Tax.lt narys Ciccio

C
Tax.lt narys nuo
2005-11-16
Ciccio
forume parašė 31 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-01-06 12:03 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #739089

mariska rašė: Įsiterpsiu, man tai klausymas, kaip VMI įrodys, kad aš turiu galimybe naudotis auto savo reikmėms.

Pagal LR Konstitucija

31 straipsnis
Asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Vien faktas, kad galiu nusikalsti, dar nereiškia, kad nusikaltau. Vien faktas, kad galiu naudotis, dar nereiškia, kad naudojuosi. Man ta tvarka realiai labai jau prieštarauja konstitucijai, kai viskas skaičiuojama ne nuo fakto, o nuo oro.


Ya, right, lyg konstitucija musuose dar kazkas vadovaujasi. Juk PVM nuo lengvuju masinu irgi negrazinamas imonei, todel, kad neva naudosies asmeniniais tikslais. O jei vel apmokestina, tai kaip cia iseina - 2 kartus uz ta pati?
2010-01-06 12:01 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #739086
Pradejau truputi abejoti, gal as VMI konsultanta ne taip supratau, gal rinkos vertes procentas jau apima visas kitas sanaudas... kazkaip man atrodo, kad daug paprasciau bus uzdrausti darbuotojams naudoti imones masinas asmeniniams tikslams, negu gilintis i visus niuansus.
2010-01-06 11:15 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #739060
Na samones-nesamones, bet:
Teisės aktai numato galimybę pajamų natūra davėjui ir gavėjui abipusiu sutarimu pasirinkti gautos naudos įvertinimo būdą: gautą naudą vertinti automobilio nuomos tikrąja rinkos kaina (tuomet apskaičiuojant pajamas natūra, turi būti įvertinama turto naudojimo asmeniniams tikslams apimtis) arba automobilio tikrosios rinkos kainos procentine dalimi – 0, 75 proc. (tuomet nereikia nustatyti, kiek faktiškai gyventojas naudojasi automobiliu asmeniniams tikslams, taikomas nustatytas fiksuotas dydis). VMI atkreipia dėmesį, kad taikant bet kurį iš nustatytų vertinimo būdų, nustatytas naudos apskaičiavimo dydis apima automobilio eksploatavimo išlaidas, plovimą, remontą, draudimą ir pan., išskyrus asmeniniams poreikiams naudojamus degalus.
2010-01-06 11:02 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #739048
Bandysiu paaiksinti kai kuriuos dalykus, taip kaip man aiskino VMI:
1) Klausimas ar 0,75 proc. nuo automobilio vertes yra netto ar brutto - atsakymas, brutto, nes tarkime 225 lt (masinos verte 30 000) yra baze nuo kurios jus skaiciuojate mokescius, o ne ta suma, kuri lieka atskaiciavus mokescius.
2) Nepamirskite, kad mokestine baze yra ne 225 lt, o taip pat ir draudimai, plovimai, langu skystis ir pan. Nepaisant to, koki skaiciavimo buda pasirinkote. Taigi realiai nustatyti mokestine baze reikia imti 0,0075 ne nuo 30 000, o dar 0,0075 kas menesi nuo draudimo ir kitu eksploataciniu islaidu, jei ju ta menesi buvo.
2008-10-13 13:23 Įvairūs » tachografai » #568172
Tachografo kortele - tai tokia apvali popierine plokstele dedama i masina (paprastai sunkvezimi) - joje matyt, kiek sunkvezimis vaziavo, kiek ilsejosi, kokiu greiciu vaziavo ir pan. Pasiskambinkite i sunkvezimiu servisa - ten turbut zinos, kur ju pirkti - o gal yra ir degalinese, tiksliai nepasakysiu smile
2008-10-13 11:13 Darbo teisė » Ar gali direktorius UAB gali būti ir direktoriumi ir buhalteriu » #568117
Ar gali UAB direktorius ir buhalteriu nurodo buhalterines apskaitos istatymas - anot jo - negali. Bent jau k(aip auksciau buvo mineta) - nors uz simboline suma, kad ir simbolinis, bet buhalteris turi buti. Bet trubut, niekas labai jau nesiknaisios, jei pirma menesi uz buhalteri pabus ir direktroius - negi del to, jog nerandi buhalterio stabdysi imones veikla.
2008-10-13 10:05 Darbo teisė » Atleidimas iš darbo (teisingas dokumentų iforminimas) » #568080

manila rašė: Sveiki, turiu toki klausimuka:
darbuotojas dar nera isdirbes triju menesiu, tiesioginis vadovas nusprende, kad jis nesusitvarko su savo darbu, nuolat veluoja ar is vis neatvyksta i darba, todel jis buvo 10. 09 ispetas, kad siandien spalio 13 bus atleistas, ispejimas buvo rastiskas, po kuriuo darbuotojas pasirase. kadangi darbuotojas neatsakingas, neatvykdavo i darba, todel is karto jis pasirase ir po 10.13 isakymu del atleidimo bei darbo sutartyje. penktadieni jis buvo atejes ir pasake, kad vaziuos i poliklinika del nedarbingumo, nes atseit blogai jauciasi, papsem kad paskambintu ir pranetu, jei bus nedarbingumas jam, nes atleist juk negalime tuo metu. jis nepaskambino, nieko nezinome dabar ar jis serga ar ne smile smile ar galime ji atleisti siandien, o uz ana savaite zymet pravaikstas, o siandien pazymet, kad buvo atejes valandai i darba, pasirase po isakymu bei darbo sutartyje, o apie turima ar neturima nedarbinguma nieko nepasake smile ar tai bus teisinga, ar niekas prie to neprikibs, kad nesiaiskinam ar turi nedarbinguma smile smile
prasau padekite smile

O tai to darbuotojo telefono neturite - paskambinkite ir bus aisku - turi jis biuleteni ar ne. Jei neprisiskambinate - forminkite atleidima, pazymekite tabelyje, kad buvo vienai valandai atejes pasirasyt ir dar papildomai koki tarnybini rastelioka parasykite, kur butu visa situacija isdestyta ir pasirase kokie 3 darbuotojai. Galite dar i kokia VDI paskambinti - pasiklausti, ka ten pasakys, ar i SODRA.
2008-10-13 09:56 Bendra » Įsakymai » #568075

jonux rašė: Kuo skiriasi potvarkis nuo įsakymo ? Kaip ir kur potvarkiai registruojami ? smile

Beveik niekuo - pati rastvedyba ju atskirai neisskiria, o tekstas beveik tiutelka v tiutelku tas pats. Galima drasiai registruoti kaip ir tuos pacius isakymus. Tik turetu islikti skirstymas pagal ju naudojimo sriti (personalas, veikla, atostogos ir pan.).
2008-10-10 16:45 Mokslas » Buhalteriniai kursai » #567753

vovere rašė: Nedirbu sio darbo, bet direktorius reikalauja kaip is buhalteres - tai atostoginiu skaiciavimas, tai mokesciu, tai apie leidziamus ir neleidziamus atskaitymus ir visa kita.
Todel ir tenka dometis :) ir taip, neatmetu galimybes ateityje dirbti buhaltere.
O, kad igysiu praktikos zadejo patys Countline :)


o ka tuo metu veikia buhalteris, jei jusu tokiu dalyku klausineja?[/quote]
Buhalteris pas mus "ateinantis" ir ne visuomet jam pavyksta prisiskambint, kai atsakymo reikia greitai.
2008-10-10 15:29 Mokslas » Buhalteriniai kursai » #567721

vovere rašė:

Ciccio rašė:
Nesu buhaltere, niekada nedirbau sio darbo, taciau domiuosiu buhalterija


o kam dometis, jei nedirbate sio darbo? ar dar tik ruosiates dirbti? tai tada kaip kolega sake darbas darbas ir dar karta darbas ir dar tax.lt smile


Nedirbu sio darbo, bet direktorius reikalauja kaip is buhalteres - tai atostoginiu skaiciavimas, tai mokesciu, tai apie leidziamus ir neleidziamus atskaitymus ir visa kita.
Todel ir tenka dometis :) ir taip, neatmetu galimybes ateityje dirbti buhaltere.
O, kad igysiu praktikos zadejo patys Countline :)
2008-10-10 13:51 Darbo teisė » Tabelio žymėjimas » #567659
Zymekite ND ir rasykite isakyma, kad del darbo komandiruotes darbovieteje "X" darbovietes "Y" darbuotuojui leidziama neatvykti i darba nuo tada iki tada. Supazindinat darbuotoja pasirasytinai. Kitokiu dokumentu nelabai ir gali but, juk neprasysite is zmogaus kitos darbovietes isakymo del komandiruotes, na nebent galite paprasyti pazymos, kad taip, tuo laikotarpiu jis komandiruojamas.
2008-10-10 13:35 Bendra » Sutartis » #567643
Del tu isakymu ir sprendimu...galima pasirasyti, labai nepakenks, bet gal vistik tokiu atveju reiketu dar pasikonsultuoti su notaru ir notariskai tuos dokumentus patvirtinti. Nezinau tiksliai - kokios ten proceduros ir pan., bet paprasto isakymo ar akc.sprendimo nemanau, kad pakaks apsidrausti - juk juos galima parasyti ir atbuline data.
2008-10-10 13:29 Mokslas » Buhalteriniai kursai » #567636
Esu siek tiek nusivylusi "Mokesciu srauto" (Countline) organizuojamais kursais - gal net ne paciais kursais, kiek paciu Countline.
Nesu buhaltere, niekada nedirbau sio darbo, taciau domiuosiu buhalterija - pries pasirinkdama siuos kursus skambinau jiems, net buvau asmeniskai nuejusi. Kalbejau, klausinejau ar tai nebus kursai visiskiems pradinukams, nes teorine puseje as gan neblogai pasikausciusi, truksta tik praktikos. Mane uztikrino, kad ne, tai nebus lengvi kursai visiskiems pradinukams. Ka gi...dabar sedziu ir nosi krapstau, kadangi grupeje beveik visi pradinukai. Tempas letas, uzdaviniai nesudetingi smile
Na, nezinau, gal veliau bus kazkas naudingesnio, kai pradesim skaiciuot DU ir mokescius.
2008-10-09 10:56 Bendra » Sutartis » #567152

minora rašė:

Ciccio rašė: Sukonkretink, kokia tai paslauga? smile
Tai būtų viešųjų ryšių ir komunikacijos veikla.Suprantant,šis žmogus labai reikalingas,netoli pensija,bijo susigadint vidurkį,o jam mokėt po 5000 negalim,nes neverta,tad jis sutiktų dirbti tik individualiai.

Na, mano kuklia nuomone, galima siuo atveju autorine sutartis, kurioje vykdytojas isipareigoja ivykdyti "viesuju rysiu kampanija" arba "reklamos projekta". Tai butu vienkartinis projektas, tiesiog jam ivykdyti prireiktu ilgesnio laiko. Taciau tokiu atveju sutartyje reiketu aiskiai detalizuoti projekta, kad matytusi, jog jis tikrai vienkartinis.
2008-10-08 13:21 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #566814
Na, kaip suprantu jusu imone ne biudzetine? Taigi rasant si rasta galima grieztai nesivadovauti ivairiomis taisyklemis.
Galite pradziai susidaryti turini:
1. Bendrosios nuostatos: imones veiklos aprasymas, imones adresas, juridinis statusas, imones vadovas, kokiais istatymais imone savo veikloje vadovaujasi (AB istatymais, Darbo kodeksu ir pan.), koks vaidmuo skirtas imones akcininkams ir pan.
2. Imones struktura: padaliniai, kokie darbuotojai padalinius sudaro, kokios tu darbuotoju funkcijos, darbo organizavimas padaliniuose, kas kam pavaldus.

Galbut pades si nuoroda:
www.plunge.lt/EasyAdmin/sys/files/Administra...
2008-10-07 10:31 Įvairūs » Darbuotojo atleidimas » #566315

Rainis rašė:

laura9 rašė: Darbuotoja atostogų metu parašė prašymą atleisti iš darbo kitą po atostogų dieną. Tačiau tą dieną ji tik atėjo pasirašyti popierių, nes jau pradėjo dirbti kitame darbe. Atlyginimo už tą dieną aš jai neskaičiuoju, vadinasi, ir Sodrai turiu pateikti 12-SD? Bet kokį tada rašyti pranešimo pateikimo priežasties kodą? smile
Padėkite atsipainioti...

Tą dieną turite rodyti kaip darbo dieną (atleidimo iš darbo diena yra darbo diena). "Kaprizų" rodyti nepatarčiau, nes patikrinimo metu nukentėsite labiau (bus priskaičiuotas DU, delspinigiai, bauda).
Kodą forma 12-SD rašo automatiškai, priežastis- atleidimas.


Hmmmm...nebus painiavos, jei ta pacia diena ji dirbs dviejuose darbuose? Ar nebutu paprasciau tiesiog prasyma pataisyti ir paskutine atostogu diena uzskaityti kaip paskutine darbo diena?
2008-10-07 10:25 Bendra » Įsakymai » #566309

Amanda rašė:

dangx rašė: gal kas turit įsakymą kai skiriama premija, ar būtina nurodyti už ką skiriama


Būtina: pvz. už greitą, kokybišką ir labai gerą darbą


Dristu priestarauti - tai yra imones vidaus reikalas uz ka skiriama premija - tai juk gali buti ir skatinamoji premija smile, isakymu butina pagristi tik pati buhalterini ivyki.
2008-10-07 10:23 Bendra » Įsakymai » #566306
Nebutina nurodyti uz ka skiriama premija, bet visuomet galima skirti premija "uz gerus darbo rezultatus" smile
Isakymas skambetu taip:
I s a k a u 2008 m. spalio men. 7 d. <pareigos> <vardas pavarde> skirti vienkartine premija - xxx Lt. 00 ct.
P a v e d u buhalterei <vardas pavarde> premija auksciau paminetam darbuotojui ismoketi kartu su spalio men. atlyginimu (arba rugsejo, cia jau kaip patogiau).
2008-10-06 22:39 Bendra » Darbo sutartis » #566231
Vien is tingejimo tavrkyt popierizma - sutikciau smile smile
2008-10-06 22:34 Bendra » Pirkimas is fizinio asmens » #566229
Sudaroma pirkimo pardavimo sutartis ir suma nevirsyjanti 7680 lt GMP neapmokestinama.
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...

Kitu atveju sumai virsyjant 7680 15 proc. apmokestinamas tik skirtumas.
2008-10-06 22:11 Bendra » Darbo sutartis » #566223

Gita1 rašė: pas mus yra 6 darbo dienų savaitė šeimos gydytojai -direktorei, kurią šitas žmogus pavaduoja.

O pavaduoti direktore gali tik naujai priimamas zmogus? Jei reikia tik direktoriaus pavadavimo, gal uztektu tik isakymo, kad direktorei atostogaujant toks ir toks darbuotojas skiriamas laikinai eiti direktoriaus pareigas?
2008-10-06 22:05 Bendra » Sutartis » #566222
Sukonkretink, kokia tai paslauga? smile
2008-10-06 15:07 Bendra » Sutartis » #566121
Upsi ne visai ta prisegiau smile
Sita atrodo labiau tinka.
2008-10-06 15:02 Bendra » Sutartis » #566110
Na, radau konfidencialumo sutarties sabloneli
2008-10-06 14:56 Bendra » Sutartis » #566105
Mano kuklia nuomone, reikia iskart paduoti pareiskima i patentu biura, o su gamybine imone sudaryti konfidencialumo sutarti.
verslas.banga.lt/lt/leidinys.NextPage.12/41c1a1b99ec6f.1
Taip apsidraustumete dvigubai - patentu biure butu jusu pareiskimas pirmas su visais breziniais, o konfidencialumo sutartis bent jau butu teisinis pretekstas reikalauti kompensacijos, jei staiga sumanytu pavogti ideja.
2008-10-06 13:19 PVM » Kuro čekiukai » #566037
Mano kuklia nuomone - traukti i apskaita galima, bet pildydamas keliones lapa direktorius turetu nurodyti, kad sekmadieni vazinejo i kauna. Ramybes delei galima ir komandiruote suforminti, bet siaip nebutina, nes direktoriai pagal defaulta priskiriami tiems darbuotojams, kuriu darbo laikas nera grieztai reglamentuojamas. O ar imone turi/neturi kokiu reikalu su Kaunu, tai ne VMI reikalas :) Pas mus grieztai visiems (net ir direktoriui) prisakyta, kad kura piltis tik darbo dienomis ir jei nera komandiruotes - tik Vilniuje (kad butu paprasciau gyvent) smile
2008-10-04 22:14 Bendra » Įsakymai » #565820
Kaip ir bet koks kitas isakymas smile
Isakau nuo xxxx-xx-xx atsakingu uz imones "Tralialia" kasa skirti imones vadova Varduka Pavarduka.

Kadangi vadovas pats ta isakyma ir pasiraso, tiesiog jam nebutina pasirasytinai su juo susipazinti - kitu atveju, jei paskiriamas ne vadovas, o kitas darbuotojas reiketu pasirasytinai supazindinti.
2008-10-04 22:06 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #565819
Dekoju uz atsakyma.
Apskaita emiau dometis, nes darbe aplinkybes susikloste tam palankios. Be to, musu buhalterija sedi atskirai nuo pagrindinio ofiso, todel, i "karstus" buhalterinius klausimus, kai kada tenka atsakineti ir man. Be to, visa gyvenima nedirbsiu biuro administratore - dabar lankau buhalterinius kursus.
As taip pat manau, kad nusizengia, taciau jie dievagojasi, kad taip galima, kad VMI juos jau tikrino ir nieko del to nesake. Ir ka daryt? Kas manimi patikes, kad siaip jau reiketu itraukti transportavimo ir muitu islaidas i savikaina? :)
2008-10-04 19:33 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #565774
Ech...matyt teks laukti pirmadienio smile
2008-10-04 16:58 Bendra » Įsakymai » #565764
Logiskiausia butu sudaryti telefono numerio perleidimo arba panaudos sutarti, jei numeris planuojamas naudoti ilga laika (o kada perrasys telefona "ant imones" - neaisku). Jei tai tik vienkartinis panaudojimas - uztektu ir isakymo - remdamasi tuo, kad telefono numeris Nr. xxxxxxxxxx priklausantis pagal sutarti Nr. XXX Varduciui Pavarduciui, buvau naudojamas imones reikmems nuo xxxx-xx-xx iki xxxx-xx-xx, isakau apmoketi UAB "Tralialia" mobiliojo rysio paslaugu saskaita Nr. xxxxx.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui