Didelės sumos atsiradimas sąskaitoje (kokie mokesčiai laukia).

D
Diveris 2
2016-08-27 03:03 Diveris
Sveiki,
Esu kriptovaliutos Bitcoin naudotojas jau kurį laiką. Investuodamas, užsidirbau tikrai nemažą sumą, šešiaženklę. Atėjo laikas, kai reikia ir noriu tuos pinigus persivesti iš elektroninės bitkoinų piniginęs (pirma juos, bitkoinus, pardavęs ir tada gavęs tuos pinigus) į lietuviško banko sąskaita.

Tad turiu klausimą, kokia tvarka reiktų tą pervedimą padaryti, t.y. kur ką deklaruot ir kur kokius mokesčius mokėti tam kad viską padaryčiau legaliai. Nebijau mokėti jokių mokesčių, svarbiausia legalumas.

D
Diveris 2
2016-08-27 14:36 Diveris
Tai kaip supratau, čia B klasės pajamos, kurias reikia tiesiog iki deklaracijų dienos apsideklaruoti. Gerai tada, o kaip su mokesčiu tada? Viską jie patys išrašo ar dar čia man pačiam reikia kažką skaičiuot? Jeigu tai, tai kaip jis skaičiuojamas?
2016-08-28 10:47 Luka_Paciolis
Metams pasibaigus, t.y. iki kitų metų gegužės 1 d. turėsite deklaruoti gautas pajamas, pateikiant GPM308 formą. Formoje bus formulės ir automatiškai paskaičiuos mokestį, tačiau galite pats apsiskaičiuoti, na kad žinotumėte kiek jums reikės mokėti GPM mokesčio.

Paskaitykite, atkreipiant dėmesį į pateiktą pavyzdį, čia: DĖL 2014 METAIS IR VĖLESNIAIS MOKESTINIAIS LAIKOTARPIAIS GYVENTOJŲ GAUTŲ FINANSINIŲ PRIEMONIŲ PARDAVIMO AR KITOKIO PERLEIDIMO NUOSAVYBĖN IR IŠVESTINIŲ FINANSINIŲ PRIEMONIŲ REALIZAVIMO PAJAMŲ APMOKESTINIMO IR DEKLARAVIMO YPATUMŲ
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui