Individualios įmonės turto perleidimas fiziniam asmeniui (savininkui)

J
joedoe 3
2023-09-02 12:38 joedoe
Kokie yra variantai norint perleisti IĮ nekilnojamą turtą jos savininkui?

Prieš 20m perleidau butą dėl mokesčių mokėjimo iš įmonės ir pan, dabar jau artėja pensija ir planuoju likviduoti įmonę, bet yra turto. Nejaugi reikės išsipirkti ir mokėti mokesčius?
M
MantaZ123 53
2023-09-02 19:13 MantaZ123
8 straipsnis. Individualios įmonės turtas


1. Turtas individualiai įmonei priklauso nuosavybės teise.


2. Individualios įmonės turtas yra individualios įmonės nuosavybėn perduotas individualios įmonės savininkui asmeninės nuosavybės teise priklausęs turtas, taip pat turtas, įgytas individualios įmonės vardu.


3. Perduodamas individualiai įmonei arba paimdamas iš individualios įmonės pinigus ar kitą turtą individualios įmonės savininkas surašo ir pasirašo pinigų ar kito turto perdavimo (ar paėmimo) dokumentus. Pinigų įnešimo ir pinigų paėmimo dokumentai įforminami teisės aktų nustatyta tvarka. Kito turto perdavimo ar paėmimo dokumentai turi turėti šiuos privalomus rekvizitus: dokumento pavadinimą, dokumento surašymo datą, individualios įmonės pavadinimą, kodą, individualios įmonės savininko vardą, pavardę ir asmens kodą, perduodamo (ar paimamo) turto pavadinimus, kiekius, matavimo vienetus, vertes ir bendrą sumą. Tuo atveju, kai individualiai įmonei perduodamas (ar iš jos paimamas) turtas registruojamas viešajame registre, turto perdavimo (ar paėmimo) dokumentuose turi būti nurodytas turto kodas ar unikalus numeris viešajame registre.
V
virbuh 8111
2023-09-03 23:41 virbuh
Sveiki. Jei butas buvo įregistruotas įmonės vardu, teks jį nusipirkti rinkos kaina. Bus įmonei pelno mokestis. Jei yra pelno, galima bus jį pasiimti, nepamiršti kad ir ten bus jums GPM. Nuo mokesčių neišsisuksit.
Jei norit galit parduoti ar dovanoti savo įmonės turtą giminaičiui. Tvarkoma viskas per notarus ir registrų centre. Nuo mokesčių niekur neišsisuksit.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui