Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18325
2012-11-19 19:10 Petronele
Elvusia, o tu irgi taip "blynais" susluoksniuoji? Aš tai, varna, vargau, atgal į kopūsto galvą lipindama. Labai sunku buvo, daugiau nebekepiau smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-11-19 19:15 Elvusia
Taip, sluoksniuoju. Padarau kopūsto formą.
Sluoksnis lapų, sluoksnis mėsos. Tada tą visą galvą suvynioju į tešlą ir kepu.
Petronele Petronele 18325
2012-11-19 19:20 Petronele

Elvusia rašė: Padarau kopūsto formą.

Va, ir aš taip dariau, bet tai daug paprasčiau jei horizontaliai sluoksniuot, kaip Vovruška darė.
Elvusia Elvusia 19998
2012-11-19 20:54 Elvusia

Petronele rašė:
Va, ir aš taip dariau, bet tai daug paprasčiau jei horizontaliai sluoksniuot, kaip Vovruška darė.

Tikrai nesudėtinga.
Ir, man atrodo, kad tešloje keptas jis gardesnis. Sultingesnis.
Kažkada ruošiau kopūstą prancūzams. Ir, nors perspėjau, kad mes tos "kepurės" nevalgome, jie sušveitė viską.

Šią vasarą pas mus buvo svečiuose dvi gražuolės mulatės iš Suomijos (nesuklydau, mulatės gyvena ten), dukros draugės iš studijų Čekijoje laikų.
Iškepiau joms kopūstą. Jergutėliau, ir fotografavo, ir valgė ir gyrė.
Paskui man net dovanų karoliuką į mano apyrankę atvežė. Taip joms patiko tas patiekalas :)
2012-11-19 20:58 Voveruska01
Taip, manasis a'la balandėlis buvo per sausas. Nebent galima susluoksniuoti dar kokių kopūstlapių tarp faršo. Arba patiekti su daug padažo :)
Elvusia Elvusia 19998
2012-11-19 21:04 Elvusia
Taip taip, reikia sluoksniuoti. Būtinai.
O tešloje jis sušunta. Sultys niekur neišteka. Kepu apie 2 - 3 valandas. Priklausomai nuo kopūsto kietumo ir paties patiekalo didumo.
Aradija Aradija 10365
2012-11-20 09:18 Aradija
o tai kai kepi tešloje kopustas gali buti žalias ar ji irgi reikia apvirti? smile vis ieškau tinginiu balandėliu variantu, net nesu meginusi daryti normaliu nes man virti ta kopusta - atrodo žiauriai sunkus darbas smile
astuleee astuleee 3430
1 2012-11-20 11:52 astuleee
Jau kaip valgyt noriu smile
Tininga Tininga 50021
1 2012-11-20 12:06 Tininga

Elvusia rašė:
Taip, sluoksniuoju. Padarau kopūsto formą.
Sluoksnis lapų, sluoksnis mėsos. Tada tą visą galvą suvynioju į tešlą ir kepu.
Panašu į tą?
skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/04/kopustainis.html

Vis ruošiuosi ruošiuosi... . smile
Aradija Aradija 10365
2012-11-20 14:26 Aradija
na dabar jau ir aš pradėsiu ruoštis smile
urtele urtele 13511
2012-11-20 14:47 urtele

Aradija rašė:
na dabar jau ir aš pradėsiu ruoštis smile

Nevark, prisivalgiau paprastų balandėlių ir už tave ir už save. Nepajutai? smile
Aradija Aradija 10365
1 2012-11-20 15:14 Aradija
tai blyn cia pereita savaite man per tave vidurius buvo paleide?? smile o as galvojau roto virusas, o čia blyn balandėliai Urtelės smile na kad už mane pavalgei tai suprantama, bet kam reikėjo dar ir uz vargša Sauliuką prisiryti? smile smile
urtele urtele 13511
2012-11-20 16:42 urtele

Aradija rašė:
o čia blyn balandėliai Urtelės :
smile Nemeluok, balandėliai šios dienos. smile
Aradija Aradija 10365
2012-11-20 16:51 Aradija
aga reiškias reikia išsiaiškinti kas pereita antradieni balandėlius virė smile o šiaip žinok nedrįsk uz mane valgyti - aš pati mėgstu uz save pavalgyti smile atiduok greitai mano porcija smile
jofky jofky 3286
2012-11-20 18:10 jofky
Užmačiau kaip uošvienė daro balandėlius, tai man jie tokie skaniausiu. Padarom normalius balandėlius. Sudedam į kepimo skardą. Biški vandens, druskos, prieskonių (pagal skonį), riebalų (pagal skonį), svogūno, morkų, česnakų ko daugiau, kečiupo ir kepam. Reikia vartyti kas nuo karto ir padažo lieka gana mažai, bet labai skanus. Taip kepant kopūstas labai sukepa, suplonėja. Faršą darau: virti ryžiai, malta kiauliena, prieskoniai.
Cha-cha Cha-cha 5529
2012-11-21 14:48 Cha-cha
Byla, gal žinote kas Alytuje kepa skaniausius šimtalapius
Elvusia Elvusia 19998
2012-11-21 14:55 Elvusia
Kažkur pas mane yra telefono numeriukas. Reiktų gal Geležinei letenai pasiskambint. Ji tada atvežė šimtalapius iš Alytaus į susitikimą.
Jei Byla neras, ieškosiu. Nes tikrai tikrai turėjau. Pati skambinau, pati užsakinėjau.
Dalia29 Dalia29 12616
2012-11-21 15:07 Dalia29
Kaip darote faršą balandėliams? Nesuprantu, man paskutinius du kartus kažkas nesigavo. nesuprantu, koažkio stiprumo trūko. Gal kad vien iš kiaulienos dariau? man šiaip maišytas labiau patinka.
Ir svogūną įtarkuojate ar dedate pakepintą?
Aradija Aradija 10365
2012-11-21 15:11 Aradija
svoguno nededu išviso - kam ta smarvė? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui