Tax.lt narys algavokelyje

A
Tax.lt narys nuo
2010-08-25
algavokelyje
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-05-12 12:48 Darbo teisė » Išeinu iš darbo savo noru per bandomąjį laikotarpį » #1153866
Noriu pasidalinti realia patirtimi sia tema. Apacioje prirasyta daug bet teoriskai.
1. Jei darbo sutartyje neparasyta kokiu tikslu yra isbandymo laikotarpis, tada per 3 d.d. nuo pareiskimo parasymo dienos., bet tai nebutinai, jog turi sedeti visas dienas -praktiskai atleidziama anksciau ,nes darbdavys supranta, kad po pareiskimo parasymo, darbuotojas jau gerai nedirbs, tai kam moketi pinigus.
2. Jei darbo sutartyje parasyta, kad isbandymo laikotarpis skiriamas isbandyti ar darbuotojas tinka sulygtam darbui - tada darbuotojas iseina per 14 d.d.;
3. Jei parasyta, kad isbandymo laikotarpis , per kuri darbuotojas patikrina, ar jam tinka darbas - nors to niekada nere dar buve- tada per 3 d.d.
4. noriu pakomentuoti , zemiau rasiusios komentatores zodzius, jog atidirbimo laika gali praatostogauti ar prasirgti. Tiesa, niekur tai neparasyta, bet darbo inpsekcija komentuoja tai sekanciai - nei sirgti nei atostogauti, jei tai nesutarta su darbdaviu negali, nes tas atidirbimo laikotarpis yra skirtas tam, kad darbdavys susirastu nauja darbuotoja ir kad darbas, butu atliktas. todel ispejus darbdavi ar pries 3 d.d. ar pries 14 d.d., jas reikes dirbti , nebent susitarsite kitaip.
5. isejus is darbo priklauso atlyginimas uz dirbta laika bei kompensacija uz nepanaudotas atostogas.
6. darbo sutartis, gali buti nutraukta ispejus darbdavi apie jos nutraukima ir daugiau nebeateinant i darba. t.y. neatidirbus jokiu 3 d.d. ir 14 d.d.,ir kas tada? darbdavys turi teise surasyti pravaikstas ir atleisti uz siurkstu darbo drausmes pazeidima - pravaikstas. bet kas is to? ir nieko. jei darbuotojas neis i darbo birza pasalpu - tada nusispjaut, niekas apie tai ir nesuzinos, nes nebera jokiu darbo knygeliu ir nebera kur irasyti, rasomas str. sodros pranesime , 2 sd, taciau tik tam, kad darbo birza nemoketu pasalpos ir viskas.nazinoma, jau negalesite pasakyti apie buvusi darbdavi jog pas ji dirbote :) tai reiskia- jei tu susiradai nauja darba, gali rasyti ar nerasyti pareiskimo, isejai ir nebeatejai daugiau ir adjos, ypac jei darbdavys yra nevertas,kad jam padarytum gera - na pvz, jei jus isnaudojo, nemokejo atlyginimo , apgaudinejo, tai ar verta daryti jam gera? tai jau jums spresti.
as pvz, is blogu darbdaviu tik taip ir iseinu ir nieko - jokiu pravaikstu, paskambineja talefonu, kurio nekeli ir psio.
taip, kad zmogeliai, nusipurtykit vergijos pancius ir tapkite laisvi.tegu geriau darbdaviai ziuri saves, kaip,atsiskaityti su atleidziamu darbuotoju laiku.
beje, del atsiskaitymo, privalo atsiskaityti ta pacia diena, taciau delspinigiai pradedami skaiciuti tik nuo 7 dienos :) kaip jums.ir jei nepaprasai rastu, taipog gali veluoti,nepamenu koks DK str. bet jei visa tai atlieki, tada paduodi i teisma, ir po menesio teismas patenkina tavo prasyma, plius priteisia uz kiekviena uzdelsta diena vidutini darbo uzmokesti, delspinigiai nesvarbus nes jie labai mazi 0.02 proc. bet vat vidutinis darbo uzmokestis, tai gerai gaunasi. taip kad, nebijokit, skambinkit i darbo inspekcija konsultaciju. ir statykit jus tuos ozius i vieta. sekmes smile




aleforyou rašė:
Sveiki,

Turiu neterminuota sutarti ir isbandomaji laikotarpi 3men. ,atidirbau 1.5men alga minimumas, ir noriu iseiti is darbo, per kiek dienu turiu ispeti del atleidimo ir ar reikia atidirbti 14d.d. ar priklauso kokios iseitines ar nepanaudotu atostogu kompensacijos? Esu bukas sitais klausimais. Aciu!

2010-08-25 11:56 Bendra » Tarptautiniai apskaitos standartai » #844239
Išieškojau visą forumą, bet tokios temos neradau, o gal nepatogus naudojimasis forumu?

Gal kas žinote, kur galima rasti Tarptautinius apskaitos standartus, išverstus į lietuvių kalbą?
Dėkui
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui