Atleidimas dėl biuletenių

2024-03-13 20:44 GintareJulija
Sveiki, nerandu temos.
Taip susiklostė, kad praitais metais, vos ne kas mėnesį sirgdavau. Biuletenį imdavau po savaite ar pora. Budavo ir tik kelios dienos. Kaltė- nauji kondicionieriai darbe. Pučia tiesiai virš galvos, į nugarą. Sakyta milijoną kartų vadovams.Niekam neįdomu. Galiausiai, tikrai ne del kondicionieriu, perkėlė i kitą vietą ir valio 3 mėnesiai laikausi.
Bet šiandien sesele issikviete, klause kodel taip daznai sergu, paaiskinau situacija. Kaip ir suprato. Bet neramu, nes sake, norejo pakartotinai siusti medicininei.
Ar gali atleisti del dazno sirgimo? (viena zmogu atleido). Pikta, kad kaip ir ju kalte, o as vistiek kalta. Dirbu virs 7 metu, sutartis neterminuota.Noreciau apsidrausti, kaip elgtis?Jei atleistu gal kokios iseitines priklauso?
Elste Elste 27292
2024-03-14 10:12 Elste
nėra tokio atleidimo pagrindo, kad žmogus dažnai serga.
Vat jeigu pablogėjo sveikata (gautas neįgalumas ar gydytojų pažyma, kad būtent tokio darbo dirbti negalite dėl sveikatos), tada arba darbdavys atleidžia, arba pats darbuotojas prašosi atleidžiamas ir priklauso 2 mėn. vdu išeitinė.

Ir aišku, jeigu kliūna dažni biuleteniai, ar dar kažkas, visada yra DK 54 str. šalių susitarimu su kokio dydžio tik sutarsite kompensacija.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui