Kulinariniai receptai

Cha-cha Cha-cha 5529
2008-09-15 15:00 Cha-cha
Kaina 1197,00 Lt
Girele Girele 9676
2008-09-15 15:15 Girele 2011-09-11 05-57

zemindra rašė:

laura9 rašė:

zemindra rašė:
nu nu pagyrų puodai gal galite kokia nuorodą įmesti kaip šiais laikais ji atrodo?? Esu mačius pieš daug metų, tai puse virtuvės... smile smile

www.eastcon.com/lt/gaminiai/virtuves-technika/...


tik tokios mažos?? smile kiek joje telpa? smile

Na, pati neturiu...
Vizualiai - dydis panašiai kaip 7 litrų puodo... naudingas plotas - kiek mažesnis... ant padėklo telpa višta (ir visa, ir supjaustyta)...
Z
zemindra 377
2008-09-15 15:23 zemindra 2011-09-11 05-57
[quote:1d55cc2a34]

tik tokios mažos?? smile kiek joje telpa? smile[/quote]
Na, pati neturiu...
Vizualiai - dydis panašiai kaip 7 litrų puodo... naudingas plotas - kiek mažesnis... ant padėklo telpa višta (ir visa, ir supjaustyta)...[/quote]

Dėkui už pasakojimą, dabar ir aš noriu neatsilikti.. smile teks rimtai pamąstyti apie tokį pirkinį. Kepta vištytė su garų puode paruoštom daržovėm.. niam, niam.
urtele urtele 13511
2008-09-15 21:03 urtele
Gal kas turite receptuką lydekai paruošti? Norisi, kad patiekalas gautusi ne tik skanus, bet ir gražus.
Loreta Loreta 28574
2008-09-15 21:11 Loreta
Ar toks gražus kaip šis? smile
urtele urtele 13511
2008-09-15 21:36 urtele
Nuostabus smile , o kaip tą žvėrį įdaryti?
Loreta Loreta 28574
2008-09-15 21:45 Loreta
svarbiausias ir atsakingiausias darbas - nulupti odą. Numauni kaip kojinę, jei gerai apie galvą apipjauni. O tada jau nutempi.
O vidų farširuoji kaip išmanai. Gali sumalti su trupučiu lašinukų (tik labai nedaug). O kitkas - virtos morkos, šiek tiek batono ar kokios bulkos, česnako, ir būtinai visokių prieskonių. Labai tinka šiek tiek muskato riešuto. Tada viską sukemši į tą skūrą ir paverdi, o vėliau apkepi.
Loreta Loreta 28574
2008-09-15 21:54 Loreta
Šiaip lydekos mėsa sausoka, tai geriau vietoj lašinukų įpiulti tirpinto sviestuko.
L
Loreta13 30842
2008-09-15 22:00 Loreta13
Labai skanu lydekos kotletai:))
Ir lašinukų nereik pagailėt.
Permaltų drauge su lydekos mėsyte.
Mirkyto piene batono šiek tiek.
Svogūnėlis, česnakiukas.
Kiaušinukas.
Krapų.
Prieskonių, druskos, pipiriukų palei pomėgį ir norus.
Su gera bulvių košyte........mmmm.....
O jei dar raugintas agurkėlis...
urtele urtele 13511
2008-09-16 07:02 urtele
Labai ačiū LORETOMS. Kaži ar ją taip aptaisius, nebus ežero dumblo kvapo?
2008-09-16 09:07 Voveruska01
Kaime anyta per klaidą vietoj kalafijorų prisisėjo briuselio kopūstų smile
Tikriausiai jau savaitgalį nusirinksim derlių. Šiaip tuos briuseliukus sunaudoju į sriubas ar kokius troškinius (kai nedaug nusiperku), bet gal žinot ką dar galima iš jų pasigamint, nes atsivešiu didesnį kiekį.
Nors manau, kad jie daugiausia skirti garnyrams, ir greičiausiai teks užsišaldyt žiemai smile
L
Loreta13 30842
2008-09-16 09:13 Loreta13
Ir sriubytėms, ir troškiniams, garnyrams.
Visur jie tinka.
Sušaldyti, turbūt bus sėkmingiausias variantas.
Jei darote žiemai kokias nors "košes malošes" iš daržovių, grybų, sėkmingai galite įdėt ir šių kopūstėlių.
Nežinau, koks jų tikras natūralus skonis iš nuosavo daržo (niekada neauginome), bet parduotuviniai žali ar šaldyti, man turi šiek tiek nemalonų aitroką skonį.
Nesu jų garbintoja:))
Girele Girele 9676
2008-09-16 09:42 Girele 2011-09-11 05-57

Loreta13 rašė: ...turi šiek tiek nemalonų aitroką skonį.
Nesu jų garbintoja:))

šį skonį sumažina -- trumpai pavirus nupilti vandenį (ar bent jau nuplikyti verdančiu vandeniu), tik po to ruošti patiekalą...
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-16 15:21 Elvusia 2011-09-11 05-57

Loreta rašė: Šiaip lydekos mėsa sausoka, tai geriau vietoj lašinukų įpiulti tirpinto sviestuko.

O dar geriau - grietinėlės :)
Va tą batoną, kurį mirkytumėte piene, mirkykite grietinėlėje ir sumalkite kartu su svieste pakepintais svogūnais ir morkomis.
Tada viską permalti ir jau kaip kas ko nori: kas kotletus kepa, kas farširuoja.
Masė ta pati :)
Loreta Loreta 28574
2008-09-16 15:28 Loreta 2011-09-11 05-57

Loreta13 rašė: turi šiek tiek nemalonų aitroką skonį.
Nesu jų garbintoja:))

Va būtent tas jų išskirtinis skonis man ir patinka.

Elvusia - gera mintis, reikės pabandyti.
ritukse ritukse 1399
2008-09-16 15:50 ritukse
sveiki gal kas žinot ką galima veikti su sukinija , išskyrius blynių kepimą ir marinavimą
L
LauraVal 265
2008-09-16 15:53 LauraVal
CUKINIJŲ APKEPAS

Į storasienio indo dugną, patepę aliejum, klojame riekėmis (2-4cm storio) pjaustytas cukinijas. Jei cukinijos nebejaunos - tada ne riekėmis, nes reikia išlupinėti sėklalizdžius. Išklojam glotniai. Ant viršaus barstom mėsytes-čia jau pagal fantaziją: tinka atlikę gabaliukai nuo sekmadieninio kepsnio, keptos vištos likučiai, kumpis, virta dešra ir t.t. Toliau klojam storą sluoksnį pomidorų. Jei jie labai pernokę, geriau nulupti odelę. Čia jau galim pabarstyti prieskoniais.Prieskoniai turi būti tinkami troškiniui: džiovintų daržovių mišinys+druska ir juodi pipirai. Druskos galima dėti daugiau, cukinija mėgsta druską… Sekantis sluoksnis-pjaustytų petražolių. Daug, kad viską viską užklotų… Uždengiam. Ir tokį paruoštą dedam į orkaitę.
Visa vinis tame, kad iš pomidorų turi varvėti skystis ir tame skystyje kurį laiką viskas troškinasi. Jei pomidorai nepakankamai prinokę, kieti, tada reikia truputį sultinio. Nedaug. Nedaugiau kaip pusę stiklinės. Nes pradėjus troškintis iš daržovių ima skirtis skystis…
Troškinimo laikas priklauso nuo cukinijos amžiaus - jei jauna, užtenka 15 min. Jei “pagyvenus”, reikia daugiau, iki 35 min.

Pasiruošiam sūrį ir kiaušinių plakinį. Kiaušinių imu daug(4-7, priklausomai nuo indo), išplaku juos be priedų - atsidūrę troškiny, jie turi “sugerti” susidariusį skystį…Ir viską apkloju sūriu. Orkaitėje kepu tol, kol kiaušiniai viską sutraukia, sukepa. Būtina patikrinti apkepo vidurį - ten susitraukia vėliau.
Patiekti su virtomis bulvytėmis. Rudenį tinka vakarienei, vasarą - pietums…
J
jurao 1107
2008-09-16 16:03 jurao
kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.
ritukse ritukse 1399
2008-09-16 16:11 ritukse 2011-09-11 05-57

jurao rašė: kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.

o keptuveje kiek laiko reikia kepti ar virti nereikia
smile
Tess Tess 20234
2008-09-16 16:16 Tess
Aš tokius orkaiteje darau smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui