Tax.lt narys Nijoliux

N
Tax.lt narys nuo
2005-05-10
Nijoliux
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-05-24 14:19 Mokslas » Finansinė analizė » #174489

Modestas rašė:
Po 2004 metų:
Sukauptos gautinos pajamos ir būsimųjų laikotarpių sąnaudos
Sukauptos sąnaudos ir būsimos pajamos
Atvaizduojamos kaip sakei aktyvų arba pasyvų pusėje. Ir jie priklauso Trumpalaikiui Turtui arba Trumpalaikiams įsipareigojimams.

Anksčiau Aktyvai buvo skirstomi į
A.Ilgalaikį turtą
B.Trumpalaikį turtą
C.Sukauptos (gautinos) pajamos ir ateinančio laikotarpio sąnaudos
Pasyvai t.t.....

Todėl manau anksčiau į TT ar TĮ būtent šių straipsnių (C ir iš pasyvų F) netraukdavo apskaičiuojant tam tikrus rodiklius, kuriuose figūruoja TT ir TĮ. Dabar kiek stebėjau visi traukia.


Dėkui labai už pagalbą smile
Savaitėlę pagulėjau ligoninėje ir pabaigiau daryti tą analizės darbelį. Kaip supratau, taip ir paskaičiauvau, o dabar kaip matau, turbūt labai pro šalį neprašoviau smile jau atidaviau darbą, tai matysim, kaip recenzentas jį įvertins.
Dar kartą dėkui smile
2005-05-16 11:53 Mokslas » Finansinė analizė » #171728
Įtariu, čia geriausiai Modestas man galėtų padėti smile
Mačiau, aukščiau rašė, kad jam viskas aišku, kaip rodiklius skaičiuoti, tai gal pasidalins savo išmintim smile
2005-05-16 11:44 Mokslas » Finansinė analizė » #171727
Sveiki,
Dar turiu klausimą susidūrusiems su santykinių finansinių rodiklių analize.

Kaip suprantu, buhalteriškai "sukauptos paj. bei ateinančių laikotarpių sąnaudos" aktyve priskiriamos trumpalaikiam turtui, o pasyve - trumpalaikiams įsipareigojimams. Taigi, skaičiuojant tokius rodiklius, kur skaitiklyje ar vardiklyje t.b. TT ar TĮ šį skaičių (sukauptų paj. ir atein. l.s.) taip pat reikia įtraukti į bendrą sumą? Nes kiek turiu sprendimo pavyzdžių, jos praktiškai niekur nepridedamos. O gal tik seniau nereikėdavo pridėti?
2005-05-12 14:27 Mokslas » Finansinė analizė » #170856
Ačiū tau labai,
vakare toliau studijuosiu info.
Nors jau 'us išsistudijavau, Draudimo įstatymą skaičiau, draudimo priežiūros tarnybos nutarimą dėl draudimo imonių finansines atskaitomybes taip pat ir t.t.
Tik dar vis tiek kol kas dar neaišku, ar tada pagal naujus reikalavimus paskaičiuotą 2004 m. skolos-nuosavybės rodiklį galima lyginti su senesnių metų (2002 - 2003 m.) rodikliais, jeigu jie bus paskaičiuoti senu metodu smile O gal ir juos vis tik skaičiuoti taip pat?
Ir kodėl ta AB neviešina vėlesnių metų savo paskaičiuotų rodiklių? Ot tai būtų paprasta ir aišku smile
2005-05-12 10:30 Mokslas » Finansinė analizė » #170673
Tikriausiai niekas negali man pagelbet smile
2005-05-11 00:16 Mokslas » balanso analizė norizontali ir vertikali » #170274
Sveiki,
noriu paklausti, o kaip reikia apjungti horizontalias balanso ir PN analizes ir taip pat kartu apjungti vertikalias? Nelabai supratau šitą darbo vadovės prašymą smile
Dėkoju už pagalbą smile
2005-05-10 23:58 Mokslas » Finansinė analizė » #170273
Sveiki,
Aš ką tik prie jūsų prisijungiau, esu visiška naujokė smile
Bet gal ir man galėsite truputį padėti?

1. Nebeatsirenku, ar skolos-nuosavybės koeficientas , apskaičiuojamas kaip visų įsipareigojimų ir visos nuosavybės santykis, yra tas pat kas ir kapitalo sverto rodiklis , kuris lygus skolinto kapitalo ir nuosavo kapitalo santykiui?

2. Ar draudimo veikloje skaičiuojant skolos-nuosavybės koeficientą į visus įmonės įsipareigojimus reikia įtraukti ir techninių bei kt. atidėjimų ir sukauptų sąnaudų bei ateinančių laikot. pajamų sumas?
Kai analizuoju šį rodiklį, kaip įmonė (AB) yra jį apskaičiavusi 1998-2001 m. ir paviešinusi kartu su metine fin. veiklos ataskaita, tai matau, kad jis skaičiuotas į įsipareigojimus neįtraukus techn. atid. ir sukauptų sąn. bei ateinančių laikot. pajamų sumų. O mano lygiai taip pat apskaičiuotą šį rodiklį darbo vadovas išbrokavo, sakė, kad vis tik tuos techninius atidėjimus reikia priskirti prie įsipareigojimų. Ar čia dėl tų naujų įsigaliojo tik nuo 2004 m., tai kaip tada galima lyginti 2002-2004 m. šį rodiklį, jei skirtingai jį skaičiavus, jo reikšmė taip pat skiriasi? Nieko nebesuprantu smile

3. Ir ar galima kur nors rasti tokį dalyką, kaip pvz., pelningumo (ir/ar kt) rodiklius pagal veiklos sritis, palyginimui? Pvz., L. Juozitienės knygoje "Įmonės finansai. Analizė ir valdymas" prieduose yra keletos pagrindinių rodiklių santykiniai dydžiai Lietuvos pramonėje, palyginimui. Bet man reikėtų konkrečiai draudimo srities, nes joje kai kurių rodiklių dydžiai taip pat truputį skiriasi nuo įprastų veiklos sričių.

Tai tiek daug klausimų turiu, labai dėkinga būsiu, jei nors kiek galėsite pagelbėti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui