Tax.lt narys zmogiux

Z
Tax.lt narys nuo
2005-06-20
zmogiux
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-06-26 20:27 Įvairūs » Kolegos, gal kam reikia papildomo darbelio? » #289705

svaigalas rašė: Yra papildomas darbelis Klaipėdoje smile
Reikia smile
Darbo vieta ne namuose, bet buhas nepririštas smile


Gal būtų galima sužinot daugiau apie tą darbelį? smile
2005-11-09 12:40 Darbo teisė » Padaugejo darbo funkciju - kaip visa tai apiformint? » #223600

Simpathy rašė: O ar galima nedidinti darbo valandu skaiciaus? Gal kas nors buvo susidure? Ar butinai reikia didint darbo valandu skaiciu?


Budavo panasiu atveju. Darbo valandu skaiciaus niekas nekeisdavo, o gen.dir. rasydavo isakyma "Del pareigu sugretinimo" pvz. "isakau DU skyriaus buhalterei A.A. laikinai eiti vyr.buhalteres pareigas nuo...iki..., ismokant (ar primokant) atlyginimu skirtuma".
Gal tiks ir sioj situacijoj?
2005-10-07 16:46 Blevyzgos » Tax.lt narių (ir ne tik) susitikimas Klaipėdoje » #213430

DaivaP rašė: Pasiketimų nėra?
Tvirtinam? smile
Vieta: Klaipėda, "Troba"
Laikas: 2005 m. spalio 7 d. 18:00
Dalyviai:
1. DaivaP (gali būti, kad bus viena)
2. NerinaZ (vilnietė, bet šiuo metu atostogauja Palangoje)
3. Nieko_sau (80%)":))
4. Vil4ionok (jei turės laiko)
5. Svaigalas (laukia nekantraudama ir tikrai bus)
6-8. Medinukas x3
9. Aradija
10. Ritu
11. Veren
12. Pupa (jeigu niekas nesutrukdys)
13. Subaru
14. Jofky (jei ras, kam išporceliuoti vaikus)
15. Zmogiux (žinos tik prieš valandą)

16-18 ViskasViename x3
19. Debija su klausimų sąrašu:)
20. Mantė



Suzinojau. Siandien 18 val. niekaip neiseis smile . Teks man laukti kito karto...tikiuosi toks bus smile.
Linkiu visiems smagiai praleisti vakara! smile
2005-10-06 13:26 Blevyzgos » Tax.lt narių (ir ne tik) susitikimas Klaipėdoje » #212721

ritu rašė: Tai , palaukit , ar as praziopsojau - kaip su tuo skiriamuoju zenklu smile smile



Tikrai, o kaip ten su tuo skiriamuoju zenklu?
2005-10-06 11:58 Blevyzgos » Tax.lt narių (ir ne tik) susitikimas Klaipėdoje » #212672

Medinukas rašė: Vieta: Klaipėda, "Troba"
Laikas: 2005 m. spalio 7 d. 18:00
Dalyviai:
1. DaivaP (gali būti, kad bus ne viena )
2. NerinaZ (vilnietė, bet šiuo metu atostogauja Palangoje)
3. Nieko_sau (80%)":))
4. Vil4ionok (jei turės laiko)
5. Svaigalas (laukia nekantraudama ir tikrai bus)
6-8. Medinukas x3
9. Aradija
10. Ritu
11. Veren
12. Pupa (jeigu niekas nesutrukdys)
13. Subaru
14. ?
15. ?

Dar kas nors?? Kitas susitikimas neaišku kada bus, orai gražūs dabar, po darbo pasivaikščioti iki TROBOS - vienas malonumas + keliolika naujų pažįstamų Jūsų laukia:).


Noreciau ir as prisijungti prie jusu kompanijos, jei priimsit. Ir Troba patogioj vietoj. Tik kad del to laiko zinosiu tik rytoj apie 17 val, taigi siandien nesu garantuota, kad rytoj vakare busiu Klaipedoj.
2005-07-29 15:31 Bendra » Darbo užmokestis » #193388

prosas rašė:

ritak rašė: Sveiki. Sakykit jei darbuotojui atlyginimas pervedamas į banką ant kortelės ar reikia duoti pasirašyti į atlyginimų mokėjimo žiniaraštį? Prašau atsakykit.


O už ką jis tau pasirašys, jei tu jam nieko nedavei?



Jei pervedė į kortelę, duoti pasirašyti tikrai nereikia, kartais net nėra kaip, pvz. įmonės buhalterija, kur tvarko DU reikalus yra Vilniuje, o tos pačios įmonės padalinių yra ir kituose miestuose, tai ką, visi darbuotojai turės reguliariai važinėti į Vilnių pasirašinėti? Vieną kartą darbuotojai parašo prašymus pervesti atlyginimą į kortelę ir viskas, jokių pasirašinėjimų daugiau nebereikia.
2005-07-29 14:40 Gyventojų pajamų mokestis » NPD » #193348

andrinx rašė: Kiekviena situacija yra individuali ir į kiekvieną situaciją vis atskirai reikia žiūrėti....
Užtenka gyvenamosios vietos deklaravimo, kad įrodyt, jog vienas augini vaikus? Nė velnio- gali būti deklaruotos skirtingos tėvų gyvenamosios vietos, bet jie susituokę- ir šiuo atveju VMI net minčių neturi apie tai, kad pripažinti kažkurį iš tėvų vienišu, o teoriškai galėtų smile .....
Vat ir dviprasmybės, vat ir bardakas smile .....Visur reikia žiūrėti iš skirtingų "kampų" (ir tai kartais nieko neįžiūrėsi).


Sutinku 100 proc. Kiekviena situacija yra individuali. Tiesiog grįžtu prie to, kad buhalteriai gali tik patarti darbuotojui, o atsakomybė lieka tam, kas rašo prašymą taikyti tokį tai tokį .
2005-07-29 14:19 Gyventojų pajamų mokestis » NPD » #193335

andrinx rašė: Šitoj situacijoj tėveliui sunkiau būtų įrodyti, kad augina (jei kam nors to įrodymo prireiktų- vienas iš variantų yra gyvenamosios vietos deklaravimas), o moteriškei, kaip sakiau, - jei ji vieniša, ji turi iš CMB gautą pažymą, jei neturi- nėra ir vieniša, tada jau turėtų būti teismo sprendimas, kad vaikas gyvena su ja.
Čia toks bardakas gaunasi, dviprasmybės kažkokios...



Pagal taikymo prasme.
2005-07-29 13:41 Gyventojų pajamų mokestis » NPD » #193307
Dėl kiekvieno jam reikėtų "prašyti" taikyti.
O dėl įrodymų kieno koks vaikas su kuo gyvena, tai jei nėra teismo sprendimo, pilnai užtenka gyvenamosios vietos deklaravimo pažymos.Toje pažymoje turi būti nurodyta, kad namo"X" bute "Y" gyvena pvz. mama, vaikas, dėdė, teta ir tt., bet nėra paminėtas, kad ten deklaruoja savo gyvenamają vietą vaiko tėvas. Tokios pažymos pilnai užtenka ne tik VMI, bet ir Vaikų teisių apsaugos tarnyboms,jei prireikia spręsti kokius nors kitus klausimus. Taigi jei darbuotojas pristato vaiko gimimo liudijimą ir tokią pažymą (žinoma, jei tik nėra priešingo teismo sprendimo), to pilnai užtenka iš jo priimti prašymą taikyti 335, nesigilinant ar vaiko tėvas/motina augina ar neaugina vaiko kartu.
2005-07-26 16:31 Darbo teisė » Reikia ĮVADINĖS priešgaisrinės instrukcijos (ne bendros) » #192257

majabite rašė:

ivadine instrukcija rasau visus is eiles. o darbo vietoje atskirai yra administracijai, atskirai darbininkams. kiekvienam objekte yra po zurnala. ir kai i objekta ateina dirbti naujas darbininkas, nesvarbu, kad pries menesi jam buvo pravestas instruktazas, jis vis tiek turi pasirasyti tam zurnale. tais reikalais turi rupintis statybos vadovas.



Niekas pas mus net nebuvo susimastęs, kad reikia pildyti kelis žurnalus skirtingiems statybų objektams. Darbų vadovas su vienu ir tuo pačiu žurnalu važinėja per tuos objektus ir surinkinėja parašus iš visų darbininkų. Tai kai taxe perskaičiau kaip kiti daro iš kart pagalvojau, kad gal pas mus daug kas ne taip daroma kaip turi būti. Ir su tuo "Įvadiniu instruktažu" gal rimtai reikia ir padaliniuose jį pildyti, gal neužtenka to, kad darbuotojas tik įsidarbindamas Vilniuje pasirašo ir viskas? Kai sužinos šefas, tai tikrai bus blogai, sakys o ką, jūs iki šiol nepildėte? Gal kam teko susidurti su panašia situacija?
2005-07-26 16:08 Darbo teisė » Reikia ĮVADINĖS priešgaisrinės instrukcijos (ne bendros) » #192249

Mergyte rašė: zmogiux,
Pala pala, na jeigu tu tik samdytas žmogiukas ir pinigai įmonėje iš gausybės rago pilasi arba daug sudėtingų profesijų, nesakysiu, kad pasikankinus galima pačiam viską padaryti...
Bet pabandyti galima. uk viskas nuo įmonės vidaus darbo taisyklių, darbuotojų saugos instrukcijų ir priešgaisrinės, saugos pasas, įmonės rizikos vertinimas tikrai kainuos daugiau. Mes daug ką patys darėme, rinkau informaciją įstatymuose, internete, kai ką (Pvz. rizikos vertinimą) užsakėme, bet ne Sabelijoje aišku. mūsų įmonė gamybinė, todėl ir atsakomybė gana didelė, o šiaip po truputį po truputį, forumus paskaitaliojant, informaciją parsisiunčiant ir pasikoreguojant, forumiečių paklausiant daug ką padarysit patys.
P.s. Higienos centre Darbuotojų kontingento patvirtinimo pažyma - labai paprastai gaunama, o priešgaisrines instrukcijas geriau palaukti kol gaisrininkas pats ateis su patikrinimu ir tuomet duoti pasirašyti (tik reikia turėti atspauzdintas su atitinkamų įmonės atstovų parašais. Dar reikia VDI PRANEŠIMO APIE ĮMONĖS DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS TARNYBOS STEIGIMĄ. O pagrinde visą kitką tvirtinate įmonės viduje. Klauskite, padėsime, tik jei nuspręsite patys padirbėti paskaitykite forumus Taxe - labai daug medžiagos yra.


Ačiū už pagalbą. Mes beveik viską turime pasidarę, su visom "instancijom" reikalus tvarko mūsų centras Vilniuje, o mes tik padalinys. Turim (tikiuosi) visas instrukcijas ir instruktavimų registravimuo žurnalus, tik gal ne viską žinom kaip ir ką pildyti smile . Teoriškai galėtume visko išsiklausinėti mūsų vilniečio darbų saugos specialisto, tik kad labai jau piktas dėdė jis smile ir šefas geriau kad nesužinotų smile , kad padalinyje nėr tvarkos. Tai norisi pirma savarankiškai tvarką padaryti, kad šefas neturėtų prie ko prisikabinti, kad žioplais nelaikytų, o būtume labai kvalifikuoti "buhalteriai-gaisrininkai-statybininkai" smile . Už tai labai apsidžiaugiau radus nagrinėjamą aktualią temą.
2005-07-26 11:56 Darbo teisė » Reikia ĮVADINĖS priešgaisrinės instrukcijos (ne bendros) » #192125

majabite rašė: [quote="meskiukas11

Kas žino kaip turėtų būti statybos įmonėje - ar į minėtuosius žurnalus statybininkai ir administracijos darbuotojai turi rašytis į tą patį žurnalą ar reikia atskirus statybininkams ir atskirus admin.darbuotojams? Aš bandau spėti, kad į "Įvadinį..." gali rašytis visi iš eilės, t.y. pagal įsidarbinimo datą, nesvarbu ar jo darbo vieta ofise ar statybos objekte, o vat su tuo "...darbo vietoje registravimo" žurnalu kaip turi būti? Gal jie turi būti atskiri , vienas -ofiso darbuotojams ir kitas - statybininkams? Kaip jūs manot?


ivadine instrukcija rasau visus is eiles. o darbo vietoje atskirai yra administracijai, atskirai darbininkams. kiekvienam objekte yra po zurnala. ir kai i objekta ateina dirbti naujas darbininkas, nesvarbu, kad pries menesi jam buvo pravestas instruktazas, jis vis tiek turi pasirasyti tam zurnale. tais reikalais turi rupintis statybos vadovas.[/quote]



Labai džiaugiuosi radusi tiek daug naudingos informacijos taxe įvairiausiais klausimais. Žiūriu, daugeliui buhalterių aktualūs gaisrininkų reikalai. Prisidedu prie jūsų, buhalteriai-gaisrininkai, ir noriu paklausti daugiau patyrusių kokie ir kur turėtų būti žurnalai įmonės padalinyje, jei firmos centrinis ofisas yra Vilniuje, o padalinių yra kituose miestuose. Šiuo atveju visi darbuotojai darbinasi Vilniuje ir ten iš karto pasirašo į įvadinį žurnalą, o padaliniuose, pvz Kauno, Klaipėdos ir t.t. rašosi tik į "...darbo vietoje registravimo" žurnalus. O ar neturi būti ir padaliniuose kokių nors "Įvadinių ... žurnalų"? Kas žinot, patarkit.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui