Del isejimo is darbo ir paskutinio menesio atlyginimo.

V
Vds 3
2003-09-01 12:11 Vds
Sveiki, neesu teisinkas ir tuose reikaluose veik nesigaudau. Buciau labai dekingas, jeigu kas galetumete paaiskinti.
Problema:
Dirbau AB 8 metus, noredamas pakeisti darba parasiau pareiskima del atleidimo. Atidirbau privalomas 2 savaites. Atleido pagal DK 127 straipsni, taciau paskutinio menesio atlyginima sumazino iki minimumo.
Klausimas:
Ar man teisetai sumazintas paskutinio menesio atlyginimas? Ar yra galimybes issireikalauti pilna atlyginima?
J
jurgele 654
2003-09-01 12:14 jurgele
Darbo sutartyje nėra tavo parašų, kad susitariate, jog bus sumažintas atlyginimas? Jei nėra, tai žinoma neteisėtai, ir teismas tau priteis pilną sumą.
V
Vds 3
2003-09-01 12:40 Vds
Aciu Jurgele uz atsakyma. Jokiu dokumentu apie atlyginimo sumazinima nepasirasinejau. Tiesa man keistas dar vienas dalykas, kodel atleido pagal DK 127 straipsni (abieju pusiu susitarimu ar kazkas panasaus), o ne "paciam prasant"?
Loreta Loreta 28574
2003-09-01 12:48 Loreta
127 str. yra dėl atleidimo darbuotojui prašant, o ne tarpusavio susitarimu. Jei pats prašei, tai teisingai ir atleido.
J
jurgele 654
2003-09-01 12:54 jurgele
127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu

1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio.Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.

2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar invalidumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.

3. Darbo sutartyje gali būti sulygta: jeigu sutartis nutraukiama darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties (šio straipsnio 1 dalis), tai darbuotojas įsipareigoja atlyginti darbdaviui jo turėtas išlaidas per paskutinius vienerius darbo metus darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms ir kt.

4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.
V
Vds 3
2003-09-01 18:22 Vds
Aciu uz informacija.
E
Ekfin 1881
2003-09-01 18:47 Ekfin
Vienas pastebėjimas VDS - jei darbo sutartyje parašyti "Ne mažiau LRV nustatytos minimalios algos...", apskųsti darbdavį bus problematiška. Reikės įrodyti, kad už atliktą darbą tau tikrai daugiau privalėjo priskaičiuoti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui