Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10365
2009-03-30 10:28 Aradija
ir kaip tos magnetines bangos? paskui sakute prie maisto nelimpa? smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-30 18:14 Elvusia 2011-09-11 06-13

Kristiana__ rašė:
Papasakok, kaip verdi tokią arbatą?

Elytė jau papasakojo.
Bet gi aš esu žiauri tinginė, tai turiu jau paruoštos arbatos. Pirktos, ta prasme.
Užsiplikiau vakar ją pirmą kartą. Labai nustebau - jokio imbierinio aštrumo.
Nes, kai dedu "gyvą" imbierą, tai jei padauginu - liežuvį kerpa. O ši arbata netgi saldi, sakyčiau.
spurge spurge 1246
2009-03-30 18:50 spurge
O mane tai žmogiukai iš Nepalo pavaišino tokia savo firmine imbiero arbata:į pieną dedi cukraus ir smulkiai pjaustyto imbiero, viską užvirini ir gatava. Skonis visai nieko, tik kad aš arbatą be cukraus geriu smile ir imbiero aitrumas visai nesijaučia
2009-03-31 09:07 Kristiana__
Niekad niekur imbiero nenaudojau smile Kažkada nusipirkau dėl idomumo, kaip padėjau, taip ir padėjau smile

Ir dabar neprisiruošiu bent arbatos padaryt smile
Reiks susiimt...
Aradija Aradija 10365
2009-03-31 10:33 Aradija
Zalias lapelis - nekenksmingas. Sauktukas - nerekomenduojamas.
Kryziukas - kenksmingas. Kaukole - uzdraustas kai kuriose salyse:
beta.sveikasvaikas.lt/spring/productList?execution=e6s1


smile
Petronele Petronele 18325
2009-04-02 10:00 Petronele 2011-09-11 06-13
Paprastas ir originalus receptas smile

2009-04-02 10:17 Kristiana__ 2011-09-11 06-13

Petronele rašė: Paprastas ir originalus receptas smile


Iš kur tokį puodą didelį gaut? smile
2009-04-02 11:01 Voveruska01
Apie dešreles - keletas receptų iš įvairių žurnalų:
1. sudėti jas į kepimo indą ir užpilti paruošta mėgstama tešla (blynine ar kokia pagerinta) ir iškepti orkaitėj. Tešlų receptų neatsimenu -taigi galima pafantazuoti smile
2. Pavolioti dešreles paruoštoj tešloj ir kepti ant keptuvės
3. Dešreles (geriau tinka sardelės) supjaustyti vidutinio dydžio gabalais, supjaustyti pomidorus, paprikas, ir pamarinuoti viską aliejaus-bazilikų užpile. Verti pakaitom ant iešmo. Kepti ant laužo. P.S. šitą išbandžiau -tikrai skanu :)
Petronele Petronele 18325
2009-04-02 11:16 Petronele 2011-09-11 06-13
Voveruška01 (oi, kaip voveruškų užsimaniau smile ) priminė dar vieną receptą, tiesa pati nesu išbandžius:
imi vaflio lakštą, aptepi dar karšta bulvių koše (vaflis nuo jos suminkštėja), dedi dešrelę ir susuki, apkepini keptuvėj ir viskas.
2009-04-02 13:09 Voveruska01
Mama buvo užšaldžius žalių voveruškų. Pasiėmiau praeitą savaitgalį, galvoju skanų padažą pasidarysiu. Kurgi ne - jos buvo kaip guminės.... Net kvapo tikrojo nesijautė... Matyt nelabai tinkamos šaldyti smile
P
pippi 265
2009-04-04 23:32 pippi 2011-09-11 06-14

Loreta13 rašė: Beje, asmeninė patirtis - kuo dažniau kepi bandeles, tuo jos gaunasi skanesnės ir "teisingesnės".:))
Nepavyko teisingų bundelių iškept. Neiškilo kažkodėl. Gal todėl, kad mielės savaitę šaldytuve pragulėjo. O gal, kad iš pradžių tešlą padariau per kietą, tai paskui pieno dar šliūkštelėjau. Nesulaukus padidėjimo, nešiau ant radiatoriaus, bet vistiek nieko.Tiesa, namiškiai sušveitė :) Beje, kitąkart galvoju sviesto mažiau dėt, nes man bandelės gavosi truputį sausaininės. Ačiū už receptą.
Individas Individas 8613
2009-04-04 23:40 Individas 2011-09-11 06-14

pippi rašė: Gal todėl, kad mielės savaitę šaldytuve pragulėjo.

Nu aišku,kur tu čia teisingas bandeles iškepsi. Gera produktą tokiems tikslams naudoti.
Sakyčiau nusikaltimas. Va jei ką kitą darytum, tai jos nors ir metus praguli, viskas gautusi teisingai. smile
L
Loreta13 30842
2009-04-05 08:01 Loreta13 2011-09-11 06-14

pippi rašė: O gal, kad iš pradžių tešlą padariau per kietą, tai paskui pieno dar šliūkštelėjau.
Kitą kart jums būtinai pasiseks:))
Tešla tur būt labai labai minkšta, net pradžioje atrodo, kad per minkšta.
Bet, kai pora kartų pakyla ir vis ją minkai, tampa puri ir elastinga.
O sviesto kiekis, žinoma, čia jau pagal skonį.
Nors jei bandelės būtų pakilusios, kitaip ir tas sviestas, matyt, jaustųsi.
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-05 12:53 Elvusia 2011-09-11 06-14

pippi rašė: Nepavyko teisingų bundelių iškept. Neiškilo kažkodėl. Gal todėl, kad mielės savaitę šaldytuve pragulėjo. O gal, kad iš pradžių tešlą padariau per kietą, tai paskui pieno dar šliūkštelėjau. Nesulaukus padidėjimo, nešiau ant radiatoriaus, bet vistiek nieko.Tiesa, namiškiai sušveitė :) Beje, kitąkart galvoju sviesto mažiau dėt, nes man bandelės gavosi truputį sausaininės. Ačiū už receptą.

Jei pridėjot per daug riebalų, gali būti, kad riebalas neleido mielėms dirbti savo darbo.
Nes į mielinę tešlą riebalo dedam tik tiek, kad jos ilgiau išbūtų minkštos.
Riebalai neleidžia bandelėms džiūti.
Kartais, jei pilu pieną, riebalų nededu iš viso.
Mielėms nekenkia net šaldiklis.
Dar labai svarbu mieles užpilti ne per karštu vandenuku.
Petronele Petronele 18325
2009-04-05 16:18 Petronele
Elvusia, o gal moki padaryt tokį karamelinį kremą kaip pyragų ar bandelių viduje būna? Ne sustingstantis, bet toks minkštas ir tąsus, prakandi, pvz., keksiuką ir išteka į burną. Mmmmmm... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-05 16:47 Elvusia 2011-09-11 06-14

Petronele rašė: Elvusia, o gal moki padaryt tokį karamelinį kremą kaip pyragų ar bandelių viduje būna? Ne sustingstantis, bet toks minkštas ir tąsus, prakandi, pvz., keksiuką ir išteka į burną. Mmmmmm... smile

Tokio neteko gamint, net neįsivaizduoju.
Bet žinau, kad visokių įdarų galima nusipirkti.
Aišku, nepalyginsi, turbūt, su savo pagamintu.
Bet visokių saldėsių gamyba - mano silpnoji vieta. Nemoku. Ir negaminu.
Pasiskaitinėju kaip jūs čia torčiukus ir sausainius kepat, bet nedrįstu net pradėti.
Išskyrus mielines bandeles ir varškines spurgas. Na, dar rudenį obuolinį pyragą su manais susuku :)

Bet vis dar žadu tuos varškinius Nieko_sau pyragaičius pasigaminti :)
Petronele Petronele 18325
2009-04-05 17:07 Petronele
Sakai nusipirkt galima? smile Reiks paieškot, bet nieko panašaus nesu mačius, tik šokoladinį glajų.

O aš su mieline tešla nesusitvarkau. Kartais netyčia mieliniai blynai tik skanūs išeina :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-05 17:18 Elvusia
Bent jau Sanitex'e tai tikrai visokių įdarų būna.
Matai, jų pakuotės didesnės. Skirta gamybos įmonėms.
Nors čia, žiūriu, ir po kilogramą yra.
Gaila, nėra nuotraukos. Bent pakuotę pamatytum, žinotum ko ieškot :)
www.sanitex.lt/prekes/bakaleja/dzemai-uogiene...

Na, prie mielinės tešlos turi ranka "atsimušti".
Būna, kad N - tąjį kartą kepant tas pačias bandeles, nepavyksta.
Tai per anksti į orkaitę įmetu, tai į per karštą. Jau žiūrėk, sutrūkinėjo krašteliai, arba viršus per daug apkepė, o vidus dar žalias :)
Petronele Petronele 18325
2009-04-05 18:12 Petronele
Dašilo: virtas kondensuotas pienas puikiai tiks tokiam įdarui. :)
2009-04-05 18:20 vvirginija1 2011-09-11 06-14

Petronele rašė: Dašilo: virtas kondensuotas pienas puikiai tiks tokiam įdarui. :)
Tik gal labai ilgai nereikėtų jo virti, kad nebūtų labai kietas, aš pertepimams tai verdu ilgokai... Dažniausiai pertepu su juo vaflius lakštais.Palaikau kad sutvirtėtų, po to supjaustau ir niam..niam..skanu. O jei dar gražiai rombais supjaustau, ką dažniausiai ir padarau tai sausaininė labai gražiai atrodo..bet aišku neilgam smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui