Kulinariniai receptai

I
IRUTE78 2552
2012-10-29 18:55 IRUTE78 2012-10-29 19-04
Bandelės su šokoladu, atrodo labai skaniai :) www.youtube.com/watch?v=6OELw6H-8BI&feature=related

taip pat šie skaniai atrodo Curry bread / Tofu curry rice ( Kario Duona / Tofu kario ryžiai ) www.youtube.com/watch?v=AArWgZwN_gw&feature=re...

jofky jofky 3287
1 2012-10-29 19:24 jofky 2012-10-29 19-27

Soffy rašė:
Gal galite konkrečiau viską surašyti:)? Ten tas receptas virtuvės asams, man ten niekas neaišku:). Kiek to vandens iš tikrųjų reikia? Stiklinė būna 250 ml ir 200 ml. Sakykim kokiose vandenį pylei, tai tokiose ir miltus matuoji?
Kiek JŪS vandens ir miltų ir KOKIŲ miltų ėmėte tiems 350 gramų faršo :)?
Kiek čeburėkų gavosi:)?
Ačiū:), manau ne man vienai įdomu:). Aš tą receptą žinau labai daug metų, bet paskaitau karts nuo karto ir tuo užsibaigia:).


Miltus naudoju viskam tuos pačius Malsenos 550 D žalia paluotė. Šiuo atveju matavau vandenį ir miltus puodeliu kuris atitinka 200 ml, šiam gautam kiekiui 350 gr faršo dedu jo labai plonai, o ipilus į jo kefyro jis labai lengvai tepasi.
Man šis receptas nepasirodė labai sudėtingai kai padarai trumpinį.
Trumpai:
1,3 st vanduo, druska, 2 š aliejaus užverdu, tada supilu 0,5 st miltų ir su blenderiu iki vientisos masės.
Nelaukiu kol atvės. O kad kiaušinio nesutrauktu pirmais užpilu šaltos 1 v.š. dengtinės, 3 st. miltų ir ant viršaus kiaušinį, jeigu reikia minkymo eigoje galit dadėti miltu.
Kol tešla ilsisi, pasiruošiat faršą ir atsigeriat arbatos smile
Deja skirtingai nei recepto autoriui kočiojant tešlą man miltų reikėjo, nes buvo šiek tiek lipni, dar gelbėja jeigu kočiojant ant kepimo popieriaus. Čeburėkų kraštus klijavau desertine šakute, super gavosi, paprasta šakutė truputi per plona smile
Ar išsklaidžiau čeburėkų gaminimo baubą? smile
S
Soffy 9075
2012-10-29 20:12 Soffy
Ačiū labai :). Dabar jau aišku, bent kol nepradėjau daryti :). Bet manau, kad gausis, nes jau tikrai būtų gėda, jei nesigautų:). Būtinai parašysiu apie rezultatą :).

Yra žmonių, kurie negali sau leisti jokių improvizacijų, aš, deja, tokia:), tikrai visai normaliai ką nors pagaminu, bet jau turiu viską atsimatuoti smulkiai, neturiu net mažiausio kulinarinio talento ir " iš akies" man net paprasti blynai skanūs nesigauna:).


A
Alina55 11024
2012-10-30 08:42 Alina55

irmoske rašė: ... kepame "greitčeburėkius" - apvalūs vafliai-faršas-blynų tešla.

Gal visą procesą galima detaliau, pradėsime nuo lengviausio varianto, nes kaip Soffy rašė "neturiu net mažiausio kulinarinio talento ir " iš akies" man net paprasti blynai skanūs nesigauna:)".
jofky jofky 3287
2012-10-30 09:01 jofky
Tai kad ir greitčeburėkiams reikia šiokio tokio talento :)
Tam reikalinga tešla kaip blynų (pienas, kiaušinis, miltai, druska) arba paprastesnė (pienas, miltai, druska). Svarbus momentas pasigaminti reikiamo tirštumo tešlą, nepertirštą ir neperskystą. Produktų proporcijos neklauskit, aš viską iš akies dedu pagal nuojautą.
Plonus apvalius vaflius padalinat į 4 dalis (gausis trikampiai). Vieną plonai sutepat pagal savo skonį pagamintu faršu, ant viršaus dedant kitą trukampiuką, paspaudžiat, apvoliojate tešloje (man kuo ploniau tuo skaniau) ir kepat aliejuje. Pastaba. Jeigu iš anksto pasigaminsit trikampiukų su faršų kad greičiau darbas eitu, nepavyks, nes po kelių minučių visa tai suminkštėja ir pasidaro sunku imti į rankas ir apvolioti tešloje. Rezultate vistiek virtuvė bus miltuota, stalas faršinas, aptaškyta tešla ir jūs taip pat tešloje, pavargusi ir suirzusi nes nespėsit kepti kaip tie greitčeburėkiai šeimos narių dėka dings iš lėktės smile
A
Alina55 11024
2012-10-30 09:08 Alina55

jofky rašė: Rezultate vistiek virtuvė bus miltuota, stalas faršinas, aptaškyta tešla ir jūs taip pat tešloje, pavargusi ir suirzusi nes nespėsit kepti kaip tie greitčeburėkiai šeimos narių dėka dings iš lėktės smile

smile smile smile
S
Soffy 9075
1 2012-10-30 09:29 Soffy
Iš vienos pusės - tai labai blogai-pavargsti:), o iš kitos pusės? Tai juk nuostabu, kai yra kam virti-kepti ir kai publika įvertina tuos virimus-kepimus:).

jofky rašė: Rezultate vistiek virtuvė bus miltuota, stalas faršinas, aptaškyta tešla ir jūs taip pat tešloje, pavargusi ir suirzusi nes nespėsit kepti kaip tie greitčeburėkiai šeimos narių dėka dings iš lėktės smile

jofky jofky 3287
1 2012-10-30 09:42 jofky

Soffy rašė:
Iš vienos pusės - tai labai blogai-pavargsti:), o iš kitos pusės? Tai juk nuostabu, kai yra kam virti-kepti ir kai publika įvertina tuos virimus-kepimus:).

jofky rašė: Rezultate vistiek virtuvė bus miltuota, stalas faršinas, aptaškyta tešla ir jūs taip pat tešloje, pavargusi ir suirzusi nes nespėsit kepti kaip tie greitčeburėkiai šeimos narių dėka dings iš lėktės smile



Tai gal visdėlto geriau gaminti originalius patiekalus, nei jų pigias kopijas smile Malonus vargas abiems atvejais, bet rezultatai skirtingi smile
blackgate blackgate 3816
2012-10-30 09:43 blackgate

jofky rašė:
Tai kad ir greitčeburėkiams reikia šiokio tokio talento :)
Tam reikalinga tešla kaip blynų (pienas, kiaušinis, miltai, druska) arba paprastesnė (pienas, miltai, druska). Svarbus momentas pasigaminti reikiamo tirštumo tešlą, nepertirštą ir neperskystą. Produktų proporcijos neklauskit, aš viską iš akies dedu pagal nuojautą.
Plonus apvalius vaflius padalinat į 4 dalis (gausis trikampiai). Vieną plonai sutepat pagal savo skonį pagamintu faršu, ant viršaus dedant kitą trukampiuką, paspaudžiat, apvoliojate tešloje (man kuo ploniau tuo skaniau) ir kepat aliejuje. Pastaba. Jeigu iš anksto pasigaminsit trikampiukų su faršų kad greičiau darbas eitu, nepavyks, nes po kelių minučių visa tai suminkštėja ir pasidaro sunku imti į rankas ir apvolioti tešloje. Rezultate vistiek virtuvė bus miltuota, stalas faršinas, aptaškyta tešla ir jūs taip pat tešloje, pavargusi ir suirzusi nes nespėsit kepti kaip tie greitčeburėkiai šeimos narių dėka dings iš lėktės smile

O ką daryti, kad neriebūs gautųsi ir traškūs? Nes pamenu, kai kepėm kažkada, tai prisigėrė aliejaus ir gavosi, tokie kaip blynai su faršu. smile
jofky jofky 3287
2012-10-30 09:59 jofky
Kepti tikrus čeburėkus, jie mažiau riebalų pritraukia ir žinoma naudot nusausinimui popierinius rankšluoščius
blackgate blackgate 3816
2012-10-30 10:04 blackgate

jofky rašė:
Kepti tikrus čeburėkus, jie mažiau riebalų pritraukia ir žinoma naudot nusausinimui popierinius rankšluoščius

Tikri visada gaudavosi, nors seniai jau ir kepiau. Reiks vėl kada prisiruošt tai padaryt. smile
Elvusia Elvusia 20010
1 2012-10-30 10:40 Elvusia

Soffy rašė:
Yra žmonių, kurie negali sau leisti jokių improvizacijų, aš, deja, tokia:), tikrai visai normaliai ką nors pagaminu, bet jau turiu viską atsimatuoti smulkiai, neturiu net mažiausio kulinarinio talento ir " iš akies" man net paprasti blynai skanūs nesigauna:).

Viena mano pažįstama sako: man net vanduo puode prisvyla smile
Aradija Aradija 10368
2012-10-30 11:16 Aradija

blackgate rašė:
O ką daryti, kad neriebūs gautųsi ir traškūs? Nes pamenu, kai kepėm kažkada, tai prisigėrė aliejaus ir gavosi, tokie kaip blynai su faršu. smile

Ikaitinti alieju iki reikiamos temperaturos - tada tiek daug nepritraukia, kaip ja pamatuoti nezinau - tam turiu fritiurine - nustatau kiek reikia ir jokio galvos skausmo smile
blackgate blackgate 3816
2012-10-30 11:23 blackgate

Aradija rašė:

blackgate rašė:
O ką daryti, kad neriebūs gautųsi ir traškūs? Nes pamenu, kai kepėm kažkada, tai prisigėrė aliejaus ir gavosi, tokie kaip blynai su faršu. smile

Ikaitinti alieju iki reikiamos temperaturos - tada tiek daug nepritraukia, kaip ja pamatuoti nezinau - tam turiu fritiurine - nustatau kiek reikia ir jokio galvos skausmo smile

Bet čia dar ir nuo tešlos priklauso, jeigu tešla skysta kaip blynams, tai nori nenori riebalų pritrauks, o ir iš faršo irgi riebalų priteka. smile
amadina22 amadina22 19758
1 2012-10-30 11:25 amadina22
Virkit vandenyje, nebus riebūs. smile
blackgate blackgate 3816
2012-10-30 11:27 blackgate

amadina22 rašė:
Virkit vandenyje, nebus riebūs. smile

Tada gausis koldūnai smile
Aradija Aradija 10368
2012-10-30 11:31 Aradija

blackgate rašė:
Bet čia dar ir nuo tešlos priklauso, jeigu tešla skysta kaip blynams, tai nori nenori riebalų pritrauks, o ir iš faršo irgi riebalų priteka. smile

blynams tešla turi buti, o ne lietiniams, kviekvienas kepa skirtingus blynus smile bet ji neturi buti labai skysta, labiau tirštesnė, o ir apvalius lapus as pjaunu tik per puse o ne i 4 dalis - taip panašesni i tikrus čeburėkus gaunasi smile
wirgina wirgina 5887
2012-10-30 11:50 wirgina
Va, štai jums tikrų čeburiekų tešlos receotas :))))))))

http://lt.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceburekas

O aš darau tešlą su varške ir kefyru. Gaunasi purūs, minkštučiai .... ir įdarą darau kartais grybai su mėsyte kartais vandenuku skiesta mėsytė smile
Elste Elste 27284
2012-10-30 11:51 Elste 2012-10-30 12-04

blackgate rašė:

Aradija rašė:

blackgate rašė:
O ką daryti, kad neriebūs gautųsi ir traškūs? Nes pamenu, kai kepėm kažkada, tai prisigėrė aliejaus ir gavosi, tokie kaip blynai su faršu. smile

Ikaitinti alieju iki reikiamos temperaturos - tada tiek daug nepritraukia, kaip ja pamatuoti nezinau - tam turiu fritiurine - nustatau kiek reikia ir jokio galvos skausmo smile




kiek kepu čeburekus, niekada jie man riebūs nesigauna, visada traškus smile
Bet čia dar ir nuo tešlos priklauso, jeigu tešla skysta kaip blynams, tai nori nenori riebalų pritrauks, o ir iš faršo irgi riebalų priteka. smile

blackgate blackgate 3816
2012-10-30 11:52 blackgate

wirgina rašė:
Va, štai jums tikrų čeburiekų tešlos receotas :))))))))

http://lt.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceburekas

O aš darau tešlą su varške ir kefyru. Gaunasi purūs, minkštučiai .... ir įdarą darau kartais grybai su mėsyte kartais vandenuku skiesta mėsytė smile

O koks Jūsų receptas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui