Kulinariniai receptai

I
Irma003 593
2008-08-13 22:59 Irma003
Taip,dėkui, apkepai mane išties domina, nes sako,- jie gerai nuteikia, t.y. sveikiau negu kepta smile na o jei dar ir kcal nurodytos- tai jau tikrai - sveikiau nebūna smile
Linda6 Linda6 11854
2008-08-14 10:05 Linda6
Elvusia, gal turi gerą kibinų receptą?
Elvusia Elvusia 19998
2008-08-14 11:23 Elvusia 2011-09-11 05-55

Linda6 rašė: Elvusia, gal turi gerą kibinų receptą?

tax.lt/postx3989-0-540.html
Čia yra ne tik mano, bet nuostabiųjų DaivosP kibinų su alumi receptukas :)
Linda6 Linda6 11854
2008-08-14 11:26 Linda6
oj, labai ačiū. smile
Linda6 Linda6 11854
2008-08-14 14:50 Linda6
Elvusia, tavo apkepas nuostabus :) Su vyšniomis ir grietine- pats tas.Jaučiu ,šeimyna prašys kepti ir rytoj.Ačiū. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-08-14 15:22 Elvusia 2011-09-11 05-55

Linda6 rašė: Elvusia, tavo apkepas nuostabus :) Su vyšniomis ir grietine- pats tas.Jaučiu ,šeimyna prašys kepti ir rytoj.Ačiū. smile

Oi, kaip smagu :)

Prie varškės apkepo gaminu desertinį padažą:
Sirupas, apelsinų sultys, uogienė. Maždaug lygiomis dalimis. Užverdu ir sutirštinu su krakmolu.
Na, tiesiog mažiau riebalų, nei su grietine, ir angliavandenių , nei su uogiene :)
A
av 709
2008-08-14 22:22 av 2011-09-11 05-55

Elvusia rašė:

Linda6 rašė: Elvusia, tavo apkepas nuostabus :) Su vyšniomis ir grietine- pats tas.Jaučiu ,šeimyna prašys kepti ir rytoj.Ačiū. smile

Oi, kaip smagu :)

Prie varškės apkepo gaminu desertinį padažą:
Sirupas, apelsinų sultys, uogienė. Maždaug lygiomis dalimis. Užverdu ir sutirštinu su krakmolu.
Na, tiesiog mažiau riebalų, nei su grietine, ir angliavandenių , nei su uogiene :)

Paskaičiau. Paplūdau seilėse. Atsipjoviau pirktinės dešros gabalą ir įsivaizduoju, kaip balansuojasi riebalai su angliavandeniais.
Elvusia Elvusia 19998
2008-08-14 22:34 Elvusia 2011-09-11 05-55

av rašė:
Paskaičiau. Paplūdau seilėse. Atsipjoviau pirktinės dešros gabalą ir įsivaizduoju, kaip balansuojasi riebalai su angliavandeniais.

Rekomenduoju paskaityt tos dešros sudėtį :)
Labai įdomių dalykų galima rasti :)
Ir ko, žmogus, nesuvalgai...
Samajana Samajana 6091
2008-08-15 07:38 Samajana 2011-09-11 05-55

Elvusia rašė: Rekomenduoju paskaityt tos dešros sudėtį :)
Labai įdomių dalykų galima rasti :)
Ir ko, žmogus, nesuvalgai...

... smile ką suvalgai tikrai nežinai....ten neparašyta smile
A
auslyte 141
2008-08-18 10:39 auslyte
viskas...
prizadu sau daugiau niekada neiti i sita tema iki pietu!!! smile
neimanoma istverti nevalgius, kaip skaitai tooookius receptus....
Tess Tess 20234
2008-08-18 10:59 Tess
Vakar dariau vaflius. Netraškėjo tik, bet buvo laaabai skanus. Matyt tikrai alkoholio trūko.
Šiandien vėl darysiu. smile
dianaaa dianaaa 1637
2008-08-18 12:18 dianaaa
Tik šiandien įpilk smile
A
Amanda 3804
2008-08-18 12:33 Amanda 2011-09-11 05-55
Paaiškinkit kodėl taip yra? ir pamokikyt.
Anksčiau darydavau troškinį iš jūros gėrybių, gaudavosi, būdavo visai skanu.
Dabar kelintą kartą darau, neskanu, yra kažkos labai negeras skonis ir kvapas, man jis labai panašus į chlorkalkės kvapą. Vakar vėl teko viską nuleisti į klozetą.
Tess Tess 20234
2008-08-18 12:40 Tess 2011-09-11 05-55

dianaaa rašė: Tik šiandien įpilk smile

Tik alkoholio net su žyburiu nemie nerasi. Teks po darbo į parduotuvę eiti. smile
Dar kibinus reikės pabandyti padaryti pagal DaivosP receptą, tik jaučiu gražiai susukti nesigaus smile
Aradija Aradija 10365
2008-08-18 16:41 Aradija 2011-09-11 05-55

Amanda rašė: Paaiškinkit kodėl taip yra? ir pamokikyt.
Anksčiau darydavau troškinį iš jūros gėrybių, gaudavosi, būdavo visai skanu.
Dabar kelintą kartą darau, neskanu, yra kažkos labai negeras skonis ir kvapas, man jis labai panašus į chlorkalkės kvapą. Vakar vėl teko viską nuleisti į klozetą.


na gal vanduo pasikeitei kuriame daugiau chlorekes ideda, bet cia abejotinas vairantas, gi tada viskas smirdetu, smile tai negi i pacius rinkinius pradejo deti chlorkes kad negestu?
nerijus nerijus 2474
2008-08-18 17:11 nerijus 2011-09-11 05-55

Amanda rašė: Paaiškinkit kodėl taip yra? ir pamokikyt.
Anksčiau darydavau troškinį iš jūros gėrybių, gaudavosi, būdavo visai skanu.
Dabar kelintą kartą darau, neskanu, yra kažkos labai negeras skonis ir kvapas, man jis labai panašus į chlorkalkės kvapą. Vakar vėl teko viską nuleisti į klozetą.



O gal sveikint reikia? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-08-18 17:14 Elvusia 2011-09-11 05-55

nerijus rašė:
O gal sveikint reikia? smile

Tokiu atveju į klozetą neverstų :)
nerijus nerijus 2474
2008-08-19 08:50 nerijus
Na ten visaip su skonio receptoriais darosi...
A
Amanda 3804
2008-08-19 09:20 Amanda 2011-09-11 05-55
Nu ačiū jums. Vietoj to, kad pamokintų, paaiškintu, patartu senai moteriškei, pradėjo fantazuoti apie kažkokius keistus skonio receptorius. Viskas ten su tais receptoriais tvarkoje, tikrai.
Aradija Aradija 10365
2008-08-19 09:48 Aradija
Ar kas nors esate megine paruosti ta GUOBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže ? ziauriai uzsimaniau kinietisko maisto smile bet noriu pati ismokti daryti
radau toki recepta:

INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.


GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.

is cia www.skanus.lt/receptas-1673
tik labai jau netikslus man tas receptas atrodo, bet vakare vistiek meginsiu ka nors improvizuoti, nes vistiena jau sumarinuota smile

KOREGUOJU, arba komentuoju, na padariau, bet pagal ta recepta tikrai nelabai kas gautusi smile visu pirma pagal ingridientus padazo gaunasi ziauriai mazai ir jis tikrai labai stiprus :) taigi as dapyliau gal kokius 2 puodukus vandens, ir krakmolo dejau zymiai daugiau kad tas kisielius gautusi smile o imbiero neturejau, ir kiek pamenu is restoranu ten visada dedamas censakas tad ir as ji idejau i padaza :) o be to vietoj cukraus kroviau medu :) taigi gavosi tikrai skaniai, apsiryjau dabar galiu ramiai dirbti smile
ai jo dar marinuojant acto nenaudojau, nemanau kad jis ten reikalingas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui