pareiginiu nuostatu keitimas

T
tik 2
2016-09-08 18:22 tik
Ar gali darbdavys pakeisti pareiginius nuostatus, įrašydamas papildomą pareigą, kuri kaip ir nesusijusi su pareigomis. Kalbama apie padėjėjo pareigas, o pridėti nori patalpų valymo pareigą. Ar turėtų pakelti ir atlyginimą? Ar turi iš anksto įspėti apie pareiginių būsimus pakeitimus? Ar gali darbuotojas nesutikti su tuo? Kokios gali būti pasekmės, jeigu darbuotojas nesutinka? Taip pat, jeigu ir nesutiks būti perkeliamas į kitą padalinį? O jeigu visi padėjėjai nesutiktų ar darbdavys turi į tai atsižvelgti ar vis tiek gali laisvai savo nuožiūra keisti pareigines bet kada?
KJurate KJurate 6546
2016-09-09 09:41 KJurate
papildomi darbai yra numatomi darbo sutartyje, o pareiginiai nuostatai yra konkrečiai pareigybei, o ne asmeniui...

viską kalbėkitės su vadovu ir dėl darbo krūvio ir dėl atlyginimo
T
tik 2
2016-09-09 15:04 tik
tai tokiu atveju turi būti pakeista ir darbo sutartis? O kaip dėl išankstinio įspėjimo?
KJurate KJurate 6546
2016-09-09 15:20 KJurate
o ką čia norite įspėti? keičiate sutarties sąlygas dėl papildomų darbų, juk jei nors viena sutarties šalis su jom nesutinka, tai jokie pakeitimai negalimi..
kalba eina už papildomus darbus, kurie neuvo sulygti anksčiau, ir mano akimis padėjėjas lyg ir neturėtų patalpų valyti, nebent nori...užsidirbti, tai tiesiog priedus skirkite ir armu... ateis kitas, kuris nenorės padirbėti papildomai, tai jam neskirsite priedų... ar ten kokie nors kodai duryse ar po darbo valys patalpas? ar patalpos kitur?
kame čia problema?
Girele Girele 9676
1 2016-09-10 11:20 Girele
Įtariu problema tame, kad darbuotojas nenori dirbti papildomų darbų, kurie buvo nesulygti darbo sutartyje, už tą patį atlygį. Dažnai pasitaikanti praktika - darbdavys pridėdamas papildomų darbų pakeičia tik pareiginius nuostatus (nors neturėtų to daryti), nekeisdamas įrašų darbo sutartyje bei apsimesdamas, kad tai nėra darbo sutarties sąlygų pakeitimas.
Atkreipkite dėmesį - jei pareiginiuose nuostatuose atsiranda papildomos pareigos - tai prilygsta darbo sutarties sąlygų pakeitimui.
www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.31185A6...
120 straipsnis. Darbo sutarties sąlygų pakeitimas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui