ERPO

2010-07-19 23:13 mindaugasg
Gavau komanda is buhalterijos panarstyti ta jusu erpo. Prie demo serverio prisijungiau, bet noriu pabandyti nuo nulio viska pradeti, isikelti pradinius likucius ir t.t. Nuo ko pradeti?
2010-07-20 11:38 gytisgurklys 2011-09-11 06-53

mindaugasg rašė: Gavau komanda is buhalterijos panarstyti ta jusu erpo. Prie demo serverio prisijungiau, bet noriu pabandyti nuo nulio viska pradeti, isikelti pradinius likucius ir t.t. Nuo ko pradeti?


Pradėkite nuo administratoriaus vardo ir slaptažodžio pakeitimo smile Sistemos modulyje susiraskite vartotoją "admin" ir pakeiskite vartotojo kodą į ką nors kitą. Ten pat galima pakeisti ir slaptažodį.

Toliau - visų modulių nustatymai. Realiai vienintelis privalomas nustatymas, kad pradėtų veikti yra vadinamoji bazinė apskaitos valiuta. Lietuvos atveju tai litai, žinoma. Kadangi komandą davė buhalterija, reikia manyti, kad norės naudoti ir DK modulį. Todėl būtina nustatyti datą nuo kada iš ūkinių operacijų bus pradėtos kurti vadinamosios DK operacijos (kontuotės).

Patogumo dėlei reikėtų aprašyti visų ūkinių operacijų numeravimo taisykles. Jos aprašomos Sistemos modulio nustatyme "Operacijų numeravimas" arba kiekvieno modulio atitinkamame nustatyme. To nepadarius, reikės kiekvienos operacijos numerį įrašyti ranka.

Toliau einant einant per nustatymus atsiras poreikis užpildyti kai kuriuos žinynus. Tai pakeliui tai ir darykite. Labai greitai atsiras poreikis susivesti sąskaitų planą. Būtinas sąskaitas galite susivesti "ore", t.y. kai atsiranda poreikis. Šiuo metu testuojamas sąskaitų plano importo funkcionalumas. Manau, kad kitoje versijoje jau bus. Sekite spaudą smile . Lengviau tai padaryti užsiprenumeravus mūsų Erpo naujienlaiškį www.piramide.lt/user/register"> www.piramide.lt/user/register.

Jeigu bus kas nors neaišku, rašykite.
2010-07-20 17:55 mindaugasg
O kaip ten su ukiniais metais? Ar reikia butinai juos ivesti? Matau yra ukiniai metai, apskaitos periodai.
2010-07-21 10:26 mindaugasg
Susitvarkiau nustatymus, kas toliau? Kaip susivesti pradinius likucius? Ar numatytu saskaitu nustatyme visos saskaitos turi būti nurodytos?
2010-07-22 10:47 gytisgurklys 2011-09-11 06-53

mindaugasg rašė: O kaip ten su ukiniais metais? Ar reikia butinai juos ivesti? Matau yra ukiniai metai, apskaitos periodai.


Jeigu norite naudoti buhalterinės apskaitos funkcionalumą nurodyti ūkinius metus būtina. Apskaitos periodai suskirsto ūkinius metus į atskirus periodus. Jeigu ūkiniai metai yra 12 mėn. trukmės (nebūtinai sutampa su kalendoriniais), Erpo sistema automatiškai gali sugeneruoti 12 vieno mėnesio trukmės apskaitos periodų. Jeigu ūkiniai metai yra ilgesni ar trumpesni nei 12 mėnesių, apskaitos periodus reikėtų susivesti pačiam.

Jeigu ūkiniai metai ar kuris nors apskaitos periodas uždarytas, sistema neleis jokių operacijų į tuos metus ar periodą.

Beje, ūkinių metų uždarymas sistemoje nebūtinas. Kiekvienų ūkinių metų pradžioje pelno/nuostolių buhalterinių sąskaitų balansai pradedami nuo nulio. Bet praėjusių laikotarpių p/n ataskaita galima daryti, sąskaitų apyvartos ir balansai sistemoje išsaugomi.
2010-07-22 11:03 gytisgurklys 2011-09-11 06-53

mindaugasg rašė: Susitvarkiau nustatymus, kas toliau? Kaip susivesti pradinius likucius? Ar numatytu saskaitu nustatyme visos saskaitos turi būti nurodytos?


Pradiniai likučiai yra pradinis balansas ir analitika, t.y. klientų skolos, skolos tiekėjams, avansai tiekėjamas ir klientų avansai, atsargų likučiai, atskaitingi asmenys, ilg.turtas, mūsų sistemoje tai turi būti ir pinigų sąskaitų likučiai (kasos ir bankai), taip pat galima turėti mokėtinų ir gautinų sumų pagal užsakymus(ne faktūras) likučius.

Buhalterinis balansas įvedamas DK modulio pradinių likučių nustatymuose. Galima daryti daug įrašų, kurie nebūtinai turi balansuotis, t.y. pradinis likutis gali ir nesibalansuoti, kol nėra patvirtinto pradinio balanso. Sistema to nekontroliuoja, kaip kad kitose sistemos vietose. Tai paliekama buhalterio atsakomybei.

Klientų skolos ir skolos tiekėjams įvedamos kaip pardavimų ir pirkimų faktūros. Svarbu, kad jų data būtų iki DK įrašų kūrimo pradžios datos. Šiuo metu programuojamas importas iš Excel failų, kad nereikėtų visko vesti ranka. Rugpjūčio mėnesį jau bus galima naudoti.

Avansai įvedami per įplaukas ir mokėjimus.

Atsargų likučiai suvedami per pajamavimus Atsargų modulyje. Pradinių atsargų likučių importas iš Excel failų jau padarytas, galima naudoti.

Ilg. turtas mūsų sistemoje yra ta pati prekė, tik "mokanti" nusidėvėti. Tiesiog pajamuojate ilg.turtą į ilg.turto sandėlį ar sandėlius ir sistema automatiškai sugeneruoja turto korteles.
Toliau reikia nustatyti pradinį nusidėvėjimą, nusidėvėjimo grupes ir t.t. Kol kas tai rankinis darbas.

Pradiniai pinigų sąskaitų likučiai įvedami Banko.kasos modulyje. Erpo palaiko daugiavaliutes sąskaitas, t.y. viena sąskaita gali turėti likučius skirtingomis valiutomis. Kiekvieną valiutą reikai įvesti kaip pradinę įplauką atskirai.

Partnerių (klientų, tiekėjų) bei prekių sąrašus (korteles) galima importuoti iš Excel failo.

Pradžiai pakaks, darbuokitės.
2010-08-16 14:24 kodelciukas
Sveiki,
Pabandziau importuoti banko israsa is Danske banko - acc tipo faila, bet programa isdave klaida del failos strukturos. Ar tai del to, kad SEB ir Danske banko israsu struktura skyriasi?
2010-08-17 11:39 gytisgurklys 2011-09-11 06-54

kodelciukas rašė: Sveiki,
Pabandziau importuoti banko israsa is Danske banko - acc tipo faila, bet programa isdave klaida del failos strukturos. Ar tai del to, kad SEB ir Danske banko israsu struktura skyriasi?


Banko išrašas turi būti LITAS-ESIS formato. Teoriškai turėtų veikti, o praktiškai reikia bandyti. Su Danske banko išrašu netestavome.
E
Ernikas 7
2010-09-06 20:15 Ernikas
Bandant importuoti banko išrašą iš SEB, kurie deklaruoja, kad jis yra LITAS-ESIS formatu gaunamas pranešimas, kad failo struktūra netinkama.

Kada galima tikėtis atsakymo šiuo klausimu?
G
gytisg 59
2010-09-29 15:15 gytisg 2011-09-11 06-58

Ernikas rašė: Bandant importuoti banko išrašą iš SEB, kurie deklaruoja, kad jis yra LITAS-ESIS formatu gaunamas pranešimas, kad failo struktūra netinkama.

Kada galima tikėtis atsakymo šiuo klausimu?


Nuo kurio pradėti - Danske ar SEB? Atsiųskite failą, kurį importuojate adresu gytis at piramide.lt.

Planuojame, kad versija su dar vieno bankopalaikymu bus išleista spalio mėnesio pabaigoje.
G
gytisg 59
2010-11-03 13:33 gytisg 2011-09-11 07-01

Ernikas rašė: Bandant importuoti banko išrašą iš SEB, kurie deklaruoja, kad jis yra LITAS-ESIS formatu gaunamas pranešimas, kad failo struktūra netinkama.
Kada galima tikėtis atsakymo šiuo klausimu?


Versija su veikiančiu SEB išrašo importu jau išleista. Galite pasiimti iš FTP serverio.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui