Individas
8683
#1004290 2011-11-15 14:16 Individas

Elvusia rašė:

svarbiausia, įdėti meilės :)


Su priedais kaip ir viskas aišku, o vat vaprosas pasistojo:
Kas prekiauja svarbiausiu?
Maxima ar Iki? :))


Eikite ir ieškokite gėrio.

Elvusia
20041
#1004293 2011-11-15 14:40 Elvusia
Neperku nei Maximoj, nei IKI.
Ką daryt?
Palaikau smulkiuosius :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Individas
8683
#1004295 2011-11-15 14:43 Individas

Elvusia rašė:


Palaikau smulkiuosius :)


Nu čia tai geras, smulkieji meile prekiauti pradėjo.
Gal.... adresiuką? smile

Eikite ir ieškokite gėrio.

Elvusia
20041
#1004301 2011-11-15 14:49 Elvusia
Oi, sumakalavai tu čia mane smile
meile niekas neprekiauja. Galima gauti iš po prekystalio, bet labai jau daug kainuoja.
Geriau dėti savo :)))

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

snake
3832
#1004308 2011-11-15 14:57 snake

Individas rašė:



Elvusia rašė:


Palaikau smulkiuosius :)


Nu čia tai geras, smulkieji meile prekiauti pradėjo.
Gal.... adresiuką? smile



smile smile
Va čia tai geeeeeras smile . Visi norėtų to adreso.

VAIDA15
200
#1004349 2011-11-15 16:28 VAIDA15
IŠmėginkit Jums patiks.

Balandėlių tortas




Taigi, mums reikės:
10 - 12 kopūsto lapų (geriau šviežio)
600 g faršo
1 kiaušinio
2 vidutinio svogūno
1 didelės česnako skiltelės
2 morkos
3 saujos apvirtų ryžių
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių

Padažui:
2 VŠ vandens
2 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ majonezo
1 VŠ grietinės
krapų

Paruošimas:
1. Nuo kopūsto lapų nupjaustyti sustorėjimus.Man labiau patiko kai lapus palaikiau verdančiame vandenyje.
2. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, apkepus, sudedame tarkuotas morkas ir dar kiek pakepiname. Atvėsiname.
3. Faršą, kiaušinį, kepintus svogūnus ir morką, prieskonius, ryžius gerai sumaišome.
4. Kepimo formą lengvai patepame riebalais. Aš kepiau apvalioje pyrago formoje.
5. Dedame sluoksnį kopūsto lapų, ant jų mėsos sluoksnį, tada kopūsto ir t.t. Ant viršaus turėtų būti kopūsto lapai.
6. Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir pilame į kepimo indą.
7. Kepimo indą sandariai uždengiame.
8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

VAIDA15
200
#1004360 2011-11-15 16:58 VAIDA15
Greitas pyragas per 25 min.

Tešlai reikia:


3 kiaušiniai
2 / 3 puodelio cukraus
4 šaukštai miltų (Perkrautas)
1 / 2 šaukštelio druskos
1 / 2 šaukštelio kepimo sodos
bet uogų (200 g) arba supjaustoma smulkiais griežinėliais obuoliai (3-4 vnt.) - visi pagal skonį, tačiau gali apsieiti ir be jų.
Paruošimo būdas:

Miksteriu išplakti kiaušinius iki purumo su cukrumi ir druska. Pridėti miltų ir išmaišyti. Maišant, įdėti sodą. Tada sudėkite uogas ar obuolius pjaustytus į tešlą ir atsargiai išmaišyti. Supilkite gatavo mišinį į riebalais pateptą ir miltais pabarstyto forma. Ant tešlos lengvai pabarstykite cukraus - greitas pyragas bus su traškia plutele.

Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, įdėkite savo kūrinį ir kepkite 20 minučių.Negalima atidaryti krosnelės per pirmąsias 10 minučių kepimo . Tešla gali nusistovėti. Tai geriau grožėtis procesą langelį orkaitėje. Po 20 minučių patikrinkite, ar jūsų pyragas iškepė.Tikrinkite su dantų krapštuku. Jei krapštukas buvo šlapias - taip pyragas turi pakepti dar kelias minutes.

Gero apetito!


snake
3832
#1004363 2011-11-15 17:11 snake
Va, nors kartą, PAGALIAU, sūrus tortas su mėsa. JĖGA smile smile smile

Elvusia
20041
#1004368 2011-11-15 17:42 Elvusia
Balandėlių torto receptą, berods, Tininga, o gal Petronele čia buvo įdėjusi.
Aš šį patiekalą gaminu kiek kitaip: nededu ryžių ir kepu suvyniojusi į tešlą.
Laukdama ypatingų svečių, gaminu šį "kopūstainį".
Jėgiškas reikalas :)
Padažui nededu jokių pomidorų padažų. Darau sviesto - grietinės.
Kopūstų lapus ruošiu kaip balandžiams.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

VAIDA15
200
#1004371 2011-11-15 17:52 VAIDA15
Vakarienės pyragas vyrams

Pusė stiklinės šilto pieno išmaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu sausų mielių ir žiupsneliu cukraus . Palikite, kol burbuliukai į paviršių pradės kilti.
Supilkite jį į dubenį, pridėti 2 kiaušiniai, žiupsnelis cukraus, 3 šaukštai augalinio aliejaus ir apie 1 stiklinę miltų.
Užminkyti minkštą tešlą ir pastatyti 1 val.šiltai ,kad pakiltų.
Tuo tarpu,supjaustyti 2 svogūnus ir pakepinti iki auksinės spalvos .
Virta vištiena (gali būti bet kokia mėsa), supjaustoma smulkiais gabaliukais, pridedama druskos ir prieskonių .
Į riebalais išteptą skardą ar forma išdedame visą tešlą.Ant tešlos dedame keptus svogūnus,o ant jų mėsą .
O ant viršaus pilamas kiaušinio padažas : kiaušinis , 2 šaukštai majonezo ir šiek tik tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepkite 200 laipsnių 25-30 minučių.
PARAGAUKITE IR ĮVERTINKITE.

VAIDA15
200
#1004376 2011-11-15 18:12 VAIDA15
Sausainiai prie alaus

1 stiklinė miltų
125 g sviesto arba margarino
100 g sūrio
1,5 šaukštelio druskos
Maltų raudonųjų pipirų



Miltai, druska ir pipirais sumaišyti su margarinu, pridėkite tarkuoto sūrio. Jei reikia, įlašinami kelis šaukštai šalto vandens, pieno arba grietinėlės. Išminkyti tešlą ir įdėti į 30 minučių į šaldytuvą.
Iškočiokite 0,5 cm storis lakštą ir supjaustykite juostelėmis 1,5 x7cm. Paviršių patepki-te vandeniu arba kiaušiniu ir pabarstykite sezamu arba saulėgrąžomis.Kepti iki auksinės spalvos.

IlonaD
6959
#1004380 2011-11-15 18:19 IlonaD
O aš nesenai atradau kuskusą.
Išverdi kaip te nurodyta (praktiškai užtenka užpilti verdančiu vandeniu + lašelis aliejaus).
Pakepini visokių daržovių + prieskoniai + viską suverti į kuskusą ir išmakaluoji.
Labai skanu ar kaip patiekalas vakarienei, ar kaip garnyras prie mėsos :)

just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Elvusia
20041
#1004390 2011-11-15 18:29 Elvusia

IlonaD rašė:


ar kaip garnyras prie mėsos :)


Ypač prie vištienos.


Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

VAIDA15
200
#1004392 2011-11-15 18:34 VAIDA15
Salotos prie alaus

Korėjiečių morkų 200-300g
Rūkytos vištienos krutinėlės(vidutinio dydžio)
Bulvių traškučių 90g.
Majonezo negailėti.

Vištieną supjaustyti mažais gabalelėliais , sudėti morkas ,traškučius pasmulkinti
(tiesiog dar neatplėštą pakelį patrinti rankose).Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus!!!!!!!

snake
3832
#1004399 2011-11-15 18:43 snake
Vakarienės vyrams pyragą ir aš kepsiu. O šiaip tai šiandien tema labai skani ir naudinga smile . Kažkas išgirdo(gal?) ir atsiliepė, nes nuo saldumų , jau feeeeee...buvo...

VAIDA15
200
#1004400 2011-11-15 18:43 VAIDA15
Paprastos ir greitos salotas


Pirmasis sluoksnis - 1 kukurūzų indelis.
Antrasis sluoksnis - supjaustyti 4 kietai virti kiaušiniai .
Trečias sluoksnis - 1 galva, smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų.
Ketvirtasis sluoksnis - sluoksnis majonezo.
Penktasis sluoksnis - bulvių traškučiai:)

snake
3832
#1004401 2011-11-15 18:44 snake

VAIDA15 rašė:


Salotos prie alaus

Korėjiečių morkų 200-300g
Rūkytos vištienos krutinėlės(vidutinio dydžio)
Bulvių traškučių 90g.
Majonezo negailėti.

Vištieną supjaustyti mažais gabalelėliais , sudėti morkas ,traškučius pasmulkinti
(tiesiog dar neatplėštą pakelį patrinti rankose).Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus!!!!!!!





Nu bet jau šitas tai begaliniai riebus, ane? Valgei pati,Vaida? smile

vovere
26051
#1004402 2011-11-15 18:46 vovere
o tos korėjiečių morkos kuo skiriasi nuo lietuviškų? smile

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

amadina22
19803
#1004403 2011-11-15 18:48 amadina22

vovere rašė:


o tos korėjiečių morkos kuo skiriasi nuo lietuviškų? smile


Ir man įdomu kas čia per stebuklas.
Morkos žalios? Ar bent supjaustyti reikia?


Tai tik mano nuomonė. Jei aš neteisi, pataisykite.

IlonaD
6959
#1004405 2011-11-15 18:52 IlonaD
Nesupratingos jūs smile
Nueini į Maximą ir žiūri, kur parašyta - Kilmės šalis KORĖJA.

smile smile



just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis