Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2011-10-03 19:03 Loreta13

Laceratia rašė: tai manęs jokiais būdais nesuviliotų panyras smile
Nesu pieno gaminių mėgėja.
Išskyrus sūrius.
Bet ši varškytė iš šviežio pieno - nerealu...
Bet niekas niekam nieko per prievartą nesiūlo :))

L
Loreta13 30842
2011-10-03 19:05 Loreta13

Laceratia rašė: Prisimenu kaip senelis šlykščiai gerdavo "visą tą reikalą".
Jums ne apie tą geriamą "reikalą" pasakojame :))
Jei ką ...
Anna702 Anna702 774
2011-10-03 19:07 Anna702

Loreta13 rašė:

Anna702 rašė: Apie pieną iš parduotuvės. Girdėjau kalbas, kad ..., jis pasidaro žalingas. Prašyčiau pateikti įrodymų, jeigu kas tiksliai žinote.
Kokių jums įrodymų reikia smile
Geriate sugižusį pieną smile


Tačiau iš sugižusio pieno pasidaro skanus rūgpienis arba kefyras. Aš geriu surūgusį pieną ir esu geros sveikatos (kai atėjau 1988 m. į buhalteriją, mane įspėjo: "Nuo šios dienos tu neturi teisės nei sirgti, nei atostogauti". Taip ir gavosi - nesusergu, nes kas už mane tvarkys apskaitą?)
I
IlonaD 6943
2011-10-03 19:10 IlonaD

Anna702 rašė:

Tačiau iš sugižusio pieno pasidaro skanus rūgpienis arba kefyras. Aš geriu surūgusį pieną ir esu geros sveikatos (kai atėjau 1988 m. į buhalteriją, mane įspėjo: "Nuo šios dienos tu neturi teisės nei sirgti, nei atostogauti". Taip ir gavosi - nesusergu, nes kas už mane tvarkys apskaitą?)


Na, jums patinka kefyras, mums panyras :))
Taip ir palikime :))
Kaip ten sakė didysis dėdė: "Nepakeičiamų pilnos kapinės" :)))
L
Loreta13 30842
2011-10-03 19:28 Loreta13

Ulita rašė: Šiandien pat bus išbandyta.
Lauksime rezultatų :))
Anna702 Anna702 774
2011-10-03 19:28 Anna702
Tai kad panyras ir kefyras neišstumia kits kito iš valgiaraščio. Aš vartoju viską. O jūs? Pasirinktinai?
Anna702 Anna702 774
2011-10-03 19:32 Anna702
Dėl nepakeičiamų - buhalterijoje mes tikrai nepakeičiami, kol mūsų oficialiai nepakeičia kiti. Nei kas susitvarkys be mūsų, nei mes leisime kam tvarkyti buhalteriją už mus.
L
Loreta13 30842
2011-10-03 19:35 Loreta13

Anna702 rašė: ir kefyras neišstumia
Pala..., jūs rašėte apie sugižusį pieną, o ne apie rūgpienį, ar kefyrą.
O sūrio, varškės rūšių yra "n".
Nežinau, kad kuris nors iš jų būtų gaminamas iš sugižusio pieno.
Nors...aš daug ko nežinau :)))
L
Loreta13 30842
2011-10-03 19:36 Loreta13

Anna702 rašė: Nei kas susitvarkys be mūsų, nei mes leisime kam tvarkyti buhalteriją už mus.
smile smile smile
Ir sutvarkys, ir leisime.
Ar kas nors jūsų klaus smile

I
IlonaD 6943
2011-10-03 19:53 IlonaD
Kažkada rašiau, bet pasikartosiu, nes labai jau skanu:

Apie tą patį panyrą:

Pripjaustau į tik pagamintą panyrą įvairių džiovintų vaisių (prie visokių razinkių, abrikosų ir t.t. dar labai tinka džiov.spanguolės) išmaišau ir paslegiu, toooks skanumėlis gaunasi :))
jofky jofky 3286
2011-10-03 22:29 jofky

Aradija rašė:
keksas, čirviniai blynai, lietiniai blynai smile


Blynų privalgius nebus jokio noro skaičiuoti, norėsis tik miego. Nelabai koks vaizdelis miegantis buhalteris prie kompo smile
Beabejo, kaip jau rašė geriausi pūsryčiai tai košės, patiekalai iš kiaušinių ir nors kiek daržovių.
Prieš savaitę atradau kiaušinienę su salierais, kiek išbandžiau priedų nei vienas taip nepatiko kaip salierai. O dar žinant kad tai ir labai sveika, o labaiusiai man patiko tas faktas kad salierai turi minus kaloriju, tai reiškia kad pavalgius maistą su salierais organizmas naikina suvalgytas kalorijas, todėl jie taip mėgstami manekenių smile
Receptukas:
Vieną stiebą saliero supjaustau ir trupučiuką apkepinu keptuvėje su Ghee svietu kol suplaku kiaušinį su trupučiu pieno ir druska, ir supilu į keptuvę. Iškepu ir valgau su rytine balta kavute smile
Kiaušinienėje tas specifinis jų kvapas (jis man patinka) sušvelnėja smile
Aradija Aradija 10365
2011-10-03 22:37 Aradija
o as negaliu pakesti to saliero kvapo, smirdi jis man, o jau skonis išviso baisus :)
urtele urtele 13511
2011-10-03 22:54 urtele

Aradija rašė:
o as negaliu pakesti to saliero kvapo, smirdi jis man, o jau skonis išviso baisus :)
Ar baisiau už žuvį? smile
Ulita Ulita 1818
2011-10-03 22:55 Ulita

jofky rašė:

Receptukas:
Vieną stiebą saliero supjaustau ir trupučiuką apkepinu keptuvėje su Ghee svietu kol suplaku kiaušinį su trupučiu pieno ir druska, ir supilu į keptuvę. Iškepu ir valgau su rytine balta kavute smile
Kiaušinienėje tas specifinis jų kvapas (jis man patinka) sušvelnėja smile

Liuks receptukas. Ir jis bus isbandytas.
Na o siandien bandziau panyra.Butu gerai, jeigu ne vienas "bet"....
gavosi per mazai panyro trims zmonems... smile
tiga tiga 2272
2011-10-04 09:51 tiga
Mano labai skanių pusryčių receptukas: įmetu į Tupperware mini šefą petražolių, krapų, saliero ir labai greitai susmulkinu. Tada įdedu varškės ir jogurtinės grietinės, truputį himalajų druskos ir uždengus dar truputį patraukau tą virvelę :) Viskas labai gražiai susismulkina ir išsimaišo. Tada imu ryžių paplotėlį ar ką norite, tepu ir kaifuoju, užsigerdama balta kava smile
Elste Elste 27287
2011-10-04 10:00 Elste
Laceratei siaubingai atrodo panyras:)) matyt, vaikystėj per daug juo penėjo ir atsivalgė.
Juk tą varškytę tokią gamindavo kūdikiams. Nu skani būdavo (padariusi vaikui ir pati nugriebdavau) smile
blackgate blackgate 3815
2011-10-04 10:05 blackgate

Elste rašė:
Laceratei siaubingai atrodo panyras:)) matyt, vaikystėj per daug juo penėjo ir atsivalgė.
Juk tą varškytę tokią gamindavo kūdikiams. Nu skani būdavo (padariusi vaikui ir pati nugriebdavau) smile

Jaučiu, kad nesu ragavus panyro. Įdomu, kuo jis skiriasi nuo paprastos varškės? smile
Tininga Tininga 50021
2011-10-04 10:08 Tininga

blackgate rašė:

Elste rašė:
Laceratei siaubingai atrodo panyras:)) matyt, vaikystėj per daug juo penėjo ir atsivalgė.
Juk tą varškytę tokią gamindavo kūdikiams. Nu skani būdavo (padariusi vaikui ir pati nugriebdavau) smile

Jaučiu, kad nesu ragavus panyro. Įdomu, kuo jis skiriasi nuo paprastos varškės? smile

Tikrai skiriasi. Ir kažkaip abejoju, ar kūdikiams tokią darydavo. Nu gal... smile Panyras daromas su citrinos rūgštimi, tai toks dirbtinis pieno sutraukimas. Daug ką galima iš tokios varškės daryti, bet ji neturi tų gerųjų savybių, kaip natūraliai (t.y. dėl pieno rūgšties) išrūgusio pieno varškė.
jofky jofky 3286
2011-10-04 10:11 jofky

Tininga rašė:

blackgate rašė:

Elste rašė:
Laceratei siaubingai atrodo panyras:)) matyt, vaikystėj per daug juo penėjo ir atsivalgė.
Juk tą varškytę tokią gamindavo kūdikiams. Nu skani būdavo (padariusi vaikui ir pati nugriebdavau) smile

Jaučiu, kad nesu ragavus panyro. Įdomu, kuo jis skiriasi nuo paprastos varškės? smile

Tikrai skiriasi. Ir kažkaip abejoju, ar kūdikiams tokią darydavo. Nu gal... smile Panyras daromas su citrinos rūgštimi, tai toks dirbtinis pieno sutraukimas. Daug ką galima iš tokios varškės daryti, bet ji neturi tų gerųjų savybių, kaip natūraliai (t.y. dėl pieno rūgšties) išrūgusio pieno varškė.


Ne būtina citrina, galima tai daryti su naturaliu jogurtu, tik proporcijas reik žinot. Galima ir su kefyru, gaunasi rūgštesnė. Man asmeniškai su jogurtu traukta labiausiai patinka.
Elste Elste 27287
2011-10-04 10:12 Elste

Tininga rašė:

Tikrai skiriasi. Ir kažkaip abejoju, ar kūdikiams tokią darydavo. Nu gal... smile

darydavo tikrai ligoninėse, kur tuos mišinukus visokius gamindavo kūdikiams. Mano mama dirbdavo vaikų skyriuj, tai dar man parnešdavo skystimėlio to, kur sutraukia pieną. Kažkas ten tokio - citrinos rūgštis ir dar su kalciu atrodo smile ir tada iš šviežio ką tik pamelžto karvės pieno daydavau - skanu būdavo.

O skonis nuo normalios varškės skirasi aišku, panyras toks nu saldesnis, nėra torūgusio pieno skonio. Na kaip skiriasi ir varškės sūris nuo saldau pieno sūrio smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui