Tax.lt narys Algimantas1

A
Tax.lt narys nuo
2005-12-05
Algimantas1
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-03-09 16:27 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #258217

Every rašė: Algimantui1.

Įdomu būtų sužinoti,ar kas nors išaiškėjo su ta tara.Mūsų panaši situacija.Kasos aparate turim skyrių-"už pakeistą tarą",jame lieka pinigai,kuriuos nežinau,kur dėti CENTE.Lieka"Likutis kasos aparate",kurio iš tikrųjų nėra.

Kasos aparate likučio už supirktą tarą negali būti. Juk netgi keičiant tuščią butelį ir perkant pilną VMI reikalauja, kad būtų atliekamos dvi operacijos su kasos aparatu, t.y. tuščias butelis pirma nuperkamas iš gyventojo, jam sumokami pinigai, o po to jau pilnas butelis jam turi būti parduodamas normalia tvarka. Tokiu būdu kasos aparate fiksuojamas ne grynųjų pinigų perteklius, o trūkumas, nes iš aparato pinigai išimami tarai nupirkti ir jų sumažėja palyginus su suprekiauta suma, o ne padidėja, tai buhalteriškai registruojama kaip išlaidos.
Aš tai tarai supirkti išleistą sumą registruoju per UOŽurnalą kaip atskirą operaciją "išlaidos taros supirkimui", įvesdamas sumą iš kasos aparato žurnalo 8 stulpelio, D20140 K272. Taip ir likučio CENTE nebelieka, nes tos išlaidos ir parodomos buhalterijoje kaip išlaidos, didinančios prekių atsargas supirktos taros suma.
2006-03-09 16:12 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #258211

Andron rašė:

Algimantas1 rašė: IĮ prekybos įmonė, kasos aparatas nesujungtas su programa, vedama suminė apskaita nedetalizuojant pagal prekes. Problema dėl uzstatines keiciamos taros(konkrečiai - alaus butelių) apskaitos. Tara gaunama kaip užstatas, be PVM nuline kaina, tačiau jei jos nepakanka keitimui, ji perkama jau kaip prekė su PVM, tas pats ir su grąžinimu tiekėjams( gauta s iš tiekėjo kiekis grąžinamas be kainos ir PVM kaip užstatas, o viskas kas virš šio kiekio jau parduodama jam su PVM), be to, dar reikia ir į sąnaudas nurašyti. Gal kas nors ką nors galit patarti, nuo ko bent pradėti tą jovalą srėbti? smile smile smile

O kaip viskas daroma "popierinėje" buhalterijoje.
Čia gaunasi, kad viską vedate sumine išraiška, o tara norite apskaityti kiekine.

Viską išsiaiškinau šiaip ne taip pats. Ačiū.
2006-03-01 11:07 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #254982
IĮ prekybos įmonė, kasos aparatas nesujungtas su programa, vedama suminė apskaita nedetalizuojant pagal prekes. Problema dėl uzstatines keiciamos taros(konkrečiai - alaus butelių) apskaitos. Tara gaunama kaip užstatas, be PVM nuline kaina, tačiau jei jos nepakanka keitimui, ji perkama jau kaip prekė su PVM, tas pats ir su grąžinimu tiekėjams( gauta s iš tiekėjo kiekis grąžinamas be kainos ir PVM kaip užstatas, o viskas kas virš šio kiekio jau parduodama jam su PVM), be to, dar reikia ir į sąnaudas nurašyti. Gal kas nors ką nors galit patarti, nuo ko bent pradėti tą jovalą srėbti? smile smile smile
2005-12-30 15:46 Programinė įranga » programinė įranga mažai prekybos įmonei » #237660
Jau pasirinkau, bandau ir pirksiu "Centą" - jis mums pagal kainą optimaliausias. Ačiū visiems už patarimus. smile
2005-12-06 08:37 Programinė įranga » programinė įranga mažai prekybos įmonei » #232470
smile Labai ačiū, bandau ieškot ir rinktis. Gal dar kas galėtumėt nuorodą kur rasti FORMĄ? Daugiau nebeįkyrėsiu. Dėkui.
2005-12-05 17:06 Programinė įranga » programinė įranga mažai prekybos įmonei » #232359
Turime mažą prekybos įmonę (5 darbuotojai, 2 kasos, individuali įmonė, pvm mokėtoja). Iki šiol tvarkėm buhalteriją be kompo, bet jau nebeišgalim. Būkit geri, patarkit , kokią programą naudoti ir kur ieškoti? Domina paprasčiausias ir pigiausias variantas, kuris vestų ūkinių operacijų knygą, kasą, sudarytų deklaracijas, sodrą ir t.t. ko reikia ind.įmonei. Ačiū.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui