Kulinariniai receptai

vovere vovere 25998
2012-04-12 12:09 vovere
nu merginos rekomenduoju, labai skanu, dėjau naminio rūkyto kumpio ir džiovintų pomidorų, nes nemėgstu alyvuogių
Tininga Tininga 50023
2012-04-12 12:13 Tininga

vovere rašė:
nu merginos rekomenduoju, labai skanu, dėjau naminio rūkyto kumpio ir džiovintų pomidorų, nes nemėgstu alyvuogių
O aš kai mėgstu, tai jaučiu, ir jų pavarysiu smile

Į ką vyniojai?
vovere vovere 25998
2012-04-12 12:16 vovere
aš vyniojau į tą paprastą kepimo maišelį
Tininga Tininga 50023
2012-04-12 12:23 Tininga

vovere rašė:
aš vyniojau į tą paprastą kepimo maišelį
Vat ir aš taip pamaniau daryt. Bandysime smile
vovere vovere 25998
2012-04-12 12:28 vovere
šiaip tai gali iš didesnio kiekio daryt, aš tai dariau beveik iš 1,5kg valgosi skaniai
S
Sandra_v 4581
2012-04-13 15:08 Sandra_v

dianaaa rašė:
Adrijai atsakau,tik aš šitam tortui dariau iš pusės normos

150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),Kaip zefyriniai saldainiai
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).

1. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
2. Į šokoladą sudėti marshmallow ir leisti jiems taip pat „ištirpti“ (pamaišome masę, „tirpimo“ procese šaukštu). Kai marshmallow ištirps sudedame grietinėlę, sviestą ir pagal norą... likerį, brendį arba sultis.

Mano komentaras.
Kai sudėjau saldainius į ištirpusį šokoladą, jie sunkokai lydėsi, tai supyliau grietinėlę ir sviestą (dėjau tikrą) ir viskas puikiai ištirpo iki vientisos masės.Palaukiau kol atvėso masė. Po to supyliau cukraus pudrą, bet man pasirodė, kad masė dar skystoka, tai dar nuo savęs įbėriau 35 g pudros. Tešla aušdama standėjo. Ją išverčiau ant stalo, pabastyto cukraus pudra ir išminkiau, tešla gavosi kaip plastilinas.Palaikiau suvyniojusi maišelyje kokią valandą. Po to iškočiojau ant kepimo popieriaus ir prilaikydama ranka užverčiau ant torto, kurio viršų ir šonus buvau aptepusi sviestiniu kremu, tešlos likučius nupjausčiau. Iš pradžių kočiojau ant cukraus pudra pabarstyto popieriaus, bet buvo negerai, nes tešla tamsi, o pudra balta prilimpa ir taip ir lieka negraži, matinė. Po to perminkiau ir kočiojau grynai ant popieriaus.




norėjau paklaust, o šitas dalykas galutiniam rezultate sukietėja ar išlieka minkštas smile
dianaaa dianaaa 1637
2012-04-13 15:26 dianaaa
Nežinau net kaip pasakyti,kažkiek pakietėja,bet uždengus tortą pjaunasi lengvai
dianaaa dianaaa 1637
2012-04-13 15:28 dianaaa
Vakar pirmą kartą puošiau tortą kremu,drebančiom rankom smile
S
Sandra_v 4581
2012-04-13 15:29 Sandra_v

dianaaa rašė:
Nežinau net kaip pasakyti,kažkiek pakietėja,bet uždengus tortą pjaunasi lengvai

ir jis išlaiko formą?
o gėlytes ir visus kitus papuošius su cukraus pudra ir krakmolu darot ar ne?
S
Sandra_v 4581
2012-04-13 15:30 Sandra_v
džyzas koks tortas smile smile smile
blackgate blackgate 3816
2012-04-13 15:35 blackgate

dianaaa rašė:
Vakar pirmą kartą puošiau tortą kremu,drebančiom rankom smile

Gražu, gražu, labai mieli Jūsų tortai gaunasi smile. Matosi, kad darot iš širdies:)))
dianaaa dianaaa 1637
2012-04-13 15:51 dianaaa

Sandra_v rašė:

dianaaa rašė:
Nežinau net kaip pasakyti,kažkiek pakietėja,bet uždengus tortą pjaunasi lengvai

ir jis išlaiko formą?
o gėlytes ir visus kitus papuošius su cukraus pudra ir krakmolu darot ar ne?


Taip,išlaiko formą.Ir iš tos masės galima daryti gėlytes ir kt papuošius
Dalia29 Dalia29 12620
2012-04-13 19:19 Dalia29
Eina sau... Tie dianaaa tortai net ne aukštoji , o aukščiausia matematika.

Apsidžiaugiau radusi užpilą Cezario salotoms. Labai jas mėgstame.Reiks išbandyti.
Aš Cerzario salotas užpilu su aliejumi, truputis vyno acto, garstyčios , cukraus, druskos, česnako. Kažką dar praleidau smile Bet proporcijų neturiu- ragauju, kaskart kitaip gaunasi.
Elvusia Elvusia 20010
2012-04-13 19:55 Elvusia 2012-04-13 20-00
Spaudžiu citriną (acto maistui nenaudoju), dedu medaus, aliejaus, jokių druskų, o garstyčios ir česnakas priklauso nuo to, kas valgys. Dar dedu baziliko arba mairūno. Dar aliejaus, žinoma :)
Viską dedu į uždengiamą stiklainį ir suplaku.
Gaunasi balzganas, pakankamai tirštas padažiukas :)
L
Loreta13 30844
2012-04-13 20:28 Loreta13

Elvusia rašė: (acto maistui nenaudoju)
Ir balzamiko smile
Kodėl smile
Elvusia Elvusia 20010
2012-04-13 20:40 Elvusia

Loreta13 rašė:
Ir balzamiko smile
Kodėl smile

Balzaminį actą, rudą, naudoju. Bet salotoms suteikia purviną spalvą ir nekelia apetito.
O acto, kažkodėl, net negaliu pasakyti kodėl, nenaudoju.
Gal todėl, kad nemėgstu rūgščių patiekalų smile
Gal esu įsitikinus, kad jis nesveika...
Nežinau.
Acto namuose yra. Bet jis padėtas su skalbimo priemonėmis. Įpilu skalaudama. Arba pavalau šaldytuvą.

L
Loreta13 30844
2012-04-13 20:46 Loreta13

Elvusia rašė: Balzaminį actą, rudą, naudoju. Bet salotoms suteikia purviną spalvą ir nekelia apetito.
O acto, kažkodėl, net negaliu pasakyti kodėl, nenaudoju.
Gal todėl, kad nemėgstu rūgščių patiekalų smile
Gal esu įsitikinus, kad jis nesveika...
Nežinau.
Acto namuose yra. Bet jis padėtas su skalbimo priemonėmis. Įpilu skalaudama. Arba pavalau šaldytuvą.
O aš, kvanka, įsivaizduoju, kad jis sveika.
Rimtos konsistencijos merginoms skystina chresterolio sutirštintą kraujuką :))
Ir šiap mažina "colorijas" :))))
www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=straipsnis&strid=3067
www.sekunde.lt/sveikata/gydomosios-acto-savybes/
Elvusia Elvusia 20010
2012-04-13 20:52 Elvusia

Loreta13 rašė:
Rimtos konsistencijos merginoms skystina chresterolio sutirštintą kraujuką :))
Ir šiap mažina "colorijas" :))))
www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=straipsnis&strid=3067
www.sekunde.lt/sveikata/gydomosios-acto-savybes/

Na, apie tai esu skaičiusi.
Žinokit, Loreta13, negaliu atsakyti, kodėl nenaudoju acto.
Gal kada ką nors perskaičiau ir užsiciklino.
Gi žinot, kas kažkiek metų būna pateikiama informacija apie kokių nors produktų kenksmingumą.
Vat ir nenaudoju.
Jei reikia ką parūgštinti, naudoju citriną.
Na, čia toks mano nukrypimas, bet pataisomas :)
Vyras tai labai jau mane dėl to ėda. Nes jam šaltiena be acto - ne šaltiena.
vovere vovere 25998
2012-04-14 08:48 vovere
o aš be acto nė iš vietos, mėgstu rūgščiau smile smile
šašlykams tai irg tik citriną naudoju
Elvusia Elvusia 20010
2012-04-14 08:59 Elvusia
Šašlykams naudoju kivi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui