Nežinau kaip grįžti į darbą?

2010-11-14 10:44 gaisrininke
Sveiki, pas mane situacija tokia: Dirbau vienoje didelės įmonės filiale, sudaryta neterminuota darbo sutartis. Pastojau, paskui dekretinės ir vaiko priežiūros atostogos. Nepraėjus nei metams po vaikučio gimimo man buvo nutrauktas mokėjimas už vaiką, nes sodros skyriuje sužinojau, kad esu atleista (be mano žinios) ir kitą dieną priimta vėl į darbą ( ir vėl be mano žinios) . Įrodžiau , kad nedirbu, o auginu vaikutį, toliau pratestas mokėjimas. Buvusios bendradarbės su manimi nesikalba ir žinau, kad dirba jau kitam žmogui, ir visiškai kitai įstaigai. Gruodžio 20 jau turiu sėdėti savo darbo vietoje, bet tik nežinau kur? Nes ten dabar jau visai kita įmonė. Ėjau į darbo inspekciją ten man patarė prieš 14 darbo dienų parašyti prašymą, kad grįžtu į darbą. Ir pasakė, kad iki trejų metų manęs atleisti neturi teisės, o jei nepasiūlys man darbo vietos turės mokėti už prastovą? Skamba kaip pasakoje, todėl gal Jūs žinot kaip yra iš tiesų?
L
Linda6 11854
2010-11-14 10:51 Linda6
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
mariska mariska 8625
2010-11-14 10:52 mariska 2011-09-11 07-01

gaisrininke rašė: Sveiki, pas mane situacija tokia: Dirbau vienoje didelės įmonės filiale, sudaryta neterminuota darbo sutartis. Pastojau, paskui dekretinės ir vaiko priežiūros atostogos. Nepraėjus nei metams po vaikučio gimimo man buvo nutrauktas mokėjimas už vaiką, nes sodros skyriuje sužinojau, kad esu atleista (be mano žinios) ir kitą dieną priimta vėl į darbą ( ir vėl be mano žinios) . Įrodžiau , kad nedirbu, o auginu vaikutį, toliau pratestas mokėjimas. Buvusios bendradarbės su manimi nesikalba ir žinau, kad dirba jau kitam žmogui, ir visiškai kitai įstaigai. Gruodžio 20 jau turiu sėdėti savo darbo vietoje, bet tik nežinau kur? Nes ten dabar jau visai kita įmonė. Ėjau į darbo inspekciją ten man patarė prieš 14 darbo dienų parašyti prašymą, kad grįžtu į darbą. Ir pasakė, kad iki trejų metų manęs atleisti neturi teisės, o jei nepasiūlys man darbo vietos turės mokėti už prastovą? Skamba kaip pasakoje, todėl gal Jūs žinot kaip yra iš tiesų?

Realiai labai kvailai skamba "bendradarbės su manimo nesikalba", o ką sako jūsų vadovas? Su juo nenorite susisiekti, užuot gaudžiusi "antis" ir laksčiusi į VDI ? Visą laikaą laikiausi nuomonės, kad 80 proc. mūsų problemos išsispręs, jei mes gerbsime ir nebijosime kitų ir kalbėsimės, t.y. dialogo pagalba. Todėl pradžiai susisiekite su savo vadovu, nes kaip suprantu ten dirbate ir tiesiog pasikalbėkite. Ramiai ir pagarbiai, o po to jau galvokite. Gal iš musės dramblį darote ir viskas ok. smile
2010-11-14 10:59 gaisrininke
Mano vadovas visai kitame Lietuvos gale nei aš gyvenu. Mūsų patikrinti atvažiuodavo vieną kartą į metus. Dažniau bendraudavo su mūsų administratore telefonu. O kiek ėjau pas bendradarbes kalbėtis man pasakydavo tik tiek : na ką ieškaisi darbo jau? žinok mes jau dirbame visai kitur ir čia ne mūsų reikalas? reikėjo grįžt kai skambinau (o skambino kai vaikučiui buvo 6 mėnesiai) be teismo tu nieko nepeši... Tai ir noro nebėra eit su jomis pasikalbėt...
L
Linda6 11854
2010-11-14 11:02 Linda6
Nieko ten kalbėtis su tomis moterimis ir nereikia.Susisiekite su vadovu ir pakalbėkite.Šiuo klausimu geriausiai kreiptis tik į VDI.Padeda.
2010-11-14 11:05 gaisrininke
Ačiū...
mariska mariska 8625
2010-11-14 11:05 mariska 2011-09-11 07-01

gaisrininke rašė: Mano vadovas visai kitame Lietuvos gale nei aš gyvenu. Mūsų patikrinti atvažiuodavo vieną kartą į metus. Dažniau bendraudavo su mūsų administratore telefonu. O kiek ėjau pas bendradarbes kalbėtis man pasakydavo tik tiek : na ką ieškaisi darbo jau? žinok mes jau dirbame visai kitur ir čia ne mūsų reikalas? reikėjo grįžt kai skambinau (o skambino kai vaikučiui buvo 6 mėnesiai) be teismo tu nieko nepeši... Tai ir noro nebėra eit su jomis pasikalbėt...


Ir vėl " noro nebėra eiti su jomis pasikalbėti...." nepykite, gaisrininke, kad išvadinsiu Jumis idiote. Nu kaip nemenčių tų, kurios prisiklauso pletkų ir trydalioja. Pasiėmate vadovo tel. nr. ir paskambinate. Ir sakote:
"Laba diena, aš esu tokia ir tokia, buvo tokia ir tokia situacija, mano atostogos baigiasi tada ir tada, norėčiau su Jumis suderinti savo grįžimą į darbą....."
O kol nėra pokalbio, tol jokių išvadų negalima daryti ir karščiuotis.
2010-11-14 12:55 gaisrininke
Tai ko man eit pas buvusias bendradarbes, kad iš jų nieko neina sužinot...galiu ten nuėjus pakalbėt su sienom. O jos jau perėjusios į kitą firmą. O vadovui n oriu ar nenoriu reikės skambint ir žiūrėt ką jis man siūlys.
C
Colop 13606
2010-11-14 13:25 Colop 2011-09-11 07-01

gaisrininke rašė: Tai ko man eit pas buvusias bendradarbes, kad iš jų nieko neina sužinot...galiu ten nuėjus pakalbėt su sienom. O jos jau perėjusios į kitą firmą. O vadovui n oriu ar nenoriu reikės skambint ir žiūrėt ką jis man siūlys.


tai jus juk priėmė į darbą vadovas (darbdavys) o ne bendradarbės.

Net jei bendradarės su jumis kalbėtųsi ir jums patarinėtų - vistiek eiti reikėtų tik pas vadovą. arba bent jau paskambinti jam.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui