Tax.lt narys karklas

K
Tax.lt narys nuo
2005-11-17
karklas
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-08-07 18:30 Bendra » bendrovės likvidavimas » #425392
[quote:638f08fbdf]
2. Sustabdyti veiklą galima pateikiant atitinkamą formą VMI (FR bet numerio po ranka neturiu). Beje, nekainuoja nė cento, išskyrus visuomeninio transporto biletėlį iki VMI. icon_cool.gif
[/quote]

Na VMI man teige, kad tokio statuso, kaip sustabdyta veikla nera. Imoneje vistiek turi buti bent jau direktorius, kuris turi pateikineti nulines ataskaitas. Tuo paciu Jam reikia moketi atlyginima ir siokius tokius mokescius.

[quote:638f08fbdf]
3. Tam kad įmonę likviduoti vaidinti operos su direktoriaus neišrinkimu visai nebūtina, pakanka tik priimti akcininkų susirinkime sprendimą likviduoti įmonę.
[/quote]

As to ir nesakiau.. Kalbejau apie dvi atskiras situacijas (1. ir 2.). Pirmu atveju, kai tarkime neisrenkamas direktorius ir taip tesiasi amzinai, nebendraujama su sodra ir vmi. Likvidacija neskelbiama, nes reikia tvarkyti dokumentus, gaisti laika ir eikvoti nervus. Kas tada nutiktu su imone? Ar akcininkai turi kaip nors atsakyti uz imones palikima likimo valiai.
Ir ar imanoma tarkime po keliu meteliu atgaivinti jos veikla?
2007-08-07 17:43 Bendra » bendrovės likvidavimas » #425386
Sveiki,

norejau pasiklausti Jusu patarimu.
Yra UAB su dviem akcininkais. Yra likes vienas darbuotojas(direktorius). Buhalterija tvarko buhalterines paslaugas teikianti imone. Isiskolinimu ir isipareigojimu nera. Imone veiklos nebevykdo. Norima imones veikla laikinai nutraukti, o veliau atsiradus tam tikroms salygoms, ja pratesti.
Mastome apie dvi situacijas:
1. Direktorius iseina is darbo. Naujas direktorius neisrenkamas(tarkime per visus bandymus ji skirti balsai pasidalina 50/50).
2. Paskelbiama imones likvidacija ir paskiriamas likvidatorius, kuris jokiu dokumentu netvarko tarkime pora metu, o po ju likvidacija atsaukiama ir tesiama imones veikla.


Kas butu imonei ir kokios galimos sankcijos akcininkams pirmu atveju, jei imone veiklos taip ir nebetestu? Gal tai yra legalus budas nevykdant likvidacijos ir neturint skolu bei isipareigojimu atsikratyti imones?

Ar siuo atveju galima po kurio laiko (tarkime po metu) testi veikla?

Kokios dar butu priemones neisleidiant nei cento sustabdyti imones veikla?

: smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui