Kulinariniai receptai

N
Nerginte 158
1 2013-08-02 08:14 Nerginte
Geras situ agurkeliu su garstyciomis receptukas. Galima deti ir nepjastytus agurkus, nupjovus tik galiukus,o idejus grudetu garstyciu vaizdelis zymiai geresnis
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 12:03 Elvusia
Darau dabar šitus su garstyčiomis agurkėlius.
Na, marinatas labai gardžiai kvepia. Bet, kaip visada, darau iš akies. Tik cukraus taip jau įdėjau negailėdama.
Bet....
Sudėjus jau į stiklainius, tos garstyčios atsiskiria. Marinatas ne vientisas pasidaro.
Gal man reikia nupirkti kokių pačių paprasčiausių garstyčių? Naudoju Dijona.
O priskyniau šiandien 3 kibirus agurkų. Kadangi, prikonservuotas jau pilnas rūsys, norėčiau kažko kitko. O nieko nemoku... smile
Gal dar turit kas kokių patarimų, ką su agurkais daryt?
O ką daryt su moliūgais? Į rūsį tas kiekis netilps. Išprotėjo gal jie - šitiek....
2013-08-02 12:08 vvirginija1

Nerginte rašė:
. Galima deti ir nepjastytus agurkus, nupjovus tik galiukus,
O tada agurkėlius irgi reikia pakaitinti taip pat kaip pjaustytus? man vis baimė kad nenušaudytų, tai ko gero vakar tuos pjaustytus būsiu per ilgai pakaitinus, gal bus minkštoki. Ir vakar pyliau mažiau acto, tai kai paragavau atšalusius tie kur daugiau acto buvo lyg ir skanesni. Nu žodžiu... smile
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 12:10 Elvusia
VVirginija1, o pas tave garstyčios vientisai marinate pasiskirstė?
Nes aš jau ruošiuosi į parduotuvę pirkti kitokių garstyčių. Gal, sakau, maniškės netinka? smile
2013-08-02 12:12 vvirginija1

Elvusia rašė:
Gal dar turit kas kokių patarimų, ką su agurkais daryt?
Tik turėk laiko ir noro, tai gali tik daryt ir daryt smile
Mane irgi jau tie agurkai užkniso. Vakar dariau agurkinę, sriubikei bus gerai ir labai patogu, bet darbelio tai turėjau, ohoho.
O tie su garstyčiomis tai taip, tas marinatas gaunasi toks ne vientisas, bet pamaišai stiklainį ir vėl susimaišo. Aš dėjau iš stiklainiuko, Daumantų buvo. Kokias turėjau tokias ir sudėjau, nėjau kitų ieškot. Gal reikėtų kitokių kad tas marinatas kitoks gautusi, grūdeliais gal kaip sako smile
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 12:14 Elvusia
Aaaaaaaaaa, tai viskas gerai, vadinasi. Bet lekiu grūdeliais dar nupirksiu. Dėl įdomumo.
Ką ten dar darei? Kubeliais kaip nors pjaustytus marinavai?
Greit pasakok smile
2013-08-02 12:20 vvirginija1 2013-08-02 12-38

Elvusia rašė:
Ką ten dar darei? Kubeliais kaip nors pjaustytus marinavai?
Greit pasakok smile

Dariau agurkinę pagal Voverės receptą
Čia pilna norma, bet gali paskaičiuoti ir mažiau arba pusę
1.6 kg. perlinių kruopų
1.5 kg. morkų
1.5 kg. svogūnų
1.5 kg. pomidorų
3 kg. agurkų

5 šaukštai be kaupo druskos
180 ml. cukraus
100 ml. acto
200 ml. aliejaus
lauro lapai, gera sauja petražolių, pipirai.

Išvirti kruopas. Svogūnus ir morkas supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje( aliejaus viso nesupilti,tik kiek reikia), kol suminkštės. Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu nublanširuoti, supjaustyti kubeliais. Agurkus nuplovus taip pat supjaustyti kubeliais. Į didelį puodą supilti likusį aliejų, suberti visus produktus, prieskonius išskyrus actą, gerai permaišyti ir troškinti ant nedidelės ugnies vis maišant, kol agurkai pradės minkštėti, kol viskas pradės virti apie 20 min. Supilti actą, dar gerai permaišyti ir krauti į iškaitintus stiklainius. Nuo stiklainio viršaus palikti apie 1 cm.

Tik aš svogūnus ir morkas ne pjausčiau o sutarkavau su kombainu, vis kažkiek laiko sutaupiau smile
O jei nori pjaustytų agurkų recepto tai galiu pažiūrėt, dėdavau ankstesniais metais, dabar niekas nebevalgo tai nebededu. Ten agurkai su svogūnais dedasi
2013-08-02 12:35 vvirginija1
Dar galiu pasiūlyti pabandyti pjaustytus agurkus pagal kinietišką receptą. Skanu buvo, kol neatsibodo. Ypač vyrai mėgsta nes ji tokia aštri smile Tuom pačiu ir aštri ir saldi, nebūt kinietiškai smile
3 kg agurkų reikia: 3 v.š. druskos, 250g aliejaus, 250 g cukraus, 250 g acto, 3 vidut. dydžio česnako galvutės, 1 arb. š. (nubrauktas) raudonų maltų čili pipirų (jei norim aitriau galima dėti 2 arb. š.).
Agurkus supjaustyti šiaudeliais, užberti druską ir maišant palaikyti 4 val. Po to agurkus perplauti šaltu vandeniu. Užpilti užvirintu iki virimo aliejumi, išmaišyti, supilti actą su jame ištirpintu cukrumi, išspaustus (arba sumaltus mėsmale) česnakus, maltus čili pipirus. Viską išmaišius palaikyti 6 val. Po to viską 15 min paverdam (nuo užvirimo) ir supilstom į stiklainius.
vovere vovere 25997
1 2013-08-02 12:39 vovere
gal ir skanu nu bet visą dieną prie tų agurkų reiktų sėdėt smile
2013-08-02 12:41 vvirginija1

vovere rašė:
gal ir skanu nu bet visą dieną prie tų agurkų reiktų sėdėt smile
Tai nesėdėk, užmaišei ir varyk kur tau reikia smile
vovere vovere 25997
1 2013-08-02 12:44 vovere
nu neee, man patinka supjaustei sudėjai pamaišei ir užsukai slovikus ir psio smile
1 2013-08-02 12:48 vvirginija1

vovere rašė:
nu neee, man patinka supjaustei sudėjai pamaišei ir užsukai slovikus ir psio smile
man irgi taip patinka smile
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 13:26 Elvusia

vvirginija1 rašė:
Dar galiu pasiūlyti pabandyti pjaustytus agurkus pagal kinietišką receptą. Skanu buvo, kol neatsibodo. Ypač vyrai mėgsta nes ji tokia aštri smile Tuom pačiu ir aštri ir saldi, nebūt kinietiškai smile
3 kg agurkų reikia: 3 v.š. druskos, 250g aliejaus, 250 g cukraus, 250 g acto, 3 vidut. dydžio česnako galvutės, 1 arb. š. (nubrauktas) raudonų maltų čili pipirų (jei norim aitriau galima dėti 2 arb. š.).
Agurkus supjaustyti šiaudeliais, užberti druską ir maišant palaikyti 4 val. Po to agurkus perplauti šaltu vandeniu. Užpilti užvirintu iki virimo aliejumi, išmaišyti, supilti actą su jame ištirpintu cukrumi, išspaustus (arba sumaltus mėsmale) česnakus, maltus čili pipirus. Viską išmaišius palaikyti 6 val. Po to viską 15 min paverdam (nuo užvirimo) ir supilstom į stiklainius.
Va šitas man patiko. Jamam.

1 2013-08-02 13:29 vvirginija1

Elvusia rašė:
Va šitas man patiko.
Toks dar nenuvalkiotas smile
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 13:39 Elvusia
Pas mane nuvalkiotų nėra. Gal, sakau, bus pasaulio pabaiga. Nes konservuoju šiais metais kažkaip nerealiais kiekiais smile
O tokių visokių niekada neesu dariusi, nes labai tingiu. Jokių tų su aliejais.... Na, bet tiek agurkų daug šiais metais. Nors vežimu vežk smile
Nors ančiukai labai jau juos gerai lesa, bet gi gaila...
2 2013-08-02 13:59 vvirginija1

Elvusia rašė:
konservuoju šiais metais kažkaip nerealiais kiekiais smile
Nors ančiukai labai jau juos gerai lesa, bet gi gaila...
Dabar galės konservuotus lesti smile
N
Nerginte 158
2013-08-02 14:50 Nerginte
As darau kaip teta pamokino, agurkelius i stiklainius, ant ju marinata, tada visa stiklaini i puoda su truputciu vandens ir pakaitinu 15-20 min. Ir viskas. Stovi iki kito sezono kuo puikiausiai
N
Nerginte 158
2 2013-08-02 14:54 Nerginte
O su moliugais labai liuks gaunasi tokios
CUKINIJŲ SALOTOS. Tik vietoj cukiniju tinka puikiai ir moliugas. Astroka.
2,5kg cukinijų
5 svogūnai
3 šaukštai druskos
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti griežinėliais, supilti druska, viska išmaišyti ir palikti 2 valandas.
Marinatas:
2 puodeliai acto (1 puodelis apie 200g)
3 puodeliai cukraus
3 šaukšteliai garstyčių žirnelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos (maltos)
1 šaukštelis maltų pipirų
1-2 šaukšteliai kario miltelių
1 šaukštelis krapų
Jei norite aštriau -1 šaukštelis čili pipirų
Viską sudėti į puodą ir užvirti

Į verdantį marinatą sudėti rankom nuspausta cukiniją su svogūnais ir pavirti keletą min., tada viską sudėti į stiklainius ir užvakuoti.
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-02 15:11 Elvusia
Ačiū. Mėginsim tuos moliūgus sukišti į stiklainius. Nors nepripažįstu konservuoto maisto, bet tai ką dabar daryt, kai jų tiek daug...
vovere vovere 25997
1 2013-08-02 15:19 vovere
o aš su cukinijom pabandysiu
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui