Tax.lt narys drumikas

D
Tax.lt narys nuo
2005-04-20
drumikas
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-03-24 21:56 Gyventojų pajamų mokestis » LR pilietis idarbintas uzsienyje, bet dirba LT » #635515
hm... nieks nesate susidure? Ar bent jau pakomentuokite savo nuomone, kaip suprantu cia dauguma buhalteriai...
2009-03-24 10:34 Gyventojų pajamų mokestis » LR pilietis idarbintas uzsienyje, bet dirba LT » #635130
Sveiki,

norejau paklausti, gal kas esate susidures su tokia situacija.
LR pilietis idarbintas uzsienyje (EU), taciau dirba LT imoneje,tixliau pasakius atlieka tam tikras paslaugas. Uzsienio kompanija LT imonei israso saskaita uz paslaugas atliktas to LR piliecio.
Sakykit ar neprisiknis kokia LT institucija, kad cia kasnors blogai? VMI manau neturetu, nes LR pilietis gaudamas pajamas is uzsienio susimokes 21% PAJAMU ir 6% SVEIKATOS DRAUDIMA.
Labai laukiu jusu pastebejimu...
2005-04-25 11:49 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #165317

daiwoska rašė: sveiki, smile

neseniai emiausi darbo, kurio visai nesuprantu - statybos ir apdailos darbai ir dar uzsienyje, t.y, Norvegijoje. smile smile
Radau tema ir nutariau pasikonsultuoti. dabar man aktualiausi tokie klausimai:
1. mes zmonems mokame ne dienpinigius, o prieda prie atlyginimo del darbo lauko salygomis. dabar neseniai suzinojau, kad pagal nauja istatyma privaloma moketi dienpinigius, jei zmogus komandiruojamas. o jei mes mokam priedus tai ar vis tiek privaloma moketi ir dienpinigius?
2. ar norint padengti darbuotojui keliones islaidas, privalomas bilietas, ar galima tureti tik SF.
3. zmones jau dirbo du menesius, bet nebuvau sudariusi jokiu sutarciu, del darbu atlikimo, dabar galvoju padaryti sutartele, kad jie apkalinejo tokiam ir tokiam zmogui sodo nama, bet nezinau kaip ta sutarti sudaryti, ar prie jos turi buti koks nors darbu atlikimo aktas, ar uztenka prie sutarties prideti faktura. gal kas imestuet pavyzdeli.
4. kokia kalba israsote fakturas Norvegams

prasau pasidalinkite savo patirtimi smile

is anksto dekoju


Deja del darbuotoju nieko negaliu pasakyti, jei viskas gerai, tai pasidalinsiu patiritimi birzelio men.
Kas liecia fakturu israsymo kalba, tai as ir nzn, dar tarsiuosi su norvegu, kaip daryti, bet as noreciau angliskai.
Taciau kas turi kokios info parasykit...
2005-04-20 16:05 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #163914

Krite rašė: Viskas labai paprasta. jei jūs parduodate prekes Norvegijos įmonei jums eksporto pVM 0%, o Norwegijos įmonei 25% kuriuos jie galės atsiimti iš Norvegijos taip kaip mes darome Lietuvoje. Dėl darbuotojų: pas juos mokesčiai priklauso nuo atlyginimo dydžio dabar tiksliai pasakyti negaliu koks tai tarifas nes man tai irgi pirmi metai. Kadangi juos komadiruojate jūs mokate tam tikrusdienpinigius, taip pat kelionės išlaidas kiekvienas žmokus gauna iš Norwegijos deklaracijas kuriose viskas susirašo kiek gavo atlyginimo kiek įmonė sumokėjo dienpinigių, kiek už kelionė ir t.t.. beje mes tai žadame įdarbinti darbininkus Norwegijoje kaip į antraeiles pareigas, vadinasi jie dirbs ir Lietuvoje ir Norvegijoje. Beje tarp Norwegijos ir Lietuvos yra dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis taigi sumokėti mokesčiai galės bus įskaitomi Lietuvoje ir gražinami darbuotojui deklaravus pajamas. daugiau žinosiu kai gryšiu iš komadiruotės Norvegijoje rudenį tada pasidalinsiu įgita patirtimi su jumis.


na viskas aišku, reikės pažiurėti kokia situacija gausis. Mes bandysime startuoti birželį, tai kai sužinosiu ką nors naujo apie mokesčius taip pat galėsiu pasidalinti šioje temoje.
2005-04-20 15:41 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #163900

Krite rašė: mes taip pat statome namus Norvegijoje. Pirmiausia klausimas kam jūs išrašote PVM sąskaitą faktūrą? Mes išveždami statybines medžiagas išrašome sąskaitą klientui. Mums PVM yra 0 % , bet klientas muitinėje turi sumokėti 25% PVM nuo faktūrinės vertės. Kol kas tik tiek. jei jusų darbuotojai yra komandiruojami į Norvegija ir ten dirba daugiau nei puse metų turi mokėti Norvegiškus mokesčius t.y. pajamų kaip dėl sodros nežinau as jiems siunčiau pažymą, kad darbuotojai yra įdarbinti Lietuvoje ir moka soc. draudimo įmokas kaip viskas baigsis kol kas nežinau.


labai dekingas uz info!
Dabar dar viena situacija, jei mes vėliau parduosime medžiagas Norvegijos imonei, tai kiek suprantu mano imonei vistiek bus 0% PVM eksportuojant prekes, tačiau kaip Norvegijos įmonei bus su PVM? Ar jie galės susigražinti PVM`a (25%)?
Beje dėl darbuotojų. Koks yra pajamų mokestis Norvegijoje? Gal irgi 25%? Nes pas juos ten labai daug dalykų apmokestinama 25%. Ir vis gi pamastymui, kaip geriau daryt? Darbinti žmones čia LT ar ten Norvegijoje?
2005-04-20 14:14 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #163842
Sveiki,

gal kas esate susidūrę su tokiu dalyku:

Lietuvos II "zzzzz" nori eksportuoti statybines medžiagas i Norvegija namo statybai.
Gal kas turite patirities su šios šalies mokesčiais? Nes žinau, kad Norvegija yra pasirašiusi sutartis su ES dėl prekių laisvo judėjimo, taigi PVM yra 0% tarifas. Tačiau ar kartais nėra kokio nors adekvataus mokesčio importuojamoms prekėms?
Taip pat parašykite jei dar žinote kitokių niuansų...

Iš anksto dėkingas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui