Elste
26997
#992438 2011-10-04 11:27 Elste

KJurate rašė:


neseniai buvau tokiame kaime, kol mums šviežio pieno pripylė- šeimininkas sumušė naminį sviestą piestoje ... net dabar kvepia - prisiminus :)


aga,mes irgi turim tokių pažįstamų kaimo vienkiemyje. O šaldytuve dar ir to sviesto turiu smile bet tas kvapas tai nelabai man patinka, karve atsiduoda smile smile smile geriau iš parduotuvės bekvapis beskonis smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

KJurate
6605
#992439 2011-10-04 11:29 KJurate
o man tas kvapas, iš vaikystės, visai priimtinas.... nemėgstu maisto ES standarto - jokio kvapo smile :)

Mokymasis – tai patirtis. Visa kita – tik informacija. A. Einšteinas
861296231

Tininga
49047
#992441 2011-10-04 11:31 Tininga

urtele rašė:



Tininga rašė:


tikro sviesto, tikro cukraus (viskas yra saike!), ir t.t.

Aš irgi pritariu, o kur tas tikras? Ar tas kur parašyta sviestas 82proc.? Įdomu kur pradingo ta močiutė, mušanti sviestą? smile


Na, naminio cukraus neturiu, bet dažnokai vartojame tą nevalytą, nebalintą. Man tiesiog skaniau už saldiklius. Negaliu pakęsti to jų šlykštaus saldumo...
O sviestą vartoju naminį. Iš naminio separuoto pieno, todėl jo skonis ir kvapas yra geras. Dabar mano mama ketina pagaminti grietinėlės sviesto. smile
(Tu gi žinai, kad aš buožė... smile )


blackgate
3698
#992449 2011-10-04 11:50 blackgate

KJurate rašė:


Kas iš to žaliavalgymo, jei pirksi daržoves visaip apdorotas? kalbėjausi su žmogumi, visiškai atsisakiusio termiškai apdoroto ir parduotuvinio maisto. JI visą savo laiką skiria maisto rinkimui, džiovinimui, atsargų kaupimui. Gyvena vienkiemyje, be elektros čia Lietuvoje... visiškai atsisakė civilizacijos "gėrybių" tai va ką jis pasakė: taip gali išsilaikyti vienas, bet šeimai jau reiktų daugiau resursų... jei ilgai maitiniesi žaliavalgišku maistu, viskas OK bet kai aplankai draugus ir paragauji nors kepto pyrago... vėl susijaukia organizmas ir vėl viskas nuo pradžių... todėl vengia lankyti žmones...


Taigi, tai tokie žmonės gali pasigirt ir kitus pamokyt sveiko mitybos. Bet aišku jie neturi tam laiko, nes reikia savo rankom maistą užaugint. O kai koks nors gyvenimo būdo treneris sėdi bute ar tai kotedže, prisidėjęs pirktinių daržovių ant stalo ir dar pasakoja apie sveiką maistą ir gyvenimą, tai tik šypseną kelia. Neseniai irgi mačiau tokį per TV. Tik tiek supratau, kat tai tik verslas, būdas uždirbt sau pinigus smile

Neiti priekin, lygu žengti atgal.

Elste
26997
#992451 2011-10-04 11:52 Elste

KJurate rašė:


o man tas kvapas, iš vaikystės, visai priimtinas.... nemėgstu maisto ES standarto - jokio kvapo smile :)


vaikystėj ir man kažkaip jis netrukdė smile o dabar jau matyt upslė atpratusi, tai kai vėl užuodžiau, tai feee...
Nors priklauso ir nuo karvės, ir nuo šeimininkės smile
pienas irgi būna vienos karvės skanus, o kitos net pauostyt negali smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

amadina22
19803
#992455 2011-10-04 11:56 amadina22

blackgate rašė:


O kai koks nors gyvenimo būdo treneris sėdi bute ar tai kotedže, prisidėjęs pirktinių daržovių ant stalo ir dar pasakoja apie sveiką maistą ir gyvenimą, tai tik šypseną kelia. Neseniai irgi mačiau tokį per TV. Tik tiek supratau, kat tai tik verslas, būdas uždirbt sau pinigus smile



"...prisidėjęs pirktinių daržovių ant stalo"

Pralinksminot smile


Tai tik mano nuomonė. Jei aš neteisi, pataisykite.

urtele
13536
#992462 2011-10-04 12:17 urtele

Tininga rašė:


O sviestą vartoju naminį. (Tu gi žinai, kad aš buožė... smile )

smile kaip nežinosi, daug kas žino smile

vvirginija1
8526
#993172 2011-10-05 20:30 vvirginija1
Savaitgalį turėsiu svečių, patarkit ką karšto, mėsiško ir nesudėtingo padaryt. Savi receptai kaip ir pabodę, o ir virtuvėje ištisą dieną nesinori stovėt. Skaitau įvairius receptus ir niekas už akių neužkliūva...

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

vovere
26051
#993180 2011-10-05 21:15 vovere
man vienas kepsniukas labai patinka, reikia nugarinės, dedi atpjautą gabaliuką į foliją ant viršaus sviesto gabaliuką, tada žalią bulvę ir krapų ir tada suvynioji į foliją ir kepi, gaunasi labai skaniai. na ir kokių salotų šalia galima dar padaryti

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

Elvusia
20041
#993184 2011-10-05 21:24 Elvusia

amadina22 rašė:


Čia saldikliai kad netukčiau.


Giliai abejoju, ar saldiklis geras pasirinkimas.
Vaikų mityboje saldikliai draudžiami.
Geriau cukraus. Nedaug :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

vvirginija1
8526
#993194 2011-10-05 21:36 vvirginija1

vovere rašė:


man vienas kepsniukas labai patinka, reikia nugarinės..

aha, galima folijoje kažką sugalvoti, beto senai joje ir bekepiau.
Tiesa, nerandu tos paukštienos su spanguolėmis recepto, Petronėlės išgirto, gal pamenat?


Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Elvusia
20041
#993200 2011-10-05 21:57 Elvusia
Kurgi, žinom žinom. Kompe turim. Kepėm, valgėm - gardu :)
Prisegti failai
Vištienos kepsneliai su sūriu ir spanguolėmis.doc 81 KB


Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

vvirginija1
8526
#993205 2011-10-05 22:18 vvirginija1

Elvusia rašė:


Kurgi, žinom žinom. Kompe turim. Kepėm, valgėm - gardu :)

O koks tas kamambero sūris? smile su kokiu sūriu kepėt?o padažui citrinų likeris reikalingas, kuom jį galima būtų pakeisti?
O šiaip Elvusia turbūt orkaitėje kepėt, ar keptuvėje? galbūt galima šiek tiek keptuvėje apkepti o po to mest į orkaitę


Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Anna702
776
#993207 2011-10-05 22:24 Anna702 redaguota: 2011-10-06 02-35
smile smile šaunuolės kulinarės.
Jūs skanėstus gaminate iš reikalo ar dėl malonumo? Virtuvėje plušate per šventes ar kiekvieną dieną su tokiu pačiu malonumu?

Jokia problema nėra tiek rimta, kad negalėtum jos išspręsti.

vvirginija1
8526
#993210 2011-10-05 22:38 vvirginija1

Anna702 rašė:


gaminate iš reikalo?

Kas būna iš reikalo žinau tik vieną dalyką... smile smile


Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Aradija
10425
#993227 2011-10-06 00:12 Aradija redaguota: 2011-10-06 02-35
kotletus kepu ir sriubas verdu is reikalo, o visa kita su malonumu :)


Viskas. Nusibodo. Pasiimu virvę, rišu ant šakos ir einu suptis. Seniai norėjau...


Elvusia
20041
#993331 2011-10-06 12:17 Elvusia redaguota: 2011-10-06 12-22

vvirginija1 rašė:



Elvusia rašė:


Kurgi, žinom žinom. Kompe turim. Kepėm, valgėm - gardu :)

O koks tas kamambero sūris? smile su kokiu sūriu kepėt?o padažui citrinų likeris reikalingas, kuom jį galima būtų pakeisti?
O šiaip Elvusia turbūt orkaitėje kepėt, ar keptuvėje? galbūt galima šiek tiek keptuvėje apkepti o po to mest į orkaitę



Man atrodo, kad ne tik aš, bet ir Petronele (jos skonis neginčijamai geresnis), dėjome Prezidento pelėsinį sūrį.
Jo geras, švelnus skonis.
Nors kartą esu dėjusi sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Teko tai daryti slapta, nes jei sūnus būtų pamatęs ką dedu, būtų nevalgęs.
o iškeptą raitojo, net ausys linko.
Beje, kai neturėjau spanguolių, naudojau uogienę.
Buvo nei kiek ne prasčiau.
Likerio nepyliau jokio.
Kepiau orkaitėje.

Nemėgstu receptų laikytis visu 100 procentų. Pasižiūriu tik bendrą sudėtį. O paskui jau kaip Dievas duoda :)



Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Soffy
9214
#993419 2011-10-06 14:29 Soffy
Pasigiriu ir dėkoju išradingiems žmonėms:). Šaldžiau kefyrą, gavosi nuostabi vaškė ir daug:). Atsimenu kartą mėginau iš kefyro daryti varškę tradiciniu būdu, tai iš litro gavosi 3 šaukštai skystos varškės:).
Ačiū:).

zulaime
607
#993426 2011-10-06 14:32 zulaime

Soffy rašė:


Pasigiriu ir dėkoju išradingiems žmonėms:). Šaldžiau kefyrą, gavosi nuostabi vaškė ir daug:). Atsimenu kartą mėginau iš kefyro daryti varškę tradiciniu būdu, tai iš litro gavosi 3 šaukštai skystos varškės:).
Ačiū:).




o kaip ten reikia gaminti, įdomu paliko
smile

„Kiekvienas darbas man bus sąžinės, o ne garbės reikalas.“

Tininga
49047
#993429 2011-10-06 14:34 Tininga

zulaime rašė:


o kaip ten reikia gaminti, įdomu paliko
smile


Atsiverskite kelis puslapėlius atgal ir viską rasite smile
Be kita ko, tai vadinasi Rikotos sūris.



Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis