27 16:54 Tininga

Elvusia rašė:


Tininga, tu net neįsivaizduoji, kas per skonis to Depardje :)
Dar labai geras buvo su maskarpone.

Nu nežinau, reikia jau baigti maltis po šią temą, nes gali žiema ateit nelaiku...
Pradėjau pyragus gaminti smile


Jooo, su jumis čia ir saldumynus gali pradėt valgyt smile smile smile (Su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis smile )
Bet reikės išbandyt. Jau labai įsigeidžiau. smile


Tess
20215
#990684 2011-09-27 16:59 Tess
Darysiu ir aš tą varškę iš kefyro smile
Nes noriu blynų:
www.forellesreceptai.lt/rikotos-sklindziai


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis