harpere
118
#1010560 2011-12-07 09:11 harpere
Labas rytas kulinarės smile vakar su dukryte kepėm mielines bandeles su lašinukais, pagal čia skaitytą receptą. Kažkodėl tešla gavosi kieta... Gal miltų per daug įdėjom... Tačiau viską darėm pagal recepto rekomendacijas, tai gal nuo kažko kito priklauso tešlos konsistencija?

IlonaD
6959
#1010565 2011-12-07 09:24 IlonaD
harpere,
aišku, yra tų receptų daug, bet tešlą (ypač mielinę) reikia jausti. Pakepkite dar kelis kartus, ir pajausite, kokia tešla yra tinkama.
Aš į mielinę miltų nebededu kai prie rankų limpa, o prie dubens kraštų nebelabai, tada prasideda intensyvus minkymas ant stalo (po truputį pasibarstant stalą miltais).

just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

Aradija
10425
#1010568 2011-12-07 09:27 Aradija
aš kiek pamenu dapyliau pieno į tešlą, be to jei ten buvo parašytas miltų kiekis stiklinėmis, tai šiaip senovinės stiklinės buvo po 200 ml., dabartinės po 250 ml - va čia ir skirtumas smile
beje piena pyliau į jau išmaišyta tešla nes ji man pasirodė per kieta, tad kitą karta pamegink irgi šiek tiek pripilti dar pieno ir perminkyti kol bu sminšktesnė. O iškepusias bandelias iškarto uždengti, nes per kelias valandas sukietėja (čia tau ne maximinės kur pora dienu gali išgulėti ir niekas nekietėja), aš uždarau arba į skardinę dėžę, arba sudedu į maišelį.

Viskas. Nusibodo. Pasiimu virvę, rišu ant šakos ir einu suptis. Seniai norėjau...


harpere
118
#1010572 2011-12-07 09:32 harpere
Ačiū IlonaD už atsakymą. Tikriausiai, kaip sako, reikia "ranką atmušti" smile ir laikui bėgant pavyks iškepti tokias, kad galėsim pradėti masinę prekybą smile Šį(pirmąjį)kartą minkėm abi tikrai "intensyviai". Tiesa, iš pradžių labai lipo, bet po 10-15 minučių pastangų jau prie rankų nebelipo. Minkėm ne ant stalo, o puode.

harpere
118
#1010574 2011-12-07 09:35 harpere
Aradija ten buvo parašyta gramais - tai viską svėrėm "gramas į gramą" svarstyklėmis. Mes į maišelius porcijom sudėjom smile -na taip reikėjo smile , nes daug norinčių paragauti buvo smile . Tai kažin ką ten per E deda į tas maximines bandeles, kad jos tokios lyg šilkinės?

ram-une
370
#1010623 2011-12-07 11:36 ram-une
Kalėdų belaukiant.... :D

[img] s017.radikal.ru/i418/1112/37/fed77f242008.jpg[/img]

Tess
20221
#1010635 2011-12-07 11:41 Tess
Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku. smile

Rolf
17235
#1010637 2011-12-07 11:42 Rolf

ram-une rašė:


Kalėdų belaukiant.... :D



Laaaaaabai skaniai atrodo. Šaunuolė smile
Net pavydžiu, kas moka tokius šedevrus gaminti smile



Voveruska01
3965
#1010683 2011-12-07 12:30 Voveruska01

Tess rašė:


Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku. smile


Pasidalinsiu, tik be gramų, nes visko dedu iš akies.

Pirmiausia pakepinu lašinukus. Kai išsiskiria riebalai, dedu daržoves: tarkuotą didelę morką, pjaustytą svogūną, česnaką. (p.S. kažkada pamiršau lašinukus ir iškepiau ant aliejaus- efektas tas pats;) Į suminkštėjusias daržoves sudedu susmulkintas vištos kepenėles. Prieskoniai: druska, pipirai.
Šiek tiek apkepus kepenėlėms, truputėlį įpilu vandens, uždengiu ir patroškinu dar kokias 10 min. Reikia stebėti viso šio troškinio skystumą. Jei norite pašteto, kuris būtų skystesnis - reikia įpilti dar šiek tiek vandens. Žodžiu, kepenėlės neturi plaukioti, bet ir neturi sausai kepti.
Ir viskas. Pabaigai pagardinu krapais ir viską su blenderiu sumalu ir atvėsinu.
P.S. o iš Beatos knygos išskaičiau, kaip padaryti paštetą pikantiškesnį - užtenka įmesti keletą džiovintų spanguolių. Tai dabar sau atskirai ir pasidarau su spanguolėm, o šeimynai - be priedų smile


Soffy
9214
#1010702 2011-12-07 13:24 Soffy
Svogūną didelį ar kelis apkepu, morką taip pat, česnako nededu:). Kažkaip aš visada pamirštu česnaką, dabar reikės būtinai atsiminti :).
Būtinai dedu kelis virtus kaiušinius, priklauso nuo kepenėlių kiekio, bet dedu daug, palyginus. 0,5 kg žalių kepenėlių, tai 3 kiaušiniai tikrai. Ką duoda? Duoda tepumą su mažiau riebalų ir skonis švelnesnis. Viską malu, blenderis labai kitaip sutrina, man nepatinka tas skonis. Dedu dar kiaušinį, jei atrodo, kad paštetas dar kietokas, grietinėlės geriau vietoj vandens ir viską iš naujo pakaitinu po tų visų terlenimų:). Mikrobangėje galima, jei indas tinkamas:). Labai skanus paštetas man toks:).

Tess
20221
#1010706 2011-12-07 13:36 Tess
Na bandysiu penktadienį.
Ačiū.
Darysiu ir su kiaušiniu ir be. :)

Cha-cha
5594
#1010715 2011-12-07 13:58 Cha-cha
Nu kaip toli ta Utena nuo Palangos smile

Sunaikink savyje kerštą ir pyktį, jie daugiau kenkia tau, negu kitiems

Cha-cha
5594
#1010716 2011-12-07 13:59 Cha-cha

Petronele rašė:



Cha-cha rašė:



Petronele rašė:

Ne, ne, nekočiokit plonai, neskaniai gausis... Ir apskritai, nei jūs kepkit nei varkit... Aš iškepsiu galėsit nusipirkt


Valioooooooo... Aš pirmoji eilėje 5 nameliams smile


Jedrišt vai rogės, akys ant kaktos išlipo perskaičius. Dar gerai, kad ne dykai atiduot susiruošiau smile




Petronėl, kada galiu užlėkt? smile

Sunaikink savyje kerštą ir pyktį, jie daugiau kenkia tau, negu kitiems

urtele
13536
#1010731 2011-12-07 14:39 urtele

Cha-cha rašė:


Nu kaip toli ta Utena

Pala, ar rankovės neatsiraito ar kaip ten smile

evelinux
27
#1010745 2011-12-07 15:13 evelinux

jofky rašė:



evelinux rašė:



Tess rašė:


Man patinka su kiaušiniais apkepti smile
O draugas dar padažą daro: grietinė, vegeta ir česnakai. smile



po visų eko vajų kažkaip kreivai buvau pradėjus žiūrėti į visokius prieskonių mišinius, bet žiūriu pasirodė ir natur vegetos variantas. nors tokia nauda mums - vartotojai gamintojus privertė pasistengti ir natūraliau gaminti.



Dar yra gamintojams kur tobulėti, mane žiauriai erzina prieskoniai su didžiaja dalimi druskos smile Druskos aš pati moku isidėt kiek man reikia į patiekalą



tobulėti visada yra kur, bet man tai visai patogu, kai su druska prieskoniai - aš jos nedaug naudoju, tai man jos ir užtenka iš prieskonių mišinio.
o va čia labai paprastas receptukas pusryčiams ar užkandžiams:
Pakelis varškės
2 šaukštai grietinės
ir Vegeta Natur prieskoniai varškei ir kefyrui
Prancūziškas batonas
Varškę sutrinti su grietine, blenderiu. Tuomet sumaišyti su prieskoniais. Ir vuolia ant batono. Paprasta ir greita :))

Prisegti failai

varske.jpg 2,2 MB

Petronele
18298
#1010779 2011-12-07 16:50 Petronele redaguota: 2011-12-07 23-58

Cha-cha rašė:

Petronėl, kada galiu užlėkt? smile


Šeštadienį lauksiu smile
O namukų pas Ramunę nenori? Jos daug gražesni. smile

VAIDA15
200
#1010839 2011-12-07 22:17 VAIDA15
Artėja Kalėdos ,todėl draugės noriu pasiūlyti salotas kurios yra paprastos tačiau papuoš Jūsų stalą:

Šventinės mėsos salotos

Sudėtis:
virtos mėsos (galima naudoti jautiena, vištiena, virtas kumpis),
virti šampinjonai,
svogūnų (šiek tiek pakepinti keptuvėje)
žalumynai,
česnakai,
majonezas,
druska
daržovės papuošimui.

Paruošimas:

Ingredientai supjaustyti ir sumaišyti lygiomis dalimis. Pridėti pjaustytų žalumynų, truputį česnako. Išmaišyti su majonezu ir druska.
Paruoštą masę dėti į tortiliją ir suvinioti ir surišti sūrio juostele.
Pateikti patiekalą papuoštą salotų lapais, alyvuogėmis, vyšniniais pomidorais. Naudoti bet kokias salotos.
SKANAUS!!!!!!!!
Prisegti failai

1 Šventinės salotos.jpg 25 KB

vvirginija1
8526
#1010840 2011-12-07 22:36 vvirginija1
Ar būtų apetitas valgyt tokius sausainius? smile
skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/10/baisieji-pirsteliai.html

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Soffy
9214
#1010841 2011-12-07 22:52 Soffy
Manau, kad jie skanūs:). Kiekvieną dieną tokių nekepsi, bet prie progos labai netgi įdomu :).

VAIDA15
200
#1010842 2011-12-07 22:55 VAIDA15

Tess rašė:


Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku. smile


Vištienos kepenėlių paštetas
Reikės :
Kepenėlių -700g.
Konjako- 30ml.
Pipirų
Grietinės 20%-22%-50ml.
Svieto 150g.
Druskos
Didelė galvutė svogūno
Jei kam patinka tai gali dėti ir morką.Tada ja išsivirkite.

Paruošimas:
Kepenėles kepti svieste kol parudus ,tada supilkite konjaką ir tušinkite 2-3min.Sudėkite druską ir pipirus pagal skonį.
Kitoje keptuvėje išsikepkite supjaustytą svogūno galvutę.
Kepenėles,svogūnus keptus ir morką sumalkite.Tada sudėkite grietinę ir likusį sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.Na ir viskas.
Sudedame masę į formą ir ataušiname.Paštetas paruoštas.


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis