Ar yra kur nors tisiai šviesiai parašyta dėl biudžetinių ir nebiudžetinių lėšų?

Z
Zydrius 495
2004-06-22 08:56 Zydrius
Sveiki, tiesiog teko girdėti, kad įstaigoje (mano atveju, VšĮ, VO) biudžetinės ir nebiudžetinės lėšos turi būti laikomos atskirai, t.y. atskirose sąskaitose, o kaip su kasomis?

Ar į biudžetinę sąskaitą įnešus nebiudžetines lėšas jos nepatampa biudžetinėmis?

Kokios pasėkmės, jei pvz. pinigai iš biudžetinės sąskaitos naudojami ne pagal patvirtinta sąmatas, o belkam, vėliau išleista suma pervedama iš nebiužetinės sąskaitos. Kitas atvejis, iš nebiudžetinės sąskaitos perveda į biudžetinę ir iš ten išsiima pinigus - taip pigiau, nes neskaičiuoja išgryninimo mokesčio, bet ar niekam nenusižengiama?

Kokios pasėkmės, jei metų pabaigoje biudžetinėje lieka pinigų likutis (būtent dėl tokiu pervedimų tarp sąskaitų ir pinigų naudojimo ne pagal sąmatą)? Ar galima jį paskutinę metų dieną tiesiog pervesti į atsiskaitomąją sąskaitą ir taip viską išspręsti?

Būtau dėkingas už informaciją
V
vdiana 151
2004-06-22 10:06 vdiana
Labas, svarbiausia tai kad biudzeto lesos yra valstybes lesos ar savivaldybes ir jas grieztai draudziama maisyti su kitomis lesomis. Kada tikrina tai pirmu atveju ziuri ar biudzeto lesos teisingai panaudotos pagal samata. Biudzetinio įstaigų buhalterinės apskaitos tvarkyme yra parašyta apie finansavimą! 230 Finansavimas iš biudžeto ir 232 Finansavimas iš kitų šaltinių. Todel turit tureti dvi sąskaitas ir vesti jas reikia atskirai.
Jeigu į biudžetinę sąskaitą Jus įnešat pinigus tai jie tikrai netampa biudžetinėmis lėšomis! Dėl kasų tai turi būti atskiros knygos biudžetinės ir nebiudžetinėms lėšoms. Šiaip naudoti biudžeto lėšas nepagal patvirtinta sąmatą yra blogaič bet jeigu Jūs po to padengiat nebiudžetinėmis lėšomis t.y. atstatot finansavimą tai nusikaltimo nėra bet reikėtų pasirašyti pažymą apie tai.
V
vdiana 151
2004-06-22 10:10 vdiana
Dėl likučio biudžetinėje įstaigoje reikia žiūrėti ar išnaudotas visas finansavimas pagal sąmatą, jeigu ne tada reikia grąžinti į savivaldybę arba išnaudoti (mes tai darome, nežinau kaip kiti), galima pervesti ir į kitą sąskaitą bet su biudžeto lėšomis geriau taip nežaisti.
Z
Zydrius 495
2004-06-22 11:14 Zydrius 2011-09-11 03-26

vdiana rašė: Dėl kasų tai turi būti atskiros knygos biudžetinės ir nebiudžetinėms lėšoms.


Tai tada taip išeina, kad ir avansinės turi būti dvigubinamos - tam pačiam asmeniui vedamos ir avanso iš biudžetinių lėšų, ir avanso iš nebiudžetinių lėšų apyskaitos?
V
vdiana 151
2004-06-22 11:23 vdiana
Avansinės ne dvigubos, reikia ant kiekvienos sąskaitos parašyti iš kokių lėšų apmokamos ir avansinėje parodyti finansavimą kokia suma iš biudžeto ir kokia iš kitų lėšų ir apmokėjimą daryti iš vienos ir kitos sąskaitos priklausomai sumai.
W
Wal 75
2004-06-22 12:12 Wal
manau kad biudžetinių apskaita skiriasi nuo nevyriausybinių įmonių.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui