Pinigu priemimo kvitai

T
Tiske 8
2005-12-29 14:30 Tiske
Dirbu privacioje vidurineje mokytoja, kadangi mokslas mokamas, as, kaip klases aukletoja turiu surinkti is vaiku pinigus ir israsyti jiems Pinigu priemimo kvitus, rasydama juos, laukelyje sumoketa suma, suma irashiau ne nuo pacio krasto, bet per vidury, ruzhava lapeliu daly jau ishdalinau tevams. Mokyklos buhaltere reikalauja, kad ishdalintas dalis surinkchiau ish tevu (jie jau ju neturi) ir naujai ishrashychiau kvitus. Norejau pasiteirauti, ar tai didelis nusikaltimas suma irashyti viduryje, ar mokytoja gali ir privalo rinkti tokius pinigus, ir prashau patarimo, kaip man elgtis?
2005-12-29 14:38 VotVaizdelisBlyn
Pinigus iš tėvų turėtų rinkti kasininkė, arba tam reikalui direktoriaus įsakymu paskirtas asmuo. Dėl sumos įrašymo ne nuo pradžios laukelio dabartiniu metu nelaikoma dideliu nusižengimu. Svarbiausia, kad pirmas skaičiaus žodis - didžioji raidė. Pvz Penki šimtai ir t.t.
T
Tiske 8
2005-12-29 14:49 Tiske
Pas mane sumos pirma raide irashyta didzioji, gal yra kokios vieshai priimtos taisykles, ar pan. kuriomis remdamasi ash galechiau pasakyti buhalterei, jog tai nera toks nusikaltimas, del kokio reiketu lapelius perrashyti...Ji man grasina tarnybiniu..Ar ish vis imanoma mokytojai del tokiu reikalu parashyti tarnybini? Juk kiek suprantu, tai nera mano tiesiogines pareigos..
2005-12-29 14:55 KKANDRATAVICIUTE
Nu dėl tarnybinio tai jau cia iš vis nesąmonė, tai ką pas jus daro direktorius, jei įmonėje vadovauja buhalteris???
O čia yra tema pinigų priėmimo kvitai, tai ten gal rasite daugiau informacijos šiuo klausimu. Ir sėkmės smile
T
Tiske 8
2005-12-29 15:02 Tiske
Man irgi atrodo, kad tas tarnybinis gryna nesamone, ash gi ne kasininke dirbu, kad del blogai uzhpildyto kvito tarnybinius rashytu.. Bet kaip man elgtis, atsakymo niekaip nesurandu :(
2005-12-29 15:10 KKANDRATAVICIUTE
Naujos pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisyklės
Informuojame, kad 2005 metų leidinyje „Valstybės žinios“ Nr. 97 buvo paskelbtas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2005-08-08 nutarimas Nr. 844 (įsigalioja nuo 2005 m. rugsėjo 1 d.), kuris pakeitė kai kurias Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugpjūčio 13 d. nutarimu Nr. 1283 (Žin., 2002, Nr. 82-3522), nuostatas. Esminiai pakeitimai yra šie:
- Siekiant suvienodinti visų apskaitos dokumentų naudojimo tvarką, nuo 2005 m. rugsėjo 1 dienos panaikinamos Finansų ministerijos nustatytos pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų blankų formos bei atsisakyta šių apskaitos dokumentų gamybos, įsigijimo ir sunaikinimo tvarkos reglamentavimo, tokiu būdu panaikinant nuostatas, susijusias su kvitų ir bilietų numeravimu spaustuvėse ir registravimu teritorinėje valstybinėje mokesčių inspekcijoje.
- Sutrumpintas panaudotų kasos aparatų kontrolinių juostų saugojimo terminas nuo 5 metų iki 2 metų.
- Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašas papildytas nauju 10-1 punktu, kuris nustatė, kad pinigų priėmimo kvitas ar kitas vietoj jo naudojamas apskaitos dokumentas papildomai neišrašomas, kai šio aprašo 10.2, 10.2 ir 10.14 punktuose nustatytais atvejais kiekvienam asmeniui išduodamas bilietas, pvz., nebelieka kelių vežėjų prievolės keleivio reikalavimu kartu su bilietu išrašyti ir pinigų priėmimo kvitą.
Vadovaudamasis aukščiau minėtu Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu, Lietuvos Respublikos finansų ministras 2005-08-12 įsakymu Nr. 1K-240 (Žin., 2005, Nr. 101-3771) patvirtinto naujas Pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisykles (toliau vadinama — taisyklės), kurios reglamentuoja pinigų priėmimo kvito ir pinigų išmokėjimo kvito naudojimo, išrašymo ir apskaitos ypatumus. Naujosios taisyklės įsigalioja nuo 2005-09-01. Šių taisyklių reikalavimai privalomi visiems ūkio subjektams, Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos apraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002-08-13 nutarimu Nr. 1283 nustatytais atvejais pinigų priėmimo kvitus ir/arba pinigų išmokėjimo kvitus naudojantiems klientams atsiskaitant arba perkant iš asmenų prekes ir atsiskaitant su jais grynaisiais pinigais. Atkreipiame dėmesį į tai, kad naujose taisyklėse nėra reikalavimo įsigytus kvitus reigistruoti teritorinėje valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Ūkio subjektai kvitus gali pasigaminti patys arba kaip ir anksčiau juos įsigyti dokumentų blankais prekiaujančiuose ūkio subjektuose ir spaustuvėse.
Kvitai naudojami klientams atsiskaitant arba perkant iš asmenų prekes ir atsiskaitant su jais grynaisiais pinigais tik nustatytais atvejais, kai neprivaloma naudoti kasos aparatų. Kvitai nepakeičia kasos pajamų ar kasos išlaidų orderių ir negali būti išrašomi įnešant pinigus į ūkio subjekto kasą ar juos šioje kasoje išmokant.
Kvitai išrašomi ūkinės operacijos metu arba tuoj pat jai pasibaigus. Visuose kvituose turi būti nurodyti jų serija ir eilės numeris. Kvito serija ir numeris turi būti formuojami taip:
1. numeris sudaromas didėjančia seka;
2. numeris turi būti paremtas viena ar daugiau serijų, kuri (kurios) ūkio subjektų pasirinkimu gali būti sudaroma(-os) iš raidinių simbolių arba skaitmenų;
3. ūkio subjektai privalo užtikrinti kvito numerio, paremto serija (serijomis), unikalumą, t. y. skirtinguose kvituose negali būti nurodomas tas pats numeris (paremtas ta pačia serija).
Ūkio subjektai, naudojantys kvitus kiekinei naudojamų kvitų blankų apskaitai tvarkyti, turi pildyti Pinigų priėmimo ir/arba išmokėjimo kvitų blankų apskaitos knygą. Kvitų blankų apskaitos knygoje turi būti registruojami visi įsigyti (jeigu ūkio subjektas kvitų blankus gauna iš spaustuvės arba dokumentų blankais prekiaujančio ūkio subjekto), atskaitingiems asmenims išduoti, atskaitingų asmenų sunaudoti ir grąžinti kvitų blankai. Kiekviena blankų operacija turi būti įrašoma kvitų blankų apskaitos knygos atskiroje eilutėje.
Taisyklėse nustatyta, kad Kvitų blankų apskaitos knyga gali būti pildoma ranka arba techninėmis priemonėmis. Jeigu kvitų blankų apskaitos knyga tvarkoma kompiuteriniu būdu, turi būti išsaugoti visi šių taisyklių 3 priede nurodyti kvitų blankų apskaitos knygos rekvizitai. Kompiuterinėse laikmenose saugomi kvitų blankų apskaitos knygos duomenys turi būti spausdinami ne rečiau kaip kartą per mėnesį. Išspausdintus kvitų blankų apskaitos knygos lapus pasirašo atsakingas asmuo. Lapai numeruojami ir segami į bylą.
Jeigu kvitų blankų apskaita nekompiuterizuota, tvarkomos kvitų blankų apskaitos knygos lapai turi būti sunumeruoti, perverti virvele, kurios galai turi būti užklijuoti popieriaus juostele, užantspauduoti ir pasirašyti ūkio subjekto vadovo bei vyriausiojo buhalterio (buhalterio).
Jei ūkio subjektas naudoja ir pinigų priėmimo, ir pinigų išmokėjimo kvitus, jie turi būti registruojami dviejose skirtingose kvitų blankų apskaitos knygose arba skirtingose vienos kvitų blankų apskaitos knygos dalyse, kiekvienoje iš jų nurodant blankų rūšį.
Jeigu išrašant kvitą padaroma klaida, jis pripažįstamas sugadintu. Taisyti įrašus kvite draudžiama. Sugadinti ar klientų grąžinti kvitai kartu su prekių grąžinimo (paslaugų atsisakymo) aktais perduodami ūkio subjekto buhalterijai ir saugomi Lietuvos archyvų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka kartu su tos dienos įplaukas patvirtinančiais kasos dokumentais.
Kvitų blankų dingimo ar praradimo atveju turi būti surašomas kvitų blankų dingimo aktas.
Atsakingas asmuo ne rečiau kaip kartą per ketvirtį patikrina, ar atskaitingas asmuo atsiskaitė už visus panaudotus kvitus ir įnešė į kasą arba sąskaitą banke visus pagal kvitus gautus pinigus. Tuo tikslu atliekama kiekvienos rūšies kvitų blankų inventorizacija ir pagal kiekvieną kvitų rūšį surašomas inventorizacijos aktas. Šiame akte turi būti atskirai nurodoma sunaudotų ir atiduotų į kasą (buhalteriją) arba atsakingam asmeniui grąžintų bei sugadintų blankų kiekiai, serijos ir numeriai, kam atiduoti sugadinti blankai. Aktą patikrina (remdamasis kasos dokumentais) ir jame pasirašo vadovo paskirtas už kvitų blankų apskaitą atsakingas asmuo ir ūkio subjekto vadovas.
Kvitų blankų inventorizacijos akto duomenys turi būti įrašomi į kvitų blankų apskaitos knygą, atitinkamai nurodant įrašymo datą, atskaitingo asmens vardą ir pavardę, kvitų blankų inventorizacijos akto datą ir numerį, sunaudotų blankų (sugadinti ir grąžinti kvitų blankai gali būti neišskiriami) kiekį, serijas ir numerius. Atitinkamose skiltyse pasirašo atsakingas ir atskaitingas asmenys.
Ūkio subjektai įstatymų nustatyta tvarka atsako už tinkamą kvitų blankų naudojimą, pagal kvitus išmokėtų pinigų ar gautų įplaukų ir sugadintų bei grąžintų kvitų blankų apskaitą.
Svarbu žinoti, kad iki minėto įsakymo įsigaliojimo (iki 2005-09-01) užsakytieji, pagamintieji arba įsigytieji pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų blankai bei jų apskaitos knygos gali būti naudojami neribotą laiką. Šie pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų blankai bei jų apskaitos knygos turi būti naudojami laikantis šiuo įsakymu patvirtintų taisyklių.
T
Tiske 8
2005-12-29 15:30 Tiske
Labai aciu uz pagalba :)
L
Loreta13 30842
2005-12-29 20:28 Loreta13 2011-09-11 03-57
KKANDRATAVICIUTE
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1923...
Nepykite, bet ar taip nėra geriau....nei visas lapas teksto....
B
bona7 12
2005-12-29 20:40 bona7
Jei vaikas atneša pinigusuž treniruotes, ar tinka vaiko parašas ant pinigų priėmimo kvito?
juk šiaip vaiko parašas niekur negalioja
Elvusia Elvusia 19998
2005-12-29 21:12 Elvusia
Paaiškinkite buhalterei, kad darėte jai paslaugą, pildydama PPkvitus, nes ji privalėjo jums pateikti jau supildytus kvitus, o jūs tik paimate pinigus ir parašus. Vadinkime tai bendradarbiavimu.
2005-12-29 22:01 KKANDRATAVICIUTE 2011-09-11 03-57

Loreta13 rašė: KKANDRATAVICIUTE
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1923...
Nepykite, bet ar taip nėra geriau....nei visas lapas teksto....


Aš tikrai nepykstu ir manau kad taip geriau, tik man su savo prastom žiniom nesigauna nuorodas atkelti smile smile smile
T
Tiske 8
2005-12-30 10:44 Tiske
Bent jau pas mus tai turi buti tevu pavardes su parashais
Girele Girele 9676
2005-12-30 10:47 Girele 2011-09-11 03-57

KKANDRATAVICIUTE rašė:

Loreta13 rašė: KKANDRATAVICIUTE
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1923...
Nepykite, bet ar taip nėra geriau....nei visas lapas teksto....


Aš tikrai nepykstu ir manau kad taip geriau, tik man su savo prastom žiniom nesigauna nuorodas atkelti smile smile smile

Daug žinių nereikia smile - atsidarai dokumentą ir ekrano viršuje rodo puslapio adresą - jį nukopijuoji (copy) ir temos atsakyme perkeli (paste). Pabandyk, tikrai paprasta smile
2005-12-30 11:46 KKANDRATAVICIUTE
www.vdtat.lt/dokumentai/ppklva/ppklva.html

O tai labai aciu. Aš galvojau, kad taip atkopijavus nuoroda būna neveiksni, pasirodau klydau smile
B
bona7 12
2005-12-30 17:10 bona7 2011-09-11 03-57
padekite kas nors ar galioja vaiku parasai ant pinigu priemimo kvitu?
L
Loreta13 30842
2005-12-30 17:47 Loreta13 2011-09-11 03-57

bona7 rašė: padekite kas nors ar galioja vaiku parasai ant pinigu priemimo kvitu?

Niekada nemačiau amžiaus cenzo ant pirminių dokumentų pasirašymo "gavau" "sumokėjau"
Gal kas ir matė...
Gal kažkas numatyta, nežinau...
Na pinigai sumokėti, jie gauti..koks skirtumas iš ko ir kaip smile
T
Tiske 8
2005-12-31 14:20 Tiske
Mums buhaltere grieztai liepe rashyti tevu pavardes ir gauti ju parashus, kadangi pats nepilnametis pajamu neturi - taigi ir uzh moksla susimoketi negali.
tralialia tralialia 1057
2005-12-31 20:57 tralialia
Manau, Jums reikėtų pasiskambinti į VMI, ten moterys tikrai suteiks norimą informaciją... smile
C
clemence 24
2006-07-18 11:07 clemence
gal kas žino kur rasti kvitų blankų apskaitos knygos pavyzdžių ?
Gita1 Gita1 8371
2006-07-18 11:15 Gita1
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui