Tax.lt narys DAO

D
Tax.lt narys nuo
2006-12-11
DAO
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-03-08 23:44 PVM » PVM sąskaita faktūra » #379415

Rolf rašė:

DAO rašė: Neseniai įkūriau individualią įmonę, kuri užsiima specifinių prekių didmenine prekyba. Kasos aparato neturime, naudojame pinigų priėmimo kvitus. Greitu laiku prekiausime parodoje, kur pirkėjai bus fiziniai asmenys. Konsultuojanti buhalterė teigia, kad išrašinėti PVM sąskaitos faktūros nereikia nebūtina, tačiau, kai prieš kurį laiką to klausiau Mokesčiuose, buvo atsakyta, kad PVM sąskaitas faktūras išrašyti būtina VISADA, nesvarbu parduodi juridiniam ar fiziniam asmeniui. Tai kaip yra iš tikrųjų?

Atsakymo reikia labai skubiai!


PVM sąskaitos faktūros gali būti nenaudojamos (LRV 1283 nutarimo 10 punktas) tokiais atvejais:
3. ūkio subjektams, kurie asmenų įmokų grynaisiais pinigais priėmimą įformina įmonės kasos pajamų orderiais,


PVM sąskaita faktūra fiziniam asmeniui, kuris nėra apmokestinamasis asmuo (išskyrus atvejus, kai į kitą ES valstybę tiekiamos naujos transporto priemonės) gali būti neišrašoma tokiais atvejais:
1. kai išduodamas kasos aparato kvitas, prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitas ar keleivinio transporto bilietas,

mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...


Būtent to ir nesuprantu (tikrai sorry už kvailus klausimus, bet susidūriu su šiais reikalais pirmą kartą) smile Reiškia, jei mes naudojam pinigų priėmimo kvitus, o po to kasos pajamų orderius, bet nepataikom nei į vieną 1 punkte išvardintą atveją, tai šviečiasi, kad vis tik teks išrašinėti faktūras bet kuriam žmogeliui smile
2007-03-08 18:27 PVM » PVM sąskaita faktūra » #379356
Neseniai įkūriau individualią įmonę, kuri užsiima specifinių prekių didmenine prekyba. Kasos aparato neturime, naudojame pinigų priėmimo kvitus. Greitu laiku prekiausime parodoje, kur pirkėjai bus fiziniai asmenys. Konsultuojanti buhalterė teigia, kad išrašinėti PVM sąskaitos faktūros nereikia nebūtina, tačiau, kai prieš kurį laiką to klausiau Mokesčiuose, buvo atsakyta, kad PVM sąskaitas faktūras išrašyti būtina VISADA, nesvarbu parduodi juridiniam ar fiziniam asmeniui. Tai kaip yra iš tikrųjų?

Atsakymo reikia labai skubiai!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui