Klausimas dėl BMA

2014-09-06 11:53 mindaugas87
Sveiki,

Dirbu kelis mėnesius vienoje valstybinėje įstaigoje. Kažkaip susišvietė paskaitinėti savo darbo sutartį.
Prie mano vyriausiojo specialisto pareigybės aprašymo yra parašyta, kad mano: "Tarnybinis atlyginimas MMA - 13 BMA", o darbo sutartyje parašyta, kad "darbdavys įsipareigoja mokėti darbuotojui šį darbo užmokestį: Pagal bazinės mėnesinės algos koeficientą 11". Kaip tai suprasti? Gaunu apie 1100 į rankas, bet jeigu parašyta pareigybės charakteristikoj koeficientas 13 turėčiau gaut kažkur 200lt daugiau. Tikiuosi, kad kas nors man paaiškins šitą situaciją, nes nenoriu iškart visko gerai nesupratęs eit klausinėt boso. Dar vienas klausimas dėl priedų. Po bandomojo laikotarpio nuėjau šnekėt dėl algos pakėlimo, pasakė, kad kelt negali algos, bet mokės priedus. Pagal tai kiek uždirbu gal galit pasakyti kiek man įmanoma litais gauti priedo?

Iš anksto labai dėkoju už atsakymą.
2014-09-06 12:31 Luka_Paciolis
Pagal pareigybę max tikriausiai koeficientas yra 13. Tai gali reikšti jog darbuotojas kad gautų tokį koeficientą turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Gal būt jūs jų neatitinkate, t.y. gal išsilavinimas per žemas, o gal nesate pakankamai metų išdirbęs valstybės tarnyboje, o gal dar kas nors. Prieš pasirašant DS reikėjo pasiteirauti kodėl jums siūlomas koeficientas 11, o ne 13.
Priedų mokėjimą kiekviena įstaiga turi savo pasitvirtinusi tvarkas, priklausomai nuo pareigų gali siekti iki 50 proc. pareiginės algos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui