Tax.lt narys viktoras_d

V
Tax.lt narys nuo
2003-11-20
viktoras_d
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-04-03 10:24 Gyventojų pajamų mokestis » sutartinės kainos sąskaitoje faktūroje » #73518
gal kas galėtumėt patarti, kaip į faktūrą įrašoma sutartinė kaina už suteiktas paslaugas ? t.y. ne už valandas, kiekį ar pan, bet kaina nustatyta pagal atskirą susitarimą su tam tikru užsakovu.
Ir klausimas kitam atvejui: kaip įvertinti 'kiekį' teikiamos paslaugos kuri yra kūrybinis/analitinis darbas. Juk neapmokestinsi kilobaitų ar įrašų skaičiaus duomenų bazėje... Mano nuomone čia reikėtų kažkaip bandyti susieti sugaištą laiką ir kažkokį tai paslaugos koeficientą ar dar bala žino ką. Būčiau dėkingas už patarimą...
2004-03-17 11:55 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla. PVM. Užsienis. » #68999
Čia ir problema, kad dabar jau viršys... Et, kad taip daugiau tokių projektų smile
2004-03-16 19:51 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla. PVM. Užsienis. » #68845
Ką tik gavau pelningą projektą - gerai smile
Panašu, kad reikės mokėti PVM - blogai... smile
Bet užsakovai - užsieniečiai. Tagi, gal galit pasakyt kaip čia su tuo PVM bus jei kuriu programą ar web-saitą užsieniečiams. Tai lyg ir eksportas gaunasi. Dabar nebesuprantu- reikės man jį mokėt ar ne ?..
2004-03-15 05:29 Gyventojų pajamų mokestis » parašai, antspaudai... » #68338
Dėkui už patarimą. Taip išeitų, kad VMI nesvarbu ar ant sąskaitos yra kliento parašas ar ten jo nėra ?.. Ar kažką ne taip supratau smile
2004-03-14 19:58 Gyventojų pajamų mokestis » parašai, antspaudai... » #68320
Pagal įstatymą asmens užsiimančio individualia veikla pajamos (įrašai žurnale) turi būti patvirtinti pinigų gavimo metu a) kvitu, b) sąskaita - faktūra, c) kasos aparato čekiu, d) PVM sąskaita-faktūra. O ar gali pajamų gavimo įrodymas būti tik išrašas iš banko patvirtinantis iš konkretaus užsakovo gautas pajamas ir gavimo datas ?
Mano situacija tokia, kad teikiu paslaugas (duomenų analizė, web design, web development, etc...) užsakovams iš užsienio pagal paslaugos teikimo sutartis. Paprastai tai būna dideli ir ilgalaikiai (ne mažiau 2 mėn) projektėliai, todėl aš stengiuosi sutartimi susitarti apie įmokų už paslaugą sumokėjimą dalimis (kas mėnesį ar du). Įmokos pervedamos į mano sąskaitą banke. Bet ar tai reiškia, kad man tas sąskaitas faktūras reikia siųsti klientams, vien dėl to, kad jie savo parašus ar antspaudus uždėtų, o po to siųstų man mano lapus atgal. Turint omeny reguliarias išmokas, klientų pastovų buvimą už Lietuvos ribų ir užsakymų kiekį šitokie siuntinėjimai neatrodo labai patraukliai.
Ar galimas koks kitas būdas (banko išrašai, sutarties pateikimas VMI) patvirtinti mano pajamoms gaunamoms iš užsienio klientų nereikalaujant jų parašų ar spaudų kai visas procesas (darbas, etc...) vyksta per atstumą ?
2004-03-03 14:25 Įvairūs » ar gali individuali veikla turėti ženklą savo gaminiams ? » #66208
Dėkui tau, Kamiliuks ! Įpostinau savo klausimėlį ten kur sakėt. Gera vietelė, kažkaip nepastebėjau jos anksčiau... Žodžiu, jei kam dar šitas klausimas kils, tai atsakymas matyt būtų toks, kad reikia įregistruoti prekių ženklą. LR Prekių Ženklų įstatyme www.vpb.lt/teisaktai/Tradl1.HTM#N1 aprašyta kas tai per daiktas yr... smile
2004-03-02 09:52 Įvairūs » ar gali individuali veikla turėti ženklą savo gaminiams ? » #65804
Taigi, nusiunčiau elektroninį laišką į patentų biurą, bet panašu, kad jie tokių laiškų neskaito ir į juos neatsakinėja. Arba yra pasikėlę ir mano, kad kiekvienas Lietuvos pilietis turi būti ir jų įstatymų žinovas. Išvada - arba nežino arba jiems nusispjaut... Et, važiuosiu dirbti į Airiją, ten bent žmogumi laikys . smile
2004-02-23 06:44 Įvairūs » ar gali individuali veikla turėti ženklą savo gaminiams ? » #63925
Ką tik parašiau užklausimą į patentų biurą, kai atsakys įpostinsiu čia...
2004-02-18 01:16 Įvairūs » ar gali individuali veikla turėti ženklą savo gaminiams ? » #62527
Gal kas žinot kaip pagal esamus įstatymus asmuo užsiimantis individualia veikla gali užregistruoti simbolinį kūrėjo ženklą savo sukurtų produktų žymėjimui ? Kaip gali individuali veikla turėti kažką panašaus į firmos pavadinimą ar ženklą apsaugotą autorinių teisių įstatymų? Ar tai iš viso įmanoma ? Kur dėl to kreiptis ?
2003-11-21 16:12 Gyventojų pajamų mokestis » rangos sutartys, etc... » #44989
Dėkui, Paukšti, už vertingą informaciją. Ei, smile gal kas nors galėtumėt parodyt "atlygintinų paslaugų teikimo" sutartį ar jos šabloną... Ir apskritai ar yra kur nors vieta, kur būtų aprašomos visos įmanomos sutartys (neskaitant įstatymų). Darbo turiu daug, laiko nėr, o tuos dalykus pačiam visgi žinot reikia, jei jau įsivėliau į oficialų biznį.
2003-11-20 19:11 Gyventojų pajamų mokestis » rangos sutartys, etc... » #44749
Perskaičiau Loretos pavyzdį (dėkui) ir atsirado dar keli klausimėliai. Ar (užsienio) firma kaip nors įpareigota organizuoti konkursą darbui atlikti tam, kad aš galėčiau pasirašyti legalią darbų rangos sutartį ? Kaip reikėtų teisingai apiforminti iš anksto per tam tikrą laikotarpį sumokamas sumas (kad programuotojas bedirbdamas kojų nepakratytų iš bado smile ) už atliekamą darbą ir mano atsakomybę už iš anksto (projekto eigoje) sumokėtus pinigus ? Ar užtenka paminėti ką nors panašaus į "abipusio pasitikėjimo pagrindu" ar pan. ? Beje, kaip "darbų rangos sutartis" yra anglų kalboje ?
2003-11-20 18:58 Gyventojų pajamų mokestis » rangos sutartys, etc... » #44748

linda rašė: Tik nepamiršk, kad ir socialinio draudimo įmokas teks mokėti... Žr.
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=2204...
1 dalies 6 punkto redakcija nuo 2004 m. sausio 1 d.
Atleisk, nesidomėjau, smulkmenų nežinau, tiesiog pagalvojau, kad Tau tai gali būti svarbu.

Dėkui visiems už pagalbą! Tarp kitko, prieš kiek tai laiko buvau nuėjęs į Sodrą. Ten sakė, kad trūksta kažkokių įstatymų ir daugiausiai ko jie gali iš manęs pareikalauti, tai mokėti savanoriškas įmokas kas ketvirtį, kol kas...
2003-11-20 17:34 Gyventojų pajamų mokestis » rangos sutartys, etc... » #44731
Gal kas galėtų nurodyti vietelę iš kur būtų galima parsisiųsti idealiai teisingai ir teisiškai korektiškai sudarytą darbų rangos sutarties pavyzdį arba šabloną. Iš anksto dėkoju.

Turiu užregistravęs savo individualią veiklą (programavimas, duomenų analizė, ir pan...). Pagrindiniai užsakovai - užsieniečiai. Iki tol sudarinėjau autorines sutartis, kurias mokesčių inspekcijoj sėkmingai paversdavo darbo santykiais (ir atitinkamai didesniais mokesčiais) nežiūrint į tai, kad užsakovai - užsieniečiai, o aš dirbu ir gyvenu Lietuvoje ir t.t. ir pan... Kabinėjosi prie žodžių sutarties vertime, prie to, kad užsakovas ta pati firma, kad pinigai mokami kas mėnesį (negi yra įstatymas teigiantis, kad aš už ilgalaikį projektą pinigus turiu gauti tik jam pasibaigus ?.. Bet aš juk gyvas ir valgyt noriu smile ir t.t.) Žodžiu užregistravau individualią veiklą tikėdamasis, kad daugiau panašios nesąmonės nesikartos. Ir dabar noriu pasirašyti sutartį su užsakovu tokią, kad nebūtų galima prie nieko "prisikabinti".
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui